Vi to i Åsgårdstrand

Muligens litt “klissete”overskrifter jeg bruker når mannen og jeg er sammen..og det er vi jo stort sett om han ikke er på jobb eller trening ! Vi to ..og kaffedate..jo da, høres litt “klissete”ut når man snart er 60 år og har vært gift i snart 40 … men kanskje er det derfor vi holder sammen..ikke fordi vi tar en kaffe sammen..men fordi vi setter pris på det..og gjør slike små ting til en “greie”..

Dagens kaffe finner du i linken her…enda-en-lordag-enda-en-date

Åsgårdstrand er jo et typisk sommersted..men hyggelig å ta en tur uansett årstid.. Vi liker steder ved sjøen ekstra godt..

Skriver kort under bildene..

Vi to i motlys for kamera….

 

Koselig ved Munchs hus..

 

Har på ny fleecejakke og nye goretexsko… mannen fikk gavekort på jobben før jul..og selvsagt ville han heller at jeg skulle kjøpe noe enn å kjøpe noe selv.. Neida..eller jo da.. han ville at jeg skulle ha gortexsko..men han hater å dra å handle så ga meg gladelig di “penga”..hehe..( Nå har vi jo penger til å kjøpe det vi trenger uansett da..også har vi felles økonomi..)

 

Var så fint med blå himmel..

 

Var lurt å ha litt på hode og hender.. mildt, men det blåste litt surt…

 

Mannen tegna hjerte i sanden, ikke noe han pleier det altså..vi er ikke spessielt romantiske av oss..bare virker slik på bloggen… (mest imponert over at han tegna det såpass fint jeg..)

#åsgårdstrand

 

 

 

Bakte julebakst denne uka..

Bakte jo ikke noe til jul.. så da gjør jeg det nå i stedenfor… Skulle bare ha litt søtt til kaffen her om dagen, “gadd ikke”gå ned i butikken (selv om det er nærmeste nabo)..googla på søte kjeks og fikk opp Serinakaker…hadde alle ingrediensene , så da blei det serinakaker..

Oppskrifta var omtrent som den i linken her..www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/serinakaker/ jeg lagde bare halv porsjon..og droppa mandler på toppen..

Gode var di i allefall..

Versegod smak.. eller det er for sent nå…

 

#serinakaker #baking

Enda en lørdag..enda en date !

Som dere vel har fått med dere maaaange ganger (dere som følger meg fast), er kaffe på lørdags formiddag, helgens store “happening”for oss ! Mannen og jeg tar en tur for å handle mat og samtidig tar vi en kaffe på et bakeri e.l..

Blir jo ofte Drammen , men siden vi lever et MEGET rolig liv (mannen jobber jo og trener mye da)..kan det av og til være hyggelig å dra litt lenger, men ikke for langt… Så i dag tok vi turen til sommerens favoritt-sted… Åsgårdstrand..som ligger ca 55 min fra oss..

Først en kaffe på Munchs kafè, så rusla vi langs stranda og bortom Munchs hus.. før vi handla og kjørte hjem.. En hyggelig opplevelse rikere !

Litt gammeldags sjarm er koselig.. Mye å velge i til kaffen, savna skolebrød i dag..men gulrotkake og sjokoladekake er ikke vondt det heller…(mannen sitter i motlys..så ikke så bleik som det ser ut for)… #munchskafe #åsgårdstrand

Litt mote litt reklame..(Modelljobber)

Reklame

Som jeg skrev i innlegget tidligere i dag (alle-kan-bli-modell. )skulle jeg lage et innlegg med litt flere bilder fra mote/reklamejobber jeg har vært med på.. så her kommer et lite utvalg.. Har blitt mye over 200 jobber jeg har gjort..kom litt ut av tellinga etter hvert..

Noe av det jeg likte best var at jeg ikke visste helt hva jeg gikk til for hver jobb..bare at det var seriøse fotografer og blader/byråer som hadde oppdraget..

Jeg blei/blir jo stort sett brukt der man skal se naturlig og blid ut..

Reklamejobber er stort sett bedre betalt enn motejobber.. Som oftest 3-4 tusen for en full dag med mote.. Reklame varierer veldig ettersom hvor mye det skal publiseres.. For den best betalte jobben jeg har hatt tjente jeg vel 24-25 tusen for en halv dags jobbing.. men det er langt over det vanlige altså..

To artige oppdrag i linken her.. to-av-di-artigste-modelljobbene-jeg-har-vaert-med-pa

Skriver kort under bildene..

Bilder fra Norsk ukeblad over her.. det er der jeg har hatt aller flest jobber…blei godt kjent med stylist og fotograf.. (dårlig gjengivelse av bilder fra blader blir det alltid)..

 

Bildet over her hadde jeg som header før.. (ikke mann min altså).. Dette var for et dataprogram eller noe slikt…Her fikk jeg beskjed om å se litt “aggressiv”ut.. ikke det enkleste for meg.. men di ble fornøyde..og bildet var i mange aviser og finnansblader..

 

Jammen har jeg vært lege også..hehe… Festdrakta var til ei bunadsbok hvor bildet også var på forsiden..

Litt fra start og frem til for et par år siden.. den metalliske skjorta er blandt di siste og var i bladet KK…

 

Det under her er fra samme oppdrag… som dere ser damer i ulik alder og størrelse…

#modell #modellbyrå

 

 

Skal du se på Farmen ?

I kveld begynner en ny sesong Farme kjendis.. Jeg pleier alltid å følge med på Framen så skal se denne gangen også.. Jeg er ikke sånn at jeg engasjerer meg så veeeeldig og sjelden jeg har en favoritt.. Men noen fremstår selvsagt mer sympatiske enn andre..

Bildet er lasta ned fra nettet..men regner med det er greit, siden det er et offentlig bilde.. Kjenner faren til henne ved hesten Anniken Jørgensen.. mannen var kamerat med faren hennes i ungdommen… så får kanskje heie litt ekstra på henne…. #farmen #tv

 

Alle kan bli modell !

Reklame

Er ikke reklame dette da..men greit å merke , for jeg er litt usikker på om det fortsatt er slik at innlegg som inneholder ord som reklame eller annonse ikke kommer på forsiden av blogg.no om di ikke er “merka”..

Jeg har jo hatt en del innlegg siden jeg begynte å blogge om mote og reklamejobber jeg har hatt… Fordi dette har etter jeg ble voksen vært den største hobbyen min… Di fleste jobbene har jeg jo tjent penger på..men jeg var med/er med fordi jeg synes det er gøy..

At alle kan bli modell er ikke helt sant.. for en ting MÅ til og det er at du trives forran kamera… Utseende og alder spiller mindre rolle..i allefall som reklamemodell..

Jeg var jo ikke med på noe slikt før jeg var 33 år..og rundt 36 år tok det “litt av” og var i en del år veldig mange jobbtilbud.. takka ja når jeg fikk det til (hadde jo 80% jobb i barnehage også)..

Anbefaler di som har lyst til noe slikt å melde seg inn i et modellbyrå..og prøve å få vært med på noe bli ny “greier”i et blad.. for det er en fordel å ha bilder som en proff fotograf har tatt..

Å være med som statist i filmer o.l gir også kameraerfaring som kan gjøre at man lettere får andre jobber..

Så altså ..har du lyst så ikke la alder eller det du tror er “feil”utseende stoppe deg..

Her et innlegg med noen kåper fra Norsk ukeblad.._varm_med_ukebladkperr

Og her et fra noen reklamer jeg har vært med på..noen-bilder-fra-reklamejobber

Lager et eget innlegg etterpå tenker jeg med litt flere bilder…

Bildene her er fra N.U for ca 8 år siden.. Som dere ser ganske stusselig å “tafatt”på midterste bilde før jeg tar på meg “modellrollen”..

 

37 år på bildene i bladet..og det er jammen i meg blitt sånn ca 22 år siden…

#modell #modellbyrå

 

 

Fra 1,75 til 1,57…

Ikke noe galt i å være 1,57 altså.. men jeg er 1,75…. Men på det nederste bildet her syns jeg at jeg ser veldig lita ut..og har ganske korte bein..og det har jeg heller ikke… I grunnen var di lange beina mine mitt største “problem”som barn/ungdom… Fikk stadig kommentarer på om jeg var” født gjennom et sugerør”..eller da jeg sto ved en stolpe husker jeg en som sa… “hadde du stått bak den stolpen hadde bare øra syntes..”

Tenkte aldri på det som mobbing..bare erting..

Men det gjorde sitt til at jeg prøvde å krype sammen å gjøre meg så lita som mulig.. Men selvbildet mitt var uansett ganske bra det !

Nå liker jeg beina mine..men skulle ønske at jeg aldri hadde krøka meg sammen, for nå har jeg så dårlig holdning..pga den “bøyde”nakken…hehe..  (ler av det til tross for at den nakken plager meg hver dag..mest for at den gjør vondt)

Bildet her er fra ca 6 år siden ..da vi bodde i huset.. Og innlegget handla om voksen dame og kort kjole.. Det innlegget finner du i linken her_kan_50_bruke_lrkort_  Veldig mange kommentarer fikk jeg også…

 

Bildet under her er tatt med mobil nå på fredag…Litt artig å “prøve meg” som lita også..

Svaner og Instagram

Bildene av svanene her tok jeg i forrige uke.. rett over elva for her jeg bor.. Di var litt rolige så ikke så spennende bilder..men sola glitra jo fint i vannet..

Om du ikke følger meg på Instagram.. heter jeg annebe.blogg der.. Jeg følger tilbake så sant du ikke har en konto med stygge ytringer..eller at den er lukket..må se hva jeg “får”før jeg følger noen..om jeg ikke kjenner dem godt da..

Ellers syns jeg det er litt kjedelig å følge folk som “aldri”deler bilder.. da tenker jeg at Instagram blir litt meningsløst.. det er vel først og fremst en bildedelingstjeneste.. Man har jo selvsagt lov til å ha en konto for å se andres bilder..Men går det et år eller mer uten bilder velger jeg å slutte å følge.. Så får jeg heller sjekke om folk blir aktive der og begynne å følge dem igjen..

Skulle du få lyst på noe enkelt og godt å spise på en kald dag som denne, kan du ta en titt inn HER..

 

Tørst..

 

Dette bildet har jeg delt på Instagram..

 

Dette er vel unge svaner…tror jeg..

 

#drammenselva #blogg

Teddybjørn-jakker !

Heter vel kanskje ikke det.. men sånne bløte kosejakker med en type “teddystoff”er veldig behagelige å ha på.. Den på det øverste bildet her kjøpte jeg på Step In i forrige uke.. var satt ned fra 499 kr til 299 kr  så da “måtte” jeg kjøpe den selv om jeg strengt tatt ikke trang den..

Ekstra deilig med krage man kan dra helt opp nå som det er kalde dager…

 

Litt skogens farger..liksom..

 

Jakka under her kjøpte jeg på Monki i høst..hadde ikke noe bilde der jeg hadde den “skikkelig”på.. det får komme senere..kanskje !

#stepin #monki

Sånn egentlig..

Som jeg har sagt noen ganger , er det stort sett bare på antrekks-bilder jeg “pynter”meg.. Har fått kommentarer der folk sier at di alltid tror jeg er velkledd og “stilig”..fin på håret til og med.. Og det er selvsagt hyggelig..men veeeldig langt fra sannheten..

Men bilder er for meg en stor hobby .. og da er det jo gøy å prøve å få dem litt “fine”..ikke for å fremstå som flott.. Mer som om folk som strikker liker at plagga blir fine..eller folk som lager blomsterbuketter setter dem sammen så det blir fint.. eller kreativt..

Jeg er veldig ofte bustete på håret… og har på type “joggedress- antrekk” 9 av 10 dager..(var annerledes før jeg ble syk..og stadig var sosial)

Gårsdagens antrekksbilder finner du i linken her…gront-og-svart-er-vel-ok

Bildet her viser i grunnen hvordan en vanlig dag er..lesebrillene på..og noe spiselig på vei inn i munnen.. (her er det banan )..

Mannen som knipsa bildet..kamera lå på bordet med makrolinsa på ..og han skulle prøve den..og der sto jeg å “dytta innpå”..

#blogg #blogging