Svaner på glattisen..

Rett over brua for oss er det mange svaner som holder til.. noen ganger går jeg over å tar litt bilder. Jeg mater dem ikke, men noen gjør det så de kommer ofte opp av vannet så fort noen nærmer seg..

Ikke like enkelt å komme opp og ned bakken når det er glatt. 

Ikke så veldig gode bilder da det var en grå og fargeløs dag.. men svaner er fine fotomodeller syns jeg !

Må være konsentrert..

Et skritt av gangen..

Sånn da var vi i gang…

Vi gikk og gikk..osv..

Oj ..så smart du var..

De endene hadde virkelig fått dreisen på å gå på glatta..går og skravler litt samtidig…

Får se om det er lettere å gå sidelengs nedover…

Ikke bare- bare å komme ned her…

Oooooops… #svaner #krokstadelva

På kafè..

Ikke i dag men på fredag tok jeg “frokosten” på Kamille som ligger rett borti gata her.. Jeg har jo fortalt om dette stedet før, og hvorfor jeg syns det er ekstra koselig å ta en tur dit er fordi da vi var nygifte bodde vi i leilighet i andre etasje der..og da var det utebod der kafèen er nå og herrefrisør i en annen del av bygget..

Men mest av alt så er det koselig å ta en kaffe der fordi det er god mat og hyggelig atmosfære !

Og jeg var så tidlig ute at jeg var helt alene der….noe som passer meg bra..

Går an å kose seg her..

Fine detaljer..

Det er jo også en butikk der en kan kjøpe blomster eller pynteting.. som også henger rundt i kafèen …

Og jeg titter på vårmoten..

Lekkert med slike lamper…

Koselig ute  der også..men der får man sitte når det blir sol og varme… #kkmagazine  #kamilleblomster

Lillatoner..

Nå om dagen er det farger som gjelder på bloggen til Natheless, det er  i grunnen alltid vakre bilder og flotte farger på bloggen hennes. Men nå legger hun ut innlegg med ulike farger som tema..og om andre har lyst kan man “slenge” seg på..

Jeg blir ikke med hver gang, men i dag kommer det noen lillatoner her hos meg også..

Natheless har forresten bursdag i dag..så gå gjerne inn å gratuler henne HER og se hennes vakre bilder i lillatoner..

Takker forresten for alle støttende kommentarer til mitt forrige innlegg HER..

Mitt bidrag blir om klær i lillatoner..

Ikke mye jeg har i slike farger..men denne kjolen jeg kjøpte på sensommeren i fjor går vel i den “fargeskalaen”..

Ser i motebladene at disse fargetonene er aktuelle utover våren også..jeg har ei ny rosa T-skjorte og ei veldig godt brukt og nuppete ei i lilla..så da kan jeg følge trenden..hehe..

 

Gleder meg forresten til det blir bart på verandaen igjen… #mote #trender #blogg #utfordring #lilla

Når livet blir veldig annerledes..

Ikke så ofte jeg skriver om sykdommen min (ME) og hvor store forandringer det har blitt i livet mitt etter at jeg fikk det..( skrev litt mer om det før ) Et innlegg HER bl.a..om å Leve et liv ikke vinne en krig..

Har hatt diagnosen ME siden 2010, men hadde det nok et par år før det også.. Nå skal jeg ikke “utbroddere”så mye om alle plagene jeg har hatt og fortsatt har. Men jeg har tenkt litt ekstra på hvor annerledes livet mitt har blitt etter jeg ble syk  de siste dagene..

For i går var det sånn” 40 år siden vi gikk ut av skolen fest” for oss som gikk ut av Veiavangen ungdomsskole i 1977..

Jeg var med på festen som var for 15 år siden , men den i går og de to før det har jeg måttet stå over da det er langt over grensa for hva som er bra for meg..

På festen for 15 år siden var det jeg som hadde takke for maten talen (som jeg fremførte med sang ), jeg var stort sett i farta på dansegulvet hele kvelden og var blant de siste som gikk hjem.. ganske typisk meg på fest før..

Nå er det kaffe med mannen på lørdags formiddagen som er blant de største utskeielsene i løpet av uka.. men jeg prøver meg frem sakte men sikkert på nye utfordringer, som en lutefiskmiddag på restaurant med mannen før jul og en kinotur etter jul.. ( obs ..jeg har ikke angst, blir bare totalt utmatta av mange inntrykk, stor aktivitet og mange folk å forholde seg til på en gang. )

Det går sakte men  sikkert i riktig retning…( med en del tilbakefall underveis da ) ..men  en dag skal jeg  “danse på bordene” igjen.. 

Og jeg har blitt flink til å sette pris på det jeg faktisk klarer..  ( men det var ikke like enkelt de første åra å skjønne at en ikke var den samme aktive som før )

Skriver litt under bildene..

Festen i går var ikke lenger unna enn at jeg kunne se ned dit.. Så inne i lyset der nede på bildet er nok noen av mine “gamle” klassekammerater..var vel de som røyka som var uti der..hehe..

Ikke så vakkert bilde..men litt typisk meg på fest.. her fra en fest på den tida jeg var frisk med tidligere jobbkolleger..

Nå er det flere dager som er slik…men heldigvis ikke bare slik…

#me #blogg

Ikke bare magert da..

Syns jeg må “veie opp” innlegget om ukas magre mat HER.. med gårsdagens kraftige kost… Gutta var jo her å spiste med oss, og da ble det Entrecote stekt i godt med smør..

Eldste spiser jo ikke kjøtt, så han spiste tilbehøret ,ovnsstekte poteter, champinjong, løk, grønnsaker og bearnaisesaus..og noen vegetarkjøttboller.

Så ble det vafler og is til kaffen !

#matprat #entrecote

 

God natt og fin morgendag !

I kveld har gutta vært her å spist med oss og det er alltid hyggelig ! Men formen min har vært ekstra “laber” .. litt som denne tulipanbuketten som det er på tide å få kasta nå, men syns den fortsatt var så sjarmerende at den fikk bli stående denne lørdagskvelden… men i morgen går den i søpla altså..

#blogg #blomster

 

Elveparken !

I dag besøkte jeg mormor som for tiden er på sykehjem på Åssiden ( eller ås`ia som vi sier)..men først gikk jeg nedom elveparken som ligger i nærheten der… mange år siden jeg hadde vært der nå.. 

Det er et område langs elva med gangveier, broer, lekeapparater, krakker..osv….

Tre slike broer på rad..

Ganske glatt..men strødd på gangveien..

Et stykke lenger opp langs elva ligger Mjøndalen…

Sola var ikke kommet frem enda ..så var litt “fargeløs” natur…

#elveparken #åssiden

Ei mager uke…

Etter den mektige frokosten sist lørdag HER måtte det bli ei mager uke syns jeg..hehe.. Bare tuller, har spist både koteletter og laks for å nevne noe.. men det på bildene her er jo ganske mager mat da..

Skriver litt under bildene..

Bakte grove rundstykker i begynnelsen av uka…oppskrifta jeg bruker ser du HER..

Noen dager er det greit å bytte ut mektig middag med litt salat..

Og med olje (som eldste sønn kjøper av en på jobben..og som jeg fikk i julegave )i stedet for dressing blir det hakket sunnere..og vann er best til maten sånn i lengden syns jeg..

Slik lunsj blir det som regel et par ganger i løpet av uka..

Og her var kveldsmaten dagen før rundstykkene ble bakt..vi er nemlig litt slik at har vi ikke fått handla så tar vi det vi har i huset ..(selv om butikken bare er ned ei trapp omtrent ..) #matprat #mjøndalen

 

Da ble di nok glade…vakker himmel..og “drømmeskjørtet”…

Her blir det et tre i ett innlegg.. Først et lite bidrag til Ei-heks sin oppfordring om å glede noen, HER kan du se det innlegget..om det så bare var med et lite smil, eller andre hyggelige ting..

Jeg smiler ofte til de jeg møter, men er det noen som skal selge eller dele ut noe..tar jeg ofte på meg ei litt utilnærmelig “mine” å går fort forbi. Men da jeg var innom butikken her om dagen var det noen damer som sto å delte ut poser fra en strømleverandør til folk ..jeg smilte høflig og tok i mot…og gikk så raskt videre…og det var jo sikkert fint for dem å få delt ut det de sto der med.. så litt snill var jeg vel ..?

Og mannen fikk sjokoladen så da var jeg jo dobbelt hyggelig syns jeg..jeg tok bare en liten bit selv først..hehe..

 

Under her er dagens himmel ved middagstider, ikke rosa enda som den ble etterpå, men synes lyset var så fint..

 

Og da jeg var innom FB i sta dukka det opp en link fra bladet ELLE, med bilder fra ei motevisning med trender for 2019..og der dukka bildet av dette skjørtet opp…og det var skikkelig fint syns jeg…(bildet er “lånt” )

#blogg #Mjøndalen #strøm #mote #natur

Når man har for mye å blogge om…

Jeg har så mye som svirrer rundt i topplokket av blogginnlegg jeg kan lage, at jeg noen ganger lar være å legge ut noe fordi jeg ikke orker å velge..hehe…eller fordi jeg prøver å finne ut hvordan jeg kan gjøre det kortfattet..

Ser ofte at jeg kan ha nesten like bra,bra i min målestokk, med folk som er innom bloggen på dager uten innlegg som på dager med… det sier kanskje en del om innlegga jeg legger ut..#lol

Obs , mine innlegg er ofte ment litt humoristisk, ikke som en ting jeg går å tenker mye på…(jeg er nok i overkant glad i å bruke ironi..som jo ikke er så lett å skjønne når man ikke ser ansiktsuttrykk osv..)

Nå kan dere jo få se blomstene jeg har i stua akkurat nå og kooooooose dere med det !

#blogging #tulipaner