Henta inn noen kongler !

Sånn bortsett fra blomster og bær er det ikke så mye av det jeg ser i naturen jeg tar med inn. Men disse konglene jeg tok bilder av for et par uker siden plukka jeg med meg noen av..

Tror treet heter Lerk og er i Furutrefamilien..

Siden jeg hadde tenkt å pynte litt på ei lys-lykt , fant jeg ut at jeg ville se om jeg fikk festa noen kongler rundt den..og det ble jo litt robust og fint syns jeg..

Og om man har igjen noen blomster fra en bukett ..kan man ha et par kvister oppi sammen med dem.. #diy #natur 

Ei krone her og ei krone der..og snart er våren over..

Jeg er ikke veldig god i matte..men 1kr+1kr blir vel 2kr det..hehe..I “gamledager” da jeg var barn fikk man faktisk en pose godterier eller en is for 1kr.. men nå er det ikke mye en får kjøpt for 1kr lenger..

Men da jeg var i butikken i dag så jeg at di solgte flagg på Nille for 1kr stykke (ikke sponset)..så da kjøpte jeg med 2 stk da, ikke at vi trenger for vi har et veranda-flagg..men tenkte å sette dem på grava til mamma og pappa til 17 mai..

Og tenk at nå er det straks Mai og det er det jeg regner for siste vår-månde ..selv om våren starta seint i år.. 

Lurer på om det er fordi man er vokst opp i Norge at en synes det Norske flagget er det vakreste..eller ER det myyyyye finere enn andre flagg ?

#Norge #flagg

 

 

 

 

 

Hvitveis !

I dagens forrige innlegg HER, kan du se at vi var på et fint sted ved elva i dag ..der det bugna av hvitveis . I forrige innlegg var det buketten som fikk mest fokus..så her kommer et lite utvalg bilder av den vakre hvitveisen der den står..

 

 

 

 

 

#blomster #hvitveis #foto #drammeselva #nedreeiker

Endelig fant jeg et sted med masse hvitveis..

Jeg har jo sett en og annen hvitveis her og der i år…men ikke funnet et slikt sted der det bugner …(..ikke leita så mye heller da..hehe..) Men i går da vi kjørte hjem fra byen passerte vi Herstrømøya som ligger på andre siden av elva for der vi bor..og der så jeg at det var hvitt i hvitt inne blant trærne..

Så i dag kjørte vi dit, det er bare å gå over ei gangbro over motorveien så er man der..

Vi hadde med litt mat og te og så tok jeg litt bilder før vi plukka med noen blomster og dro hjem..

Flere detaljbilder får komme i neste innlegg..

Årets første hvitveisbukett..

Idyllisk ..selv ved motorveien..

Først litt mat ved elva…

Sånn var det så langt øyet kunne se…

Plukka litt ..

Tok litt bilder..

Denne gården ligger på Mjøndær`s siden av elva.. 

Og nå er det blomster i vasen på verandabordet..

Lørdag…lampe.. og dagens antrekk..

Så sant formen tillater det blir det tur til byen og handling på lørdager ..som de fleste som leser bloggen min allerede har hørt om maaaaaange ganger før..

Men det er liksom ukas høydepunkt for mannen og meg, så da er det hyggelig å “dokumentere”det med et innlegg syns jeg..

Vi tar bare en kaffe, og handler mat, så stort sett er vi hjemme igjen i løpet av 1 time eller 11/2..men da har man fått en fin forandring fra hjemmelivet syns jeg..også drar mannen på trening senere på dagen før det blir tv og god mat på kvelden.I dag blir det hjemmelaget pizza..

Litt sunt og søtt på en gang… #laboulangerie 

Rustikt og kult interiør…

Da vi kom ut titta sola frem, satser på å sitte ute neste gang vi er der…og jeg hadde pynta meg litt for en gangs skyld..

Men nå er joggebuksa på igjen…

#drammen #mjøndalen

 

Tuer..hva er det ..?

Da jeg gikk den turen ved barndomshjemmet på søndag.. så jeg disse tuene som jeg også husker fra barndommen .. Husker spesielt en gang som jeg var med fetteren min og noen andre barn der oppe..tror jeg var 6-7 år..

Fetteren min hadde tatt med fyrstikker og skulle tenne på ei tue for å se om den ble borte..hehe.. kan le av det nå, men det endte med at både brannvesenet og politiet kom..for det var tørt og du vet ..ILD I TØRT GRESS…

Men det jeg lurer på er om noen vet hva slike tuer er, jeg tror og mener å vite at det er jordrotter som lager dem..men hvorfor det..?

#tuer #mjøndalen

God helg med en “sukkertopp”..

Tok noen bilder i dag, og så årets første “sukkertopp” som jeg er vant til å kalle den i alle fall… Tok selvsagt flere bilder, men noen ganger liker jeg å ha et bilde som får stå litt alene også..så får de andre følge på i senere innlegg..

Jeg tar ikke helga fra bloggen altså..men ønsker alle som er innom er riktig fin helg, og håper du kan kose deg litt selv om kanskje ikke alt er like bra..

#blomster #Mjøndalen

 

 

 

 

Kos på verandaen !

Mye sol her i dag, så da blir det å sitte litt ute på verandaen. Og litt påfyll må man jo ha så i dag har jeg laget meg en enkel smoothie . Og det smakte jo forfriskende og godt..

Mye lys og sol i bildene..men det får man jo bare være glad for…

 

Ikke de friskeste fargene med sydlandske frukter, men smaken var veldig god. Jeg brukte ei halv pakke og fikk to glass.. står at man bare skal tilsette juice..men jeg tok i noen skjeer Biola også..

Også planta jeg en liten Stemorsblomst til..men den skal stå på gulvet. Krukka er etter farfar og farmor…

#smoothie #blomster

 

Bjørkelund !

Jeg har et fint barndomsminne fra jeg var på tur med mamma og noen andre barn og voksne i Bjørkelund, som lå et lite stykke fra barndomshjemmet mitt på Bråta i Mjøndalen..

I det minnet er det masse hvitveis og slanke hvite bjørker langs bekken som renner der inne..

Akkurat sånn var det ikke nå, da jeg tok turen dit på søndag. Fortsatt var det fint der, men som med meg har nok tidens tann påvirka litt..hehe…

Det hendte vi som barn tok turen opp dit, eller gikk forbi på ski om vinteren..

Men på veien passerte jeg også det vi kalte Furulund (noen sa småskauen også)og der var vi rett som det var å bygde hytter, både vi som bodde på Bråta/Kjøya og de som bodde i Korvaldveien/Rypejordet på andre siden av bekken..

Dette er ikke et fakta-innlegg så om gårdsnavn e.l ikke stemmer så beklager jeg det..

Skriver kort under bildene.. (og selvsagt har jeg mange flere bilder , men di får eventuelt komme i et senere innlegg )

Og vil du se hvor møkkete skoa mine ble på turen kan du se HER..

Bekken var jo som jeg husker den, bare ikke så mye blomster ..men det var nok en dag lenger ut på sommeren jeg har det minnet fra også..

Parkerte i svingen ved Kjøya og gikk mot Bråta og masta der det også var stas å leke ..zoomet inn på barndomshjemmet som er det grå huset i bakgrunnen på bildet…

Ser mot bygda og Arneberg gård…der hvor mamma og pappa sa at de to kattene vi hadde sikkert hadde dratt da di ble borte..men føler meg ikke sikker på det nå da..var vel heller tatt av reven eller noe slikt , eller gått med i treskinga på jordet..uff..

Her er to furuer som er igjen i Furulund ..før var det tett i tett med trær der..

Her går jeg mot Bjørkelund, gårdene der oppe er på Horne som vi gikk forbi på vei til Ålatjern. Husker alltid det var noen kaniner i bur ved ett av husa der, og pappa kjente han som bodde der så vi stoppa ofte for en prat..

Jeg klatra over gjerdet for å komme inn i Bjørkelund, noe som viste seg å være unødvendig..

 

Noen som kan mye om trær og vet hva disse heter….eller er det di Bjørkene jeg husker som har blitt slik når di har blitt gamle…?

Fotografen (ego), med noen sprell og en “pust i bakken”.. Hvitveisen jeg huska så jeg ikke noe til, men noen av disse “Stjerneblomstene”som jeg også husker fra barndommen..

 

Her kunne jeg jo bare gått inn..hehe..

Ser mot en av gårdene som ligger på andre siden av bekken for der jeg bodde..tror det er en Korvald-gård (er vel en øvre og en nedre ..)

Noen detaljer fra turen..

På vei hjem igjen..det hvite huset bak der er i nærheten av der bilen står..

Det er ei dump ned mot bekken med veldig mange tuer..di tror jeg må få et eget innlegg..

Landlivet er fint det….

Og her ser vi mot barndomshjemmet mitt igjen…bak det hvite og gule huset… #Mjøndalen #barndom 

 

 

 

 

 

På tur over jordet..og skoa som ble nesten som nye..

På søndag tok jeg med kameraet og gikk en tur over jordene der jeg vokste opp som barn (i Mjøndalen), målet var en liten “skaukrull” som vi kalte for Bjørkelund..10-15 min å gå fra bilen..og fra barndomshjemmet mitt ..

Men for å komme dit måtte jeg over noen pløyde jorder..

Skoa ble ikke akkurat pene..men jammen fikk jeg dem reine igjen..

Flere bilder fra turen får jeg legge ut senere..

Til tørk i sola..nesten som nye..

Etter å ha trampa av det værste før jeg gikk inn i bilen så di fremdeles slik ut da jeg kom hjem..

Noen steder kunne jeg gå i tørt gress..men absolutt ikke over alt..

Så da blei det sånn da…hehe.. #vask #sko #utpåtur #landliv #friluftsliv