Kjempegode blåbærmuffins !

Om du leste bloggen min i går så du at vi hadde vært på tur å plukket blåbær. Fikk lyst til å bruke litt av det i noen muffins, men siden jeg ikke hadde planlagt baking måtte jeg finne en oppskrift som inneholdt det jeg hadde i skapene..og da jeg søkte fant jeg oppskrift på disse jeg har bakt her hos Trines matblogg …kan du tenke deg å prøve ut disse finner du oppskrifta HER.

Skriver litt under bildene……

Ser gode ut ikke sant ….hadde jeg visst jeg skulle bake blåbærmuffins hadde jeg kjøpt blå former…men rosa fikk gjøre nytten denne gangen……


Her ser dere ingrediensene..brukte ca 4dl blåbær…….

Så mye fylte jeg i formene……synes først røra så litt fast ut…men de ble luftige og gode …….


Jeg fordelte røra i 20 former….men jeg fordelte de på to brett før jeg stekte de……

Her er det bare 18 igjen ..for mannen og yngste sønnen måtte smake før jeg hadde fått tatt bilde…hehe….#baking #bakeblogg #muffins #blåbærmuffins #mjøndalen

Skogen som terapi !

Etter gårsdagens svimmelhet og” høye skuldre” var det deilig med en skogtur med mannen i dag..ikke så mye gåing , men var på et fint sted ikke så langt fra der vi bor som heter Solbergelva..der vet vi om et sted med mye bær..og vi plukket jammen over fem liter blåbær og en halv liter tyttebær (den var litt lite moden enda ).

Nå var det nok mannen som sto for mesteparten av bæra siden han brukte bærplukker …noe jeg ser på som juks..hehe….

Jeg elsker å gå å småplukke og rense bæra med en gang…også nynner jeg litt samtidig…det er fin terapi det ….


Lett blanding…

Deilig med sol og blå himmel….

Et aldri så lite fossefall…..

Og mannen jukser….

Fint utsyn mot dalen…

Ikke noe jåleri her i gården… #blåbær #blogg #solbergelva #tyttebær #friluftsliv

Hva skjedde her da ?

I dag har jeg og mannen vært på skogtur og plukket bær og det var veldig avslappende og deilig…bær fant vi også. Og som vanlig tok jeg litt bilder…eller forresten mange bilder..hehe..

Da jeg så over dem nå dukka dette bildet opp.akkurat slik det er her…synes det var litt merkelig…må ha blitt to oppa hverandre..virke litt opp ned den ene halvdelen…uansett ble det jo litt stilig…

Flere bilder fra turen får komme etterhvert….

#foto #blogg #kamera #skog #nedreeiker

Utstilling hos Frodith…

I dag er det Peter Pan-utstilling med skyggebilder hos Frodith …se HER…For deg som ikke vet hvem Frodith er , så er det verdens hyggeligste blogger som virkelig bidrar til en positiv atmosfære på bloggen..og hun steller rett som det er til ulike utfordringer… utstillinger..og annet gøy..

Her er et skyggebilde jeg tok på terrassen en solskinnsdag i sommer…men det er ikke det som er mitt bidrag på utstillingen altså…anbefaler deg å ta en titt innom …og legg gjerne igjen en stemme på din favoritt ….


#utstilling #blogg #skyggebilder #gitar #terrasse

Viktig å få i seg mat…..

Skulle jo tro det var en selvfølge at man tenker på det når man er over 50 år……men i dag var det altså slik at da yngste sønn og jeg besøkte mamma på intensiven på sykehuset ved halv fem tida..og vi bare skulle vente litt ute på gangen mens de ordna noe med mamma…ble jeg så svimmel at jeg måtte legge meg ned på gulvet..

Så ble det redd opp seng til meg inne på et av romma der og jeg fikk saft og mariekjeks av sykepleieren mens jeg lå der for å komme meg igjen….og hun sa ..du har kanskje spist lite i dag…og når jeg tenkte over det hadde jeg jo bare spist et marsipankake stykke (som dere som leste forrige innlegg sikkert så )..og en youghurt med korn senere på dagen…og det er jo alt for lite på en hel dag…


#kake #kosthold #blogg # sykehus #svimmel

 

Marsipankake …og om å ha kontroll…

Nå er det ikke slik at jeg har så dårlig kontroll over meg selv at jeg “sprekker” ved å kjøpe meg et kakestykke…det er vel mer at jeg har for mye kontroll. Merker bare når vi kjørte bil til butikken i dag at jeg følger konstant med selv om det er mannen som kjører og jeg egentlig bare kan lene meg tilbake ..ikke lett det der med å senke skuldrene å overlate ansvaret til andre noen ganger…ikke rart man har mye vondt i nakken..hehe…


Mannen klarte å parkere bilen …helt uten min hjelp…..

Marsipankaka var et gjennomtenkt valg..jeg hadde bestemt meg for å spise det i dag i stede for det vanlige halve rundstykket jeg pleier ta til kaffen på lørdagshandel..og kaka var god den…men egentlig synes jeg det smaker best med ting som ikke er så søtt…..er litt merkelig der tror jeg ,har inntrykk av at de fleste fyser så veldig på søtsaker….


Spiste opp nesten alt..tok bare vekk litt av kremen og pynten på toppen….


Ferdig med handelen..som dere ser ble det noen colabokser med i posen…skal ha pizza i kveld ….


Sånn..da var dagens handel unnagjort……#meny #cola #blogg #klausen #marsipankake

To par nye sko til høsten !

Fortsatt går jeg i tøysko og sandaler, men i forrige uke var jeg å kjøpte meg to par sko for å ha når det blir litt kaldere, har flere par skoletter …og joggesko til turbruk, men ingen ordentlig gode hverdagssko…..så nå håper jeg at jeg blir fornøyd med disse nye….


Et par hvite sneakers passer jo til det meste..har prøvd mange typer ..men disse fra asics var det som passet føttene mine best #asics #dna ….

Og så har jeg alltid vært glad i herreinspirerte sko.På slutten av 80 tallet gikk jeg med svart miniskjørt ,svart stømpebukse , sort topp og denne typen sko..da følte jeg meg fin….og nå har det kommet masse av denne typen sko i butikkene igjen, så da har jeg vel fått meg nye favorittsko tenker jeg … #clarks #eurosko #blogg

En tur oppom Portåsen !

Blitt veldig lite gåturer her i sommer, men i forrige uke gikk jeg og yngste sønn en liten tur..og da kjørte vi å parkerte så det ikke var så langt å gå oppom Portåsen som er et nydelig sted i Mjøndalen…har hatt et tidligere innlegg om det HER.…så kan du se flere bilder også….

Liker godt å bevege meg, men med ME er det ikke slik at det alltid er så positivt å trene…så med mange sykehusbesøk med trappegåing har det vært mer enn nok for meg i sommer…

Men håper å få vært på noen skogturer i løpet av høsten…trenger jo ikke gå så langt, men ha med mat å sitte å kose seg…. besøker gjerne Portåsen igjen….


Hvilepause før nedoverturen…..

Nydelig sted…….#portåsen #mjøndalen #wildenvey #veiabekken #blomster

Litt inspirasjon…antrekk 50+….

Nå er det lenge siden jeg har tatt noen antrekksbilder , må ha litt ro rundt meg da og ikke forte meg ..og være alene i huset….og i ferien blir jo dagene litt annerledes enn ellers.

Så her blir det reprise på noen av forrige høst`s antrekk..og av det jeg har sett i motebladene er det mye av det samme som “gjelder” i år…og forresten er det viktigste å kle seg i noe en selv liker og trives med….


Burgunder og militærgrønt er jo typiske høstfarger…

Jeans , blonder og mønster er alltid noe en kan bruke….

Samme buksa..litt rocka og litt pyntet….

Lik farge på hele antrekket er ekstra aktuelt nå i høst….

 Bohemstilen fortsetter i høst også..og gjerne blomstermønster…..og en hvit bluse/skjorte passer til det meste…..#cubus #kappahl #lindex #fretex #bikbok….

Det fikk jeg lyst på nå …

Satt å kikka litt på bloggen min fra i fjor høst..og kom over dette innlegget, det fikk jeg jammen lyst til å lage snart..HER kan du se hvordan jeg lager det…

Men i dag blir det laks og grønnsaker her….og nå er jeg sulten….


#middagstips #potetklubb #mjøndalen #matblogg #kosthold