“Syden”i Norge !

Ja ikke helt da, for denne sommeren har i allefall vært veldig ustabil i juni … Men om det er fint vær er det minst like fint å være her syns jeg.. Og på fredag da vi var i Åsgårdstrand ble det en ettermiddag med litt følelse av “syden”..Sol, bading og atpåtil en øl..

Siste gang vi var på sydentur var i 2010..det ble så slitsomt for meg at jeg ikke har lyst til å prøve igjen..før jeg er heeeelt sikker på at formen er god nok.. HER kan du se hvor den siste utenlandsturen vår var..

Her kommer noen bilder fra “syden”i Norge..

Sommer og sol..og selvfølgelig bading..

 

Kan ligge her, men går som regel litt lenger bort til sandstranda..

 

Behageligere enn med alle folka på strendene i syden også..

 

Strandlivet ..

 

Etter badeturen tok vi en øl på Grand brygge..mannen serverer.. ( stedet hører til hotellet..ligger 200-300 meter fra hverandre..)

 

 

#sommer #åsgårdstrand

 

 

 

Idyll i Åsgårdstrand !

Om du ikke så mitt forrige innlegg der jeg skrev hvorfor det var ganske lenge siden sist blogginnlegg kan du se HER.. Men altså på fredag tok mannen og jeg en tur til Åsgårdstrand i finværet og lå over til lørdag..

Vi har jo blitt så glad i Åsgårdstrand etter jeg ble syk, og måtte finne noen feriealternativer uten lange reiser.. HER er et av mine tidligere innlegg fra Åsgårdstrand !

Trang virkelig en positiv forandring nå..og med supert vær på fredag ble det en fin sommeropplevelse, litt mer skya på lørdag men vi dro tidlig hjem så det gjorde ikke så mye..

Skriver kort under bildene og det kommer nok flere innlegg.. for som dere som “kjenner” meg vet blir det ikke bare NOEN bilder når jeg har med kameraet.. Knipser fort 50 bilder bare av en kaffekopp jeg..hehe..

Mannen slutter tidlig på jobb på fredager, så vi var vel i Åsgårdstrand ved halv to tida tror jeg.. (i underkant av en time for oss å kjøre dit)..Og vi starter alltid med en kaffe på Munchs cafè når vi er der..

 

De har en fin bakgård der ..men vi liker å sitte på forsiden og se ut i gata..

 

Blomstrer vakkert der nå.. #vestfold

 

Ser ned mot sjøen..

 

Sånn skikkelig sjarmerende uteplass..

 

På vei bort mot hotellet..vi bestiller aldri før jeg har kjent litt på formen mens vi drikker kaffe.. bare en gang det ikke var ledig rom, men da er det kort vei hjem..men stort sett får man rom sånn på sparket også.. #åsgårdstrand

Siden sist !

Det hender jo ofte at jeg er 3-4 dager borte fra bloggen. Men nå ble det ekstra lenge.. og en av grunnene til det er at mormor døde fra oss forrige fredag..(de siste par åra har hun bodd på sykehjem) Vemodig og trist men hun ble født i 1919 så vi ha vært heldig å ha henne lenge..

Har jo hatt noen innlegg om mormor før, og vi har har alltid hatt god kontakt så det er mye fint å minnes både fra barndommen og senere år. Et innlegg HER f.eks.

 

Ellers tok mannen og jeg ei overnatting i Åsgårdstrand fra fredag til lørdag denne helga..trang virkelig litt positivt påfyll nå… innlegg fra turen kommer etter hvert..

Bilde er fra elveparken i Hokksund.. #blogg #blomster

 

 

Misjonær eller Ostemaker

Jeg har passa barn fra jeg var gammel nok til å få lov til å passe noen..kunne ligge å gråte om kvelden om jeg ikke hadde noen å passe i perioder.. Har skrevet litt om det HER b.la .. Og jeg har jobba i barnehage i over 30 år, en jobb jeg var veldig glad i..

Kan huske jeg ble spurt om hva jeg hadde lyst til å bli/jobbe med da jeg var rundt 11 år (omtrent som på bildet her).. Og da svarte jeg Misjonær eller Ostemaker.. Misjonær fordi jeg hadde sett på tv di barna som sulta i Afrika og hadde lyst til å hjelpe dem..og Ostemaker (som jeg kalte det..) fordi jeg var så glad i brunost..hehe..

 

I gata hjemme.. med huset til naboen over gata i bakgrunnen.. #misjonær #ostemaker

 

Skateboard-stilen.. (antrekk 50 +)

Skateboard har jeg aldri prøvd meg på før, men en gang må jo være den første. Så da jeg så dette “skateboardet” tok jeg sjansen på å prøve..hehe… (Bildene tok jeg samtidig som disse i gult.. HER )

Klærne har jeg hatt fra i fjor , husker ikke butikk på buksa men toppen er fra Gina tricot ! Er vel ikke akkurat skateboard-stil det her..men er det så nøye da..

Nå skal dere får se litt av hvordan mitt første skateboard forsøk gikk.. (som der ser er det et lyst felt på buksa/eller ved siden av..tror det er pga blitzen)

Først en liten posering..

 

Prøver å finne balansen..

 

Ikke lett det her..

 

Men der fikk jeg litt dreis på det..

 

Fortjent hvil..

 

#skateboard #antrekk.. Om noen ikke skjønte det, kom jeg nesten ikke av flekken med “det skateboardet”..hehe..

 

 

Sommer på Gulskogen gård..

Disse bilden tok jeg på mandag samtidig som jeg tok di bilden HER .. Og da var det sol og sommer.. Sist jeg var på Gulskogen gård tok jeg mest bilder av di flotte Påfuglene der..nå var det blomstene som sto i fokus..

Dette stedet er åpent i sommersesongen, og det koster ikke noe å komme inn..i alle fall ikke di gangene jeg har vært der. Fint sted der en stort sett kan rusle litt rundt i fred og ro.. denne gangen var det en skoleklasse der..og det hørtes..hehe..

Nostalgi og romantikk beskriver vel stedet på en grei måte..

Jeg har aldri vært inne i huset…ogusikker på om det er visninger der..

 

Her går påfuglen ut og inn til parken..

 

Så mange vakre blomster..og uten en selfie så hadde jeg jo “ikke vært der”..

 

Stort område og mye plen..

 

Iris var det i hagen til farmor og farfar..så di liker jeg veldig godt..

 

#Gulskogen #nostalgi

 

Drammen i regn..

Når jeg tok disse bilden var det langt i fra regn..blå himmel faktisk ! Men det er en sang av Jonas Fjeld som heter Drammen i regn.. Og paraplyer og regn passer jo sammen..men på bilder passer vel paraplyer og sol enda bedre sammen..

Slike paraplyer er det i flere byer både i norge og utlandet..og ikke så rart at di er ynda fotomotiver..bare drøsser ut noen bilder jeg..er jo til å bli glad av..

 

 

 

 

 

#drammen #foto #yr #paraplyer #kunst

 

Litt fra bryllupsfesten !

Som jeg fortalte i går var vi i bryllup hos ei niese på lørdag ! Noen bilder fra vielsen kan du se HER.. Festmiddagen var nede ved havna i Sandefjord, et sted som heter Magasinet..

Alt var så flott både brudeparet, mat ,omgivelser og stemningen… til og med været var perfekt !

Skriver litt under bilden..

Her ankommer di nygifte..

 

Både brudepar og gjester kosa seg i sommerværet..

 

Små og store båter passerte i løpet av kvelden..

 

Fint å kunne ta en tur ned på brygga for en hvil også..

Vakkert pynta til fest..og mat og drikke smakte nydelig..

 

Blir vel ikke skikkelig bryllup uten kaker..og her mangla det ingen ting…

 

Etter kaker og kaffe dro vi hjem..etter en flott bryllupsfeiring… #bryllup #sandefjord

Ny uke nye blomster..og “drit”lei den samme kommentaren..

Som regel kjøper jeg jo blomster til hælja..men siden vi var i bryllup på lørdag HER kjøpte jeg nye i dag.. fine syns jeg ! Så er det den der slitsomme “spammen” som jeg ser legger igjen kommentarer hos både meg og andre.. Om at det er slutt med kjæresten og ønsker sex..osv..Har holdet på noen dager nå og på nesten alle innlegg..hehe..

Jeg bare sletter, men bør vel kanslje melde fra til blogg.no..

#mestergrønn

 

#blomster #blogg

 

 

 

Sommer på en mandag..og jeg vant pizza

I dag var jeg å tok litt bilder på Gulskogen gård(men di får komme senere). Måtte utnytte finværet litt å være ute syns jeg.. På veien hjem stoppa jeg ved sølfastøya å tok litt bilder der også..

Deilig å kjenne litt på sommerfølelsen.

Skriver om pizzaen lenger ned i innlegget..

En selfie hører med..

 

Den fine her lå ved vannkanten..

 

Sommer..

 

Så var det pizzaen da..Jeg følger Pizza Bakeren på FB (nesten nabo med dem)..og di legger ut innlegg når Mjøndalen spiller fotballkamper.. Da kan man tippe resultat og vinne en pizza..

Jeg kan null om fotball så jeg tipper 1-1 hver gang…i dag hadde jeg fått melding da jeg kom hjem at jeg hadde vunnet.. gøy ! Og di har veldig god pizza også.. Mannen og jeg har vært et par ganger der nede å spist etter vi flytte ned til sentrum  HER har jeg skrevet litt om det.. (spisestedet heter Olsen på hjørnet men det er samme sted som Pizza bakeren..)

Får vel vente til helgen med å hente den tenker jeg..

 

#olsenpåhjørnet #pizzabakeren 3mjøndalen #blogg