Årets siste innlegg !

I morgen blir det ikke noe innlegg fra meg, så da takker jeg for alle hyggelige kommentarer og et fint år her på bloggen nå. Privat har det vært et år med tøffe tak og det blir det nok i 2016 også.

Men det er alltid koselig å komme innom bloggen å se flotte bilder og lese fine innlegg…så takk til dere andre som bidrar til at dette er en hyggelig hobby.

Takk til alle som har vært innom bloggen min i 2015…selv om antall lesere ikke er såååå viktig for meg,  det hadde jo vært veldig lite inspirerende å lage innlegg om ingen leste dem eller så bildene en la ut.

Om du ikke har sett bildene fra Papirbredden i Drammen i mitt forrige innlegg kan du se dem HER….dette svanebildet er også tatt i Drammen i desember i år, men før snøen kom…


#svane #drammen #blogg #vinter #norge

 

 

 

Papirbredden i Drammen !

Som jeg fortalte i går var jeg og mannen en tur i Drammen på formiddagen i går, og da hadde jeg med kompaktkameraet i lomma….mange fine motiver langs elva.

Her ved Papirbredden og Ypsilon broa har det de siste årene blitt veldig pent, med bibliotek, kafeèr  , spisesteder , ulik kunst  og Union Scene er det et trivelig sted å rusle rundt.

Pappa jobba i mange år på kontoret på en av fabrikkene der da vi var barn, den gangen var det bare et industriområde og noen bolighus, kunne ikke drømme om at det skulle bli så forandret…men dette er jo med på å gjøre Drammen til en vakker by.

Her kommer et bildedryss…skriver litt under noen av bildene….


Her er biblioteket…


Over her ser dere jeg har på den fine lua som jeg vant hos Frodith i fjor….

Gigantkulene i Drammen har jeg skrevet om før…HER

Har blitt mange flotte leiligheter nedover her også……


Et kafè besøk hører med..og på Klausen bakeri er det hyggelig og gode varer…

#union #ypsilon #papirbredden #drammen #klausenbakeri

 

Pinnekjøtt med gutta !

Nå har guttene akkurat dratt hjem etter en koselig pinnekjøttmiddag her, noe som har blitt en fast tradisjon de siste årene..jeg er ikke vant med pinnekjøtt fra barndommen, men det er “ca” like godt som svineribbe..så da blir det begge deler i løpet av jula.

Blir bare et bilde av bordet før guttene kom, for jeg tok så mange bilder av folk og mat på julaften at jeg lot dem slippe nå..hehe..

Tidligere i dag var mannen og jeg å handla litt og tok en kaffe i Drammen, tok noen bilder langs elvebredden også, men de får jeg se over i morgen ..tenker jeg …


#pinnekjøtt #mjøndalen #blogg #desember #matprat

Litt fra juledagene !

Tenkte jeg fikk legge ut en liten oppdatering fra jula så langt …Dere som har fulgt meg vet jo at guttene var hos oss på julaften , vi koste oss med god mat på kvelden (svoren på ribba ble sprø også ….) og så lå de over og spiste frokost her dagen etter.


Strømpe kan vi ikke slutte med..hehe.. Som dere ser er det full avslapping med gitarspill og sjekking av telefoner ….

 

Duken på bildet under her har mormor brodert…veldig glad i den…

På første juledag var gutta med å gikk tur i Bragernesåsen før vi besøkte mamma på sykehuset..og dit kom flere fra familien også..så det ble nesten et lite juleselskap på tv -stua der, tror mamma synes det var hyggelig.

Andre juledag var mannen og jeg en tur på kaffebesøk hos mormor på formiddagen før vi var innom sykehuset igjen..og på kvelden var vi et par timer på kaffe hos svigerfar, sammen med noen andre fra familien til mannen…noen bilder fra de ulike tinga under her….


#drammen #jul #ribbe #riskrem #blogg

 

 

 

Riktig god jul fra meg !

Har vært litt annet enn jul og blogg å tenke på her om dagen, så derfor vært lite å høre fra meg…men jeg er stadig innom å leser innlegg da, så får med meg litt av det som skjer…

Kommet på noen nye utfordringer for mamma ,så vi får bare ta en dag av gangen…

Her blir det julemiddag med guttene på besøk i morgen ,så vi skal prøve å kose oss som best vi kan og vi har mat nok, 5 1/2 kg ribbe på fire stykker burde jo holde..hehe..

Så håper jeg alle koser seg som best de kan i jula . God jul fra meg…

(Bilde fra Drammen i dag da jeg besøkte mamma på sykehuset . Vakkert og vemodig på en gang synes jeg …som jula og livet ellers …)


#drammen #desember

Siden sist…

Mitt siste innlegg var jo på mandag , og det var en fin dag..siden det har formen svingt litt….Men jeg har fått gjort litt på de gode dagene, så nå i kveld har vi pynta juletreet (som de siste åra har vært kunstig ), prøvde et år å kutte ut glitter på treet, men da protesterte gutta, må være slik det pleier..hehe…

Nå er gaver kjøpt ..og noen pakket inn , så ikke noe stress med det..

Også har jeg fått hyggelig julekort i posten fra en super bloggvenninne Evaswindow..som har en trivelig blogg, se HER..


#juletre #julepynt #julelys #pakker #desember

 

Hva spiser dere på julaften ? …og mine nystekte medisterkaker !!

Sa jo i det forrige innlegget at dere skulle få se medisterkakene jeg stekte i dag, denne gangen brukte jeg oppskrifta jeg fant HER...tok en smaksprøve og ble fornøyd.

Men jeg brukte ikke ingefær, og jeg brukte 1,2 kg medisterdeig til like mye av de andre ingrediensene som det står til 1 kg i oppskrifta, syns det er bedre å ha litt for lite salt og pepper og heller ta på etter smak når man spiser dem. Det ble 30 stk.


#medisterkaker #matprat

Så lurte jeg på hva slags mat  dere som leser her spiser på julaften ?

Både jeg og mannen har vokst opp med ribbe, medisterkaker og medisterpølse og den tradisjonen har vi også her i huset. ..som tilbehør er det, surkål, rødkål, rosenkål og tyttebærsyltetøy.

Til dessert er det riskrem og rød saus…nam.

Ellers i jula har vi en dag med pinnekjøtt og gjerne karamellpudding til dessert,  godt det også…

Et bilde fra forrige julaftens pådekking, da var mamma og mor her , i år blir det nok bare oss og guttene…hyggelig begge deler.


#julaften  #lysimørket  #mjøndalen  #ribbe #blogg

 

En bra dag !

Etter en ikke så god dag i går har dagen i dag vært bra. Først fikk jeg besøkt mormor en tur , har begynt å ta bussen, siden konsentrasjonen ikke alltid er på topp er det greit å unngå å kjøre inn i byen..og nå har jeg satt meg inn i busstider så da er det nesten enklere enn å skulle parkere i sentrum i Drammen.

Bildene i collage her er fra ulike turer til mormor i løpet av høsten…gutta var med hver sin gang også…

Men de andre bildene under tok jeg i dag….

I tillegg har jeg stekt medisterkaker nå i ettermiddag…får se om det blir noen bilder etterpå…for nå lurer dere nok veeeeldig på hvordan de ble..hehe…

Syns jeg har vært flink i dag jeg, og fortsatt er jeg oppegående…så dette har vært en bra dag hvor jeg har fått gjort litt “fornuftig “……..


Øverst er eldste sønn med oldemor og nederst yngste…mormor er jo tippoldemor til seks stykker også…fjong dame på 96 år…


Dette bildet tok jeg fra bussen i dag (syns det er et litt tåkete slør på bildene fra kompaktkameraet om dagen..hm…)


Gamle ærverdige trær i parken rett overfor der mormor bor….


Pynt i spisesalen på losjeplassen hvor mormor har leilighet…..(..ikke helt min stil pynt..men kvikka opp på bordet da….)


Da jeg kom ned i byen var det en halvtime til bussen gikk…så tok meg en rask lunsj på et sted jeg ikke er innom særlig ofte…maks en gang i året…


Fint vær og pen himmel i dag….            #timeekspressen #nettbuss #mcdonalds #stellamagasinet #losjeplassen #drammen

 

Årets julebakst !

Hadde i utgangspunktet ikke tenkt å bake noe i år, bortsett fra brød og rundstykker . Ikke er det noen kakemonser i huset her ( spiser litt altså ), også vil jeg heller spare litt krefter så det blir ei trivelig julefeiring.

Men så hadde jeg “utfordra” eldste sønn til å bake Serinakaker …men fant ut at jeg kunne ta en tur opp å hjelpe ham, og samtidig kunne vi hygge oss å spise litt mat sammen.

Han lagde deigen mens jeg gjorde i stand litt mat…så etter at vi hadde spist, trilla vi ut halvparten av deigen hver….samarbeidet gikk fint, selv på et lite kjøkken ( han har kjøpt ny større leilighet som er klar ei stønn over jul).

En koselig kveld…også ble det en kakeboks med 30 kaker i til hver av oss .

(..litt grotesk kanskje, men han syntes deigen ligna formen på en hjerne..hehe..og måtte vise meg …)


Baking , middag , en smak på baksten… og litt gløgg…..koselig kveld ….

Vi doblet porsjonen ..det ble 60 st… Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca 10 min…. #baking #julebakst #serinakaker #hokksund #desember

 

 

Frokost, Drammen i desember..og en god kaffe….

På dagens handletur i Drammen var vi innom Picasso å spiste frokost, eller kl elve kalles det vel lunsj, men siden det var egg og bacon fikk jeg frokostfølelsen.

Veldig koselig der , og det ligger aviser fremme som man kan bla i også. I dag kom yngste sønn , som bor like ved innom og tok en kaffe der med oss ,så da ble det jo ekstra hyggelig.

Ble et litt “sløra” lys på bildene..så måtte bare plukke ut et par som ble ok..


Veldig god mat ,og en slik porsjon koster ikke mer enn 99kr + kaffe da …. Fikk lyst til å kjøpe med en litt annen kaffe enn den vi pleier å kjøpe i matbutikken (så vi var innom en kaffe/te butikk ),fikk anbefalt denne på bildet…får håpe den er god ..for 94 kr for 250 gr…er jo ganske dyrt….

Og slik ser det ut i Drammen i desember i år…lurer på om det blir snø jeg…hm…. #drammen  #desember  #vg  #picasso  #kaffe