Denne oppskrifta har jeg fått av moren min, horna er kjempegode med ost og syltetøy på. Deigen egner seg også godt til innbakte pølser, da legger man bare på ei pølse og litt hakket rå løk på hver snipp,
og ruller rundt, kjekt å ha i fryseren om man trenger noe lettvint en dag…lag gjerne dobbel porsjon.
OPPSKRIFT:
1kg hv mel, 120 gr smør, 1ts salt, 2ts sukker, 50gr gjær (eller litt mindre) 1/2 l melk, 2egg
Bland det tørre , smelt smør ha i melk til det er lunket ,visp sammen egga og bland alt , forheving ca 45min, og etterheves ca 30 min.
Stekes på 225 grader i 10-12 min .
#baking #blogg #matblogg #horn #rundstykker #innbaktepølser #oppsktifter
14 kommentarer
Slafse….hadde jeg bare hatt noen flere husmorgener 😀 De er totalt fraværende 😀 Ser kjempedeilige ut, nå skal dere vel kose dere 🙂 eller ligger de i fryseren? 🙂 Klemmer <3
Åå nå fikk jeg jo bare veeldig lyst på horn sant.
Såg goode ut! Nam
hahaha eg spiste så eg sprakk isetd men nå vips fikk eg plass til noen horn du……hm…..neida eg trenger ikkje det …….eh kanskje….neida…..i morgen heller 🙂
i morgon må eg bake desse horna, dei såg kjempegode ut.
Oldemorbloggen: Gode..også er det sånn deig det er morro å “jobbe”med…:)
cuskima: :)..greit å fordele spisinga over flere dager ja …:)
Moving On: Så bra, de er kjempegode og lette å bake…<3
frodith: Disse er så lettvinte , og baking har blitt en slags avslapping for meg <3
Noen er spist...resten i fryseren ..:) Klem <3
hahahahaha ler meg ihjel 😛
cuskima: 🙂
Bakte mye sånt i gamle dager. Før eg la om kosten. No er det bare min kjære som baker litt slikt av og til. Som når vi har jente barnebarna på besøk :). Kjekt å bruke å ta vare på gamle oppskrifter. HA ein fin dag
gretashobby: Ikke ofte vi spiser “finbakst”, men det er veldig godt da:)..Ha en super dag <3
De såg nydelige ut😍Er det varmluft eller over/Undervarme di blir best på?
Tusen takk 🙂 Jeg bruker over og undervarme ..