Ønsker alle en fin førjulstid !

Nå får vi straks besøk av eldste sønn, så hadde ikke tenkt å blogge så mye i dag. Men siden det er første søndag i advent i dag ville jeg jo innom for å ønske alle en fin førjulstid…vet mange kanskje har sine ting å stri med, men håper alle får noen positive opplevelser og har noe å glede seg over.

Jeg hadde tenkt å hoppe over advents lys i år, men så ombestemte jeg meg…og det eneste jeg fant var to grønne og to rustfarga litt skakke lys ,så det får duge…hehe..

Det øverste bildet er fra vi var på Hadeland glassverk ,synes den hjerte”kula”var så fin…det nederste bildet er av den originale adventsstaken i år .


#advent #jul #interiør #mjøndalen #norge

Den “perfekte” julekjolen …50+

Ikke perfekt fordi den er så lekker , men fordi du med en slik løs og ledig fasong kan spise så mye du orker uten at det strammer noen steder.

Også er den så enkel at du kan pynte den opp akkurat som du ønsker…fra ingen pynt…til så mye at du ligner et juletre …smak og behag…


Kjole #hennesogmaurits

Pyntet i all enkelhet….

Blir ikke mer morro enn man lager sjæl……#julekjole #mote #mjøndalen #norge #blogg

Oppdatering fra gårsdagens lille feiring …

Som sikkert noen av dere har fått med dere, hadde jeg et lite selskap i går for å feire bursdagen min som er neste uke..måtte finne en dag som passet for alle.

Det var rent “jenteselskap”..mannen måtte dra på trening så lenge..hehe…får bli en feiring med ham og guttane på dagen .

I går var det mamma ,mormor og de to søstrene mine som var her og det var jo så klart koselig, og i den anledning hadde jeg julepynta litt.(men det blir desverre litt dårlige bilder i kveldslys..og med blitz blir det jo ikke noe koselige bilder)


Det ble servert bløtekake, kransekake, kanelsnurrer,is og selvfølgelig sitronfromasj…

Juleserviset på bildene har jeg hatt i veldig mange år, og starter alltid bruken av det når jeg feirer bursdagen min…

Fikk jo “alt”…sjokolade,vin, klær,bodylotion og penger…#bursdag #jul #mjøndalen #kaker #gaver

Fotball, fest og fromasj…

Må bare gratulerer hjemlaget mitt Mjøndalen med opprykk til tippeligaen i dag (3-0 mot Brann )..jeg er ingen stor fottballfan, men gøy er det jo  ,og jeg fulgte med på tv,

og så kan jeg se ned til stadion fra huset mitt….Heia Mjønder`n !

De som ikke så mitt forrige innlegg med oppskrift på sitronfromasj kan se HER.


#tippeligaen #mjøndalen #brann #fotballkamp #nedreeikerstadion
..

Sitrondessert !

Fant en oppskrift på Sitronmousse i VG som jeg hadde lyst til å prøve ut, og siden jeg skal feire bursdagen min i morgen(ei uke på forskudd)tenkte jeg at jeg kunne lage det i den forbindelse.

Jeg ble ganske fornøyd ,smaken ble kjempegod, men røra “sprakk”litt, så om jeg skulle hatt den som mousse hadde den blitt for tynn, men jeg valgte å lage det som en fromasj ,med gelatin, så da ble det ganske bra alikevell.

Og jeg skal lage det igjen senere ,så jeg blir 100% fornøyd.

Oppskrifta er litt uskarp, men tror det er lesbart .


Her er ingrediensene jeg brukte, prøvde å lage syltet sitronskall også, men det ble så klissent at jeg kasta det….

Håper dere ser hva som står her….

Ble jo litt fine da, siden jeg har laget bløtekake også,er det flest med lite krem på,da blir de litt friskere i smaken…#oppsrifter #mat #dessert #norge

Sov godt !

Fikk lyst til å si god natt med dette snøbildet som er tatt på forsiden av huset vårt,forrige vinter….hadde vært koselig med litt snø snart.. God natt !

#vinter #snø #mjøndalen #norge #blogg

 

…ikke penere enn andre altså…

Siden jeg så ofte legger ut antrekksbilder av meg selv, synes jeg det er viktig å poengtere at jeg ikke gjør det for at jeg synes at jeg er spessielt pen, men fordi jeg synes det er så gøy.

Tror jeg ser på meg selv på samme måte som de fleste andre…jeg har noe ved utseendet mitt jeg er fornøyd med og andre ting ikke ..men alt i alt er jeg bra nok i massevis uansett.

Skrev et innlegg om dette i starten jeg blogget HER så noen har nok lest det før.. her kan du se hva jeg liker ved meg selv og hva jeg er mindre fornøyd med.

(for at dette innlegget her skal gi noen mening ,bør du se det )

Så om du ikke er fornøyd med hvordan du ser ut, se litt bedere etter så oppdager du nok flere ting som er flott ved deg selv.

(Bilde fra Norsk ukeblad 2012…synes det illustrerer ganske bra hvordan en egentlg ser lik ut, men utstråler forskjellige ting, alt ettersom hvordan en føler seg..)

#norskukeblad #mote #blogg #stygg #pen

 

Tja….Kunst og “denslags” !

Jeg har ikke greie på kunst og “denslags”men jeg vet hva som fanger min interesse ..og da jeg så dette øverste bildet i et blad, klarte jeg ikke helt å bestemme meg for om det var pent eller stygt, morsomt eller ekkelt, seriøst eller tullete…e.l..men det var i allefall interesangt..

Og da vi var på Hadeland glassverk så jeg vasen på bildet under, og begynnte å tenke på det bildet jeg hadde sett, selv om det ikke lignet var det noe ved vasen som minnet meg om maleriet..litt merkelig ..men sånn var det for meg .


“Det tåbelige menneske “malt av Michael Kvium…

Vase på Hadeland Glassverk..Kvinnelig designer, som jeg ikke noterte navnet på..

 Kan du se noen likhet ved disse to  ?…..                                                     #kunst #hadelandglassverk #blogg #norge                                                                                                                          

 

Turen innom Hadeland Glassverk….med “splitthopp”…..

I gårsdagens innlegg fra Klækken hotell..HER..skrev jeg at vi hadde vært en tur innom Hadeland glassverk  og at jeg skulle legge ut noen bilder i dag, så da gjør jeg det.

Det er veldig koselig å gå rundt der oppe, og mye flott å få kjøpt, men vi var bare en liten tur innom, var litt sliten så orka ikke fly rundt å handle.

Men en tur innom der de lager fat o.l må vi alltid ha med oss når vi er der oppe..koselig å sitte å se på.

Og så måtte vi ha en kaffekopp før vi starta på hjemturen…..Skriver litt under bildene.

Det er mange forskjellige “hus”å gå inn i ,men vi måtte kutte ut noen ,vi var der bare en times tid..men skal du være en hel dag er det mye å se..

Noen “sprell” måtte vi jo ta oss tid til innimellom titting på julepynt…


Her er det veldig morro og avslappende å sitte og følge med på alt de lager…

Bare snøen som manglet her nå…

Vi finner jo alltid et koselig bakeri, men det var så fullt at vi måtte sitte ved bestikkdisken..men funka det også…


Bildet taler vel for seg selv ……..#ringerike #jevnaker #hønefoss #klækken #hadeland #hadelandglassverk #norge #blogg #glass #bakeri #jul #mjøndalen

God natt !

Tenk at jeg kunne glemme dette bildet av dessertbordet på mitt forrige innlegg...HER……

Så da har du noen tips til søndagsdesserten. God natt til alle som er våkne fortsatt og fin morgen dag til alle..nå legger jeg meg  …


#klækken #hønefoss #norge #julebord #hotell