Endelig fant jeg noen også ..

Det har nok vært både Hestehov og Blåveis rundt om i nærmiljøet her ei stund nå…men først i dag jeg fikk gått ei runde å sett det med mine egne øyne…og jammen var det kommet mange..men hvitveisen må jeg nok vente litt på…

De er jo så fine der de står..men ikke alltid lyset faller slik at fargen kommer til sin rett på bilder..så da gjelds det å ta mange fra ulike vinkler, slik at iallefall noen blir ok..


Gul og søt #hestehov ….


To i grøftekanten….


Rank og fin #blåveis…


ikke så skarpt bilde…men likte lyset i det…..


Og jammen satt det en fin #ekorn på en gren også….. #natur #blomster
 

 

 

En liten påskeoppsummering !

I morgen er det jo hverdagen igjen, og det er i grunnen greit det også..selv om det er hyggelig når mannen har langfri . Vi har jo både fått en Oslotur og en skogtur i løpet av påsken..i finvær…så veldig fornøyd med det.

Ellers har det vært stille og rolig, med gutta en tur innom…besøk til mamma og mormor og en rusletur eller to Drammen…. Det jeg gleder meg mest til nå er et helt hverdagslig og “vanlig” kosthold..selv om vi ikke har stappa innpå med snop..blir det litt ekstra..og det blir man i grunnen ganske fort lei av.

Fin uke videre til alle som titter innom…


Utsikt fra Spiralen i Drammen og oppover mot bygda vi bor i #nedreeiker ..

Lett blanding av skog, by og hjem .. #oslo #spiralen #drammen #blogg #påske2016
 

Dagens gode middag !

Blir vel sånn ca en gang i året vi har Potetklubb her i huset..og den gangen var i dag…det er sååå godt, særlig med litt sukker på …

Blei ikke til at jeg tok noen bilder i dag, så legger ut et fra et tidligere innlegg..og i linken HER kan du se hvordan vi lager den…Vet det er mange varianter navn på den..og mange ulike typer tilbehør..i dag hadde vi også litt kokt knoke ved siden av.

Ha en fin kveld videre …


#potetklubb #potetball
 

 

 

God natt og fin morgendag …

Siden det er kvelden nå passer ikke bildet så bra….men syns det var så fine ord (sto på et kafèbord i Oslo )…så jeg legger det ut nå ..med ønsker om en himla fin dag i morgen for alle som titter innom bloggen min….og noen ser kanskje ikke dette før det ER en ny dag….

Og har du ikke sett dagens innlegg fra påsketur til Spiralen kan du se HER...

 


#tjuvholmen #oslo
 

 

Tur til Spiralen i finværet !

Vi var jo heldige som  tok påskens skogtur på Onsdag..for da var det bare blå himmel og sol hele dagen. Spiralen er et fantastisk flott sted i Drammen ..med utsikt over byen, elva og oppover mot bygda jeg bor i , Nedre Eiker…

Du kan lese mer om Spirale HER..

Vi kjører opp til toppen , går ca 15 min og der har vi funnet oss en “fast” plass hvor vi kan tenne bål og sitte å nyte kaffen og utsikten..

Skriver litt undre bildene ..som ikke ble så mange siden jeg hadde glemt å ha batteriet i kameraet..men mobilen gjorde nytta si denne gangen..


Smakte med nytrukket kaffe og ostesmørbrød….


Bare å nyte utsikten….
 


Så kan man legge seg bakover…og titte opp på finværet..og ulike tresorter…


Det er mange ulike gårdstun og bygninger å se der oppe også…


Tar gjerne flere slike dager… #drammen #spiralen #båltenning #appelsiner #utno
 

 

 

 

 

Eyh la meg ta deg med til ah ta-ta deg med til …OSLO..

Det var bare ei strofe fra Karpe Diems sang om Oslo ..men som jeg fortalte var jeg og mannen å gikk en tur i Oslo på tirsdag , og da ble det jo selvsagt litt bilder også..men har begrensa meg ..så bare en liten smakebit..

Før jeg ble syk gikk vi ofte tur i Oslo, ca annenhver søndag i flere år..men nå har det mest blitt Drammen, som jo også er en fin by og ligger nærmere oss.

Når vi er i Oslo er det ikke for å gå i butikker, men vi vandrer litt på “måfå” rundt i de ulike bydelene ..og tar en kaffe eller to underveis. Nå parkerte vi ved Hjortneskaia og gikk opp mot Frogner , så mot Bislet og St . Haugen…Akerselva og Grunerløkka..så mot sentrum , Aker brygge og Tjuvholmen..fin tur !

Bildene er litt hulter til bulter og bare noen små stikkord under…


Starter med en kaffe i sola på Frogner…


Rusler rundt å ser på byen og bygningene…


Friske fargeinnslag er det også flere steder..

Mange flotte boliger på rekke og rad…


Grunerløkka..


Utsikt fra Mc donalds..hehe…


En matbit der, før vi går videre…


Utsikt mot byen fra parken på St hanshaugen…


Utsikt mot Holmenkollen….


Ble noen trapper…


Og enda flere trapper…
 

Om man ønsker er det nok av museer og annet en kan besøke også…

Kunst og skulpturer er det “over alt” i Oslo…..


Fra Tjuvholmen ..mot Aker brygge og sentrum…. #oslo #atrupfearnleymuseet #akerbrygge #tjuvholmen #blogg
 

Litt hektisk her….

Og det syns jeg i grunnen er bra, for det betyr at jeg har orka å finne på litt om dagen.Kommer nok litt mer utfyllende innlegg etterhvert…

Jeg har sett innom på bloggen å fått med meg litt av det som har “skjedd”..nå skal jeg se om jeg får lest meg opp litt mer mens mannen ser på Olsenbanden ..

Rask oppdatering..Søndag var vi på lunsj hos eldstesønn..og det som var ekstra bra var at mamma var i form til å være med..sønnen har jo flytta inn i ny leilighet så første gang hun fikk sett den.

Ellers har vi vært på handletur til Kongsberg på mandag, Oslotur på tirsdag og skogtur i dag…pluss flere besøk til mamma og i går hos mormor…så kveldene har jeg måttet bruke til å sette meg ned med en kopp te og se på tv..

Nå skal jeg få svart på hyggelige kommentarer jeg har fått også..

Legger ved ett bilde fra dagens tur…som måtte tas med mobil, siden jeg hadde glemt å sette inn batteriet i kameraet…

#spiralen #drammen #bål #påske #blogg

Hva jeg har holdt på med om dagen….

Nå har det vært en del finvær her , så har vært litt ute selv om det ikke har blitt noen skogturer enda…men skal få til det  også i løpet av påsken..sånn med niste og gjerne bål….men får se hva som passer der vi skal…

Har tusla med noe disse dagene også, men ikke de store tinga..kommer nok et innlegg med litt oppsummering senere i påsken…

Men på bildene under her ser du en av tinga jeg har foretatt meg foreløpig….

Viktig med litt avslapping…..og gjerne sitte med bena høyt…..


Godt å få lea litt på seg også….     #blogg #sko #fattigmann #kongsberg #påske
 

Siden det er påsketider…

Tenkte jeg kunne legge ut oppskriften på denne smoothien igjen, siden det er tid for appelsiner nå i påsken…( oppskrift lenger ned i innlegget )

Tar med dette bildet fra Norsk Ukeblad 1999 også ..siden jeg var så gul og “fin”der…Litt artig at jeg som har ME “reklamerer” for hvordan få energi..hehe..men jeg hadde masse av det den gangen …og uten sunn mat og appelsiner hadde jeg kanskje hatt enda mindre energi nå…hvem vet..

 


Den gangen jeg var frisk og sunn….nå er jeg bare sunn… (ironi)


Den er faktisk bedre enn den ser ut til…


#norskukeblad #appelsiner #blogg #påske #smoothie
 

 

God påske !

Nå har jeg vært et par dager borte fra bloggen, skuldre og nakke må ha litt skrivefri innimellom …ellers låser det seg helt, og det er jo dumt…

Her har mannen fri fra jobben til over påske , og nå ser det jo lovende ut med sol i dagene fremmover. Blir ikke noen langturer på oss, men håper å få til et par småturer ut i naturen..og i byen…også er det jo veldig deilig å sitte i solveggen hjemme også da….

Kommer nok et og annet innlegg i påsken også, men vil iallafall her og nå ønske alle en riktig GOD PÅSKE !

(skriver litt under bildene )

Mannen får alltid litt godt til påsken fra jobben, godteriet går unna…men flaska fra i fjor står i skapet enda….og denne blir nok stående denne også..men hyggelig å ha litt i barskapet da..fin pynt..hehe….


Kyllingfamilien må alltid frem, den lagde gutta og jeg da de var små…. litt pjuske etter ca 25 år opp og ned i esken, men søte er de jo…

#påske #vinmonopolet #mjøndalen #kyllinger #smågodt