Hagatjern i dag

I dag kjørte jeg opp til Hagatjern for å ta litt bilder og for å få vært ute i det fine været ! Det er ca 7-8 min å kjøre fra her vi bor nå..og 4-5 min fra da vi bodde i huset vårt.. Hagatjern var også stedet vi dro for å bade da jeg var barn..hit kunne vi ta bussen sammen med mamma når pappa var på jobb..eller alene da vi var store nok til det.

Pappa var forresten mest med når vi hadde vært på trening på Mif-hytta og stoppa der for å ta en dukkert på veien hjem..

Et annet sted vi bada når jeg var barn var på Åletjern..ett innlegg derfra kan du se her.. https://annebe.blogg.no/1530982795_lrdagsbad_p_letjern_med_yngstesnn_.html

Det som var ekstra stas med Hagetjern var at det var kiosk der.. tenk det da, som barn å få bade og kjøpe is i kiosken.. kunne jo ikke bli bedre enn det..

Var noen ganger her med mine/våre barn også..men vi dro oftere ut ved sjøen..

Men i dag altså kjørte jeg opp.. først bort til Solsetra, bom der så det kosta meg 20 kr..men det er jo helt greit.. Kan fint gå rundt vannet..men for meg er det best å bare rusle “noen meter”å knipse bilder..koser meg da..

Som jeg pleier si..ingen tur uten en selfie..eller flere..

 

På denne siden ligger denne gården..jeg er ikke så god på lokalhistorie..men tror det heter Ryghsetra der..

 

Rett ved gården ligger Solsetra som er et slags leirsted , jeg har aldri vært inne der.. men vil du les om stedet kan du se HER..

 

Ved bommen bort dit ligger et pompehus/demning.. Det er både hytter og bolighus ved Hagatjern..

 

 

Her er jeg på andre siden av vannet (stoppa bare bilen på en snuplass).. ute på denne øya var det den første lærerinna jeg hadde på skolen som hadde hytte den gangen jeg var barn..

 

Her er jeg ved badeplassen.. og uti vannet her hadde jeg da jeg var sånn 12-13 år en hoggorm på nakken.. jeg skjønte ikke helt hva det var så jeg bare “svisja”den vekk.. den svømte inn mot land mens jeg sto litt fortumla igjen ute i vannet.. der inne var det en lege som tok livet av den kan jeg huske.. (..bak meg her ser dere over dit jeg var i stad..ved Solsetra )

 

Denne hytta ligger rett ved badeplassen og ser litt “sliten”ut nå..men husker alltid det var folk der da jeg var barn og det så så koselig ut å ha den plassen..

 

I dag lånte jeg plassen litt ..til nok en selfie..

 

Det er en del graving og en kabel i vannet på denne siden av tjernet nå..

 

#hagatjern #mjøndalen

 

22 kommentarer
  1. Husker episoden med ormen! Det var doktor Blom som tok seg av den. Er der oppe og bader mange ganger i løpet av sommeren, har heldigvis ikke sett noen orm siden😊

  2. Så fin plass, og det ser idyllisk ut som badeplass om sommeren. Litt skummelt med ormen, men er sikkert ikke noen vanlig opplevelse 🙂 Godt det var en lege tilstede, sånn for sikkerhetsskyld 🙂
   Det så litt kaldt ut nå da, med is/snø på vannet enkelte steder, men herlig nå når solen varmer og vi går mot sommer ♥
   Fine kvelden til deg ♥ Klem ♥

   1. Takk flott sted ja.. Har ikke hørt om andre som har hatt orm på nakken der..hehe.. Ja han hadde roa og ekspertisen han.. Ja det er ikke helt sommer enda men deilig i sola 🙂 Klem til deg også <3

  3. Veldig koselig å se bilder fra Hagatjern hvor mine besteforeldre hadde hytte, rett ved den store badeplassen. Tror kanskje gården du har tatt bilde av heter Dalen hvor Olaf og Viktoria Dahlen bodde og drev gård. Jeg kan ikke huske andre gårder ved Hagatjern. Øya du har tatt bilde av heter (i hvert fall het) Kariøya og var eid av Harald Viken, onkel til min mor, Gerda Engstrøm. Det var i min barndom på 1950-60 tallet.

   1. Takk så hyggelig å høre 😊 Artig å få litt info..mye jeg ikke vet selv om jeg har vokst opp i Mjøndalen.. Flott ved Hagatjern ☀️

  4. Fine bilder fra vårt fantastiske badevann/ rekr.omr.
   Håper vi alle kan benytte det på en forsvarlig måte i disse tider og spesielt nå i sommer😊🌻💙.
   Vi koser oss på hytta som ligger til høyre for hovedveien rett overfor øy-bildet, der vil vi kunne ha besøk familie og venner, samtidig som vi overholder avstandsreglene😉.
   Til tross for vanskelige tider har vi en flott tid å se frem til🤩

   1. Takker så mye 😊 Flott sted å ha hytte ved Hagatjern..lett å skjønne dere koser dere der 🌿 Ja man får følge anbefalingene..og håpe verden snart er i «gjenge» igjen 🤗

  5. Dette var et hyggelig «gjensyn « Anne ! Måtte bare svare! Flott innlegg! Vakre bilder ! Vært mye oppe ved Hagatjern! Venner med hytte ! Kjente godt læreren med den fine øya !

   1. Takk for koselig tilbakemelding 😊 Flott med et slikt sted ikke så langt fra sentrum.. Ja det var ei snill og flink lærerinne også 💗

  6. HUff da………… hoggorm på ryggen…………. da hadde jeg stivnet til rett og slett………

   Koselig tur og fine bilder 🙂

  7. Herlige bilder fra et sted jeg vandret i mine barnesko. Lærte å svømme der da jeg kun var 3 sommre gammel. Kiosken du beskriver ble drevet av min mors venninne, hun het Klara Krogh.. Klara bodde ved Hagatjern, og etter kiosken ble borte oppe på gressbakken, så fortsatte Klara og selge is og godis ved hytta du sitter på verandaen til.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg