Ettermiddagsbesøk !

Nå har jeg hatt hyggelig besøk av barndomsvenninna mi, går som regel noen mnd mellom hver gang vi møtes, selv om vi bor ganske nær…Ingen av oss er av det “oversosiale”slaget..hehe…

Serveringa ble i all enkelhet, en kanelsnurr til hver og en boks kjøpte pepperkaker, kan jo ikke stappe innpå nå før jul, men litt til kaffen må man ha..

 

Enkelt og greit..og litt julestemning…


Siden jeg har bursdag snart hadde hun med en nydelig hvit Azalea til meg…. #azalea #jul
 

God hverdagsmiddag…

Her om dagen laget jeg Spinatsuppe igjen , som jeg har lagt ut oppskrift på tidligere HER, den smaker skikkelig godt, og jammen tror jeg ikke spinat er sunt også..hehe…

Hadde på macrolinsa den dagen , så derfor ser maten litt voldsom ut, men det var vanlige porsjoner altså….


#spinatsuppe

Etterpå var det torsk og det vi hadde av poteter og grønnsaker i kjøleskapet….stekt sammen i stekepanna….

#matprat #oppskrifter
 

Han her..

Ja han har stått og lyst så fint her i kveld. Har ikke hatt fire lilla lys di siste åra…og det går i grunnen greit det også..hehe..

Har stjerne og adventsstake med syv lys i vinduet også da, så det mangler ikke førjulsstemning i heimen .

 Snømannen som står på peisen fikk jeg i gave av mamma og pappa for mange år siden, så den må frem hvert år, sammen med en “haug” andre ting.

Fin kveld videre og fin kommende uke til alle som er innom bloggen min !


#lys #advent
 

#barenovember

Ja selv om det er første advent i dag er det fortsatt bare november, og i Drammen i helga var det ikke mye som minnet om vinter og desemberstemning. Bortsett fra julelys og butikkvinduer da.

Men november med lav sol over åsen er vakkert nok det syns jeg, så kan vinteren komme uka før julaften..


Blå himmel og fortsatt litt høstløv på trærne….


Sola ligger lavt over åsen….


Høststemning langs elva…


Bybrua i skinn fra sola… #drammen #november
 

Dagen så langt…

Ja nå går jeg i pysjamasen og etterpå blir det Pizza, som mannen er i ferd med å lage bunnen til nå. Men tidligere i dag har vi vært å spist sen frokost på Picasso i Drammen. Yngste sønn som bor rett ved kom å spiste med oss , han er mye på reisejobb om dagen..så hyggelig å få prata litt, selv om vi prates litt på tlf også.

Etterpå handla vi mat og så var vi innom mamma på sykehjemmet en tur . Nå blir det bare å kose seg inne resten av dagen/kvelden…

Ønsker alle en fin lørdagskveld !


Har jo vist bilder fra Picasso før, men det er så koselig der at her kommer det noen til… #Picasso #drammen
 

Vakkert lys og rødt til jul…

Plutselig ble det et sånt varmt vakkert lys ute, og når jeg så himmelen skjønte jeg jo hvorfor… Tok et bilde på baksiden av huset , opp mot boligene bak oss…

I går fant jeg frem litt julepynt, og her blir det rød jul som vanlig…så da måtte jeg kjøpe noen blomster i rødt også. Blir nok et par julestjerner litt nærmere jul, men i dag ble det en Azalea og en Ildtopp..


#interflora #azalea #natur #blomster #mjøndalen
 

Islykt “med en twist”…og Annebe med permanent…

Noen husker kanskje islyktene jeg lagde tidligere i vinter HER.. Dagen etter fant jeg ut at jeg ville prøve å lage noen med twist i, siden jeg hadde noen liggende som jeg ikke liker sååå godt..men mildværet kom litt fort, så fikk bare laget “bunnen”, men den fikk da stå og lyse litt før den var helt ødelagt den også..

Det jeg ønsker å si med dette, er at du kan pynte nesten med hva som helst når du lager islykter…

I dag var jeg hos frisøren og klipte meg , og for første gang på mange år tok jeg en permanent… Må skuffe di som håpet å se meg med skikkelig krus eller “afrokrøller”..hehe… for det var en svak permanent og frisøren føna ut krøllen…men det er litt krøll om jeg ønsker det ,men gjorde det mest for å få et lite løft på det tynne, bløte håret mitt…ble fornøyd jeg…

#frisør #hår #usminket #islykt #mjøndalen
 

 

 

Roser på tur i hagen…

Orka ikke å gå tur å ta bilder i dag, så da tok jeg med meg et par roser ut i hagen og tok noen bilder av dem…så da fikk jeg vært litt ute i allefall… Slike bilder er jo veldig “laget”, men artig å prøve litt forskjellig, så her er det roser i snø, lyng, trær og gress… Var ikke så fint sollys da jeg tok dem, så jeg syns de mangler det gode lyset som må til for å få bra bilder.. men moro å ta bilder er det uansett…


#roser #snø #foto #blogg #vinter
 

Dagens mektige lunsj !

Stort sett går det jo i havregryn, knekkebrød og yoghurt til lunsj her i det daglige. Men av og til er det godt med litt forandring, så i dag kjøpte jeg rømmegrøt fra Fjordland…godt , men veldig mektig.

Som jeg har fortalt før er jeg veldig glad i grøt, og på lørdager blir det ofte risengrynsgrøt…men nevner jeg ordet rømme for mannen så “grøsser” han…så da er det jo greit å velge det når han er på jobben..hehe…( Tror det er et år eller mer siden jeg spiste rømmegrøt sist også…)


#rømmegrøt #fjordland #femina #lunsj #matprat
 

 

 

 

På vei over bygda…

Selv om Mjøndalen er ganske sentralt med Drammen ei mil unna og Oslo ca fem mil unna..så er det på en måte bygda/landet. Og om vi skal til Hokksund f.eks kan vi enten kjøre hovedveien ..eller over bygda ,som jeg har gjort her.. Og oppover disse veiene gikk jeg ofte på rulleski da jeg var barn, var nemlig med å gikk langrenn i syv år.

Skriver litt under bildene , som er tatt med kompaktkamera  en dag med klarvær i vinter  (par uker siden )..Men skriver ikke noe om gårdene da jeg ikke vet så mye om de fleste av dem..og det er jo ikke ok å ta bilder av steder folk bor å skrive hvem som bor der heller…hehe..

Det er jo selvsagt flere gårder og jorder oppover , men med smal vei er det ikke bare å stoppe å ta bilder hvor som helst..

Må bare skryte litt…..fint å bo i Mjøndær`n altså…


Helt bakerst på bildet her, der hvor solstrålen treffer ligger det som var barndomshjemmet mitt…


En av di første gårdene vi kommer til når vi kjører fra Mjøndalen…

 


Vakkert vinterlandskap…


Kanskje det er her nissen holder til, når han ikke er på Nordpolen å lager julegaver…


Idyllisk å bo slik…


Koselig , selv om det er tett ved veien…


Her nærmer vi oss Hokksund…


Og her er vi oppe ved Eikersenteret( på motsatt side av veien), som ligger i Hokksund… #Mjøndalen #Hokksund #landliv