Waldorfsalat !

Denne oppskrifta har jeg brukt i mange år, og det er en favoritt her i huset til jul og påske…Har vi det og litt skinke trenger vi ikke mer til frokost eller kvelds, for da spiser vi bare det allikevel …

La ut oppskrift helt i starten jeg blogga, men da hadde jeg vel bare en bloggvenn ,så derfor legger jeg den ut igjen nå… Bildet er fra da guttene var på besøk å spiste kveldsmat her i går…

Oppskrift :

2 røde epler

2 ringer ananas

2 stilker stangselleri

100 gr. hodekål

100 gr. blå druer

1 dl majones

4 ts sitronsaft

2 dl kremfløte

2 ts sukker

Valnøtter etter ønske

Alt skal kuttes /snittes i små biter…..( Fløte og sukker piskes …bland majones og sitron og ha det i kremen.)


#påske #waldorfsalat #mjøndalen #mathallen #oppskrifter

Påskeharen var litt tidlig ute her i år ….

Begge guttene var her å spiste med oss i går, og da passa det godt å ha gjemt påskeegg til dem ,  for yngstemann skal til Hemsedal senere i påsken..og selv om guttene er 27 og 31 må jeg liksom ha påskeegg til dem ,og tror de er fornøyd med å få det også….

Egga sparer jeg fra år til år..så disse på bildet er nok borti 20 år tenker jeg, men liker gjenbruk av slikt jeg…har sin sjarm å ta frem det samme som man pleier .

Nå har jeg lett for å kjøpe med litt for mye til å fylle dem med , så litt måtte legges ved siden av eggene også….

Har fått satt frem litt pynt til påske , men siden mannen maler i stua om dagen…blir det ikke den helt store pyntinga her i år, men påske blir det jo uansett….


#påskegodt #påskeegg #mjøndalen #påske

#marsipan #nidar #norge #hemsedal #påskeharen

Se …en spire…

Tok bildene for et par dager siden , så nå er det kommet noen spirer til…så i løpet av et par dager blir det nok prikling på meg ….og nå har jeg sett litt på en annen blogg som inspirere også…bloggen dedicat...se her...

Ikke så bra bilde..men,men..Kjøpte et lite “drivhus” på biltema . Dere ser vel spiren?..og solbrillene er med for å gjøre det litt mer sommerlig..hehe…


Frøene står nede i kjellerstua, håper det er et lurt valg..#hageland #plantasjen #frø #prikling #mjøndalen #biltema

Prikling på gang …

Dette har jeg ikke veldig greie på, men jeg har jo sådd noen frø til stemorsblomster..se her.. og vet at de etterhvert må fordeles i større potter..prikles… men jeg må lese litt mer før jeg setter i gang, men det har så vidt begynt å komme noen grønne spirer så da kjøpte jeg inn noen små potter og litt næring, som jeg regner med jeg får brukt for .

Skal se om jeg får lagt ut noen bilder av hvordan det står til med spirene i morgen….

Har du noen gode tips, så skriv det gjerne i kommentarfeltet…


Litt greit med en sprayflaske å vanne slike små frø og planter med..tror jeg…

På bildet under ser dere to” mygglys” jeg kjøpte med fra tilbudshylla på Hageland, tror vel ikke de hjelper så mye..men fine farger til å ha ute på terrassen .

#hageland #såing #prikling #hage #stemorsblomster #mjøndalen

Nå har jeg begynt å “juge” !!!!

Ikke pent å lyve, og det er ikke en vane jeg har..og egentlig løy jeg vel ikke nå heller.. jeg fortalte bare ikke sannheten..og det må vel være greit..hehe..

For da jeg var å handla i dag , tenkte jeg at jeg bare skulle gå inn å se hva de hadde av gardiner, siden vi pusser opp litt i stua…bare karmer og dører altså.

Mens jeg gikk å titta, kom hun som jobber bort å begynte å prate litt, først om gardiner…men så begynte hun å snakke litt om påske, og spurte…har du fri i påsken ?

Jeg har ikke noe problem med å være åpen om at jeg for tiden er syk og hjemmeværende, men akkurat da følte jeg ikke for å begynne å forklare ,så jeg svarte ..Ja ..

…hun sa… det er deilig med ekstra fridager og da svarte jeg … Ja ..det er deilig…

Dama var hyggelig hun, og jeg kan selv også være slik at jeg går ut fra at folk er i jobb…..men det er dessverre ikke en selvfølge for alle.

Jeg ble ikke såret eller fornærmet jeg…men synes det må være lov å ikke fortelle “sannheten” til alle, om en ikke har lyst bestandig…enig…eller ikke ?

(..legger ved et bilde fra i fjor sommer …der jeg synes jeg ser litt ekstra ærlig ut..hehe…)


#mjøndalen #blogg #norge #ærlig #gardiner #påske

 

 

Påsken er “redda”….

I dag kom mannen hjem med påskeegg som han fikk på jobben, fylt med godteri og alkohol ,så nå er det bare å kose seg…hehe…

Dere som kjenner meg har nok fått med dere at jeg ikke er den aller ivrigste på hverken godteri eller alkohol…men hyggelig å kose seg litt ekstra når det er høytider da..

..og det er absolutt ikke slik at jeg er avholds.. hverken på alkohol eller godteri……men det hyggeligste med slike dager er at mannen har langfri og at guttene sikkert kommer innom litt mer enn vanlig…

#påske #påskeegg #alkohol #polet #blogg #vinmonopolet

 

Heldig mann jeg har…

Ikke nok med at han etter mye mas fikk lov til å vaske stuetaket for et par uker siden…se her.., nå har han fått lov til å male vinduskarmer og terrassedører også..han er vel heldig..

Nei det er vel heller jeg som er heldig som har en mann som gjør over 90% av alt som blir gjort både inne og ute her etter at jeg ble syk, men det med maling har det alltid vært han som har gjort da…en gang skulle jeg forsøke å hjelpe til, men tror han syns det var like greit å gjøre det sjøl…hehe…

Så nå blir det hvite karmer og dører her i stedet for de lakka…greit med litt forandring etter over 30 år i huset ….


Handla maling…fargen” bomull” på Eikersenteret i Hokksund på fredag….

Blir litt rot i stua ei stund, men som dere ser trengs det et malingstrøk…#mjøndalen  #hokksund #blogg #eikersenter #fargerike #oppussing #maling

Men jeg var jo litt snill jeg også da, for mens han holdt på å male for harde livet, smurte jeg på kveldsmat til ham..med proteinrikt pålegg, han må jo holde seg sprek så mye som han har å gjøre…og brødet har han bakt..hehe…

#bama #mat #gilde #prior #brød #egg #vaktelegg

 

Vaffelens dag !

Siden jeg både hørte på radio og leste at det er vaffelens dag den 25. mars, tenkte jeg at jeg fikk se igjennom bildene mine å se om det var noen vaffelbilder, men det jeg fant var for det meste bilder av  pannekaker med is og bær..men så dukka disse bildene opp..og der var det jo vafler, så selv om det ble litt mye kropp også så valgte jeg å bruke de.

Og det kan jo være greit å se at det går ann å se veltrent ut når en spiser vafler også…hehe…

Her er det yngste sønn som i fjor sommer steker proteinvafler til oss, de var gode..men jeg fant ikke oppskrifta han brukte, så jeg legger heller ved ei oppskrift på vanlige vafler som jeg ofte går ut i fra ,som står i kokeboka vi har stående fra Ingrid Espelid…så kan man jo tilsette litt ekstra godt oppi om man ønsker.

Og en oppskrift på proteinvafler jeg fant på nettet,kan du se...HER

Skjønner egentlig ikke helt dette her med at ulike bakevarer o.l har sin egen dag…spiser det når vi har lyst på eller når det passer sånn vi.


#vafler #vaffelensdag #proteiner #trening #fitness #mjøndalen #blogg

Fornøyd kunde !

I dag var jeg en fornøyd kunde hos Kappahl. Jeg kjøpte ei vinterjakke der i fjor vinter ,som jeg har likt godt, men da jeg tok den på for et par uker siden delte glidelåsen seg…som dere ser på bildet.

Jeg tenkte det var dumt, men at jeg bare fikk bruke knappene og så kaste den. Men så var jeg innom et senter med Kappahl butikk her om dagen, og tenkte jeg kunne jo høre hvordan det var med reklamasjon uten kvittering på ei jakke fra i fjor..og hun mente jeg bare kunne ta den med så skulle det gå greit .

Så i dag tok jeg med jakka opp på Eikersenteret der de også har en butikk , og jeg fikk tilgodelapp på hele summen 799kr, uten spørsmål…og hadde jeg hatt kvittering kunne jeg fått tilbake pengene også.

Selv om jeg helst ville hatt jakka, og det var dumt den ikke holdt bedre…sitter jeg igjen med et positivt inntrykk av Kappahl nå.


#kappahl #eikersenter #hokksund #blogg #jakke #reklamasjon #tilgodelapp

Middag på en mandag !

Ja ..nå kan denne maten spises hvilken dag som helst,men siden det er mandag i dag ble det …Middag på en mandag…..

Jeg viste noe lignende denne retten for en tid tilbake også, men da spiste vi den som vegetar, nå hadde jeg også i bruna karbonadedeig, dette kan man jo variere etter eget ønske .

Det som er bra med slik mat som dette , er at det er enkelt å lage, bare surrer ingrediensene i jerngryte eller stekepanne , ha i hakka tomater og la det stå å puttre en halvtimes tid…smak til med salt og pepper. Også er det mye proteiner i denne maten, og det er det jo fint å få i seg litt ekstra av ,siden det ofte er det folk har for lite av i kosten.

Skriver ikke oppskrift, men hva jeg brukte i ,ser dere jo av bildet ( i tillegg hadde jeg i karbonadedeig )…Retten ser ikke så veldig spennende ut, men det smaker godt….


#grønnsaker #oppskrifter #middag #eldorado #blogg

#vegetar #mjøndalen #gryterett #mat #sunnkost