Påfugl i farta..

Disse bildene tok jeg på Gulskogen gård for et par uker siden. Alltid moro å ta en tur innom der å ta noen bilder av påfuglene.. Har tatt bedre bilder før, denne gangen holdt di fleste seg i skyggen eller oppe i trærne.

De er jo flotte når di bruser med fjøra , men da er di i forsvar har jeg hørt..så de har det nok best når de rusler rundt med “halen” på slep.

Legger ved noen bilder jeg knipsa selv om di ikke ble sååååå fine..

Skriver litt under bildene..

Sjekker utsikten..

Ikke lov til å røyke..da har jeg ikke noe her å gjøre..hehe..

Så da hopper jeg ned til di andre igjen..

Føler meg litt “forfulgt” av fotografen.. 

Nå ser jeg vel skremmende ut.. ?

Gjemmer meg litt ekstra.. 

Fine omgivelser..

Oppe i trærne er det svalt og deilig..

#påfugl

Mye historie i huset og hagen her..

Den litt mer anonyme  hunnen ..men fin den også… #gulskogengård 

 

 

Nytt kompaktkamera !

Ja nå har jeg hatt det i snart to uker da.. men er litt treig med innlegg nå i varmen… Jeg har jo et Canon speilreflekskamera med ulike linser som jeg er veldig fornøyd med..

Kompaktkameraet jeg har hatt har vært veldig bra det også..fikk det av gutta til en bursdag for 8-9 år siden.. og det har til og med liggi helt under vann i Drammenselva og “kommet seg”igjen..hehe..

Men nå hadde jeg lyst til å oppgradere med et nyere kamera.. til anledninger der det passer best å ha et lite kamera som en kan putte i veska eller lomma .

Skriver litt under bildene..

Jeg valgte å kjøpe på Japan foto..for da kan jeg stikke innom å få hjelp om det er noe jeg lurer på..

Valget falt på dette..som sønnen hadde undersøkt at fikk veldig bra skår på tester..det som kom frem av disse testene var at det var det beste du kunne få bildemessig..og at det har en skjerm du kan ta frem om du skal ta en “selfie”f, eks..det er også sånn “glugge”en kan se i gjennom om skjermen er for mørk til å se motivet.. Det som var negativt var høy pris 8.500 ..litt lav batterikapasitet ..og ikke veldig mye zoom..( men det har jeg jo på speilrefleksen )

Har ikke prøvd det ut så veldig mye  enda..men syns det blir klare fine bilder..så tror jeg kan si meg fornøyd ! 

#åsgårdstrand

#sundhaugen #kamera #japanfoto #sony  (Ikke reklame )

I denne varmen..

Som jeg har nevnt tidligere har jeg (og sikkert mange andre også ) blitt litt “utslått”..særlig på kveldene.. Men jeg prøver å ta dagene i et rolig tempo..lite husarbeid og matlaging ..og mest mulig bading..

Skriver litt under bildene..

Dagens “middag”….

Formiddagens badetur med svigerinne..som hadde med blåbærmuffins til kaffen..

Kveldsdukkert med eldste sønn i går..

Plukka blomster en tidlig morgen …før sola ble for varm… #sundhaugen #hvalestrand

 

Endelig blei det softis på oss !

Normalt sett pleier vi ta årets første softis når ferien starter..men siden sommeren har vært her en stund nå, har det frista med den isen siden 17 mai..da jeg ikke orka å dra ut til Lierkroa ..ja for den må spises der altså..

Så etter mannen hadde vært på trening og jeg hvilt etter badetur på formiddagen ..kjørte vi en tur dit med motorsykkel i kveldinga for årets første softis..

Jeg “må” ha med krokan..og siden isen var veldig stor ble det en del søl før jeg fikk den i meg..men har sin sjarm det også..hehe..

#softis #lierkroa

 

 

 

Prioriteringer i finværet !

I dag tok vi en tur opp til Eiker`n for å få avkjøla oss med en dukkert i varmen (det blei både to og tre i løpet av de to timene vi var der)  ..sammen med eldste  sønn…

Vi har jo bada noen ganger i sjøen allerede i år i deilig vann….en god del friskere her, men når sola steiker sånn MÅ man jo bare uti for å holde ut…

Hadde med rundstykker og kaffe og kosa oss..

Tok med makro-linsa i tilfelle det dukka opp noen sommerfugler, men de jeg så flaksa bare fort forbi..men denne “bia” her tok seg en liten stopp så jeg rakk å knipse ett bilde før den forsvant igjen..

 

Sånne dager blir det ikke prioritert noe middagslaging.. så da stekte bare mannen noen egg til oss da vi kom hjem..smakte veldig bra det også, kanskje bedre enn full middag nå i varmen..

#eikern #øvreeiker

 

 

 

Elsker finværet , men blir litt “utslått”av det også..

Jeg håper det fortsetter med finvær lenge til,med ei lita regnskur innimellom.. Nå har ikke jeg så mye overskudd i utgangspunktet men kjenner at jeg er helt “utslått” på kveldene nå i varmen..selv om jeg ikke er “så” mye i sola..

I går klarte jeg nesten ikke holde øya oppe etter kl åtte på kvelden..gikk å la meg kl ti, men tror du jeg sovna …neida ..lå fortsatt våken kl fem i dagtidlig..ganske typisk for meg , er liksom en “bryter” jeg ikke klarer å få slått av..

Men sovna et par timer på morrakvisten..

Og da mannen kom fra jobben i dag(slutter tidlig på fredager)dro vi en tur ut ved sjøen igjen, bada og koste oss et par timer..

Enkelt og greit med litt grillflesk og en plukke-salat fra butikken..og litt søtt til kaffen da..

Jeg ofra skoa jeg kjøpte i fjor og brukte dem som “badesko”, er skarpe steiner og skjell på bunnen og det er så vondt å tråkke på..så da får heller skoa bli fortere stygge. Og mannen fikk sittet i stykker strand-stolen..og det er ikke første gangen han har gjort….hehe.. #hvalstrand #grilling

 

Kaffe og sol i nabolaget ! Og besøk hos fine mormor…

Nå er det i grunnen sol over alt her på Østlandet …i alle fall er det skikkelig sommer her jeg bor om dagen….så da var det koselig å ta frokosten ute på bakeriet som ligger ca 1 minutt å gå fra meg før jeg dro for å besøke mormor på sykehjemmet i dag..

Heter Mjøndalen bakeri og konditori ..men vi som bor her sier bare “Karlsen”..

Og så ble det en kaffe sammen med mormor som fortsatt har glimt i øyet i en alder av snart 99 år..(i oktober ) #mjøndalenbakeri #mormor

 

For 20 år siden ! (..obs noen litt ekle bilder )

Tror ikke jeg har skrevet noe om dette på bloggen tidligere..men i går var det 20 år (21 mai 1998) siden vi var på koselig skogtur med søster`n min og familien…

Veldig kort fortalt ..På hjemveien klatra barna opp i et gammelt tre..mannen måtte jo prøve også(se bilde)..siden han var tung og treet morkent knakk greina..

Og så knakk ankelen..søster`n min er sykepleier så hun ordna som best hun kunne til ambulansen kom med båre..

Opererte inn skinne , men dagen etter hadde han enorme smerter og sa i fra om dette, men legen hadde ikke tid til å se på ..fikk bare mer smertestillende utover dagen..til det endelig kom en lege å åpna bandasjen på kvelden og da var det hui og hast på operasjonsbordet..

Beine hadde hovna opp noe veldig og resultatet var at han etter hvert måtte fjerne en og en muskel foran i leggen..til slutt ingen igjen.. Så dette var ei legetabbe som gjorde at et ganske vanlig brudd gjorde at mannen ble droppfot..

Så derfor må han bruke skinne eller strikk som dere ser på den hvite joggeskoen på bildet under her..

Det blir jo aldri borte og det gir fortsatt mye plunder og ubehag, men han har alltid hatt en egen viljestyrke når det gjelder trening ..og det kom godt med her også..så bortsett fra det første året med stadige turer inn for opptrening i Oslo har han jobba fullt siden og trener vekter flere ganger i uka..

Det var tøffe syv uker på sykehus i Oslo med narkose og rensing av sår hver dag..måtte ta hud fra låret for å få lukka såret (mikrokirurgi)..det var i en lang periode fare for bakterier i blodet noe som er livstruende..så det var en skremmende opplevelse, og jeg kjørte selvsagt inn hver dag etter jobb for å besøke ham.. Alt i alt glade for at han er oppe å går..men ille at han fikk denne skaden fordi noen ikke gjorde jobben sin godt nok.. #droppfot #opperasjon

Sommer ER…

Må jo kunne si at det er sommer nå, kan være den sommeren vi får i år også..Håper ikke det da… Her har det blåst en del i pinsen men med sol og mye blå himmel har det vært deilig å være ute..

Her har jeg laget et lite ” Sommer ER ” innlegg..med to varianter av ulike ting som gir sommerfølelse for meg..

Skriver litt mellom bildene…

Sommer ER å bade i sjøen…

Eller lufte tærne ved et ferskvann..

 

Sommer ER blomstring..

Eller avblomstring..

 

Sommer ER en “frisk”badeselfie..

Eller en litt “svett” husmorselfie..

Sommer ER grillmat på verandaen..

Eller te/kaffe på en kafè

 

Sommer ER å plante i krukker..

Eller plukke syriner i nabolaget..

#sommer #foto

 

Årets første x 2..

Foreløpig har det ikke blitt årets første softis..men den er nok ikke langt unna den heller. Men på fredag den 18. mai ble det årets første bad i sjøen (Hvalstrand), litt kald vind , men det var overhode ikke kaldt i vannet..var uti i noen minutter  både mannen og jeg..

Nå har jeg bada et par ganger til, i et ferskvann også..og det var kaldt..brrrrr..

Og i går grilla mannen og jeg for første gang i år. Siden gutta ikke spiste her ble det veldig enkelt med grillflesk og kyllingfilet …

#hvalstrand #grilling