Liten oppsummering av antrekk ….

Siden det er nyttårsaften i morgen har jeg hentet frem noen av antrekksbildene som jeg håper kan være til inspirasjon om du ikke helt vet hva du skal ha på deg i morgen.

Jeg kler meg jo aldri helt “galla” både forde det ikke passer min smak og stil (men syntes andre kan være superfine med det ), og forde det er sjelden jeg er i selskap der det passer å være “stivpyntet”.

Selv skal vi bare være hjemme og kose oss i morgen (mulig eldste sønn spiser med oss)..men skal pynte meg litt for det..

Om noen er interessert i hvor klærne er fra…står det mer i de tidligere innleggene under antrekk..men den øverste kjolen her har min mormor sydd..trekk…men her legger jeg bare ut noe bilder som inspirasjon…


#mote #fashion #blogg #mjøndalen #norge

Oppskrift karamellpudding ..og den var god …

Skrev i mitt forrige innlegg at jeg skulle legge ut oppskrift på karamellpudding , og har jeg skrevet det så gjør jeg det …enten dere trenger den eller ikke …

Hadde en oppskrift for noen år tilbake som var veldig bra, men vet ikke helt hvor jeg har lagt den, så da jeg så denne i Norsk ukeblad som minnet om den jeg hadde tidligere forsøkte jeg den, og den ble virkelig god, ikke noen “piper”i den og ikke eggesmak.

Det viktigste er å bruke god tid og ikke bli utålmodig når en skal karamelisere sukkeret..og la melke/fløteblandingen bli avkjølt før en har i egga .

( Kopierte oppskrifta fra bladet, siden bladet har vært i salg for flere uker siden…selv om yngste sønn sa det egentlig ikke er lov å legge ut kopier av slikt..men siden jeg ikke har en “stor” kjent blogg..regner jeg med det går greit…)


Oppskrifta litt på snei, men det er vel lesbart..

#karamellpudding #mjøndalen #desember #blogg #norge

Pinnekjøtt og karamellpudding !

I går var guttene her igjen , denne gangen ble det pinnekjøtt og hjemmelaget karamellpudding. Mange år siden jeg lagde karamellpudding nå, så var litt spent..men den ble veldig bra , guttene forsynte seg flere ganger (og de er vanligvis ikke så veldig glad i desserter og kaker)..yngste søster`n min kom også en tur innom…og sa det var en av de beste desserten hun hadde smakt.

Jeg skal prøve å få lagt ut oppskrift i løpet av kvelden , eller i morgen .

Pinnekjøttet var også veldig bra , hadde valgt “pinnebog” denne gangen og det var det veldig mye kjøtt på ,men vanlig pinnekjøtt funker bra det også…men da trenger en litt mer.

Her ble det mye “vellykket”mat…de enkle restemiddagene vi har hatt ellers i jula har vært gode de også (egentlig er jeg mest glad i det enkle, hverdagslige) men det er liksom ikke så mye å skrive om det (men jeg har vel hatt et par innlegg om slik “pyttipanne mat før også )..nå for eksempel skal vi spise fisk, stekte poteter og kålerabistappe..hehe..

ikke den beste kombinasjonen..men man “tager hva man haver”…sånn innimellom den “fine”julematen….


Fortsatt litt jul i huset…

Vanskelig å få tatt bilder med bra lys inne nå i mørketiden….#pinnekjøtt #karamellpudding #oppsrifter #blogg #norge

 

2.juledags gåtur i Drammen !

I jula(og førjulstiden) har det blitt litt for mye å ordne inne til at jeg har prioritert gåturer, har begrenset med energi så da må man ta en ting av gangen..og unngå stress.

Men i går var det ingenting å ordne så da kjørte vi ned til Drammen og gikk ei lita runde langs elva der, liker veldig godt å gå der nede..har jo blitt så fint med Ypsilonbrua og området rundt (de som har lest bloggen min en stund …har nok sett en del bilder derfra tidligere også.)

Litt tekst under bildene…


Med lue fra Frodith holdt jeg meg varm på øra….foran en av gigantkulene i Drammen …er en på hver side av elva….

Fine speilinger av bygget som inneholder bl.a biblioteket…på papirbredden…

Noen bilder fra torget og langs elva…og jammen var det opp på Starbucks..så da ble det en kopp kaffe også….

Vakkert med julebelysning..selv om det ikke var blitt helt mørkt enda…

Måtte ta et bilde av himmelen også…da vi kjørte over Konnerud på vei hjem….#drammen #ypsilon #union #papirbredden #mjøndalen #konnerud #norway

 

Mine pakker …ikke for “sarte sjeler”…

Nå er det jo ikke så mye pakker jeg får lenger, og ikke er jeg slik at jeg går og ønsker meg noe heller..blir heller til at jeg kjøper det jeg trenger selv…men litt kos å få noe for det da..og alt jeg fikk falt i smak..fra mannen fikk jeg tøfler …som jeg kjøpte selv , jeg er av det slaget som heller kjøper selv..så slipper jeg å bytte om det ikke passer..hehe..

Av mor fikk vi penger og av mamma fikk jeg klokke og penger..Og av guttene fikk jeg ei spennende pakke med litt av hvert i..cd (admiral p)..slik musikk liker jeg..turkopp..blad..proteinsjokolader og diktbok av Edel Hammersmark Gjervan (som har eget tv program ..Dritseint med Edel )

Det er her det der med “sarte sjeler”kommer inn..for dikta er ikke for” prippene” folk..jeg er langt i fra” prippen”..så for meg var boka midt i blinken..

Tar med et par av de peneste dikta under her….resten er MYE værre…hahahaha….

(..om du ikke så forrige innlegg å har lyst til å se litt fra vår julefeiring..kan du ta en titt her..)


#edelhammersmark #dritseint #mjøndalen #blogg #norge

Hei og hopp….her er jeg !

Nå har jeg hatt et par dagers skrivefri ,men jeg har titta innom andres blogger i løpet av disse dagene, og ser at folk har hygga seg og spist god mat bl.a.

Her har det vært en ganske rolig julefeiring med guttene ,mamma og mor på besøk på julaften. Guttene lå over og spiste den faste frokosten her på 1.dag.

Og i dag har det blitt ei lita gårunde..men ellers er det rolige dager…

Skriver litt under bildene …


Med forkle ,rett før gjestene kommer ….

Svoren ble sprø…og riskremen veldig god…

Gutta ..mamma og mor koser seg i sofaen etter middag…

Blomst fra yngste sønn..nydelig…

Fyr i peisen…noe som blir litt varmt i løpet av kvelden…

1.dags frokost med waldorf og bayonneskinke, noe som er tradisjon her i huset…

#lys #julefeiring #mjøndalen #norge #blogg

 

Ønsker alle en fin jul !

Bare innom for å si riktig GOD JUL til alle som har tid til en titt innom nå i siste innspurt. Blir nok litt stille fra meg også et par dager nå..

Men jeg ser innom i løpet av jula..så får dere alle kose dere masse…Juleklem fra meg !

#desember #jul #gløgg #norge #mjøndalen

 

“Dadadada”…pakke til meg…

Ikke ofte jeg får pakke i posten…mange år siden faltisk ! Og nå var jeg så heldig at jeg vant denne fine lua på Frodiths julekalender. For hun har laget gaver..luer og vesker..og hatt julekalender på bloggen sin i hele desember…til glede for mange bloggevenner.

Denne lua jeg vant, synes jeg var superfin..og jeg kledde den tilogmed litt.hehe…og det gjør jeg ikke med de fleste andre luer …så denne var midt i blinken.

Hadde jo ikke tid til noen antrekksbilder..men bare så dere fikk sett den kule nye lua mi…..Tusen takk snilleste Frodith.

#jul #mjøndalen #norge #blogg #håndarbeide

 

Høst ute…

Er ikke det vettu..men da jeg tidligere i dag titta ut vinduet fra et julepyntet hus…syntes jeg epletreet i hagen så ut som det ikke var ferdig med høsten enda.

Men her inne er det full julestemning, nå er de siste juledukene på plass og ribba er gnidd inn med salt og pepper . I morgen blir det risgrøt til middag , så det er til riskrem på julaften.

Ha en hyggelig bittelille julaften kveld…


Og fikk du ikke med deg gårsdagens antrekksinnlegg , kan du ta en titt her..

#ribbe #riskrem #mjøndalen #norge #blogg

Fargefest !….Antrekk 50+

Eller egentlig er det ikke så mange farger…bare lilla, rødt og sort..så det kunne jo også het” advent møter jul”..og det passer jo godt nå som det er fjerde søndag i advent.

Her har jeg bare satt sammen noen klær på en måte jeg synes er enkel ,men samtidig passer om en har lyst til å freshe seg litt opp i jula.

Dette er mest ment som inspirasjon..slik at du kan ta en titt i ditt skap og se om du kan sette sammen klærne på en annen måte enn det du pleier…jeg synes f.eks lilla og rødt fint kan brukes sammen.

Men jeg må innrømme at jeg pesonlig mye oftere velger klær i dusere farger …som er litt mer anonyme….

Bluse og rød bukse #kappahl Sort bukse #hennes Pumps #eurosko

 

Lilla cardigan #lindex Skjørt #vivikes Skolett #eurosko

Bluse #vivikes Smykke #kappahl

Bluse #louledition Belte kjøpt i København for mange år siden…


#mote #fashion #mjøndalen #norge #blogg