Om å følge “flokken” ..og en liten fotojustering !

Nå skal ikke jeg gi meg ut på en lang utredning om man bør følge sin egen intuisjon eller gjøre det “alle andre” gjør. Men jeg synes helt klart det er ok med folk (..og ender…)som har særpreg og egne meninger.

Jeg bare så et “sitat” på Fb her om dagen som jeg synes passa bra til dette bildet jeg tok av noen ender i fjor vinter… de går nok i flokk mot bekken fordi jeg kom og forstyrra dem med fotograferinga mi ….


#ender #veiabekken

#sitat


Med litt justering av lys og kontrast ble bildet litt stilig synes jeg  #foto #blogg

 

 

 

Pakke i posten …og blomst på bordet !

Etter å ha lagt igjen en kommentar på bloggen til Livet på Norges beste vestkant i desember , fikk jeg i går en hyggelig gave i posten. Det var et duftlys med veeeeldig god lukt…..takker så mye for det .


#duftlys #blogg

Og under her ser dere blomsten jeg har på bordet nå , synes hortensia er en typisk vårblomst .Og så er det  koselig med litt lysere farger etter det røde i jula .

Her blåser det ganske mye ute nå…så holder meg inne til i morgen….., fin fredag videre til alle som er innom….


#hortensia #interiør #mjøndalen

Kveldens gåtur !

Blir alt for lite gåturer om dagen, men i kveld har jeg og mannen gått ei runde nede ved elva i Mjøndalen…rundt broene som man pleier å si her. Det tok ca 45 min i passelig tempo..og lufta var deilig så nå er jeg fornøyd og kan se tv med god samvittighet.

Hadde tenkt å ta litt mer bilder etter å ha sett de fine kveldsbildene hos utifriluft HER..men det ble ikke så mange bildene, hadde mest fokus på gåinga denne gangen..får ta en fototur en annen dag.

Godt kledd i dressen jeg brukte i barnehagejobben og Johaugvottene jeg fikk til bursdagen min….

Vi gikk over gamle Mjøndalen bro og over til Krokstadelva (hvor mannen vokste opp )…

Mannen hadde refleksvest…..

Og jeg hadde refleks på dressen ,som lyste opp med blits..og forhåpentligvis av billys… #refleks #krokstadelva #mjøndalen #foto #nedreeiker

Hva pleier du å spise til lunsj ?

Jeg liker å spise litt sunt og lett til lunsj sånn til vanlig, og litt variasjon er jo ok..men som oftest blir det Cottage Cheese og youghurt med frukt eller bær og det har jeg spist i dag.

Om jeg tar en kaffe når jeg er et ærend blir det som regel et grovt rundstykke med ost og skinke ved siden av ,( som på bildet under her), fra forrige uke da jeg var en tur i Hokksund hvor jeg har legen min.

Legger ved litt flere bilder også, fra tidligere lunsjer…. som litt inspirasjon … (skriver litt under bildene )


En kaffe og et blad kan være en fin måte å slappe av litt på…….


En av mine favoritter til lunsj, cottage Cheese og youghurt…..


Av og til er det nok med litt frukt….

Havregrøt blir man aldri lei av…


Med litt pasta i blir salaten litt mer mettende….


Og har man besøk blir det jo litt ekstra som innbakte pølser, rundstykker eller ostefat… #matblogg #havregrøt #mathallen #lunsj #magert

 

 

Brød og kjærlighet !

Nå har mannen og jeg vært gift i over 34 år..og en av grunnene ser dere på fjøla på veggen på bildet her, men de siste 10 åra har vi bare satt inn og tatt ut av oppvaskmaskinen sammen, funker det også..hehe..

Også bytter vi på å bake brød og rundstykker som vi koser oss med til kveldsmaten….. #hverdagslykke

(Oppskrift under bildet ….)

 

Her er grunnoppskrifta vi ofte bruker :

1,4 l mel (ca 4dl hvetemel resten grovt, rug bygg, havre, korn, gryn alt ettersom hva vi har i skapet )

5dl lunka vann

25g gjær (må ha god tid til heving)

2ts salt

2ss olje

La alt jobbes sammen en god stund i maskin , heves ca en time..bak ut brøde og la det heve bortimot en time til…pensle med egg, lag et par snitt på toppen.

Stekes på 250 grader langt ned i ovnen, ca 30 min.

#baking #grovbrød #hjemmebakt  #mat #blogg

 

Hei på dere !

Hvorfor det er stille fra meg på bloggen om dagen kan du se HER.… men i går tok mannen og jeg og gikk ei runde i Drammen i kulda, godt å få beveget seg litt og prøve å tenke på litt annet..også er det jo veldig vakkert med snø om dagen.

Vi ” måtte” jo innom å ta en kaffe på turen også…..valget falt på Baker Klausen på papirbredden…


Vakkert langs elva….og jammen ble det en selfie også……

På veien hjem kjørte vi i høyden over Konnerud….

Her bor søster`n til mannen og familien hennes…hun syns vi burde kommet en tur innom….men det får vi ta en annen dag….

Et ensomt og forlatt lite skur som vi kjørte forbi på bilturen…. #konnerud  #drammen #papirbredden #vinter #foto

Litt fraværende….

Syns det er greit å forklare litt hvorfor det er litt stille fra meg . Dere som følger meg vet jo at mamma har vært alvorlig syk siden i sommer..og det har gått litt opp og ned , kom seg litt, men er dårligere igjen nå….så det er litt tøft om dagen.

Jeg er innom å titter litt på andres innlegg, men orker ikke være så aktiv akkurat nå….hodet har litt annet å” jobbe med “.

Men blogging gir meg mye …så jeg skal prøve å være mer aktiv igjen så snart jeg klarer å konsentrere meg om det….


#lysimørket

Ut i kulda !

I dag gikk jeg meg ei runde her oppe hvor vi bor, så denne uka har det blitt to gåturer på ca en halvtime…så er fornøyd, blitt lite gåing det siste halve året….

Det var jo 14 minusgrader her, så kledde meg godt, men det var overraskende deilig, og veldig pent i det sola var i ferd med å forsvinne bak åsen…

Gikk den faste runda ” forbi hestane”……som vi sier her i huset når vi skal forklare hvor vi har gått eller skal gå….fint er det der iallefall….


#vinter


#nostalgi


#hester


#solnedgang #mjøndalen

 

Smakfull kyllingsuppe !

I går lagde jeg kyllingsuppe til middag, oppskrifta fant jeg på Trines matblogg ..HER..Var litt skeptisk til om mannen ville like den side han liker best “vanlig”mat..og i denne suppa var det både karri , hvitløk og ingefær bl.a…men han synes den var utrolig god..så den lager jeg nok igjen .

Lagde også nanbrøda som det var oppskrift på. Det gikk helt fint å steke dem på vanlig stekebrett i stekeovnen. Men følg godt med, de fire første jeg stekte ble fine , men de fire siste ble litt brent.

Blir ikke så veldig bra bilder inne på ettermiddagen..men et bilde må man jo ha av maten en har laget….(som noen kanskje ser har jeg strødd kruspersille over i stede for koriander som det står i oppskrifta )


Hjemmelagde nanbrød er sååååå mye bedre enn de kjøpte…. #kyllingsuppe #nanbrød  #oppskrifter #mat  #ingefær

 

På barndommens veier !

Nå kunne jeg jo skrevet  “barndommens stier “..litt mer poetisk..men ikke er det stier jeg gikk på….og ikke er jeg spesielt poetisk….hehe..

Men altså de som leste det forrige innlegget ..HER..så at jeg hadde gått tur forbi barndomshjemmet , og jeg sa jeg hadde tatt noen flere bilder jeg skulle legge ut.

Så her kommer noen av bildene jeg tok da jeg gikk forbi boligfeltet som ligger på veien opp til barndomshjemmet når vi går fra Mjøndalen sentrum…og videre forbi Bråta….hvor jeg bodde..

Her kommer noen bilder av gårder og litt annet jeg passerte på veien..vanlige eneboliger tok jeg ikke bilder av..selv om det er noen av dem også. Kunne fortalt litt mer om stedet..men som dere som leser bloggen fast vet..så kan jeg ikke skrive så mye av gangen…går utover nakke og skuldre….men litt tekst under bildene..


Har kommet litt snø her…..


En av mange bondegårder i nærområdet……


Fine detaljer er det jo over alt…..


Måtte ta et bilde av disse to som titta litt skeptisk på meg da jeg gikk forbi…..

Denne gården ligger like før der hvor jeg bodde…det lå tre små gårder langs den stikkveien der..ikke mange dyr..men noen sauer og et grisehus med et par store griser kan jeg huske…..


Mat å få….


Synes dette bilde ble litt idyllisk med snø i lufta….


Oppover jordene her gikk vi bl.a på ski..og den masta var ofte et møtested for lek….


Her fra en av de andre gårdene i nærheten……

Der nede kan dere skimte Veiabekken …da vi ble litt større var det stas å leke nede ved bekken…


Her er jeg på vei ned mot Mjøndalen igjen..man kan gå en runde rundt Bråta…så får man variasjon på veien opp og ned….om man ønsker…..