Må snart lage Makroner igjen !

Har bare laget det en gang for et par år siden..og det var gøy å lage og di ble veldig gode ! Vi spiser ikke så mye kaker sånn til “vanlig”men nå som det går mot vår kan det være deilig å ha noe sånt å ta med på tur f.eks.

Neste gang tror jeg at jeg bare lager en farge/smak..for det ble litt mye “rot”og jobb å lage to slag på en gang…for meg i alle fall.

Hvordan jeg gikk frem da jeg lagde dem og hvor jeg fant oppskrifta kan du se HER

Jeg digger di med sitronkrem..

 

Di røde ble fylt med en sjokoladekrem..se i linken lenger opp i innlegget… #makroner #baking

 

 

 

Lørdagsdate på La Boulangerie !

Trenger jo ikke dra til Frankrike når det er en sånn koselig cafè i Drammen. Masse godt og søtt å velge i er det der også.. Så i dag ble det der mannen og jeg tok dagens kaffedate !

Om sommeren er det deilig å sitte i solveggen der..og det er jo ikke sååå lenge til sommer nå !

Ute snør det i dag og i kveld blir det god mat og tv-titting her hjemme ..

Fine farger i interiøret skaper en lun stemning..

 

#laboulangerie #drammen

 

Og så var det antallet t-skjorter da..

Nå regner jeg med at di som leste innlegget HER har gått å lurt i over ei uke..hehe.. ( Dette er sånt man  blogger om når man ikke har en blogg som tar for seg di store verdensproblemene ) Skulle jo rydda i skapene også..men henta bare frem bunker og talte opp ..og “dytta”det inn i skapet igjen..så får jeg ta ryddinga en annen dag..

Var ikke såååå mange da..kom til 35 stk, som jo er mer enn nok..og det er uten singletter og bluser med knapping..men kunne vært “verre” siden jeg jo hadde nesten like mange bukser som du kanskje husker..HER..

Dukker vel kanskje opp noen t-skjorter til ..i en pose innerst i skapet eller noe sånt..for den på det øverste bildet her (fra forrige sommer) fant jeg ikke..og den har jeg ikke levert noe sted eller kasta..

Leverer nok fra meg noen av di jeg har når jeg rydder..så kan jeg heller kjøpe noen nye..hehe..

Jeg har ikke dårlig samvittighet for miljøet..siden det er 10 år siden jeg har flydd har jeg jo litt å gå på der..men kan uansett tenke seg godt om før man kjøper nytt da..

#hennieonstad #klær

 

Litt ymse farger og motiver..men alle har til felles at di trenger å strykes… #lol #mjøndalen #blogg

 

 

 

 

 

 

Tur forbi barndomshjemmet !

I dag tok jeg med kamera og gikk ei runde forbi barndomshjemmet ! Det er jo også i Mjøndalen (eller Mjøndær`n som vi som har vokst opp her sier) her jeg fortsatt bor.. Det jeg egentlig skulle se etter var Hestehoven, som dere som følger meg kanskje fikk med dere fant jeg Blåveis for ei drøy uke siden .. Den kan du se HER..

Jeg fant ikke Hestehov på runda mi i dag, men koselig å gå her uansett da..

Skriver kort under bildene.. (begrensa dem da jeg vet det kan bli for mange om man “pøser på” ) ..di som er kjent her kjenner seg nok igjen..

 

Jeg har jo vokst opp på et landelig sted selv om Mjøndalen også ligger sentralt til..HER har jeg skrevet litt om det.. Huset jeg bodde i er merka med rød pil..(Ville ikke ta nærbilde da det var folk ute der )

 

Før jeg kom så langt passerte jeg disse spennende fuglene her..har hørt før hva di heter men husker ikke nå..

 

Bråtaveien hvor jeg ofte gikk og sykla som barn er fortsatt like humpete som den gang..

 

Leika mye i “krysset” her ..og fikk epler av di som bodde i huset til høyre den gang..

 

I skråningen her fant vi tidlig blomster husker jeg..men så ingen i dag..Akkurat her velta jeg på sykkel og slo hull i haka da jeg var ca syv år ..

 

Litt grønt fant jeg da..

 

Huset jeg vokste opp ligger rett bak det hvite her..og postkasse- stativet var ved trærne til høyre..

 

På vei ned mot Kjøya, der bestevenninna mi vokste opp..

 

Og jeg trasker videre ..

 

En møkkete detalj på min vei..

 

Måtte se nedi skråningen her også..men ingen Hestehov å se..

 

Fremme ved bygget jeg bor i (til venstre)..nede i sentrum… #mjøndalen #drammen

 

 

 

Lett og luftig lunsj..

Musli og bær ble dagens lette lunsj..og med bilde mot blå himmel ble den luftig også !  Deilig med finværet i dag, men i helga er det meldt gråvær her..snø og regn også.. Som gamle folk pleier å si ..været får vi ikke gjort noe med..sier sikkert det di unge også..hehe..

Skåla er etter mormor..flere av dem ser du HER..

 

#mjøndalen #kosthold

 

Positivt påfyll å vise klær for Step In

Det her er bilder tatt av Step In tidligere denne mnd.. Di fleste som er innom bloggen min har vel fått med seg at jeg av og til er oppom der og er “modell” på noen antrekksbilder. HER kan du se hvordan jeg “kjenner”butikken.. Hadde nok vært innom der uansett da..det er jo den koseligste butikken i distriktet..kanskje i hele Norge ! Interiør,klær og kafè i samme butikk skaper en fin atmosfære..

For meg er dette bare positivt påfyll som gir mer energi enn det tar..og det er ikke lønnet arbeide og jeg har ingen avtaler på å dele bilder hverken på blogg , FB eller Instagram..jeg syns jo bare det er gøy å ha litt variert å lage innlegg om..

Og på Instagram liker jeg å ha sånn ca 50/50 % bilder av meg selv og andre ting..det er liksom min “greie”..

Mye fint til våren , både bukser, kjoler og skjørt..jeg likte veldig godt den blomstrete kjolen..selv om jeg ikke er ei typisk “kjoledame”..

 

Kult med skoletter til skjørt og kjoler..

 

#stepin #hokksund

Nå må jeg snart telle T-skjortene mine

Jeg MÅ jo ikke da.. Men dere husker kanskje at jeg telte langbuksene mine da jeg rydda i skapet på denne tida i fjor.. Hvor mange jeg hadde ser du HER.. Så da får vi se om jeg får noe overskudd til å ta fatt på å snu “bunken”fra vinter til sommerklær snart.. Og telle T-skjorter og kortarma topper..

Noe skal man jo drive med..hehe..

Bilde av meg og mannen for et par år siden.. Har jo noen T-skjorter han også..men ikke (på langt nær) så mange som meg.. Motorsykkelen vår kan du se HER..jeg kjører ikke altså..

 

Her har jeg ei T-skjorte utapå en bluse..det går jo også ann… #klær #blogg

Fiiiiine Blåveisen

Jeg vet folk her jeg bor og ellers i landet har funnet både Hestehov og Blåveis.. Men jeg hadde enda ikke sett noen , før jeg fant Blåveis i dag (skal sies at jeg ikke har vært mye på tur å leita heller da ) Men i dag var jeg på tur i Bragernesåsen..HER kan du se fra det..

Fant ikke Blåveisen der, men det hadde jeg heller ikke regna med. Så på veien hjem kjørte jeg oppom Bjørkedokk (di som bor her vet hvor det er ) . Der vet jeg at det kommer Blåveis tidlig, i skråningen ved parkeringsplassen..

Først fant jeg et par knopper langt nede i skogbunnen..men så plutselig så jeg en hel liten “familie” innat en stein..

Hvorfor jeg ikke like godt dro på tur hit er fordi det ikke er så solfylt innover her som i Bragernesåsen…og jeg ville jo være i sola og ha litt utsikt..

Blåveisen er vel favorittblomsten min tror jeg..

 

Skal snart opp i sola den her også..

 

#Blåveis #blomster #krokstadelva #bjørkedokk #foto

 

 

Ute i sola en tur….

Idag var det jo så fint vær her, så jeg kjørte ned til Drammen og opp i Bragernesåsen..og gikk ei lita runde der. Ble bortimot 3000 skritt, så ikke den lengste gåturen…men jeg satt å koste meg i sola og så utover Drammen..med niste og kaffe.. Sist jeg var på denne plassen var sammen med mannen og yngstesønn . Det kan du se HER..

Skulle se etter Blåveis også, men visste at jeg kanskje ikke fant det her..men på veien hjem kjørte jeg oppom Bjørkedokk i Krokstadelva der jeg vet Blåveisen kommer tidlig..og der fant jeg noen..men di kommer i neste innlegg..

Ikke mye som er bedre enn sol og blå himmel..

 

Og selv om jeg var på skogtur var jeg nær byen.. #drammen #bragernesåsen

Han er ikke dame vel

Først , dere som har fulgt meg en stund vet jo at jeg er dyktig til å tegne i paint..hehe..#not Jeg legger lite arbeide i det da..det skal sies..er mest for å ha en illustrasjon i manko av passende bilder.. Noen tidligere tegninger kan du se HER..den av Frodith var jeg faktisk ganske fornøyd med !

Men altså til overskrifta..

Da jeg jobba i barnehagen var det en dag to av di eldste gutta satt å skulle kle på seg bobledressen.. Så oppdaget han ene at det var et stort hull i dressen hans noe han syns var litt dumt.. han andre sier.. KAN DU IKKE FÅ FAREN DIN TIL Å SY DET IGJEN DA.. Hvorpå han med dressen ser helt forundra ut og svarer.. HAN ER IKKE DAME VEL..

Ganske forskjellige hjem disse gutta kom fra..

En annen artig historie jeg husker er gutten som ikke ville ha “kyss”av meg.. han var jo ikke homo heller.. HER kan du lese om det, og se et bilde av meg og noen av barna i barnehagen, da Norsk ukeblad var på besøk i barnehagen for å skrive om meg som begynte som “modell”som 36 åring..

#paint #kjønnsroller