Velkommen til mai !

Fikk bare lyst til å ønske alle en fin første mai med disse gule “bustehodene” . Rart at Løvetann som er så pen ,er så dårlig likt…jeg får nemlig veldig mange av dem på plenen utover sommeren..og da er de liksom ikke så fine lenger .


#mai #løvetann #blogg #gulskogen #mjøndalen

Fotografering bak gjerdet ….

I dag tok jeg med det nye canon -kameraet mitt …..og tenkte jeg skulle ta noen bilder på Gulskogen gård..men jammen så åpner de ikke før i mai så da får jeg ta en tur igjen senere å fotografere på innsiden av gjerdet.

Men noen bilder måtte jeg jo ta når jeg først var der..så da gikk jeg ned ved elva og tok noen bilder inn gjennom og over gjerdet ..noe som egentlig ble litt fint synes jeg…..

Og så måtte jeg jo ta bilde av et par krakker på utsiden også…for det er blant mine yndlingsmotiver .


Gleder meg til en tur på innsiden, mange år siden sist….

Et gjerde kan jo være et fint motiv også…

Det bugner av vakker hvitveis…

Ser ganske nymalt ut den krakken…

Mange alèer og gamle trær der også…

På broa der inne er det mange som har tatt bryllupsbilder….

Her kan man sette seg og se utover Drammenselva….#gulskogengård #gulskogen #drammen #blogg #dtavis

Velvet !!

Skrev i mitt forrige innlegg at jeg skulle legge ut noen bilder fra kafèen jeg var på, var litt mørkt inne så litt “grumsete”noen av bildene..men de gir vel ett visst inntrykk av atmosfæren der.

Jeg har forstått det slik at det har vært bank i lokalet tidligere og det står igjen ei dør inn til” velvet” der….derav navnet .


Da føler en jo at en er velkommen….

Ved vinduet hvor jeg satt….

Mange koselige sitteplasser…


Nostalgi….#velvet #hokksund #blogg #mjøndalen #norge #radio

Alene på kafè…

Nå var det alt for lenge siden jeg hadde kjøpt meg et blad og tatt meg en tur på kafè alene…noe som dere som har lest bloggen min en stund, vet at jeg trives med, og det gir meg et positivt påfyll i en ellers stille og rolig hverdag..og jeg synes overhode ikke det er “kleint”å gå på kafè alene…se her...

Så altså i dag da jeg måtte en tur til legen min i Hokksund tok jeg en tur innom en forholdsvis ny og veldig trivelig kafè der som heter Velvet , og de sconsene hun som driver det baker …er sååå gode og med hjemmelaget bringebærsyltetøy..nam !

Så dette var et lite positivt innputt på dagen min og en fin her og nå opplevelse ………Kan legge ut noen bilder fra stedet i et senere innlegg .

#velvet #hokksund #norge #kamille #scones

 

Se hva jeg kjøpte for tilgodelappen…

Skrev jo for noen uker siden at jeg var fornøyd kunde på Kappahl..se her ..Og her om dagen fant jeg noen helt enkle klassiske ting jeg ville bruke pengene på.

Jakke får jeg heller kjøpe meg til høsten…eller jeg har jo noen flere i skapet også..så vi får se….

Nå fikk jeg jammen brukt mine gode tegneferdigheter i paint igjen også….det er lov til å le …hehe……Finnes sikker noen ferdige bokstaver jeg kunne brukt ..men det fant ikke jeg ut av på egenhånd…


Ble jo fin farge på tilgodelappen i allefall….

Kjøpte rett og slett ting jeg vet jeg kommer til å bruke..og jeg elsker slike litt løse bukser….

#kappahl #paint #mjøndalen #tilgodelapp #mote

Assosiasjoner !

Da jeg leste innlegget til Lady August (en blogg jeg anbefaler alle å lese)..se her… og så at hun hadde satt fast hånda si i en vase , kom jeg til å tenke på da jeg hadde et “kunststunt”med hånda mi i en baguettpose..innlegget kan sees her

Eller da jeg så en vase på Hadeland glassverk og kom til å tenke på bildet av et maleri jeg hadde sett..se her..mulig jeg er litt merkelig..men jeg kan ofte få assosiasjoner når jeg ser noe som ikke nødvendigvis ligner…men som av en eller annen grunn ..minner meg om noe…

På bildene under her kan dere se hvordan jeg assosierer …..men ellers er jeg normal…hehe…


Hånda til Lady August….og hånda mi….

Vase fra Hadeland glassverk…og bilde av maleriet…Det tåbelige mennesket…….#hadelandglassverk #kunst #norge #blogg #mjøndalen

 

Rundstykker i all enkelhet….

Som en del av dere kanskje har fått med dere har jeg og mannen det siste halvannet året bakt alt vi spiser av brød og rundstykker selv…og det er faktisk slik at jo oftere man gjør ting jo lettere er det å få det gjort…handler vel om rutine….

Stort sett har vi ei grunnoppskrift vi går ut i fra ..så varierer vi med det vi har lyst til..men alltid mest grovt…

Men noen ganger, som jeg også har skrevet tidligere ..tyr jeg til slike ferdige poser…i allefall nå som mannen har så mye annet å gjøre..med maling o.l..

Og denne ferdigposen jeg har brukt her  blir det alltid gode rundstykke av, for jeg velger som regel å lage det i stede for brød av disse posene…. for da går stekinga raskere, og når jeg tar denne “juksevarianten” er det for at det skal være raskt og enkelt…tar som regel i litt linfrø og solsikkekjerner e.l….


#rundstykker #grovbrød #møllerens #mjøndalen #matblogg

Litt isj og usj….og nymalte vinduskarmer….

Må bare uffe meg litt, for med en allerede laber form (pga. ME )….blir det ikke noe bedre av at pollensesongen er i gang..merker det for å si det mildt..men det positive for mitt vedkommende er at jeg bare reagerer tidlig på våren..i hovedsak av bjørka..kjenner folk som reagerer på det meste ..stakkars dem….

Også uffer jeg meg litt over rotet i stua om dagen også da….for med lister som skal byttes og karmer og dører som skal males tar det litt tid ( mannen slurver ikke når han pusser opp må vite ) ….

Men som dere ser av bildet nederst så er det verdt å tåle en periode med rot…for det blir jo veldig fint synes jeg ……


Heldigvis midlertidig….

Slik så det ut….

 Og slik ble det…….#oppussing #hjem #pollen #allergi #mjøndalen

Naturbilder med nytt kamera ..

Fortalte jo i går at jeg hadde fått meg nytt speilreflekskamera, og gikk en liten tur for å prøve det litt ute i naturen….knipsa mange bilder , men her har jeg plukka ut noen som jeg synes ble litt fine..ikke sånn fototeknisk skarpe og slikt…men de “ga meg noe “på et vis….og det er vel egentlig det aller viktigeste med bilder…men teknikken og kvaliteten kommer seg nok også etterhvert.

Bilder fra mitt nærområde…


#canon #foto #natur #blogg #kamera

Liljekonvall…

Da jeg var ute med det nye kameraet i stad kom jeg over denne blomsten..og selv om jeg synes det var tidlig å finne Liljekonvall …så må det jo være det…???

Tok en del bilder..noen ble bra, noen ikke slik jeg håpa på..men det var litt i kveldinga så mangla det gode dagslyset…men tror jeg kan bli fornøyd bare jeg får øvd meg litt mer.

Plukker ut noen bilder i morgen…nå orker jeg ikke mer ” tekniske ting” i dag …..Ikke helt skarpt det bildet her…men øvelse gjør mester…


#liljekonvall #blomster #mjøndalen #norge #blogg