En liten fotoshoot med mannen som fotograf !

Det her var mest for å teste portrettlinsa som jeg kjøpte for et par mnd siden..( så veldig sånn i farta bilder)… Linsa kan brukes til “helfigur”også..men litt vanskelig når jeg tar bilder med selvutløser for det må være ganske lang avstand til “motivet”..

Så da mannen og jeg skulle ta en kaffe i Drammen i dag fikk han i oppdrag å være fotograf.. Det blir veldig tydelige bilder (litt forstørra i forhold til vanlig linse )..kanskje ikke det beste når man begynner å bli godt voksen..hehe.. Men ulike linser til ulikt bruk er jo kjekt..

Et litt “merkelig”antrekk ..men siden det er så kaldt om dagen tok jeg en tynn genser under toppen..så får jeg brukt sommerklærne litt !

#bustesveis

Bildet mot mur der jeg hopper ble litt uskarpt..så der tror jeg den vanlige linsa funker bedre..

 

Selv om ikke jeg var spesielt fin her syns jeg linsa virker bra til nærbilder..

 

Jakka er fra #ginatricot ..toppen fra #stepin..buksa er sikkert ti år gammel ..minst..

 

Sånn da var vi ferdige for denne gang… #foto #drammen

 

Lettvint “kosemat”..

Nå med helg og ekstra fridager kan det jo være greit med litt inspirasjon til lettvint mat.. Terteskjell som det her “vokste jeg opp med”. Har det ikke ofte, men hadde det lørdag for et par uker siden..og det smakte veldig godt..

Jeg bruker pakker med hvit saus , grønsaksblanding og fiskepudding..ikke la det koke etter fiskepuddingen er tatt i..da blir det så “gurpete”… Nå kjøpte vi bare terteskjell i matbutikken..mer enn gode nok. Men di hos bakeren er jo ekstra gode da..

Reker og dill på toppen..

#matprat #oppskrifter

 

 

 

 

 

 

Blei litt søtt i dag også gitt ..

Som du kunne se i går HER starta jeg dagen med litt søtt til kaffen.. I dag har jo mannen fri, så da må det jo i alle fall gå ann å kose seg litt ekstra.. Hadde tenkt å finne på noe litt annet enn vi pleier i dag..men siden det var overskyet og kald ble det bare en liten tur til Drammen på formiddagen..

Kledde oss godt for hadde lyst til å ta kaffen ute..

Jeg hadde med den nyeste linsa til kamera for å sjekke den ut litt mer.. legger ut noen bilder mannen tok av meg etterpå.

Om du var i tvil..jeg er NORSK .. #rynker #bakeri

 

 

 

 

 

 

 

Anne på landet !

Har jo hatt noen “Anne på landet “innlegg før også HER bl.a ! Mjøndalen (eller Mjøndærn som vi som har vokst opp her sier) er jo landelig og fint og samtidig veldig sentralt til Oslo. Så det er i grunnen ganske “perfekt”å bo her.. I alle fall når sola skinner…hehe..

Nå er ikke jeg den som liker å skrive så mye, bilder er mer min greie ..men du kan jo lese litt om Mjøndalen HER om du har lyst.

I dag kjørte jeg opp til Portåsen som bare er noen minutter med bil fra her vi bor. Man kan selvsagt gå opp også, eller parkere ved Rypejordet og gå ei runde derfra..men i dag kjørte jeg helt opp og rusla bare litt rundt på området der.

Skriver kort under bildene..

Portåsen har jo blitt et sted der det blir arrangert litt av hvert, konserter bl.a ..men jeg bruker stedet mest når det er stille og rolig der.. HER kan du lese mer om stedet og dikteren Herman Wildenvey som bodde der..

 

Flott sted syns jeg..

 

Også er det så “mangfoldig” der oppe med noe gammelt (da mener jeg ikke meg altså..hehe..)og noe mer moderne (det er det sikkert delte meninger om ..om det er bra eller ikke )..jeg syns det er litt kult jeg da..

 

Vakre blomster som står fritt..

 

Og noen i bukett..

 

Sånn da var jeg på vei hjemmover igjen..(ved parkeringa)

 

Men må stoppe å ta et bilde av den fine sommerfuglen som koser seg i sola..

 

Men så begynner det å blåse..så da må den holde seg fast..

 

På vei opp og ned ser man mot disse gårdene i det man svinger av mot Portåsen.. Litt usikker men tror de heter Korvald..i alle fall en av dem..

 

#portåsen #mjøndalen

 

I dag starta jeg dagen med litt søtt

Pleier ikke det sånn til hverdags altså.. Men følte et ekstra “søtbehov” i dag..og det er jo viktig å lytte til kroppen har jeg hørt..hehe.. Så da ble det kaffe og litt søtt på bakeriet på morgenen i dag.. (Karlsen.. kaller vi det…men heter Mjøndalen bakeri) Det ligger rett over gata for her vi bor..

Etter det kjørte jeg opp til Portåsen og tok litt bilder..men det får jeg komme tilbake til senere..

Ser vel ikke vondt ut det her… ?

 

#bakeri #mjøndalen

 

 

 

 

 

 

Å så kom regnet ..igjen !

Nå om dagen har det jo vært sånn her at..”rett som deg regner så kommer det ei skur”… Fikk planta ut blomstene jeg hadde kjøpt HER..og venta bare på at sommervarmen skulle komme..men jammen begynte det å regne litt igjen..

Håper jo ikke det blir fullt så tørt og varmt som i fjor sommer..bare nesten !

Bildet er tatt innenifra med macrolinse…Om du ser godt etter er vinduet ikke bare vått men møkkete også ! Så IKKE se godt etter… #blomster #blogg

 

 

 

 

 

Prussiluskan kledd i rosa..

Disse bildene tok jeg ved parkeringsplassen den dagen jeg tok bilder av den lange sommerkjolen, som du kan se HER ! Hadde egenlig ikke tenkt å ha noe innlegg om disse klærne..men siden jeg først har kan jeg jo nevne at bukse, skjorte og veske er kjøpt på Zara..

Blei mest et innlegg fordi jeg jeg fikk sånn “flashback”til Prussiluskan i Pippi da jeg så bildet av meg der jeg holder veska på litt sånn “Prussiluskanvis”..men ellers ser jeg ikke så streng ut som henne syns jeg..hehe..

#zara #pippilangstrømpe

 

Endelig fikk jeg kjøpt noen blomster til verandaen

Har liksom ikke hatt helt overskuddet til å dra ut å kjøpe blomster til krukkene på verandaen. Men nå er det jo straks Juni så nå “måtte”jeg jo få det gjort.. Kunne selvsagt sendt mannen ut for å kjøpe..men du veit , han hadde heeeelt sikkert kommet hjem med “feil”blomster..hehe..

Men i dag altså fikk jeg kjøpt det !

Blir fort penger av blomster..jeg handla for ca 2 200 kr…

Hadde vi hatt overbygg på verandaen(har bare markise over sitteplassen) hadde di nok stått frem til høsten..men som regel må jeg bytte ut noen av dem et par ganger i løpet av sommeren…får passe litt ekstra godt på di dyreste !

I hovedsak rosa, blått og hvitt…syns det er sommerlige farger, selv om det ikke er helt “match” til di røde stolputene… #blomster #hage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Litt “pynt” i det korte håret..

Jeg har en del hårbånd og bøyler nå..men stort sett er det på bilder det blir brukt..hehe.. Eller på sommeren liker jeg å ha en “skygge” om vi er på stranda ..og å få håret litt vekk med en bøyle føles deilig..tanken er å bruke det litt mer..

Bruker du noe i håret eller på hodet ..bortsett fra lue om det er kaldt ?

På tirsdag prøvde jeg å ta på hårbånd uten speil…det gikk sånn passe..hehe.. (flere bilder av kjolen HER )

 

På 17.mai hadde jeg solskjermen bak frem..

 

Hårbøyle er jo litt fint da..

 

I vinter kjøpte jeg ei alpelue, men foreløpig bare brukt den på bildet her..

 

 

Denne hårbøylen brukte jeg faktisk en del forrige sommerferie..Legg merke til at mannen har hodeplagg også..vi må jo stå i stil..hehe..

 

Tenker på dem hver dag !

Nå er det lenge siden jeg har hatt et innlegg om mamma og pappa ! Ikke fordi di er glemt mer fordi det nye blogg.no føles litt mindre personlig enn den gamle “bloggeblokka”..

Pappa ble bare 70år og døde i 2006 , mamma ble 75år og døde i 2016. Frem til di siste par åra da di var syke var di aktive og engasjerte folk ! Skrev litt om familien di første åra jeg blogga HER bl.a..

Jeg tenker ikke bare på dem hver dag men hver våkne time tror jeg . Noen ganger er savnet som en klump i magen , men mest tenker jeg på fine minner om dem !

Skal nok lage et nytt innlegg der jeg forteller litt mer om dem senere. Men nå hadde jeg bare lyst til å dele dette koselige bilde av dem..

Di dro på mange utenlandsturer etter at vi jentene ble voksne. Da vi var barn var det ferier i Norge som gjaldt !

#kjærlighet #familie