Koselig feiring !

Egentlig hadde jeg lyst til å skrive PILLER OG ALKOHOL i overskrifta, for det var det jeg fikk i gave( vitaminpiller da)..hehe.. Som jeg skrev i forrige innlegg kom gutta hit å feira bursdagen min som er til mandag nå i kveld, fordi det passa best for yngste som skal ut å reise ..

Veldig fin gave syns jeg, og veldig hyggelig kort også…. kul og gledesspreder og greier…

Som dere ser er det ganske avslappa feiringer her i huset… #hjem #bursdagsfeiring

Nybakt !

I dag kommer gutta innom etter jobb for å feire bursdagen min som er til uka.. Yngste skal ut å reise så da passa det best å feire litt på forhånd ! Da får de først enkel og grei middag.

Etter det blir det kaffe og nybakte kanelsnurrer,  jeg kan legge ut oppskrifta jeg bruker senere..

#baking #mat

 

Endelig !

Endelig kom det Frogge-premie til meg også ! Den ene etter den andre har vist frem den fine premien de har fått av Frodith, etter å ha vært med i det store Froggetoget..

Jeg har venta spent hver eneste dag…men nei ingen brev /pakke til meg .. Begynte å gi opp håpet og tenkte at da er det vel ingen som bryr seg om meg da..snufs…

Men i dag var det endelig min tur til å få søt og fin neglfil..som man jo kan åpne brev med også…

Tulla litt over her da..jeg visste jeg kom til å få ..det var bare at brevet var sendt dit vi bodde før først !

TUSEN TAKK verdens snilleste Frodith.. og leser du ikke bloggen hennes burde du ta turen innom HER alltid fine og morsomme innlegg og supre tegninger og bilder !

#blogg #post

 

Da snøen kom til den lille bygda som glemte at det var jul..

Litt merkelig overskrift kanskje for her i Mjøndalen blir nok ikke jula glemt ! Det er bare det at jeg noen ganger tenker at jeg fremstiller hjemstedet mitt som om det er et øde lite sted langt ute på landet…

Mjøndalen er ikke så stort og det er landlig og koselig her…men det ligger jo også sentralt i forhold til Drammen og Oslo… Så vi får med oss hva som skjer der ute i verden altså..hehe..

Men altså i går kom det mye snø her og det måtte jeg jo ta litt bilder av, i dag er det mildere og snøen har minska igjen !

Noen bilder fra Mjøndalen tatt på en grå-hvit vinterdag..

Og om du ikke fikk med deg at det står om Mjøndalen i Norsk Ukeblad denne uka kan du se HER

Knudsensmia som du kan lese om HER ..

Statuen av dikteren Herman Wildenvey , som vokste opp på Portåsen, som jeg har vist dere bilder fra mange ganger før…

Endene leiker seg i snøen ved Veiabekken..

Venter på våren…

Mjøndalen Bakeri der det er mye deilig bakst både til jul og ellers i året…

Som dere ser har de ikke glemt at det snart er jul…

51 bussen på vei til Drammen…

Koselig med det gamle stasjonsbygget …

Et tog på vei i vinterværet…

Hun her hadde kanskje glemt at det går mot jul…trodde vel det gikk mot påske…men lyste fint opp i vinterværet da…

#Mjøndalen #portåsen

Hyggelig besøk !

Tidligere i kveld hadde vi besøk av en svoger og svigerinne som ikke hadde sett leiligheten vår enda.. De hadde med nydelige blomster og fine stjerner i sølv…som er midt i blinken nå i førjulstida .

Ble ikke noe hjembakst på gjestene..men heldigvis får man kjøpt litt på bakeriet rett nedi gata også…

Ønsker alle en fin morgendag !

Når man tar bilder før gjestene kommer blir det tomme kopper og glass på bildene..men de fikk både kaffe og julebrus… #kaker #blomster

Blogging mot mobbing ! Måten å si det på…

Denne måneden har det vært ei viktig utfordring på bloggen til Ei_heks HER .. Jeg har laget et innlegg tidligere også, det kan du se HER .. Men i dag tenkte jeg å skrive litt om noe så enkelt , men også så viktig som en liten kommentar !

Her på bloggen syns jeg de jeg har kontakt med har en veldig hyggelig måte å kommenter hos andre på.. og slike små ting er med på å påvirke andres hverdag.

Så jeg tenker at om hver og en tenker seg litt ekstra om før man sier ,skriver noe … så er det små skritt i riktig retning i forhold til mobbeproblemet.

Øverst her tar jeg med et bilde av meg der jeg ser litt vennlig ut(syns jeg da..hehe..), nå er ikke jeg en som har for vane å mobbe .. men man kan vel egentlig ikke se på folk om de er mobbere heller…

Skriver et lite eksempel på det med kommentarer lenger ned i innlegget.

#selfie

Tv 2 la ut dette spørsmålet på FB…Under her ser dere eksempler på ulike måter å kommentere på…

1.. Greit om denne personen har en annen favoritt..men jeg synes en slik kommentar er unødvendig og har noe veldig negativt over seg.

2.. Hyggelig kommentar som gir positive vibber.. (som igjen påvirker samfunnet vi lever i )

3.. også må det jo være lov å si hvem man har som favoritt på en enkel og grei måte..( i alle fall der folk frivillig er med på en konkurranse på tv )

#mobbing #farmen

Lyst til å vite litt mer om Mjøndalen…

Eller Mjøndær`n som de fleste av oss som har vokst opp her sier. Da kan du kjøpe Norsk Ukeblad denne uka for der har de et innlegg fra Mjøndalen.

Jeg har jo skrevet om og tatt mange bilder fra Mjøndalen å lagt ut her på bloggen, det HER var vel det første innlegget.

Jeg kjøpte bladet i dag og leste mens jeg spiste lunsj..

Og rett ved brua dere kan skimte,(på denne siden av elva) bor vi nå…

Kombinere lunsj og et blad er en hyggelig ting…

#Mjøndalen #norskukeblad

Litt “julenostalgi”..

Det her er noen av tinga med litt julepreg jeg rydda fra loftet da vi flyttet fra huset. som jeg nå bare har bilder av.. Ting som har gjort nytta si i mange år, men man kan ikke ta med alt videre..

Denne nissejenta har jeg hatt i veldig mange år..og den fikk jeg av farmor og farfar..men nå drysset den så mye sagmugg at den ikke var brukendes lenger… 

 

Denne kakeboksen har vært fylt med krumkaker i åresvis..men nå var den litt bulka og slitt..og det er ikke så mye baking lenger heller..

 

Det her var ting fra kjelleren til farmor og farfar og jeg har jo aldri brukt det..men husker farmor brukte gorojernet før det ble elektriske å få..farmor bakte alle syv slag og flere enn det også..

Gave fra en av gutta…

De eskene her syns jeg var så koselige, men kan ikke fylle opp skapene i leiligheten med alt mulig….men har tatt vare på krusa som var inni da… #jul #nostalgi

Grove lapper !

I dag har jeg vært litt tung i hodet , så hadde lyst på noe som ga litt “energi”…litt søtt som man av og til fyser på. Da er det jo greit at det er litt “sunt” samtidig .

Litt vanskelig å definere sunt, for det kommer jo litt ann på hva vi tåler og trenger..

Men altså lagde jeg meg noen grove lapper til kaffen i dag. De smakte bra selv om de ikke ser så perfekt fine ut..

Satt i stua og kikka litt på langrenn og koste meg ..mannen fikk han også da…

Her er ingrediensene. ganske magert.. brukte 3 egg og slumpa i resten..

I går kveld “slo vi ut håret” med en julebrus..hehe… #grans #oppskrifter 

 

Gårsdagen !

I går var jeg på en artig fotojobb i Oslo..som jeg kan fortelle mer om senere..Måtte forholdsvis tidlig innover for å ikke bli stående i kø, så da ble det noen bilder( med kompaktkamera) fra Oslo i morgenmørket..

Tidlig morgen på Karl Johan..buttikkene var faktisk oppe allerede pga Black Friday, men de gikk jeg bare forbi..

Parkerte før Aker brygge og gikk forbi der på veien…

Stortinget var fint i mørket syns jeg..

Tok en kaffe på Oslo S før jeg gikk ned mot operaen og Bjørvika..

Gikk over ei flytebru ..og over til Sørenga/Sørengkaia , der har jeg aldri vært før så det var gøy å se hvor fint det var blitt der..

Og over her et par bilder av utsynet fra leiligheten vi jobba ut i fra.. skulle gjerne tatt bilder av den lekre leiligheten også..hehe…

Møtte denne flotte dama på vei hjem … #oslo #Bjørvika #sørengkaia #akerbrygge #operaen