Kanelsnurrer…veeeeldig gode

I forrige uke bakte jeg oen kanelsnurrer ! Kjekt å ha med om en skal på badetur f.eks..med litt melis på blir det ekstra søtt og godt..men er ikke nødvendig.. Di fleste har vel sin oppskrift på sånn type gjærbakst..oppskrifta jeg bruker finner du i linken her https://annebe.blogg.no/1512414187_kanelsnurreroppskrift_.html

Tok med baksten en tur på verandaen ..så blei bildet litt mer sommerlig..

 

Sånn deig er det gøy å holde på med..

 

#baking #kanelsnurrer

Lyssky hattehandel..

Som jeg skrev i dagens forrige innlegg https://annebe.blogg.no/dro-til-drobak-for-en-date.html ,kjøpte mannen seg en hatt da vi var i Drøbak på lørdag.. Kjekt på stranda en dag med mye sol.. Da han skulle betale di 100 kr den kosta på vipps.. måtte han og selger gå på andre siden av gata for å få skygge til mobilskjermen ..

#såhattenpasser..

 

Og da knipsa jeg et bilde ..og syns handelen så litt tvilsom ut med to menn på et gatehjørne..hehe.. (men det gikk ærlig og redelig for seg altså )

#drøbak #blogg

 

Dro til Drøbak for en date

På lørdag tok mannen og jeg en tur til Drøbak, som ligger i underkant av en time fra her vi bor.. Vi lå jo over der ei natt i ferien i fjor..mer om det ser du i linken her https://annebe.blogg.no/koselig-i-drobak.html

Men nå skulle vi bare ta en kaffe og få en litt sommerlig forandring.. Formen min er ikke særlig god om dagen..men det var deilig å sitte under markisa å ta en kaffe… Så rusla vi nedom havna å satt der litt  før vi dro hjem..

Mange fine butikker der, men di orka jeg/vi ikke å gå i..men som dere ser på bildene kjøpte mannen seg en hatt i en bod..så nå er han #gammelmannmedhatt..hehe..

 

#vito

 

Sjarmerende sted med vakre blomster..

 

Jeg vinker tappert til fotografen..

 

Litt nostalgi og litt posering..

 

#drøbak #sommer2020

 

Portåsen sommer 2020

Bildene her er fra jeg kjørte opp til Portåsen en kveld for ei ukes tid siden ! Har jo skrevet en del om stedet i linken her bl.a..ALENE PÅ TUR I WILDENVEYS RIKE ! Det var her dikteren Herman Wildenvey bodde..

Stedet ligger i underkant av 5 minutter å kjøre fra her jeg bor ! Som regel kjører jeg opp.. da jeg jo har begrensa med energi og heller vil bruke “kreftene”på å rusle rundt på området å ta bilder..noe som gir meg mye..

En sjelden gang parkerer jeg ved Rypejordet (for kjentfolk) og går da opp på ca 12-15 min..

Et vakkert sted jeg er glad for å ha i nærmiljøet, det er også en del arrangemanger der oppe, som konserter med ulike musikere f.eks (ikke i disse coronatider da)..men jeg velger heller å være der når det er så stille som mulig..og stort sett er man alene der oppe..

Bildet er tatt med macrolinsa.. derfor litt “kompakt..men litt fint også syns jeg..

 

#sommerfølelsen..

Sommerfuglen satt lenge på fingeren min…

 

#portåsen #wildenveysrike

Sommerfin med lin..(Antrekk 50+ )

Måtte ha noe som rima på lin..så da ble det fin..hehe.. Har faktisk blitt litt glad i lin di siste åra..før kjøpte jeg det aldri ! I innlegget i linken ser du den rosa linkjolen jeg kjøpte i år https://annebe.blogg.no/sommerklaer-i-friske-farger-antrekk-50.html

Skjørte og toppen på bildene her kjøpte jeg på Zara forrige sommer.. men første gang jeg har det på meg på disse bildene..som jeg tok i forrige uke..

Bildene er tatt i Drammen, og den motorsykkelen som sto der var jo tøff da… I gårsdagens innlegg ser du at vi nettopp har solgt vår Harley.. https://annebe.blogg.no/ingen-harley-mer-og-jeg-lurer-pa-kategorier.html

Liker di duse fargene i antrekket her…selv om sommer og knallfarger også er fint..

Skjørtet blåste sånn passelig fint opp..ellers kan skjørt i denne lengden som ender midt på leggen se litt “satt”ut..noe å tenke på om du tar antrekksbilder..

 

Flippflopp er deilige og fine sommersko..gode å gå i.. om man ikke skal gå veldig langt da..

 

#zara #lin

 

Ingen Harley mer..! Og jeg lurer på kategorier..

Vi har jo hatt denne “Harleyen” i fire år..og den var/er jo så fin.. Men med meg som maks orker å sitte på en tur eller to til Drammen for å ta en is i løpet av sommeren, syns mannen den ble for lite brukt..han liker jo å “henge”med meg..hehe.. ! Så selv om vi kunne hatt den økonomisk sett ,”følte han på ” at han brukte den for lite..Et tidligere innlegg fra Harlyen ser du i linken https://annebe.blogg.no/1474293230_street_bob_.html

Dagen etter den var satt på nettet var den solgt..flere var interesserte i å kjøpe, for den var like strøken som den ser ut som på bildet..og han som kjøpte har sagt han er såååå fornøyd og det er jo hyggelig..

Litt vemodig men helt greit også..Mannen har jo kjørt motorsykkel “hele livet” så det er jo litt identiteten hans , og det første jeg falt for (den gangen var det moped da.. for vi var jo så unge )..men tror jeg skal like ham nå også…hehe..

Skriver litt om det med kategorier under bildet..

Dagens forrige innlegg finner du i linken her.. https://annebe.blogg.no/roger-er-ikke-lenger-en-dritt.html

Nå er det jo sånn at man må velge forside- kategori på Blogg.no.. for å få delt innlegg..Jeg syns det er litt vanskelig noen ganger..for noen ganger er jo innlegget om litt av hvert.. Greit om man har mat eller mote.o.l… men som dette innlegget her passa liksom ingen .. Jeg valgte “teknologi”..men dette var jo like mye et innlegg om “vårt liv” men familieliv/livsstil var heller ikke riktig syns jeg..jaja..ikke noe stort problem da..

#harleydavidson #motorsykkel

Roger er ikke lenger en “dritt”…

På vei ned mot Drammen (ved Gulskogen gård ) har det i over 20 år, med jevne mellomrom blitt tagga Roger er en dritt på en murvegg i ei rundkjøring.. Går ikke lange tida fra veggen er nymalt til at noen har vært på ferde igjen.. er nok forskjellige folk som har latt seg friste til å fornye tagginga ..tror faktisk veggen har /har hatt en egen Fb side..

Yngste sønnen vår heter Roger ..så vi syns dette har vært litt gøy..

Men nå i våres ble det malt et motiv på denne veggen..sikkert for at det skal sitte litt lenger inne å tagge der..

Så da jeg møtte sønnen på Gulskogen for noen uker siden..måtte jeg jo ha et par bilder av ham der..

Så får vi se da..om noen klør så i fingrene, at teksten kommer tilbake..

Veldig letta over å være tilgitt..hehe.. (den det gjalt er nok en del eldre nå tenker jeg )

 

Orginalveggen sånn den har vært i årevis..bildet har jeg lånt på nettet..

 

#gulskogen #tagging

Heisann i gråværet..og mannen prøver å være kreativ fotograf igjen

Jeg klager ikke på været altså.. det har jo vært så mange flotte sommerdager i juni ! Vi har selvsagt bada..men da har jeg ikke hatt med kamera ! Så da får det duge meg bilder fra verandaen i solskinnet..

På bildene her har jeg på meg en ny bluse/jakke og nye sko jeg kjøpte i forrige uke… på  Step In…trenger liksom ikke “fly”på kjøpesenteret når di har så mye fint der..

Jeg har ingen avtale eller betalt for å skrive om dem..men jeg liker å ha slike sjarmerende butikker i nærområdet..og da er det jo fint at mange vet om dem og bruker butikken.

Di tok noen bilder da jeg var innom også..skal se om jeg får lagt ut noen etterhvert..

Skoa er jo såååå sommerlige som det går ann å bli syns jeg..

 

På bildet under ser du den kreative mannen min leiker seg (tuller altså..så veldig kreativ er han ikke, sist han prøvde ser du HER..helt nederst i innlegget..samme stil altså..hehe..)

#mjøndalen #blogg

Sommerklær i friske farger (Antrekk 50+)

Man får jo lyst til å ha på seg litt mer fargerike klær når sola skinner..selv om det er i gråvær man kanskje burde hatt på noe fargerikt ! I dag kjørte jeg en tur opp til Fossesholm i Vestfossen..som ikke er så langt fra oss..

Her er bilder fra et tidligere besøk der opp https://annebe.blogg.no/fossesholm-i-dag-2.html

Der pleier det å være stille og rolig..men i dag var det en skoleklasse der oppe så ikke så lett å få tatt noen antrekksbilder..men fant da et par steder sånn litt i “bakkant” hvor jeg fikk vært litt i fred..selv om en “vaktmester” eller noe sånt fløy att og fram i ett sett..hehe.. I tillegg blåste håret akkurta motsatt vei av slik jeg ville ha det..ikke bare enkelt altså..

Men et par bilder fikk jeg da tatt…

 

Denne linkjolen kjøpte jeg på Step In denne våren.. Så behagelig å ha på..at lin krøller får man jo bare tåle..

 

 

Dette antrekket har jeg hatt fra tidligere..også fra Step In..og den shortsen har jeg blitt utrolig glad i..Blomsterbøtta som sto på bakken måtte jeg jo ha med på bildet så klart..

#stepin #fossesholm

 

 

 

Nå blir det gøy å stryke

Så veldig gøy blir det vel ikke ! Bruker mest klærne som slipper å strykes..men av og til må man frem med strykejernet..sånn er det bare ! Det gamle strykejernet mitt hadde blitt litt stygt under så jeg var litt redd det skulle sette flekker.. har egentlig ikke vært så glad i det “jernet”heller.. Og strykebrette hadde begynt å bulke seg i stoffet på toppen..

I dag fikk jeg endelig tatt turen innom en hvitevarebutikk..

Da ble det både nytt strykejern , strykebrett og en steamer.. har lenge tenkt at det kunne være kjekt å ha det også..så får jeg se om jeg blir fornøyd..

Jeg skriver jeg.. for selv om det er mannen som gør det meste av husarbeide her så slipper jeg ham ikke til med strykejernet altså !

Kommer til å gå som en lek det her.. men får holde at jeg har vært innom å kjøpt i dag…stryke “på ekte” får jeg gjøra en dag til uka..eller uka etter..

 

Det er ikke sebrastriper på¨det altså..bare markisa som speiler seg..hehe..

 

Gikk for Philips denne gang… #philips #strykejern