Sååå vondt i hue igjen..

Pleier å skrive hodet men sier hue. Før jeg begynte å blogge skreiv jeg omtrent som jeg snakka..men greit at folk forstår det en skriver også.. Nå hadde jeg vondt i hue i over ei uke for så å ha en ok dag i går.. Da vi var på tur med yngstesønn..https://annebe.blogg.no/fra-dagens-tur-med-mannen-og-yngstesonn.html

Trodde formen skulle være grei i dag..men nei da.. vondt i hue så det holder !

Men håper morgendagen blir bra..og at jeg kan være litt mer aktiv på bloggen da..(dagens forrige innlegg lagde jeg klart i går..HER ser du det)

Fra gårsdagens tur..med “ønskekvist”..håper den hjelper på formen..hehe..  #blogg #blogging

Frokosten som har blitt en tradisjon !

Jeg vokste opp med ribbe til middag og riskrem til dessert på julaften ! Men Waldorfsalat til frokost på 1. juledag hadde vi aldri.. Det er en tradisjon vi selv har “starta”… Jeg var for mange år siden i et 30 år`s lag og fikk servert denne Waldorfsalaten…og syns den var så utrolig god..

Siden har jeg laget den mange ganger. Og 1.juledag når gutta spiser frokost hos oss trenger vi ikke noe annet enn den på bordet, med Bayonneskinke ved siden av… Slang på en Camebert også..men den fikk stå i fred..

Oppskrift på Waldorfsalaten finner du i linken….https://annebe.blogg.no/1427757780_waldorfsalat_.html

Jeg lager en halv porsjon ekstra som regel..

#waldorfsalat #oppskrifter

Koselig julaften med gutta mine..

Her var det stille og rolig på julaften..bare oss fire.. Men vi hadde det veldig koselig med god mat, film, prat og gitarspilling (eldstesønn hadde tatt med sin gitar også )..og noen gaver da selvsagt.. Savner jo foreldra mine og besteforeldre ekstra mye på slike dager..men har masse fine minner fra julefeiringer med dem !

Med formen min er det best med minst mulig sosiale sammenkomster ..så det har bare vært besøk av gutta ..julaften og 1.dag..koser meg masse med det !

Også var vi jo sammen med yngste sønn på tur i dag.. og innom han på kaffe etterpå.. https://annebe.blogg.no/sa-blei-det-kaffe-og-badstue-hos-sonnen.html

Bare et lite utvalg bilder fra julaften..litt mer fra jula får komme i morgen eller en annen dag..

 

Avslappa stemning… #jul #gitar

 

 

Så blei det kaffe og badstue hos sønnen..

Etter dagens tur HER, ble vi med oppom yngstesønn for en kaffe- kopp.. Hadde parkert utafor hos ham, og det var en stund siden vi hadde vært der..så selv om vi hadde med litt kaffe på tur også var det greit med en kopp til..

Han er av “typen”som har en del “duppeditter” nå også ei lita badstue..hehe.. Står bak sofaen i stua så den skal være lett å bruke.. Jeg prøvde den bare uten damp..og med klærne på..men satt godt der så tror nok den kan være deilig å ha..særlig for meg som er litt frysen av meg..bortsett fra når jeg bader i sjøen om vinteren da (siste bad HER..)..eller jeg er frysen da også..men bader til tross for det !

Med hull til bena kunne man nesten gått rundt med denne badstua..hehe..

Fin leilighet som ligger midt i byen.. #drammen #badstue

 

 

Fra dagens tur med mannen og yngstesønn !

Som jeg nevnte i forrige innlegg gikk mannen, yngstesønn og jeg en tur i Bragernesåsen i dag ! Ligger rett bak der sønnen bor, jeg gikk bare opp til Åspaviljongen , mens gutta gikk helt opp til Spiraltoppen..

Så tok vi en medbrakt kaffe på en krakk, mens vi titta utover byen da di kom ned igjen..

Gikk fint ann å gå der, men veldig glatt på veien ned igjen… Skriver kort under bildene !

En dag med sol var deilig nå..

 

Flott utsikt..

Gamle hus og flotte biler på veien opp…og ned..

 

#drammen #utno

 

Hei og hopp !

Har vært stille fra meg på bloggen ei stund nå.. Over ei uke med hodevondt og utmattelse ..og så juledagene da jeg syns det er ok å ha fokuset “der jeg er”.. Nå har det vært ei veldig rolig jul da.. Gutta på besøk på julaften og på frokost på 1.dag..

Og i dag gikk vi en tur med yngstesønn i åsen bak der han bor i Drammen og innom ham for en kaffe etterpå..

Vi har kost oss vi ! Men triste ting som har skjedd i jula ikke langt unna , både at en eldre mann ble drept (sansynligvis), på gata i Hokksund og dødsfallet til Ari Behn..

 

Kommer noen flere innlegg etterhvert med bilder fra jul og tur..

#drammen #utno

 

 

 

 

 

 

 

 

Bare et lite snev av julestemning..

Kjenner ikke helt på julestemningen nå ei uke før julaften.. Men vi har da fått pynta litt og krumkaker og medisterkaker har jeg jo laget.. Tror stemningen kommer om det daler noen snøfiller ned fra himmelen.. Ikke såååå glad i mye snø lenger..men litt hører jula til syns jeg..

Og med rød pysjamas-overdel og tørkle etter farmor ser jeg jo litt ut som ei “julekjærring”..

Nå blir det nok noen dager bloggefri igjen… Så ønsker alle ei fin uke videre..

#desember #kransekake

Vinter med spor av høst..og litt om Instagram !

Jeg tok dette bildet i Drammen i forrige uke, syns det er enkelt og fint.. Det har jo vært lite snø her hos oss, så vinteren har liksom ikke kommet skikkelig ..men tror det er mer vinterlig litt opp i høyden..og mulig å gå på ski for di som ønsker/orker det..

Så var det Instagram..om du ikke følger meg der så “heter”jeg.. annebe.blogg..

Instagram er et fint sted for oss som liker å dele bilder..Noen ganger føler jeg at jeg deler for mye der…men så tenker jeg..det er vel en bildedelingstjeneste…så hva annet skulle jeg bruke den kontoen til liksom..hehe..

Leste du ikke dagens forrige innlegg om rynker og selvtillit kan du trykke på linken her.. https://annebe.blogg.no/det-er-ikke-bare-rynker-nei.html

 

Hva heter du på Instagram ?

#drammen #vinter

 

 

 

 

Det er ikke bare rynker nei !

Har jo hatt noen “rynkeinnlegg” HER bl.a.. Jeg har et godt selvbilde og det forandrer seg ikke selv om rynkene stadig blir flere… Selvsagt ønsker jeg meg ikke mest mulig rynker, men når det er slik at di kommer med alderen og blir der om man ikke “fikser”på dem…så er det like greit å akseptere dem..

Og når man tar en skikkelig “nærbildeselfie” ser man jo tydelig at det ikke bare er rynker som kommer med alderen… Hengende øyelokk, pigmentflekker,”grovere”hud og dobbelthake kommer i tillegg..

Grått hår har jeg ikke enda..kanskje kommer det ikke heller..?.. for mamma hadde ikke det , ikke farmor og ikke morfar…men om det kommer så har jeg rygg til å bære det også..hehe..

Selv om selvbildet er det samme uansett..så blir jo selvtilliten et hakk “hvassere”di dagene man føler seg litt fin.. Så å pynte seg litt ekstra av og til er nok lurt..men man trenger ikke å se helt ut som en ungdom når man jo tross alt faktisk begynner å bli gammal..

OBS !.. vet at noen kan misforstå slike innlegg litt… Jeg syns IKKE at jeg selv er stygg og ser spesielt gammel ut..det er bare en konstantering av fakta..og ment med litt humor og selvironi.. Så trenger ikke trøstende ord som at du har da ikke mye rynker..hehe..

Alle har noe fint ved seg..og jeg har MYE så det får jeg ta i et annet innlegge..

 

#utseende #rynker

 

 

Ikke så mange ..men gode.. (Medistekaker med oppskrift )

Vi har jo tradisjon med ribbe , medisterkaker og medisterpølse på julaften ! Nå er ribba kjøpt inn og i forrige uke stekte jeg medisterkaker.. Bare en liten porsjon.. eldste spiser jo ikke kjøtt lenger og mannen og yngste sønn er mest glad i ribbe… men må liksom ha ei medisterkake også ..pølse tror jeg vi kutter ut i år !

Di ble veldig gode…men sånn mat spiser vi i grunnen bare en eller to ganger i året så det holder å ha noen til julaften og litt rester dagen etter.

Oppskrifta som jeg har etter mormor finner du HER.. (jeg la litt mer “sjel” i bildet forrige gang ser jeg ..hehe..)

Om du ikke har lest dagens forrige innlegg kan du trykke på linken her… https://annebe.blogg.no/man-ma-vaere-frisk-for-a-vaere-syk.html

#matprat #medisterkaker