Spretten fyr og dame på et bein..

Fyren og dama er yngstesønn og meg.. Jeg var en tur nede hos ham i Drammen i forrige uke..så gikk vi ei lita runde i sentrum i finværet ! Jeg hadde som vanlig med meg kamera.. Så da ble det et sprettent bilde av sønnen..imponerende spenst og positur syns jeg..

Innlegg fra sønnen var med å bada i påsken i linken..https://annebe.blogg.no/paskebad-med-yngstesonn.html#kommentarer

 

Jeg måtte jo imponere litt jeg også..så “dro til” med å stå på et bein..

#drammen #spenst

En fin dag for varm suppe..

I dag er det en typisk “suppedag”..litt grått og kaldt ute.. Vi hadde jo Grønnsaksuppe da mannen feira bursdag også https://annebe.blogg.no/bursdagsfeiring-for-mannen.html#kommentarer

Da var den mannen som lagde den..men i dag har jeg stått for både skrelling og kutting..

Bruner karbonadedeig ved siden av så kan man velge om man vil ha det eller bare grønnsaker..

Siden suppa ikke er helt klar blir det bare bilde av grønnsakene..

 

Har ikke bakt focaccia i dag..men gjorde det i innlegget i linken her.. https://annebe.blogg.no/focaccia-og-den-ble-perfekt.html

#suppe #focaccia

Sporty? Jeg.. ?

Jeg får av og til kommentarer på at jeg ser sporty ut..og det er jo hyggelig ! Lat har jeg aldri vært..men etter jeg ble syk føler jeg meg ikke mye sporty i betydningen trene.. Men jeg liker å være ute i frisk luft..

Før gikk jeg veldig mye tur og trena på treningssenter, svømte og drev med riding (bare på hobbybasis).. Nå blir det stort sett en tur i nærmiljøet med kameraet “på slep”.. Går kanskje 2000 skritt tilsammen på en dag..sånn i gjennomsnitt..men når jeg blir oppslukt av å ta bilder går tida fort..og jeg får vært en stund ute..

Her er det bilder fra ei øy på Loesmoen ..ca 6-7 min å kjøre fra her jeg bor..i retning Hokksund. Veldig lenge siden jeg hadde vært der, men så nevnte søstra mi stedet her om dagen..så da fikk jeg lyst til å ta en tur..det her var på fredag..

 

Skriver kort under bildene..

Kan anbefale tights og pannebånd for å få en sporty “look”..hehe..

 

Øya ligger fint til midt i Drammenselva…

 

Fortsatt mye Hvitveis her hos oss.. og se på den fine Linerla da..

 

Rydder ikke skog..bare tar en selfie..finnes alltid en stubbe eller en krakk å sette kameraet på…GUDSKJELOV for det.. #lol

 

#loesmoen #utno

Noen artige modelljobber jeg har hatt..

En stund siden et slikt innlegg nå, men har hatt maaaaange siden jeg starta å blogge…hehe.. gøy å kunne bruke bildene igjen ! Jeg har jo vært med på veldig mye forskjellig siden jeg prøvde meg som modell for første gang som 33 åring.. Liker ikke å bruke ordet modell , men har liksom ikke noe annet ord som passer..

Har måttet takke nei til en del di siste åra pga formen min..men er fortsatt med av og til.. jeg syns jo det er skikkelig gøy å være med på slike ting !

Litt modell for Step In har jeg jo vært også.. og det er jo like ved her jeg bor så litt enklere å bli med på .. og ikke lønna arbeide så da blir det BARE for gøy..

Skriver kort under bildene..

Di to øverst til venstre var første gang med proff fotograf..og jeg er 33 år.. Øverst til høyre fra Oslo fashionweek i 2010.. Nederst fra en rek.. (tør ikke skrive ordet da jeg ikke tror innlegget dukker opp på forsiden da ) for noen år siden.. Det med sølvblusen er fra KK i 2016.. og det nede i høyre hjørne fra jeg var modell for Lindex i 2004 mer om det kan du lese i linken her https://annebe.blogg.no/sann-er-det-a-vaere-supermodell.html

 

Liker godt dette bildet, pleier jo stort sett smile så litt annerledes..

 

Noen bilder fra Norsk ukeblad..som er der jeg har hatt flest jobber..di her er fra ca 2005..

 

 

Dette bildet er fra Step In denne våren… #modell #mote

 

 

 

 

Men så kom regnet..

Er egentlig glad for litt regn etter lang tid med finvær.. Men det har vært deilig med finværsdagene vi har hatt her i det siste.. Jeg hadde planta i et par krukker på verandaen, satt litt kaldt drikke i kjøleskapet og kjøpt meg en “badenbaden” stol så jeg kunne slappe skikkelig av i sola…. men så kom regnet !

 

Kliss våt , men det gjør ikke noe for nå har jeg på kosebuksa…(..litt uskarpt bilde i dårlige lysforhold..) #mjøndalen #yr

 

 

Hvordan jeg lagde den “sykt” gode marsipankaka

La jo ut bilde av marsipankaka jeg lagde til mannen på søndag..i linken ser du det innlegget..https://annebe.blogg.no/bursdagsfeiring-for-mannen.html Skrev der at jeg skulle skrive mer om fyllet o.l senere..så da skal jeg forklare litt kort her..

Ikke ofte vi har marsipankake..men bortsett fra marsipanlokket gjør jeg det samme som til ei bløtekake..

Jeg liker ikke for tørre og ikke for bløte bunner.. Så dynker dem med litt fløte og litt annanasjuice fra boks.. her må man jo finne passelig mengde selv..

Skriver kort under bildene..

Jeg syns alltid det er gøy å pynte kaker, bruker for det meste bær til det.. Jeg kjøpe et ferdig kjevla marsipanlokk..og fikk det ganske greit på..

 

Sukkerbrødet er laget i ei form på 24 cm/diameter.. Oppskrifta jeg bruker finner du i linken..https://annebe.blogg.no/1449851547_oppskrift_p_sukkerbrd.html Bunnen på marsipankaka her lagde jeg av 5 egg…

 

Deler i tre lag.. dynker først ..brukte to beger med bringebær (sparte noen til pynt)…sånne flate pakninger og knuste med sukker..liker det bedre enn syltetøy..blir friskere..

Smørte dette utover di to nederste laga.. Brukte til sammen 6 dl føte.. to gode lag inni..og bare et tynt lag rundt og oppa kaka for å ha litt under marsipanen..

 

Mannen og guttane syns det var den beste kaka di hadde smakt..og jeg skal ikke nekte på det..den var faktisk “syyyykt”god… #kake #baking

Vårgult ! (Antrekk 50+)

I dag hadde jeg tenkt å sitte på verandaen i shorts å sole beina litt.. Men det var for sur vind og litt for mye skyer..så da fant jeg ut at jeg kunne lage et litt vårlig antrekksinnlegg i steden.

Dette er klær som  bl.a er kjøpte på Step In forrige sommer men funker jo like bra i år det her syns jeg.. Den gule langerma genseren og skoa er fra andre butikker..men husker ikke hvor det er kjøpt.

Deilig når man kan kle seg i lysere og lettere plagg..

Et hårbånd er jo kjekt om man ikke orker å fikse håret..også blir antrekket litt “gøyalt”også.. Hatten blir det nok mest til at jeg bruker på stranda..

Bildene blir ikke helt skarpe sånn med bare “luft”i bakgrunnen..men greit nok..

 

Må jo posere litt ..det er jo halve moroa..

 

Klar for vår og sommer med det her.. #antrekk #mote

 

 

Det bugner av rosa..

Jeg skrev at jeg skulle legge ut noen flere bilder av den rosa kirsebærblomstringa i Drammen.. det innlegget ser du her..https://annebe.blogg.no/urban-paskeavslutning.html  Det er bare to trær i sentrum som jeg vet om, og di er ved togstasjonen.. men selv med bare disse to trærne får man følelsen av at det bugner med rosa nå..

Snart er vel denne blomstringa på hell..men fremmover nå blir det jo både grønnere og mer fargerikt.. fin tid, bortsett fra at jeg er allergisk mot bjørkepollen..

Drøsse

Virker forresten som blogg og kommentering er som “vanlig”igjen..

Drøsser bare ut litt rosa glede her jeg..

 

 

 

 

 

#blomstring #drammen

Hallo..teknisk feil..

Sliter med noe feil på bloggen min i dag.. Da jeg skulle rette en feil i dagens forrige innlegg fikk jeg opp.. “En kritisk feil har intruffet på ditt nettsted..Lær mer om feilsøking i WordPress “.. Prøvde å svare på kommentarer jeg har fått..og prøvde å kommentere hos andre..fikk bare opp dette svaret..så da får jeg håpe en av gutte kommer innom å hjelper meg snart..eller at det er noe blogg. no kan gjøre..ordner seg nok..

Nå sjekka jeg og så at kommentarene min “lå der”..men jeg får fortsatt opp feilmelding når jeg skal sende kommentaren..slitsomt med sånt “surr” syns jeg..noen flere som har opplevd det i dag ?

Det her ble bare en test for å se om jeg fikk laget nytt innlegg.. Bildet fra dagens tur til Hagetjern..mer om det i linken.. https://annebe.blogg.no/hagatjern-i-dag.html

Sitter på huk siden jeg hadde kamera på en krakk..hehe..#blogg #blogging

Hagatjern i dag

I dag kjørte jeg opp til Hagatjern for å ta litt bilder og for å få vært ute i det fine været ! Det er ca 7-8 min å kjøre fra her vi bor nå..og 4-5 min fra da vi bodde i huset vårt.. Hagatjern var også stedet vi dro for å bade da jeg var barn..hit kunne vi ta bussen sammen med mamma når pappa var på jobb..eller alene da vi var store nok til det.

Pappa var forresten mest med når vi hadde vært på trening på Mif-hytta og stoppa der for å ta en dukkert på veien hjem..

Et annet sted vi bada når jeg var barn var på Åletjern..ett innlegg derfra kan du se her.. https://annebe.blogg.no/1530982795_lrdagsbad_p_letjern_med_yngstesnn_.html

Det som var ekstra stas med Hagetjern var at det var kiosk der.. tenk det da, som barn å få bade og kjøpe is i kiosken.. kunne jo ikke bli bedre enn det..

Var noen ganger her med mine/våre barn også..men vi dro oftere ut ved sjøen..

Men i dag altså kjørte jeg opp.. først bort til Solsetra, bom der så det kosta meg 20 kr..men det er jo helt greit.. Kan fint gå rundt vannet..men for meg er det best å bare rusle “noen meter”å knipse bilder..koser meg da..

Som jeg pleier si..ingen tur uten en selfie..eller flere..

 

På denne siden ligger denne gården..jeg er ikke så god på lokalhistorie..men tror det heter Ryghsetra der..

 

Rett ved gården ligger Solsetra som er et slags leirsted , jeg har aldri vært inne der.. men vil du les om stedet kan du se HER..

 

Ved bommen bort dit ligger et pompehus/demning.. Det er både hytter og bolighus ved Hagatjern..

 

 

Her er jeg på andre siden av vannet (stoppa bare bilen på en snuplass).. ute på denne øya var det den første lærerinna jeg hadde på skolen som hadde hytte den gangen jeg var barn..

 

Her er jeg ved badeplassen.. og uti vannet her hadde jeg da jeg var sånn 12-13 år en hoggorm på nakken.. jeg skjønte ikke helt hva det var så jeg bare “svisja”den vekk.. den svømte inn mot land mens jeg sto litt fortumla igjen ute i vannet.. der inne var det en lege som tok livet av den kan jeg huske.. (..bak meg her ser dere over dit jeg var i stad..ved Solsetra )

 

Denne hytta ligger rett ved badeplassen og ser litt “sliten”ut nå..men husker alltid det var folk der da jeg var barn og det så så koselig ut å ha den plassen..

 

I dag lånte jeg plassen litt ..til nok en selfie..

 

Det er en del graving og en kabel i vannet på denne siden av tjernet nå..

 

#hagatjern #mjøndalen