Anne på bondelandet !

Har jo skrevet et par innlegg før om Anne på landet.. og selvsagt har jeg fått høre” Anne på landet tissa i spannet” noen ganger i løpet av livet..hehe..

Mjøndalen er jo et lite sted som ligger på/ved bygda..men samtidig sentralt til byer som Drammen (ca 15-20 min med bil ) og Oslo ( ca 30-40 min med bil )

Det er i grunnen fint å ha mulighet  for både byliv , skog og landliv så nærme..

Her kommer noen landlige bilder fra jeg kjørte over bygda da jeg tok noen bilder ved Eiker`n og Sundhagen i finværet nå på mandag.

Prøver å ha dem litt i rekkefølge fra turen oppover og så på tilbakeveien. Nå er det jo mange flere gårder og låver å se..men kan jo ikke stoppe for hver meter på den smale bygdeveien..

Skriver litt under noen av bilden (Jeg er usikker på navnet på mange av gårdene..men ville uansett ikke navngitt noe jeg tar bilder av uten godkjennelse )

På gården til høyre i bildet bodde en klassevenninne av meg ..så dit hendte det jeg var med etter skolen..

På andre siden av veien ligger denne gården , med den litt spesielle og fine låven..I huset der har jeg faktisk også vært å fått massasje for vond nakke..men det er vel sånn ca 30 år siden..

Vakkert med vinter på landet..

Her er det en bakke så gården blir liggende litt opp fra veien..

Nok av jorder å se også ..men det er fint da..

Her er jeg snart oppe ved Sundhaugen..og rosa låve er jo litt stilig det også..

Islagt Eiker`n …

På hjemveien ..som var den samme veien som opp …men det er faktis flere veier å kjøre hjem også..

Kjørte litt vekk fra hovedveien for å ta et bilde av den..her ser dere oppover mot Hokksund, der både eldste sønn og søstera mi bor..

Og snart blir det vår og grønt på disse plassene..

Her nærmer jeg meg Mjøndalen igjen, barndomshjemmet mitt lå/ligger et stykke i bakkant av denne gården ..over et jorde eller to….litt mot venstre..

#nedreeiker #øvreeiker

 

Dagens lunsj og morgendagens middag.

Bare for å vise at jeg av og til spiser litt annet enn slike yoghurtblandinger. I dag ble det altså en salat med reker, fordi jeg hadde litt salat som skulle brukes opp, liker nemlig ikke å kaste mat.

Godt ble det også..

Og med litt olje som jeg fikk av eldste sønn til jul smakte det ekstra godt..

 

Har handla inn til morgendagens grønnsaksuppe, men den blir ikke laget før i kveld for da har mannen treningsfri. Og han er en raser på å skrelle grønnsaker..

#mat #kosthold

Jammen ikke lett..

I dag skulle jeg prøve meg på noen frosne såpeboblebilder, hadde fått tips av Toini som er en ekspert på området om at det må være en tykk såpeblanding og at man må blåse mot noe bobla kan feste seg på.

Noen av Tonis boblebilder kan du se HER..

Tok en tur ut på verandaen og satte i gang..første boble festa seg gitt, så tok noen bilder av den med den “vanlige”linsa..så skulle jeg bytte til makrolinse for å kanskje  få noen skarpere bilder.

Men da var bobla sprukket, og ingen nye ville feste seg..hehe.. Skal sies at jeg ikke holdet på så lenge da.

Gjelder vel her som på andre områder i livet at ØVELSE GJØR MESTER..

#diy #foto

Det skulle ha blitt et antrekksinnlegg..

Har jo ikke blitt så mye av det i vinter, den beste fotoplassen er jo ute på verandaen.. Men i går skulle jeg altså se om jeg kunne lage et lite antrekksinnlegg igjen, og på en måte ble det jo det også..for jeg har jo på meg klær..

Men sola skinte inn og med persienner nede ble det ikke de beste forholda for bilder..og da mista jeg fort inspirasjon til å fortsette..så da ble det et litt annerledes antrekksinnlegg denne gangen..håper du syns det er litt “morsomt” i alle fall..

Blits og sol i fjeset jevner faktisk ut noen rynker…

Genser fra Cubus og skjørt fra KappAhl..

Er jo glad for å se sola, men den gjør seg best ute…

Både lys og mørk denim er jo “in” til våren og gjerne sammen.. Skjorta er fra Ginatricot ..

#mote #antrekk 

 

God natt !

Ønsker alle en god natt og en fin morgendag med et bilde tatt på “bygda” tidligere i dag…  

#natur #friluftsliv

      

 

 

Noen bilder fra dagens”dramatiske” foto-tur..

Hva som skjedde kan du lese om HER, men fikk knipsa litt bilder i det fine vinterværet . Bildene er tatt ved Sundhagen , der var det kiosk da jeg var barn..og det er det muligens enda..

På hver sin side av veien ligger Eiker`n og Fiskumvannet.. de første bildene er fra Eiker`n ..lenger ned kommer noen fra Fiskum siden..

Eiker`n :

Litt utover langs Eiker`n er der vi ofte drar å bader om sommeren..

Fiskum :

Nede i det bygget her lå kiosken, det var også matservering oppe og det er det kanskje fortsatt…

Etter helikopteret virvla opp snøen rundt meg..

#eikern #Fiskum #øvreeiker #sundhagen #foto

Livredd fotograf !

Ser kanskje ikke så livredd ut på bildet her(og det er tatt rett før det “skumle” skjedde), og livredd var kanskje litt overdrevet, men jeg syns det var skikkelig ekkelt.. Altså..i dag som det var så fint vær hadde jeg veldig lyst til å komme ut å ta noen bilder. Siden jeg ofte tar bilder “rett utenfor døra” og ikke orker gå så langt fant jeg ut at jeg skulle kjøre opp til Eikeren/Fiskumvannet (de vanna ligger på hver sin side av veien..og henger sammen også..) og ta litt bilder der..

Parkerte og gikk over veien å tok litt bilder, så skulle jeg gå ned til vannet på andre siden da jeg hørte at et helikopter nærma seg, jeg sto å så på dette og knipsa litt bilder av det..

Så gjør det helomvending å begynner å nærme seg tretoppene rett over meg, og har åpen dør der en person lener seg ut og “ser på meg”..jeg turte jo ikke ta bilder av det..for tenkte kanskje de hadde gevær og ville skyte på meg (litt vel livlig fantasi kanskje).. 

Snøen virvla opp av vinden fra helikopteret…og det var eklere enn det ser ut på bildene..

Så tenkte jeg at de kanskje jakta på en rømling, og så dukka kanskje han (for det er vel som regel en han) opp å tok meg som gissel..så da helikopteret begynte å stige igjen..gikk jeg fort bort til bilen og kjørte et annet sted..

Møtte en mann med hund på veien bort til bilen..men han så heldigvis ikke så skummel ut..hehe.. #helikopter #eikern #Fiskum #natur #foto

 

 

Perfekt gave ..

I går kom svigerinna mi fra Askim en tur innom meg , mens svoger skulle noen andre ærend her i distriktet.. Hun hadde ikke sett leiligheten vår og hadde med seg en helt super gave..

Elsker slikt som man kan kose seg med og ser delikat ut på en gang..

Serveringa ble i all enkelhet… vi hadde nemlig snakka litt om å ta en kaffe nede i Mjøndalen..men så ble vi bare her..koselig var det i alle fall å prates igjen.. 

Tulipanene var blitt litt viltre , men syns de fortsatt hadde sin sjarm så de fikk pynte opp litt til..

I dag åpna vi den ene flaska..deilig og friskt til frokost med havregrøt..

#Askim #bærpresseri  #Mjøndalen #mat #blogg

 

Noen detaljer i snøen ..

For en måned siden i dag la jeg ut ett innlegg som het ..Noen bilder før snøen forsvinner.., HER..så feil kunne jeg ta..hehe.. For her er det fortsatt vinter med masse snø..

Nå gikk jeg omtrent den samme runda i nabolaget,men nå hadde jeg med macrolinsa og så mer etter detaljer..

Og noen fant jeg, så her er et lite utvalg uten noe mer forklaring…Hører gjerne om det var et bilde du likte ekstra godt..

#vinter #friluftsliv #foto #snø #natur

Dagens mellommåltid !

Ser ut som jeg spiser mye slik mat og i grunnen gjør jeg det ganske ofte, men like ofte er det et knekkebrød eller havregryn også..men det her er jo litt mer fotovennlig..og det er jo viktig det også..eller ?

Dagens ingredienser..og nå fikk jeg åpna Granateplet på en enkel måte også..HER kan du se hvordan..

Chiafrø skal være bra sies det, så da er det bare å drysse litt over da…

Og litt foto for bildet sin skyld… #mat #blomster #kosthold