Det varme tilbehøret ! (Antrekk 50+)

Som jeg skrev i et tidligere innlegg i dag var jeg en tur på Fossesholm. HER kan du se det innlegget ! Var såpass kaldt at jeg ikke ville ta noe skikkelig antrekksinnlegg..bare klærne jeg gikk i som jo også er et antrekk..hehe..

Så hadde jeg med den fine lua jeg har fått av Frodith for noen år siden, vottene jeg fikk av eldste søstra mi til en bursdag og et skerf jeg kjøpte forrige vinter….

Jeg bruker både votter og lue så fort det blir kuldegrader….gå og fryse trives jeg ikke med..

Måtte jo ta litt bilder når jeg først var i gang..og teste ut ulike bakgrunner..I grunnen litt sånne julekortbakgrunner…

Greit å sitte på skjerfet så rumpa ikke blei så kald..

 

Var fint lys i dag..

 

Skulle hatt nissselue og grøt her..hehe..

 

Litt “julete” skjerf..

 

Er så fine di vottene..

 

#antrekk #fossesholm

 

 

 

 

 

Da blei det Krumkaker i år da !

Før da formen var som den skulle ble det bakt flere slag i tillegg til alt det andre som skulle gjøres til jul ! Nå er det noen år siden sist jeg bakte julebakst.. Men i dag altså har jeg laget Krumkaker, det er det egentlig litt koselig å stå å steike og prøve å få dem så jevne og fine som mulig..

Før lagde jeg ofte noen “kopper”også..men i år ble det bare “kremmerhus”..

Jernet lånte jeg alltid av mamma da hun levde, nå er det jeg som har det.. Har brukt samme oppskrift i alle år, de blir sprø og gode !

Blei ca 40 stk av oppskrifta..

 

Oppskrifta jeg bruker..

 

Ingrediensene..  #krumkaker #baking

 

En god dag.. og en tur på Fossesholm Herregård !

I dag var det jo endelig en dag med sol og blå himmel igjen ! Så jeg kjørte en tur opp til Fossesholm i Vestfossen på formiddagen..mest for å få tatt noen bilder og vært litt ute .. ( det ligger rett etter Hokksund, så det er ikke langt fra oss i Mjøndalen )..yngste sønn hadde leilighet i Vestfossen for noen år siden..

Jeg har ikke vært mye på Fossesholm Herregård..men servert i et bryllup til en kollega der oppe for maaaaange år siden..

Mer om stede kan du lese HER..

I tillegg har jeg fått laget Krumkaker nå i ettermiddag…så må si meg veldig fornøyd med å klart to ting på en dag..

Kommer nok innlegg om baksten..og noen “antrekksbilder”fra Fossesholm… i senere innlegg !

Anne på landet..

 

Koselig tun og fine bygninger..

 

#fossesholm #vestfossen

 

 

En naken mann på innboks..

Etter å ha lagt ut bilde fra vi var å bada i november HER, på Instagram.. Fikk jeg melding fra en eldre kar som har fulgt meg der, på innboks.. Spurte om det var kaldt å bade nå..og at han kunne tenke seg å prøve selv.. jeg svarte at det burde han prøve.. ( når folk spør om noe seriøst svarer jeg høflig..men ikke glad i meldinger fra fremmede på innboks så unngår å starte samtaler der)

Så da det i dagtidlig dukka opp ei ny melding om at det var grått og trist vær.. lot jeg bare være å svare..

Like etter dukka det opp et bildet der han sto i adams-drakt nede ved vannkanten.. Selv om han ikke hadde bada , hadde han prøvd.. så da måtte han jo bare vise meg det skrev han..regner med det var noe annet han hadde større behov for å vise frem…hehe..

Nå er jeg heldigvis ikke så “fintfølende”..men sletta fort melding og bilde..og blokkerte fyren..

Her har jeg tegna en sladda versjon.(…er det noe jeg kan så er det å tegne..)

Såpass flid hadde han gjort seg..at den hang ikke å slang… #blotting #bading

 

Mine besteforeldre..

Kunne jo skrevet en hel masse om dem..men det orker jeg ikke ! Men jeg har vært så heldig å ha alle mine besteforeldre til jeg ble godt voksen. Og jeg hadde et nært forhold til dem alle.. Farfar og farmor bodde i Mjøndalen,(som jo er her jeg bor og har vokst opp) og morfar og mormor bodde på Åssiden drøye 15minutter å kjøre fra Mjøndalen..

De var alle slik at di elska familien og barnebarna..så da jeg ble større og hadde lyst til å overnatte hos dem følte jeg alltid at jeg gleda dem like mye som meg selv ved å være der (dette gjaldt selvsagt di andre barnebarna også )..så det ble ofte overnattinger med mye kos enten på Åssiden eller i Strandveien (som er i Mjøndalen)

Helt kort fortalt ..

Farfar jobba i mange år på hvalfangerbåt, før han begynte på en fabrikk som lagde treplater tror jeg.. hans store hobby var hagearbeide og det var både vakre blomster og bugnende frukttrær der..han ble rundt 75 år..

Farmor husker jeg mest som hjemmeværende som ofte hadde forkle på seg..som bakte eller lagde god mat..og var helt “rå” til å hekle alt fra dorulldamer til sengetepper.. lærte å hekle av henne..hun ble 80 år..

Også var det alltid så stas å få være lenge oppe å se på detektimen når jeg var på besøk og lå over der..

 

Skriver litt om morfar og mormor under bildet..som jo er litt uskarpt..Her er di på tur sammen alle fire, noe di var flere ganger..Fra venstre Morfar, farmor,farfar og mormor.. (morfar først på rekka på bildet fra krigen)

 

Morfar var tømmermann , også var han i motstandsbevelgelsen under krigen..mannen min er veldig opptatt av historier fra krigen og elska å høre far fortalte fra den tida.. han ble 75 år..

Mormor som jeg jo har skrevet mye om siden hun levde helt til i sommer og ble 99 år.. Hun var sydame og sydde mye til oss da vi var barn..etterhvert begynte hun å jobbe i kjøttforretning..

Hun var flink til å stelle i hagen og veldig opptatt av å plukke inn bringebæra helt til hun var over nitti år..

Når jeg var der var det veldig stas å dra på badetur..for morfar kjørte bil..

Jeg hadde vel en så fin oppvekst som det går ann å ha, med både foreldre og besteforeldre som brydde seg om meg(oss)..

Lunsjinspirasjon..

Siden det er lusjtider nå fant jeg ut at jeg ville legge ut noen bilder av lunsjer jeg har spist ..og pynta litt ekstra siden di skulle tas bilder av ! Pynter ikke maten sånn til vanlig..men liker at det ser innbydende ut i all enklehet..

Går ofte i noe med yoghurt her, men har jeg ikke det i huset har vi alltid havregryn..og havregrøt er jo både sunt og godt !

Bruker aldri syltetøy på grøt..men skal man ta bilder må man “dra det litt lenger”..hehe..

 

Salat med mye godt i…

 

En favorittlunsj for meg..

 

Sånn lunsj blir det bare et par ganger i året da..  #lunsj #matprat

 

 

 

 

Litt om blogging og sånt !

Som jeg har skrevet før blogger jeg mest for min egen del.. En måte å kunne være kreativ på etter jeg ble syk, som ikke krever så mye planlegging.. I perioder blir det få innlegg i andre perioder “pøser”jeg på..

Var litt jevnere blogging før vi flytta.. Men etter “flytteperioden”, mamma og mor som har gått bort di siste åra og slike ting..har formen min fått en nedtur igjen..HER kan du se hva jeg har å slite med om du ikke har vært innom bloggen min før..  Og blogging skal jo bare være noe som gir meg energi..så da blogger jeg når jeg “føler”for det..

Bloggen min handler som dere vet mest om meg selv..(uten at jeg utleverer veldig mye).. Skal man skrive om viktige ting og ting som omhandler andre..må man sette seg mer inn i ting..og det orker jeg ikke..og ikke syns jeg personlig at blogg er rette forum for slike ting heller.. Blogg for meg er helst et sted der jeg skal få positivt påfyll , med lett “underholdning”..men tåler veldig godt om noen skriver om livets utfordringer også..

Når jeg ikke blogger selv kommenterer jeg sjelden hos andre..siden det er det å skrive på pc som stopper meg fra å lage innlegg…Ideer har jeg nok av..om det er gode ideer er en helt annen sak..hehe..

Bilde fra i våres.. #blogg #blogging

 

 

 

 

 

38 år..siden sist..

Gått en stund siden forrige blogginnlegg som du kan se HER.. Ikke så mye som 38 år da..bare noen dager..men i løpet av den tida har mannen og jeg hatt 38 år`s bryllupsdag.. Feira med en kopp te på kvelden..hehe..

Nå pleier vi jo alltid det da..og så har vi jo den faste lørdagsdaten med kaffe i byen.. små hverdagsgleder og tid til hverandre er viktigst i det lange løp..

Bildet her er fra en ferietur til Hankø forrige sommer.. Som jeg har nevnt tidligere trives mannen og jeg godt sammen..så er vel derfor vi fortsatt er gift !

#vito #blogg

 

Ikke noe snikskryt..sånn er jeg !

Dere som følger meg har jo fått med dere at jeg har delt mange bilde av meg selv.. Og hatt en del innlegg fra modelljobber o.l jeg har hatt i åras løp… Dagens forrige innlegg F.eks HER.. Men jeg har også vist bilder der rynkene kommer til sin rett..og fortalt om plager og vondter.. HER bl.a er et “rynkeinnlegg”..

Men når jeg først legger ut innlegg om antrekk eller ting jeg har vært med på som er litt “her er jeg” aktige… Så prøver jeg å “eie det “.. SE her er bilder av meg…i stedet for å prøve å snike det inn på en mer “blyg” måte… hehe… Sånn er jeg !

Bilde fra forrige vinter.. litt fin..litt rynkete.. (som jo også er fint når man har blitt såpass gammel ).. #modellivet #rynker

Vinterkledd i Norsk Ukeblad fra 2004-2018..

En stund siden et slikt innlegg nå…og det er jo ikke bra..hehe..  Det her er noen bilder av meg fra jobber jeg har hatt for Norsk Ukeblad..som passer til årstiden vi er i nå.. De eldste av bildene er fra ca 2004..og di nyeste helt nederst er fra 2018..

Et tidligere innlegg av denne typen kan du se HER..

Tenker faktisk man kunne brukt alle klærne nå også jeg..

Noen forsider har det blitt i åras løp også..et av dem over her..

 

Bilder”av bilder” i blader blir litt “uskarpe”.. Rødt er i grunnen en fin farge til vinteren..

 

Disse er originalbildene.. ganske ulik stil på antrekka her.. ( disse var i N.U 2018)..