Massasjelys..og oppskrift på verdens beste waldorfsalat

Jeg var så heldig at jeg vant et massasjelys i Mølla kaffebar sin julekalender ! Hørtes litt rart ut at det var massasjeolje i et lys.. men jammen funka det bra ! Mannen var så “heldig”at han fikk lov til å massere nakken min..blir stort sett den veien… (Lyset var gitt av Mjøndalen yoga )

Man tenner lyset og etter litt kan man duppe fingrene i olja…eller slukke lyset og helle olja på huden.. Et stort pluss var at det lukta helt nydelig !

Pent var det jo også..

 

Jeg pleier å lage waldorfsalat i jula, men ikke gjort det enda i år… Blir kanskje å lage det i nyttårshelga.. Denne oppskrifta fikk jeg av en tidligere nabo for maaaaange år siden..og den er altså så utrolig god, beste jeg har smakt noen gang i allefall.. oppskrifta finner du i linken her…._waldorfsalat_

#waldorfsalat #matprat

Urbant der oppe i skogen

Som dere som følger meg vet , er jeg jo stadig en tur oppom Portåsen..under fem minutter å kjøre opp fra her jeg bor ! Som jeg skrev i gårsdagens innlegg har stedet flere ting å “by på”.. I gårsdagens innlegg var det bilder med et landlig preg..det kan du se i linken her..mens-jeg-venta-pa-julestemningen

Bildene her er av det mer urbane slaget..for meg som liker å ta bilder er det jo fint med litt variasjon på motivene.

Skriver kort under bildene..

Grafitti og dikt ..og jeg tar et “nissehopp”..

 

Nyere tider og gamledager i samme bilde..

 

Dikteren Herman wildwnvey..minner litt om Elvis her syns jeg..

 

#portåsen #mjøndalen

Mens jeg venta på julestemningen..

Har i grunnen ikke hatt noen julestemning i år..men koselig at det snør i dag..snø forbinder jeg med barndomens jul ! Rett før jul kjørte jeg en tur opp til Portåsen for å se om jeg fant julestemningen der… klarte ikke å finne den helt, men lys på trærne og i vinduene der oppe skapte i alle fall en hyggelig stemning..

Stedet har jo det meste… skog, kunst, kultur,landliv..blanda sammen på en fin måte !

Dikteren Herman Wildenvey bodde der og lagde mange dikt om området rund..

Kledde meg med litt rødt siden det nærma seg jul… eller mest for at det skulle passe på bildene da..

Med litt snø her hadde det jo ligna på jul syns jeg…

(og snø er det jo i dag..men orker ikke kjøre opp nå )

#portåsen #mjøndalen

Med vest og leopard på landet..

Siden jeg ikke blogger så ofte for tiden, blir det i perioder noen bilder som blir liggende litt på vent ! Tok noen anntrekksbilder rett før jul.. men var såpass dårlig vær med småregn at jeg ga meg fort..kunne jo ikke ødelegge dette kameraet også..

Vesten her hadde jeg på meg med litt annet under i innlegget i linken og blusen med ei annen bukse.. lyse-bukser-til-vinterbruk

Digger antrekket over her,som er fra Step In.. (ikke støvla di er “gamle”)..men syns jeg ser litt ut som et “gudsord”fra landet på bildet her..men bedre det enn ei “tøyte”fra byen..hehe..

 

Herdagslig med et litt jålete innslag av leopardprint…(genser og skoletter fra Step In ) #fossesholm #stepin

 

HoHoHo..og en titt inn i stua..

Bloggen min blir litt mindre personlig siden jeg blogger sjeldnere nå enn før.. Har aldri vært veldig privat, men hatt kamera “på lur” i flere situasjoner før enn nå… Ribba er spist og jula er godt i gang… Stille og rolig her som det har vært di siste åra..

Tulipaner til jul må jeg alltid ha da (skriver ofte jeg/meg.. selv om det jo er VI siden jeg og mannen bor sammen..men det er jo MIN blogg)..

Hadde en liten “Hjemme hos “reportasje da vi flytta inn her.. det innlegget finner du om du trykker på linken her en_liten_titt_hjemme_hos_meg_

 

Nissen har titta innom også…

Savner peisen vi hadde i huset..men funker med flammer på tv også..knitrer til og med..(skal til og med skrives i ett ord..eller gjør man som man føler for ? )

 

Samme tulipaner..kjekt at di kan flyttes på.. Det viktigste er (som jeg pleier å si)at det ser pent ut i sosiale medier…

 

#jula2020 #tulipaner

Hvordan leser du blogg ?

Da tenker jeg på om du bruker mobil, nettbrett eller pc ?  Jeg liker absolutt best å lese blogg på pc.. mest fordi jeg syns bilder blir så “tusslete” på mobilen (nettbrett er ok ).. men detaljer og lys blir mye finere når bildene har litt størrelse syns jeg..

Bildet her tok jeg i går, hadde hørt at det var en del snø i høyden.. og det er jo litt “artig” å ha sett litt vinter dette året..hehe.. Men det var sabla vått så jeg tok ikke mange bilder før jeg ga meg..kunne jo ikke risikere å få ødelagt dette kameraet også..mer om hva som skjedde med det forrige ser du her…a-sa-gikk-kameraet-i-bakken

Dagens antrekksinnlegg finner du i linken herlyse-bukser-til-vinterbruk

I en skaukrull langs veien.. og med snøfnugg opplyst av blits i panna… fint skarre værra ! #druknakatte

 

#konnerud #drammen #blogg #førjulstid

Ingen julebakst i år.. (oppskrift på bløtkake i innlegget)

I år har jeg gjort mindre til jul en noen gang tror jeg.. Sånn “matmessig”har jeg/vi kjøpt ribbe og stekt medisterkaker.. Ingen baking..tror bare vi kjøper is og kransekake det smaker jo mer enn bra nok til kaffen det..

Skulle jeg få lyst til å lage ei kake en av dagene i jula er det jo enkelt å “slenge sammen” ei bløtkake..

Vanlig mat må vi jo kjøpe inn også, litt ekstra..men sånn som vi handla inn “før i tida”er jo helt unødvendig..da hadde vi mat omtrent frem til sommerferien.

Hvordan jeg lager kaka kan du se i innlegget her..sa-var-det-blotkaka-da

#bløtkake #matprat

Lyse bukser til vinterbruk.. (Antrekk 50+)

Jeg bruker stort sett mørke bukser i “mørketida”..men i år er det jo veldig in med helhvite (lyse)antrekk.. Ikke så veldig opptatt av hva som er in , men falt for denne lyse buksa da jeg var innom Step In for ei ukes tid siden..

Den er i et slags “fake skinnstoff”og kan jo brukes året rundt egentlig..

Som dere som følger meg vet pynter jeg meg stort sett bare på bilder for tida..men kan jo brukes når mannen og jeg tar en kaffe.. (han nevner av og til noe om at ..skal du ikke bruke noen av di klea du kjøper da..hehe.. )..men så blir det til at jeg stort sett tar på meg jeans eller joggebukse og ei fleecejakke.. i allefall nå på vinteren.. (pynter meg litt en sjelden gang altså..men bare 1 av 10 ganger eller noe sånt )..

Kjøpte meg denne blusen på bildet også….likte godt fargene i den..og at det er “sløyfe”i halsen..selv om det ikke synes så godt på bildet..

Hadde ingen vest , så kjøpte med meg den på bildet under her også..innen jeg får brukt den er det vel “ut”med vest igjen…tror faktisk jeg “må” kjøpe toppen inni også..den passer jo så fint til antrekket… Bildet under er tatt av Step In.. Kjolen jeg kjøpte sist ser du HER om du har lyst !

Bruker du lyse klær vinterstid ?

#mote #stepin

Nesten som 71 grader nord !

Overdreiv veeeldig nå.. Ikke var det nordover men rett over elva her..og ikke gikk vi mil etter mil..faktisk bare 5-6 minutter å gå opp til vannet der vi satt fra parkeringa.. (dette var i forrige uke og en dag med finvær..siden har det vært grått her )

Men det som minna om 71 grader nord var at vi hadde med real turmat..og det smakte utrolig godt ! I tillegg gikk vi en annen vei rundt tjernet da vi skulle gå hjem..og da måtte vi klatre både opp og ned en skråning og hoppe over en bekk.. Ikke akkurat høye fjell med bratte stup eller elver med strie strømer..men litt mer utfordrende enn å gå “kjerreveien”..

Jeg følger med på 71 grader nord og gleder meg til å se finalen på torsdag.. syns alle er “flinke” jeg så samme for meg hvem som vinner..

Skriver kort under bildene..

Var rim i gresset så det blei litt vinterstemning..

 

Ved Nydammen.. og sola var i ferd med å bli borte bak åsen..

 

Veldig god lapskaus på pose..som mannen og jeg spiste..hadde med varm saft også..

 

Dagens utfordring å komme over bekken uten å bli våt på beina..men det gikk veldig bra..

 

Kunne jo prøvd å slengt meg over tjernet også.. men lot det være altså..litt langt..hehe… (Legg merke til sollyset i bakgrunnen )

 

#nydammen #krokstadelva #blogg #utno #natur

 

 

 

Lyseblått i desember..

Bildene her tok jeg i forrige uke..da jeg fortsatt var ung og pen…hehe.. Nå har jeg..blitt-gammal-siden-sist.. Men altså.. lyseblått er ikke en farge jeg har så mye av..men kjøpte meg et skjerf nå i høst..og har ei strikkajakke i fargen..i tillegg til lyseblå jeans da..

 

Denne vinteren har jo foreløpig vært veldig mild.. så har ikke trengt  pakke seg inn med klær for å holde varmen.

Håper på litt snø og noen kuldegrader..men skikkelig kald vinter med hauger av snø.. takk det står jeg gjerne over..

Antrekket ellers er klær jeg har hatt en stund..enkle og greie hverdagsplagg.. som jo er det man/jeg har mest brukt for !

Kjørte opp til demningen ved Hagatjern i Mjøndalen og tok bildene..og da var det en dag med blå himmel og sol…

#antrekk #mjøndalen