Runde former i Drammen

Det er ikke jeg som har så runde former altså, jeg er vel heller mer “rett “..hehe..men når vi har vært på lørdagshandel i Drammen har jeg lagt merke til at det er så mange ting med runde eller avrundede former, så tok med kamera på siste handletur og knipsa i vei…og her ser dere i allefall noe, pluss litt av Drammen…

 


Gigantkulene kan du google å lese om på nettet…


Dette er nede ved papirbredden og ypsilon, flott område…


#ypsilon #papirbredden #union #drammen #blogg

Potetklubb

Jeg var ikke vant til potetklubb i mitt barndomshjem, men svigermor (som desverre døde for mange år siden) var ekspert ,og lagde kjempegod potetklubb.

Etter hvert lærte jeg meg å lage det selv, ikke fullt så gode som hennes, men gode nok…

Det er ikke noe vi har ofte, men her om dagen hadde vi det…og det er jo så “digg”mat, vi bruker lettsaltet flesk inni og kålrotstappe til…også mååå jeg ha litt sukker å duppe klubben i for det er bare SÅ godt..nam..

Vet det er mange ulike måter  folk bruker potetklubb på…hvordan liker du å spise  det…eller liker du ikke potetklubb ?

Slik lager jeg de : (liten posjon,ca 8 stk, ikke så store)

10 store poteter, “males” på kjøttkverna…press ut overflødig vann..rør inn to ts salt ta i ca 1,5 dl hvetemel og 1,5dl byggmel (mange vil nok ha i mer mel,men vi liker mest potet , bare så en har nok til å få formet dem )

Så koker jeg opp en stor kjele med vann, tar ei stor skje med “røre” presser flatt ut i hånda og legger terninger med flesk inni..og bretter over “røra”og former en potetklubb, legger den forsiktig i kjelen…og lar det puttre på svak varme (ikke fosskoke) ca en time..


#mat  #oppskrifter #potetklubb #tradisjonsmat  #blogg

 

 

Litt spinkle…men veldig søte..

Syntes disse stemorsblomstene som tittet opp mellom stein og mur , da vi var å handla i Drammen på lørdag var litt sjarmerende.

Stemorsblomst er en typisk vårblomst for meg, men vet de kan blomstre lenge. Men her var det vel kanskje noen frø som hadde forvilla seg, og begynt å blomstre pga

det milde været… Ønsker alle en fin dag !

#stemorsblomst  #blomster #drammen #blogg #norge #høst

EGO 7

Da var det et innlegg om meg og mitt igjen da,for de som ikke har vært så mye innom bloggen min har jeg altså en kategori i arkivet som jeg kaller EGO, det er forskjellige småting fra livet mitt, eller om meg ….

Nå tenkte jeg å fortelle at jeg har jobbet på et diskotek i Drammen tidlig på 90tallet, det var i tillegg til jobben i barnehage, jobba først i garderobe og rydding og etterhvert i baren, dette var en artig jobb for da fikk man vært ute å sett litt ,uten å drikke og bruke penger.

Stedet jeg jobba het Grev wedel og var ett veldig populært sted på den tida, så det var gøyal men hektisk jobbing.

Jeg har jo stort sett jobba i barnehage siden jeg gikk ut av skolen, men så var det så mange andre ting jeg hadde lyst til også, så jeg jobba gjerne med andre ting samtidig,  på kvelder eller helger, som feks..diskotek (bar), blomsterbutikk, støttekontakt, ungdommsklubb,modell..ikke for pengenes skyld men det var så spennende å prøve nye ting…men samtidig er jeg en stabil person som måtte ha den faste jobben jeg trivdes så godt med også

Bildet under er fra baren der jeg jobbet,men her var jeg innom som gjest…

Her har jeg et lite utsnitt av drinkene jeg “pugga”på hjemme..andre priser den gangen..

#discotek #bar #grevwedwel #drink #øl #blogg #drammen

Mannen i headeren…og andre menn..

Siden flere har spurt meg, og andre sikkert lurer, mannen i headeren er IKKE min mann, min mann kan dere se på det nederste bildet (han er ikke glad i bilder  av seg på bloggen, så jeg bruker ett jeg har brukt før )

Så alle disse andre mennene og “familiene”er bare noen jeg har truffet i forbindelse med reklameoppdrag, og jeg vet ikke engang hva de heter, selv om det kanskje ser ut som det er veldig stas på noen av bildene..hehe..

Jeg og mann min har jo vært sammen siden vi var 16år…med unntak av et par små “slå opp” perioder, og vært gift i snart 33år…og det er jeg veldig fornøyd med.

Reklame for et dataprogram, som skulle komme seg raskt frem..eller noe slikt..

Og noen menn traff jeg på flere ganger…


Fra Colorline, Blockwathne og Thorn….(litt dårlig bildekvalitet, siden det er fra aviser og brosyrer )

Fra en reklame om energisparing og fra motesjournalen..

Og her er min virkelige mann..han liker jeg best…

#reklame #thorn #colorline #wonderland #blockwathne #blogg #norge #oslo #korfu #mote #energi

 

Anchas Bodega

I går spiste jeg lunsj på Anchas Bodega, har lenge hatt lyst til å gå dit, hørt mye positivt, og det er et populært sted. Så  i går da jeg hadde vært til en sjekk ved sykehuset i Drammen og hadde en snau time til en annen avtale, og jeg ikke orket å gå i butikker , bestemte meg for å ta litt å spise mens jeg venta.

Da jeg så det var åpent på Anchas Bodega, så jeg mitt snitt til å få forsøkt dette stedet. Det var en positiv opplevelse , nydelig Bruschetta og varm kaffe.

 Det var en særdeles lun og intim atmosfære der, så dette frista til gjentakelse, kanskje med mann ,på lørdagshandel.

(noen av bildene, gjengir ikke lunheten riktig, pga blitz )


Kjempekoselig interiør..

Bruschetta med serrano og manchego..

Mange artige detaljer #anchasbodega #drammen #retstaurant #spisesteder #mat #bruschetta #serrano #manchego

Kan 50+ bruke lårkort kjole ?…eller ikke…

Nå spør jeg litt sånn generelt. Jeg går ikke med det ute blandt folk lenger, men jeg har ingen problemer med om andre gjør det, men skal man ,bør man i allefall ikke vise BÅDE pupper og lår, det kan bli litt mye på en gang .

Denne kjole sydde mormor til meg for snart 25år siden, og den var en av mine favoritter den gang, kanskje jeg kan ta den i bruk igjen, med tykk strømpebukse, lave boots og en lang cardigan, da gir den jo et litt annet inntrykk.

Men den lille sorte er en vinner, men kanskje noen cm lenger enn denne om man er “godt voksen”, hva mener du…går du i korte kjoler/skjørt ?


Kjole sydd av mormor  Strømper #pierrerobert  Sko #eurosko Smykke  #hennesogmaurits

Veske #fretex

#mote #blogg #fashion #sko #kjole

Morro det da..

I dag da jeg leste en blogg jeg ofte leser, sto det jammen om meg gitt, overraskende men veldig morro at jeg inspirere andre voksene bloggere til å legge ut antrekksbilder, for det synes jeg er morro å lese om i allefall..

Denne bloggeren Vezzo har en blogg jeg liker godt å følge med på. Her kan du se hennes blogg.

Hæææ !  Nå klarte jeg det altså, sikkert ikke den beste måten, men sånn foreløpig, ett skritt videre på sånne linkegreier..hehe (fint om du gir tilbakemelding om du ikke får åpnet lenken, kanskje jeg bare tror jeg har fått det til… 🙂

(så var det “skrytet ” av meg da…som jo var det viktigste her..hehe..)

#blogg #mjøndalen #norge  #washington #antrekk

Det var ikke så lurt…

Dette er en liten unnskyldning for at jeg var så treg til å svare på kommentarene jeg fikk på siste innlegg, (vet jeg ikke trenger unnskylde det ), men jeg pleier å svare så fort som mulig, og det gjorde jeg jo i grunnen nå også….

Men altså, de fleste som leser bloggen vet at jeg har ME, og de fleste vet nok at det innebære at en ofte blir helt “slått ut “av det andre bare blir vanlig slitne av (eller ikke blir slitne av i det hele tatt)…og i går ble jeg SÅ sliten..

Jeg har lært av erfaring, og blitt ganske flink til å regulere aktiviteten, slik at jeg får dagene til å gå rundt på en “grei” måte, men i går følte jeg meg litt ovapå, og bestemte meg for å gå ei lita runde…også syntes jeg det gikk så greit, at jeg øka farta opp bakkene for å få litt “treningsfølelsen”..og DET VAR IKKE SÅ LURT, for resten av kvelden var jeg så sliten at en skulle tro jeg hadde vært med på marraton…

Så jeg holder meg til de vanlige ruslerundene mine heretter, de gir som regel overskudd…trening får komme siden…

(bilde fra tidligere innlegg..)

#trening #trim #me #mjøndalen #blogg

It`s all black

Dette hørtes kanskje veldig dystert ut, men det er bare det som står på t-skjorta mi, ikke et ” rop om hjelp ” eller noe sånt. Ikke er alle klærne svarte heller, for de er jo litt grå også…så da er ikke alt svart alikevell da..heldigvis.

Her er et veldig enkelt anntrekk med en av høstens strikkejakker, og byttes den ut med en kort trenchcoat blir det litt mer pyntet.

Selv om høsten fortsatt er fin, merker jeg at en må begynne å kle på seg litt mer om dagen.

T-skjorte #mabelsmythe Skoletter #dinsko Bukse #kappahl Strikkejakke #lindex


Trench #veromoda Belte #kappahl

#blogg #mote #fashion #høst #mjøndalen