Det nærmeste jeg kommer…

Jeg er hverken spesielt for eller i mot Halloween, men bortsett fra å ha litt godteri om noen ringer på… feirer vi det ikke her i huset , nå er jo guttene voksne så da står vi jo fritt til å la det være…

Men da vi var å handlet i Drammen i dag og tok en kaffe der sammen med yngste sønn…følte jeg jo at vi var litt med på å feire dagen på Baker Hansen.

Ønsker alle en trivelig kveld…feiring eller ikke …..


#bakerhansen #drammen #torgetvest  #halloween #bakeri

Ei kåpe …og en traktor !

Lovet jo å vise de to kåpene jeg kjøpte i høst ..den ene har jeg vist tidligere HER…Denne på bildene  her er litt mer som en jakke og er en jeg bruker mer til daglig …

Har liksom ikke hatt helt det rette overskuddet til antrekksbilder om dagen…..men tok et par bilder av “kåpa” da jeg kom fra en synstest  tidligere i dag ..også hadde jeg den på da jeg og yngste sønn gjorde noen ærend i Drammen i forrige uke..så da knipsa han et par bilder av meg….

Kåpe #veromoda Sko #eurosko Veske #fretex.

 

Også var det traktoren da…synes bare den var så fin at jeg måtte ta et bilde av den..hehe…


#traktor #landbruk

Kunst i Mjøndalen !

Når man ikke bruker bilen ( som du kan lese om i mitt forrige innlegg HER…) ..oppdager man jo noen ting man kanskje bare kjører forbi ellers, som da jeg i dag  passerte samfunnshuset og så denne fine kunsten som barn har laget …gøyalt er det …selv om jeg er mer glad i vanlige trær uten så mye pynt….

På samfunnshuset var jeg ofte på “fest” i ungdommen og har vært på mange kurs og planleggingsdager med jobben der og gått noen motevisninger for en lokal butikk..

Fint at skolene har kreative aktiviteter og ikke bare teori.
Artig fyr..og i kjelleren på samfunnshuset var det bibliotek da jeg var ung….

Høyt henger de …og søte er de ….

Fargefest….

Den her synes jeg var stilig……

Mange som har hatt det gøy her……
#mjøndalen #kunst #nedreeiker  #kreativ  #samfunnshus

Det var jammen lenge siden….

I dag skulle jeg ned å besøke mamma som har kommet på rehabilitering i Mjøndalen ( så det går fremover heldigvis )….men siden jeg hadde noen slags “anfall”på fredag og jeg ikke følte meg helt trygg på at konsentrasjonen var på plass…….

valgte jeg å ta buss ned til Mjøndalen i stede for å kjøre bil..og det er det noen år siden jeg gjorde sist…men det funka greit det (iallefall ned )…..

For da jeg skulle opp igjen ,gikk jeg bort på stasjonen for å vente på bussen..men etter noen minutter skjønte jeg at den ikke kom…så da ble det en gåtur opp, var heldigvis greit kledd for det..og med kameraet i veska gikk turen fint..tar ca 30 min…

Fant ut da jeg kom hjem at det var den timen på dagen det ikke gikk buss…får setta meg litt mer inn i det om det blir flere bussturer.

Fikk tatt en del bilder på vei opp…men de lager jeg et innlegg på senere….


Bussen kommer presis…….


Her kan man se utover Mjøndalen mens mann venter…..og de fine pulsvantene er det gretashobby som har laget……


Et høstløv rett ved busskuret…….

Busser kom og gikk mens jeg venta på buss opp igjen..men min kom aldri…så da begynte jeg å gå……

Så dere ikke er i tvil om hvilken kommune jeg bor i…..


Tok mange bilder på veien opp….her er et av dem…..#mjøndalen #nedreeiker #buss #blogg #høst

Justin Bieber, Instagram og gryterett fra Toro…..

Dette ble jo en salig røre..men siden helga stort sett har foregått hjemme i kosedress fant jeg noen bilder jeg hadde liggende…..og lager et innlegg av det….

Til de som leste bloggen min i går , og la igjen en kommentar…takk for omtanken…og i dag er formen et hakk bedre…..

Skriver litt under bildene….
Er ingen stor fan..men da yngste sønn og jeg var en tur på Buskerud storsenter forrige uke..måtte jeg jo bli med på et bilde med Justin Bieber ..og legge ut på Instagram….vinner jeg håper jeg gutta vil gå på den konserten..men tviler sterkt…..


Her er litt fra min høst på Instagram..og er du på Instagram…legg meg gjerne til ..en del av dere følger jeg jo allerede der……

Dagens middag var rester fra i går, da var det mannen som lagde maten siden jeg var i dårlig form..så da ble det Mexikansk gryte fra Toro..mannen er flink å lage pizza også han..men det er det ikke så lenge siden vi hadde.

Som dere ser her tok jeg i dag gryteretten på ei loffskive , med ost oppa og stekte i stekeovnen..enkelt og greit…….

#buskerudstorsenter #justinbieber  #toro #gryterett #blogg

Forfall !

Er ikke noe særlig i form om dagen (så  litt stille fra meg )..men selv om jeg begynner å eldes er jeg vel ikke helt i forfall enda…men ville bare minne dere på at dere kan gå inn å se en spennende utstilling med bilder av forfall hos evaswindow og legg gjerne igjen en stemme på din favoritt .

Ønsker alle en god helg videre, så kommer jeg sterkere tilbake……

(dette er ikke mitt bidrag…men litt rust er vel også et slags forfall ..)


#forfall #mjøndalen #rust #blogg #aldring

Hvorfor valgte du bloggnavnet ditt ?

Satt å så på litt sommerbilder i går og da dukket dette bildet opp. Her har jeg skrevet blogg adr. min i sanden da vi var på Farris bad i fjor sommer ….

Så nå lurer jeg på hvorfor dere valgte deres bloggnavn..og om dere fortsatt er fornøyd med det ?

Det ligger jo i korta hvorfor jeg valgte mitt …annebe…jeg heter jo Anne Berget..og så er det slik at jeg personlig er mest glad i enkle ting og at ting er litt “tydelig” ,som dere kanskje merker på innlegga mine også…de er ikke så lette å misforstå….tror jeg…hehe….

Først prøvde jeg på anneb …men det gikk ikke igjennom så da ble det altså ..annebe..og nå kunne jeg liksom ikke het noe annet ……


#blogg #bloggnavn

 

Dagens middag m/oppskrift….

Det går sånn ca et år mellom hver gang jeg lager kjøttkaker , men det er jo veldig god middag nå på høsten da..så i går stekte jeg kjøttkaker og i dag har vi hatt det til middag med ,poteter, kålstuing og tyttebærsyltetøy,så nå er jeg mett og god….

 Oppskrift  på kjøttkakene kommer  under bildet…….( den har jeg fått av mormor )


Brun saus er ikke så veldig fint på bilder da……

Oppskrift : 3/4kg kjøttdeig, 3 strøkne ts salt…rør dette godt…ha i 1/2 ts pepper, 1/2ts muskatnøtt  1spiseskje potetmel spe i ca 3dl vann/melk (jeg blander litt )

Så kan du lage dobbel porsjon ,eller mer om du ønsker

Nå er det kjekt å ha litt selvplukka tyttebær i fryseren , jeg bare tiner bæra knuser de og smaker til med sukker……..

#oppskrifter #mat #middag #kjøttkaker #tyttebær

Bare noen få til……

Jeg hadde jo et innlegg elvelangs i går.. HER , men så fikk jeg tatt noen bilder nede ved den nye broa også …da vi var på vei forbi der i går, og der er det ei slags “halvøy” på den andre siden av broa for Mjøndalen..som har så nydelige farger..så da blir det noen bilder til da…..

Litt tekst under bildene…


Her ser dere fra Mjøndalen og over mot Krokstadelva , Solbergelva og Nedre eiker kirke…og de vakre høsttrærne da…

Her er Mjøndalen mot høyere…..og et godt stykke videre nedover elva denne veien ligger Drammen…..

Her er jeg på nye brua..også ser dere oppover mot den gamle der bildene jeg viste i går ble tatt……

Et lite detaljbilde……

Og et til…..                                                                       #mjøndalen #natur #nedreeiker #høst #norge

Bursdagsfeiring !

Som jeg har nevnt for noen, skulle vi feire mormor i dag ..hun fyller nemlig 96 år i morgen ! Dette er første gang hun feirer i den nye leiligheten og første gang hun ikke har bakt selv….det må jo være greit å slippe det når man har stelt i stand til man er 95….

Nå hadde vi handlet inn litt brus og godter og en niese av meg hadde bakt nydelig ostekake …….Tror mormor  var veldig fornøyd …så litt beveget ut da vi sang bursdagssangen for henne.

Blir bare noen bilder av mormor, eldstesønn og meg…for det er så kjedelig å spørre alle om jeg kan bruke bilder de er med på…vet at mormor liker det da …og hun kikket på bildene på kameraet og var fornøyd ……


#bursdag #drammen #kake #ostekake #blogg