Såååå fint..

Da jeg hadde vært å besøkt mamma på sykehjemmet i dag og var på vei hjem var det bare helt nydelig himmel. Som vanlig har jeg det lille kameraet med i veska..så kjørte opp til Åsendammen som ligger rett overfor der vi bor og fikk tatt et par bilder..


#åsendammen #Mjøndalen #yr #storm #natur

 

Oslobilder..

De som fikk med seg innlegget mitt i går så jo at mannen og jeg hadde gått ei runde i Oslo. Hadde med kompaktkameraet og tok noen “detaljbilder”, så legger ut noen av dem her….


Blå himmel over rådhuset…


Di her sitter ute hele året…


På vei til Grùnerløkka ser vi denne her….


Det er jo trossalt juletider….


Litt retro….


Akerselva…..


Utenfor Mathallen…


Gammel bydel….


Litt trappegåing er fin trim….


Med konserthuset i bakgrunn … #oslo #konserthuset #akerbrygge #oslolosen #blogg
 

 

Forandring fryder…

Jeg er vel egentlig ikke den rette til å si det, for etter at jeg ble syk har det blitt å holde seg til det en vet ikke tapper for mye krefter. Men siden mannen har fri i romjula fant vi på å ta en tur inn og gå ei runde i Oslo i dag ( noe vi stort sett gjorde annenhver uke før ) . Det var deilig temperatur og sol så det ble en hyggelig forandring. ..Resten av dagen blir det bare å slappe av og se litt på tv….

Obs ! Vi går ikke i butikker når vi er på tur til Oslo, bare går litt rundt på “måfå” og tar en kaffe eller to….


Trenger ikke dra til syden når det er både palmer og strandstoler i Oslo…


Så ble det mat og en kaffe ute på Baker Hansen på St. Hanshaugen…
 

Årets julefeiring..

En lite oppsummering av jula så langt. På julaften hadde vi besøk av gutta , mamma og mormor og før vi spiste kom en nevø av meg innom med kona og den lille jenta si på seks mnd som jeg fikk se for første gang, siden di bor langt unna..koselig !

Julemiddagen var ribbe med det som hører til og riskrem til dessert. Mamma og mor var her noen timer, men mamma er jo ikke bra så det ble ikke så sent på dem..men tror di koste seg.. Etterpå så vi film med gutta som lå over til 1.dag.. Resten av jula er det bare å slappe av og ta det helt med ro for min del…

Skriver litt under bildene…


God mat, prat og åpning av pakker er hyggelig julefeiring det. Vinen fikk mannen på jobben, åpna ei flaske på julaften og det er fortsatt litt igjen av den så det er ikke det store alkoholinntaket på oss i jula..


Noen av gavene ..Øverst fra venstre til meg fra gutta ..så til mannen fra gutta.. og så fra gutta til hverandre..syns di er flinke til å finne på ting som passer til den enkelte…


1. juledagsfrokost med gutta er alltid Waldorfsalat og Bayonneskinke og da trenger vi egentlig ikke noe annet for alle liker det så godt…kan legge ut oppskrift senere (har gjort det før også )… #julefeiring #waldorfsalat
 

 

Over sine bredder..

I dag tok mannen og jeg og gikk oss ei lita runde i Drammen på formiddagen, godt å få lea litt på seg og få litt luft etter mye inne-sitting og god mat. Vi gikk langs med elva, men enkelte steder var det så mye vann at en ikke kunne gå der en hadde tenk, men vi kom oss da frem på et vis og fikk gått ei runde rundt bruene..

Også var det litt spennende og fint å se på den høye vannstanden…får bare håpe det ikke har blitt noen ødeleggelser av vannet..


Her klarte vi å komme oss frem… #glass ..


Her fikk vi gått oppe på det høyere platået langs kanten..


Her lot vi være å prøve å komme frem #skutebrygga ..


Her sitter folk å koser seg om sommeren, men det er vel tørt før sommersesongen starter …


Litt pent å se på da….


Her gikk vi klokelig opp trappa og rundt… #drammen #vannstand #drammenselva
 

I dag blir det bare frukt på meg….

Nei da blir nok ikke det. Har allerede spist frokost med Waldorfsalat sammen med gutta som lå over fra i går, og etterpå blir det rester fra gårsdagens middag med ribbe og riskrem ..

I går var mamma og mormor hos oss å spiste julemiddag sammen med guttene og det var veldig koselig. I tillegg kom en nevø og kona innom en liten tur med lille datteren sin på seks mnd som jeg ikke hadde fått sett før siden di bor langt vekk..så det var hyggelig..

Blir jo mye mat ,godter og brus på julaften så det er egentlig frukt som frister mest nå…

“Sløver” litt i dag, så litt bilder fra julefeiring får komme siden, men tok ikke så veldig mange…måtte jo først og fremst være tilstede med di som var på besøk..

Kos dere videre i jula !


Duken har mormor brodert for en del år siden, veldig glad i den … #frukt #juleduk
 

God jul !

Ønsker alle som er innom bloggen en RIKTIG GOD JUL… Jeg gjør det i dag, for i morgen er det litt småtteri å pusle med her hjemme, legge på noen nye duker , koke grøt og lage rød saus..også innom tre kirkegårder med blomster ….

Håper alle får noen fine opplevelser og kan nyte jula på sin måte !


#tulipaner #juletre
 

Annebe i Asker…

Disse bildene er fra noen uker siden da mannen og jeg tok helgens kaffekopp i Asker. Og tenk at det var en butikk som reklamerte for bloggen min…hehe..den butikken har nok het det før jeg begynte å blogge tenker jeg.. (og jeg skriver det jo ikke akkurat slik heller )..men litt stilig var det jo.

skriver litt under bildene…


Her ser dere den ivrige fotografen i speilbildet også….ikke vært inne i butikken men ser ut som di har mye fint i vinduet i alle fall…


Denne statuen som står på torget syns jeg er litt fin, blanding mellom dyr og menneske …


Plassert på en fin og oversiktlig plass…


Tenn lys…


Veldig mange ender og duer samlet, kom noen og matet dem også…så da ble det enda flere..


Går pent på rad , duer og ender om hverandre (litt uskarpt bilde ).. #asker #fugler
 

Pent på vei til butikken…og overraskende “mye”penger igjen på konto..

Holdt meg unna butikker i helga, så i dag tok jeg en tur på Gulskogensentret med en gang det åpnet for å kjøpe inn litt av maten og noen småting vi må ha før julaften. Melk og frukt må kjøpes i slutten av uka da..

På veien måtte jeg stoppe å ta noen bilder med kompaktkameraet som var med i veska, for sola skinte så pent på åsene ..men HVOR pent det var kommer ikke frem på bildene..

Da jeg kom frem tenkte jeg at jeg fikk sjekke hvor mye det var igjen på brukskontoen og regna med det i alle fall var mer enn 15 tusen..og jammen så var det over det dobbelte gitt..og det i disse juletider..hehe..

Det sier ikke så mye om hva jeg får inn på konto , men om hvor lite penger jeg bruker… og det minka ikke så mye på handleturen i dag heller…


Solbergåsen…


Vakkert å se sola skinner på åsene…


På motsatt side av veien kom ikke sola frem bak åsen enda..


Her er det skibakken på Åssiden som soler seg …..


På hjemveien skinte sola over åskammen der huset vårt ligger , sola er nesten fraværende på denne siden et par mnd nå… #Mjøndalen #Gulskogen
 

 

Da var treet pyntet !

Her går det rolig for seg med juleforberedelser . Har laget medisterkaker og kjøpt ribbe og di 5-6 julegavene som skal ordnes er stort sett “i boks”. Og i går pynta vi juletreet, som de siste åra har vært kunstig og blitt pynta uka før julaften. Før fulgte vi barndommens tradisjon med å pynte lille-julaften, men nå syns jeg det er fint å ha det klart i god tid, og siden det er kunstig så drysser det jo ikke uansett hvor lenge det står..

Ønsker alle god helg videre og en fin førjulstid !


#juletre #ribbe #julepynt #julemat #medisterkaker