Hvorfor vise det “perfekte”…

Perfekt var vel å ta hardt i ..(når det gjelder meg i alle fall..hehe..) Men jeg liker både å se og dele “fine “bilder.. jeg liker foto og motiver som har fint lys, fine farger eller andre detaljer som gir en positiv energi..

Men jeg (og mange med meg tenker jeg), gjør det ikke for å fremstå som noe bedre enn jeg er, derfor poengterer jeg mine egne “skavanker” med jevne mellomrom..

Syns det er flott med litt alvor og nyanser i blogginnlegg ..men etter jeg ble syk har jeg behov for et sted der ting er litt lystbetont og lett…

Men innimellom blir det litt alvor også da..

Kan “fjonge” meg litt men også vise meg når jeg er forkjøla og bleik…

Og til dere som lurer, jeg er fortsatt forkjøla..men føler meg i litt bedre form…

 

Blei nye tulipaner til helgen..

Men dagen før sto det visne blomster på bordet…

#blogg #blogging

 

 

 

 

Deilig grovbakst !

Dere som følger bloggen min vet jo at jeg ganske ofte baker brød eller rundstykker. Omtrent en gang annenhver uke. Så baker mannen di ukene jeg ikke baker..

Di øverste rundstykkene her bakte jeg tidligere i uka, brukte melblandingen jeg som oftest bruker, hvilken det er kan du se i innlegget HER..   Baker også noen ganger av det melet vi har i skapet, mannen gjør alltid det..og han lager som regel to brød uten å bruke former..

 

 

Har prøvd pakningen under her også, og den smakte også bra.. Har bare ei brødform etter vi flytta , så lagde rundstykker av resten..

 

Syns det smaker veldig godt med det man baker hjemme…

#baking #blogg

 

 

Men nå er det vel snart slutt på vinter i Mjøndalen..

Eller Mjøndær`n som vi sier her ! Det er faktisk fortsatt mye snø her, men “samma søren” så går det jo mot vår når vi er godt i gang med februar..

Nå skulle jeg slette en del bilder på minnebrikka, så fant jeg en del som jeg ikke har brukt på bloggen.. (egentlig fryktelig mange, sletta vel over 1000 bare fra di siste vinterukene ..hehe..)

Så her kommer en liten samling av vinter i nabolaget mitt..

Er dårlig med parkering i sentrum, men litt enklere blir det nok uten snøen…

 

Bakeri, smia og statuen av dikteren Herman Wildenvey ligger rett bort i gata for der vi bor..

 

Fint med slike gamle bygg som gir litt sjarme..

 

Om jeg står ved baksiden av bygget jeg bor i, ser jeg broa over til Krokstadelva ,der mannen har vokst opp..og jeg vanka i ungdommen..

 

Ser også bygget til tannlegen min..hehe.. og bussen til Drammen..

 

Når jeg går over brua ser jeg di nye leilighetene som har kommet ved elva i Krokstadelva..

 

Også alt fuglelivet … (om du ser nøye etter kan du skimte toppen av bygget jeg bor i ved enden av brua på andre siden av elva )..

 

Under her er et par bilder tatt i Åsen i Mjøndalen, der vi bodde før vi flytta til sentrum for snart to år siden….

Og der nede ser dere også brua ..og nærmest på bildet Mjøndalen ..og Krokstadelva på andre siden av elva..

 

Her nede er det en golfbane..men jeg har aldri spilt golf da …. #foto #nedreeiker

 

 

Folk er mer enn det du ser ..(..dagens lunsj og lesestoff..)

Risengrynsgrøt spiser jeg nesten uten unntak på lørdager. =Oslo kjøper jeg av og til , så også i februar.. Syns det har blitt et fint fokus på det at “folk er mer enn det du ser “..med program som Petter uteligger for eksempel…

Jeg er ikke av di flinkeste til å stoppe opp å prate med folk. Ikke di som ser “slitene” ut ..men heller ikke di som ser “vellykka” ut…det handler mest om at jeg ikke er så veldig sosial av meg..

Men når jeg kjøper blader som dette, prater jeg alltid noen ord med di som selger. Om helt vanlige ting som fotball eller allergier bl.a, noe det er di som har begynt å prate engasjert om..

Nå syntes jeg dette nr. med bildet av Morten Ramm viste ekstra mye at folk kan være litt annerledes enn sånn man stort sett oppfatter dem..

Her har han jo et alvorlig utrykk i øynene og jeg har jo bare tenkt på ham som en “tøysekopp” . Nå står det i artikkelen at han ofte ler og tøyser på det private også..

Men at folk smiler og ler betyr jo ikke at di ikke også kan ha et alvor i seg.. #blogg #blogging

 

Kan “gamle damer”bruke shorts og korte skjørt ?

Ja nå nærmer jeg meg jo 60 år (nesten tre år til da), så ung er jeg ikke lenger. Men altså ..er det sommer går jeg mye i shorts og  i  korte skjørt eller kjoler… men det er i litt mer moderate former enn da jeg var yngre..

Jeg syns folk kan kle seg som di vill jeg da, men man må føle seg komfortabel..

Skrev et lignende innlegg det første året jeg blogga og fikk veldig mange kommentarer , det innlegget kan du se HER ..

Shorts er jeg veldig glad i å bruke, kan til og med ha det på i butikken jeg…men ikke sånne som kryper opp i rumpa da…

 

Denne kjolen er i korteste laget, men bare når jeg sitter..hehe..

 

Bruker mest en slik lengde som det  over her…

 

Og i sommer fikk jeg en lang kjole, som jeg ikke har brukt så mye av før ..men hadde lyst på. Så fikk jeg denne under her da jeg gikk ei motevisning for Step In i Hokksund.. HER kan du se det innlegget..

Har jo på denne kjolen i hederen min også.. kan  jo bare stikke frem beina om jeg ønsker det..hehe.. #kjole #shorts

 

 

Deling av blogginnlegg på FB..

Jeg deler så si alle innlegga mine på FB, fordi jeg vet noen faste følger meg derfra (min private FB side, ikke i grupper for bloggere). Men håper di som syns det er “spam”bare overser det eller slutter å følge meg ..

Blir litt dobbel jobb om jeg skal dele bilder både på blogg og FB , så da er det enklere at di som ønsker bare går inn på blogginnlegget..noe jeg vet flere gjør, og det er hyggelig syns jeg..

Ser at mange deler innlegg i grupper for bloggere på FB, jeg forsøkte det et par uker da jeg starta å blogge. Men var så “slitsomt “å få opp alle andres innlegg i “feeden”…så det kutta jeg fort ut… (ikke di jeg er Fb venn med da, di er det kjekt når deler på Fb siden sin syns jeg ) ..

Bildet fra en kald vinterdag i 2019..

Av og til, 3-4 ganger i året kan jeg dele et innlegg som er helt relevant for stedet, på enten Vi som vokste opp i Mjøndalen eller Elsker Drammen..og da blir det jo en del ekstra lesere den dagen…

#blogg #fb

 

 

 

 

“Portforbud”etter kl 23…

Ser at et parti foreslår at foreldre som ikke klarer å holde barna/ungdommene sine inne etter kl 23.00 bør få bot..

Nå syns jeg mange partier kommer med dårlige forslag, så det er ikke politikken jeg tenker mest på her..

Men det første jeg tenkte var at skal foreldre som har utfordringer nok med barna sine få bot i tillegg… da burde heller “straffen” vært at man måtte komme å snakke med noen om problemet ..og kanskje få litt hjelp til å hanskes med “vanskelige” barn..

De som hører på foreldra er vel ikke di som lager bråk tenker jeg..

Bildet tok jeg på Gulskogen gård i sommer..

#vg #dagbladet

 

Dønn forkjøla og mager kost !

Merka at jeg begynte å snufse veldig i går kveld, og i dag er jeg “dønn forkjøla”.. Har egentlig sluppet lett unna sånt di siste åra, men i vinter hadde jeg influensa før jul og så forkjøla igjen nå..

Liker å ha litt bilder der dere kan se alders-tegna, di kommer jo ikke så godt frem på antreksbilder som HER f.eks, har ikke særlig sminke der heller bare litt maskara på vippene, og litt dekkstift på det mørke under øya..(men med bedre lys og litt avstand blir alt så meget bedre) Her ser dere også at jeg begynner å bli rød under nesa..og verre blir det vel i løpet av dagen..

Så i dag får jeg tusle litt her hjemme og blogge litt ekstra tenker jeg..

Men først “måtte “jeg ned i butikken i nabobygget, for jeg hadde så lyst på appelsin…

Kjøpte med noen av tinga vi alltid har i skapet/kjøleskapet ..og som dere ser er det ganske mager mat.. #blogg #blogging

Dressjakke og slengbukse… (Antrekk 50 +)

For en del år siden var dressjakke en favoritt i garderoben min. Men så var det noen år det føltes helt feil å bruke det. Men nå har jeg denne  en i svart, og en rosa med litt mer vidde.. anvendelige plagg både til hverdags og litt mer pent.

I all enkelhet , bare pynta opp med et skjerf i halsen…

 

Mange kule vegger i Drammen..

 

Om du ikke la merke til det har jeg “ny” frisyre.. Var hos frisøren (Mette hos To Fruer i Mjøndalen) tidligere i uka og klipte meg enda litt kortere enn jeg har vært i det siste… blei fornøyd … #antrekk #hår

Lunsj på kjærlighetsdagen !

Siden det er Valentins dagen i dag , pynta jeg lunsjen min med et hjerte av knuste bringebær. Men det er egentlig ikke for å feire dagen…mer for at jeg skal legge ut bildet på bloggen..hehe..

Har i grunnen ikke noe spesielt forhold til sånne dager, mannen og jeg feirer heller kjærligheten med en kafè-tur på lørdager hele året.

Men havregrøten smakte godt med bær på den altså..

#kjærlighet #valentine