Åsgårdstrand året rundt !

Vi oppdaget jo Åsgårdstrand etter jeg ble syk ! Da det var gått fem år uten en eneste overnattingstur hjemmefra..fant vi ut at vi skulle prøve å finne et sted i nærheten som hadde hotell og strand..og kunne gi en liten følelse av å være på ferie …( det er ca 50 minutters biltur dit fra oss..) Første turen dit var vel for ca fem år siden nå..

Vi falt pladdask for stedet og siden har vi vært noen ganger der (enten en liten formiddagstur eller ei overnatting på hotellet), først bare om sommeren..men nå har vi vært der alle årstider ..et typisk sommersted, men sjarmerende året rundt .

Skriver kort under bildene..

Idyllisk ved Munch`s hus..aldri vært inne der da..

 

Siden det var oktober og vi hadde bada i oktober i år ble det ingen dukkert denne dagen..Men HER var en iskald fornøyelse fra vi bada der forrige vinter..

 

Høst ved sjøen er fint det..og mannen trimmer litt…

 

#åsgårdstrand #vestfold

Munch`s cafè..

Nå er jeg jo litt på etterskudd med bloggen..så da kommer et lite innlegg fra lørdagens kaffedate her nå… Vi tok en formiddagstur til Åsgårdstrand, for å få en liten forandring..  En kaffe på Munch`s cafè er jo forholdsvis dyrt… 310 kr for to kakestykker og to kaffe.. Det spiller ingen rolle for oss, er jo der bare en gang i blandt, men med en hel familie kan det fort bli litt vel dyrt da..hehe..

Kan forresten få så mye påfyll på kaffen som man ønsker.. også er det jo veldig trivelig der !

Legger ut noen flere bilder fra Åsgårdstrand i neste innelgg..

Er en “greie”med Norske flagg der..gir jo særpreg det da..

 

Kjempegod kake..og jeg måtte bare få lagt ut et bilde av den på instrgramhistorien før jeg gafler den i meg.. (se bilde)

 

I gata ved cafèen… #munchscafè #åsgårdstrand

 

“Hvor er`u bor hen a”.. ?

Nå blei det noen dager opphold fra blogginga igjen… Nakken og en enorm tretthet(uten å få sovet) på ettermiddagene har stoppa meg.. Men det får bli som det blir..bloggen skal bare være kos ikke en forpliktelse..

Men altså.. her om dagen da jeg kom fra fysioterapi stoppa jeg å tok et bilde under Mjøndær`s brua.. syns den svanen var så vakker ved siden av en litt røff grafitti-vegg (søyle på brua)…

Og om noen var i tvil så bor jeg i Mjøndalen..som er 3050.. Presis adresse får du ikke..for det er jo litt skummelt om noen skulle si.. JEG VEIT HVOR DU BOR HEN..i en litt truende tone..hehe..

Digger den låten (“Vestkantsvartinga”) til Karpe Diem med denne strofa..Hvor er`u bor hen a.. ?.. Har ikke prøvd å legge til link fra YouTube på nye blogg.no..så det får jeg snart se å sette meg litt inn i..

Litt sumpete innunder brua..men litt fint også..

 

#mjøndalen #drammenselva

 

 

 

Siste innspurt !

For noen uker siden lagde jeg jo et antrekksinnlegg med noen klær jeg hadde kjøpt hos Alfhild Krogsrud i Mjøndalen ! Der har det nemlig vært retro/vintage-salg i høst, med klær fra 60 ,70 og 80 tallet..

Buttikken har vært i to generasjoen (i allefall), hun som driver det nå er pensjonist og avvikler derfor butikken med dette salget !

Jeg kjøpte, jakka , lua og sjerfet jeg har på meg her..pluss et skjørt og et skjerf til .

Nå hørte jeg på radioen i dag at di holder på ut mnd, kanskje stikker jeg innom en tur igjen, men med liten plass er det ingen vits å kjøpe ting man ikke trenger..

Men om man er mye i selskap, eller liker å kle seg litt annerledes er det jo en fin mulighet til å få tak i noen skatter !

Mest aktuelt for folk i området her..eller hørte på radioen at mange hadde kommet langveisfra også..

HER kan du se flere bilder av antrekket jeg har på…

#retro #vintage

Mørke kvelder..

Nå er det allerede ganske mørkt ute.. og til helgen er det vel slutt på sommertiden, så da blir kveldene enda mørkere.. Blir jo lun og fin stemning inne da om man tenner et lys eller to.

Nye roser eller andre blomster gjør det jo også litt koselig i høstmørket.

Og husk refleks om du er ute å går da..

Siden jeg ikke er noen ekspert på innstillinger av kamera, blir ikke bilder inne på kvelden av di skarpeste… #lys #roser #sommertid #vintertid #mjøndalen

 

 

 

 

 

 

 

Fine høsten.. og et enkelt utekjøkken

Ikke helt sant, for her har det vært mye regn og gråvær i det siste..men noen soldager som i dag har det vært innimellom og da er høsten flott (litt regn må man ha , men ikke i dagevis..)

Mandag i forrige uke var en sånn fin dag..så da kjørte jeg opp og parkerte ved “Rypejordet”..ikke så lang fra oss.. Så gikk jeg ei runde rundt Portåsen som tar en snau halvtime (uten kamera vel og merke..hehe )

Jeg gikk nesten tur hver dag før jeg ble syk, nå blir jeg veldig fort utmatta av det, så selv om jeg er mye ute å tar bilder blir det ikke så mye gåturer på meg for tiden..Men litt bevegelse måååå man bare ha.. En som har en “gå-skole” her på bloggen, og gjerne går flere ganger om dagen er Solliv HER kan du se bloggen hennes, der er det mye gå-inspirasjon, men mye annet også..

Bilder fra turen til Portåsen.. (skriver kort under bildene)

Litt uskarpt bilde i mot-sol..men tur og selfie hører sammen..lol !

 

Så var det utekjøkkenet jeg passerte på veien da..må vel være en vegetarrett det her..hehe..

 

Har jo vist mange bilder fra Portåsen før HER bla..med snø på ! Så her ble det mer litt høst i skogen bilder..

 

Fra et utkikkspunkt ser man oppover bygda som jeg hadde et innlegg om i går..HER, kan du se samme gårdene nær på.. #portåsen #mjøndalen

 

I går blei jeg litt misunnelig !

Bare sånn “godlynt”da..tror ikke jeg har det med misunnelse “i meg”.. Men altså : Jeg har jo prøvd meg litt med noen minutter yoga, på morgenen her hjemme nå i høst HER kan du se et innlegg om det !

Så sier yngstesønn som jo er en “treningsfrik”av di sjeldne at han skulle melde seg på et tilbud, et sted i nærheten av seg i Drammen ! Det var prøvetilbud for en mnd, tren så mye yoga du vil for 500kr.. (høres dyrt ut men et år der koster over 10 000 kr..).. så lurte han på om ikke jeg skulle bli med for å lære noen øvelser jeg kan bruke her hjemme..

Veldig fint og behagelig..men for meg blir det for “slitsomt”å skulle fast på slike ting. Har vært der tre ganger og får vel til en gang til i løpet av prøveperioden ..(skal se om jeg får laget et eget innlegg om det, men ikke et sted man flyr rundt å knipser bilder..man skal jo være til stede der og da..)

Så var det misunnelsen da.. I går lå jeg på matte ved siden av ei ung jente..og mens jeg ligger som om jeg hadde “ei spikermatte” under meg..lå hun som om hun var “smurt”ned i gulvet.. Det så så behagelig ut å ha en så myk og avslappa kropp…unner henne å ha det slik..men litt misunnelig ble jeg..hehe..

Skyggebilde fra tidligere..ser ut som jeg forsøker å tøye litt på nakken… #yoga #kropp

Anne på landet

Jeg har jo fortalt før at Mjøndalen (Mjøndær`n som vi sier her ), hvor jeg bor, er et lite og landelig sted.. Men det er kort vei både til Drammen og Oslo den ene veien og Kongsberg den andre veien, så det er jo veldig sentralt også.. Også er det fint å bo her da..

I starten jeg blogga hadde jeg to innlegg fra ulike steder i Mjøndalen. Trykk på linkene for å se mer https://annebe.blogg.no/1408113765_mitt_hjemsteddel_1.html og https://annebe.blogg.no/1409674398_mitt_hjemsteddel_2.html

Her er bare noen bilder fra en dag jeg kjørte “bygdeveien”til Hokksund.. Kan kjøre en annen hovedvei også..

Fra barndomshjemmet mitt (2 km fra sentrum)så vi fra kjøkkenvinduet opp mot disse jordene..og nå ser jeg oppover dit fra verandane min i sentrum.

Jeg uttaler meg ikke om navnet på gårder..kan ikke alle heller..såååå lite er det ikke her i Mjøndalen at alle kjenner alle..

Fint på landet..sånt no hakke di i by`n..hehe..

 

Rett bak denne gården bodde ei skoleveninne..så om jeg ble med henne hjem gikk vi langs veien her..og det var et stykke å gå..

 

Sånnt koselig sted man passerer “nede i svingen”..

 

Det her er nesten oppe i Hokksund..og noen står på tunet der, tar et bilde kanskje..

 

Her ser man fra Hokksund i rettning Mjøndalen..

 

#eng #åker

Klær i varme farger (bilder fra Step In )..og jeg gikk fra elegant til “laidback”på fem minutter..

Siden sist jeg blogga har jeg vært med på noen nye bilder for butikken Step In ! HER er et tidligere innlegg fra i høst.. Trivelig butikk med klær, interiør og en koselig liten kafè..

Er jo moro å prøve ulike antrekk..særlig om man ikke måååå ha noe sånn i full fart..

Nå er det jo tida for varme gensere , luer og skjerf..

Og snart er festsesongen i gang ,da mange liker å pynte seg litt ekstra… Lite sånt her etter jeg ble syk, men kan jo pynte meg litt om jeg tar en kaffe ute på dagtid også da..er jo stadig på lørdagsdate med mannen..

Varierte plagg i lune fine farger..et pynteskjerf er fint om genseren er litt åpen i halsen..eller i åpningen på en bluse..

 

Under her ser du hvordan jeg forandra stil .. fra ellegant dame..til laidback jente..på fem minutter..hehe.. Liker begge stilene jeg..hver til sitt bruk !

#antrekk #stepin

På lørdag hadde mormor fylt 100 år..

Det rakk hun akkurat ikke for hun døde tidlig i sommer.. men hun var født i 1919 og døde i 2019 så hun var i sitt hundrede år..  Vi var heldig som hadde henne så lenge, og frem til di siste 4-5 åra hun levde klarte hun seg stort sett selv..

Mamma ble jo bare 75 år og pappa 70 så det var jo tristere siden di burde fått noen flere år syns jeg…Veldig rart å ikke ha mormor lenger også.. alderen var jo der..men kjenner savnet etter henne uansett..

Mormor var ei super bestemor og jeg er glad vi hadde mye kontakt.. Har lenge tenkt å lage et innlegg om alle besteforeldra mine..men det krever jo litt jobb..selv om jeg nok gjør  det ganske kortfattet..

Mormor var sydame i sine yngre år ..og jeg har en kjole som hun sydde til seg selv..og den fikk jeg for flere år siden og har brukt ved flere anledninger ..HER kan du se den !

 

Bildet under her er fra mormor fylte 90 år og hadde stelt i stand hjemme hos seg selv..

#minner #familie