Koselige bilder !

Da jeg var innom leiligheten til mamma for å ta med ei jakke opp til henne på sykehjemmet i dag, kikka jeg litt i albumet fra da jeg var barn. ( og tok bilde av noen av bildene) Skjønner at jeg er født i “gamledager” når jeg ser barnevogna og radioen på bildene..hehe..men en fin tid var det…


Mamma og meg på besøk hos naboen….


Her hører jeg vel på barnetimen tenker jeg….


Storesøster og jeg ser ut til å være stolte av å ha fått en lillesøster…


 Her er vi igjen, huset i bakgrunnen var tante og onkel sitt..vi bodde rett overfor hverandre …


Vi var jo en familie som “vokste opp med ski på beina”…fine de strikkegenserene syns jeg, og med luer til å greier..klødde nok veldig når vi ble svette i håret..hehe..

#mjøndalen #barndom #ski #familie #gamledager
 

Høstbilder !

Fotografering er jo så gøy, så kan jeg tusle rundt med kameraet i mitt eget tempo da koser jeg meg. Her er det noen bilder av blomster, høstløv og trær, tatt med macrolinse…

Bildene får tale for seg selv…


 


#foto #natur  #høst #blomster #macro
 

 

Hverdagsantrekk !

Ja bortsett fra skoa , de er på i anledning bildet..hehe.. Stort sett flate sko til både helg og hverdags på meg , jeg bare mååå ha på meg behagelige klær og sko.

Her har jeg på den sorte bomberjakka som jeg har vist før, veldig aktuelt nå om dagen, min er i et tynt stoff, men man får dem jo også i høst/vintervarianter. Smale litt “vaska” jeans kan brukes til det meste og her har jeg en behagelig genser som blir litt mer pynta med snøring  ( av det slaget som ikke viser puppene)

Som vanlig blir det litt hui og hast bilder, så ser ikke før etterpå at de er skakke…skjerpings Annebe …

Bomberjakke #kappahl  Jeans #veromoda Sko #skopunktet

Genseren har jeg kjøpt nå i høst, på #match og den er så deilig at jeg kan tenke meg å kjøpe en til, for de har i offwhite og sort også…
 

Lammeskank !

Bortsett fra fårikål, og en sjelden gang et lammelår ved påsketider har vi ikke brukt mye lammekjøtt her i huset . Men i fjor høst “oppdaget” vi lammeskank og det er så utrolig godt, så i går ble det lørdagsmaten her…

I fjor kjøpte vi ferdig kokte på Rema 1000 , som lå i en saus..og de var veldig gode. Se det innlegget HER, men i år hadde de ikke (ikke i butikken her hos oss i allefall )..så da kjøpte vi i ferskvaredisken på Meny og de var minst like gode..

Han i disken forklarte hvordan vi skulle steke dem… Brun dem i ei jerngryte med olje og smør, krydre ..salt, pepper , rosmarin , hvitløk og timian for eksempel..

Sett stekeovnen på 150 grader sett inn gryta og la stå der i ca fem timer..våre sto i drøyt fire og var ferdige da…

Så hadde vi hjemmelaget potetstappe , med grønnsaker,rørte tyttebær og rødvinssaus til..fra Toro, tilsatt litt stekesjy og en skvett rødvin…nam, nam !


Fotografering mens mannen er ute å henter sin mat, og jeg spiste ikke den rosmarinkvisten..hehe..


To fine skanker, ca 209 kr kiloen, og det her var en drøy kilo.. Rikelig med mat, men vi spiste opp alt… #lammeskank #meny #oppskrifter
 

 

To fine overraskelser..

Denne uka har jeg fått to fine overraskelser. Først kom mannen hjem med “visittkort” til bloggen min..uten at jeg visste noe om det. Han jobber nemlig i et trykkeri,( men det er en annen som har laget disse korta…) Jeg syns det var veldig koselig gjort,det viser at han syns det er moro at jeg blogger. Jeg er nemlig ikke så veldig “glad” i å få blomster og gaver ellers..da kjøper jeg heller selv  (for mannens penger )..hehe…


Tre esker i ulike farger, så nå er det bare å dele ut til alle jeg møter..hehe…

Og ikke nok med det, jeg fikk pakke i posten også fra Frodith HER, premien var for at jeg var med og kom på delt andreplass i Peter-pan ( skyggeutstillingen ) hun hadde… Denne søte slikkepotten som passer supert til bakebollen min….

Og nå er det en ny og spennende utfordring på gang inne på bloggen hennes !

#visittkort #baking
 

Enkel eplekake !

Forrige lørdag lagde jeg eplekake her som vi hadde da guttene var på besøk. Oppskrifta er vel en de fleste kjenner til, av det enkle …og gode slaget.

Oppskrift under bildet…


125g sukker, 125g hv.mel, 1ts bakepulver…blandes . Del opp 125g smør i små biter og smuldre inn i det tørre. pisk sammen 2 egg og rør dem inn med det andre… Ha i biter/skiver av 4-5 epler strø over sukker og kanel.. Stekes på 200grader i 25-30 min…


Som dere ser blir ikke kaka så høy , men det passer godt når den er til dessert med is… Ønskes en høyere kake bruker en ei mindre form..

#baking #eplekake
 

Tirsdagens skogtur !

Det var jo en veldig koselig tur med gutta mine på tirsdag, og det gikk greit å gå di 20 minuttene opp til Svarttjern. Men i går kveld ble jeg veldig dårlig, svimmel og uvell..men om det var turen eller andre ting er vanskelig å vite..men sånn er det med min sykdom (ME)…Men man kan ikke slutte å prøve å komme seg ut for det, og det å være ute med familien slik gir meg uansett mye positivt påfyll..

Har vært innom å lest blogger i går og dag, men pga formen er jeg litt “gjerrig” med kommentarene til jeg føler jeg er litt bedre igjen.

Noen bilder fra turen..


Det fine vannet her går vi forbi på veien opp…


Er litt mye skygge oppe ved Svarttjern, men for en liten stopp og kaffe går det helt fint, også ser man jo sola ute på vannet…


Her er gutta på vei ned til parkeringa, i kveldssol…. #svarttjern #nedreeiker
 

 

Gåtur med gutta !

Nå har jeg vært å gått tur med mannen og begge guttene, koselig å få til at det passer for alle. Kjørte over til andre siden av elva, parkerte ved et sted som heter Bjørkedokk. Så gikk vi opp til Svarttjern (ca 20 min ) ..så tok vi en kaffe der oppe før vi gikk ned igjen.

Deilig å være ute i skogen i finværet. Tok ikke mange bilder, men noen flere som jeg får legge ut senere…men nå skal jeg se på MasterChef….


På rekke og rad på smale stier….


Vakkert oppe ved Svarttjern… #nedreeiker #svarttjern

 

Vegetargryte !

Jeg syns det er ok å lage litt vegetarmat til middag noen ganger, og siden eldste sønn som ikke spiser kjøtt skal spise middag her i dag har jeg laget ei vegetargryte..

Jeg surrer gulrøtter, løk, brokkoli og sjampinjong i olje..så tar jeg i kikerter, linser og kidneybønner..og har over hakka tomater…så står det å putrer en halvtimes tid, smak til med salt og pepper. Litt kruspersille på toppen, salat og ris ved siden av..vips så var dagens middag klar ..

Gryteretter er ikke det som gjør seg best på bilder…men godt er det…. #mat  

 

Street Bob !

Jeg fortalte jo i går at mannen (vi) har kjøpt oss en Harley -Davidson. Det er en 2008 modell og er en såkalt Street Bob… Han har stort sett hatt motorsykkel “bestandig”, frem til han solgte den forrige som var en Honda 750 for 7-8 år siden..

Så da vi satt å snakka om at en på jobben hans skulle selge sin Harley , forrige lørdag.. Så sier jeg det er bare å kjøpe den , vi er nemlig begge slik at vi prøver å få den andre til å kjøpe seg noe ..litt uvanlig kanskje..men det er nok fordi vi begge vet at den andre ikke er så “kjøpesjuk”…

Da jeg var ung digga jeg å sitte på, følte meg litt kul…nå er det mer slik at jeg blir med på en liten tur, og mest kjenner på at jeg får vondt i rumpa..hehe…


Er jo litt tøffe da..både mannen og sykkelen….


I finværet i går ble det en kjøretur ut til Vollen i Asker ..for en kaffe….


Yngste sønn som har motorsykkellappen har vært innom for å prøvekjøre et par ganger….  #mc #harleydavidson