Potetklubb

Jeg var ikke vant til potetklubb i mitt barndomshjem, men svigermor (som desverre døde for mange år siden) var ekspert ,og lagde kjempegod potetklubb.

Etter hvert lærte jeg meg å lage det selv, ikke fullt så gode som hennes, men gode nok…

Det er ikke noe vi har ofte, men her om dagen hadde vi det…og det er jo så “digg”mat, vi bruker lettsaltet flesk inni og kålrotstappe til…også mååå jeg ha litt sukker å duppe klubben i for det er bare SÅ godt..nam..

Vet det er mange ulike måter  folk bruker potetklubb på…hvordan liker du å spise  det…eller liker du ikke potetklubb ?

Slik lager jeg de : (liten posjon,ca 8 stk, ikke så store)

10 store poteter, “males” på kjøttkverna…press ut overflødig vann..rør inn to ts salt ta i ca 1,5 dl hvetemel og 1,5dl byggmel (mange vil nok ha i mer mel,men vi liker mest potet , bare så en har nok til å få formet dem )

Så koker jeg opp en stor kjele med vann, tar ei stor skje med “røre” presser flatt ut i hånda og legger terninger med flesk inni..og bretter over “røra”og former en potetklubb, legger den forsiktig i kjelen…og lar det puttre på svak varme (ikke fosskoke) ca en time..


#mat  #oppskrifter #potetklubb #tradisjonsmat  #blogg

 

 

29 kommentarer
    1. hehe aldri hørt at de heter potetklubb før 🙂 Her kaller vi det for Komper , artig 🙂 Jeg elsker komper det er sååå godt og ingenting slår de som er hjemmelaget 🙂

    2. Så merkelig at jeg aldri har hørt om dette før , er det fordi jeg er nordfra kanskje …. og ja familien min har aldri introdusert meg for noe lignende heller 😮 Dessuten blei jeg litt sånn fysj av meg når jeg hørte om flesket , haha …..men det er meg da ;-D Ikke så veldig glad i noe som har flesk i seg :-p Hehe …Men flinke deg som lager dette da =) Er så lat når det kommer til matlaging at det er pinlig 😮 Jaja ….klemmer til deg <33

    3. Jeg vokste heller ikke opp med dette, men jeg liker det godt.
      Jeg likser å dele “ballene” i skiver å steke dem. Jeg må ha salt flesk eller masse bacon til.
      Og på den søte siden tyttebærsyltetøy og sirup.

    4. Det der kaller jeg komper, far min er sørlending og der kakller de slike komper. Potetklubb er et pent navn på det her på østlandet men kan også kalles med det mindre pene ordet raspeballer. Uansett så er det godt men sukker på og smør, ikke så ofte jeg spiser det men nyter smaken når jeg en sjelden gang spiser det. Men bør lære og lage det selv, så takk for fremgangsmåten.

    5. Bloggnoia: Vi bruker ordet potetklubb, men mange rundt her som sier komper også :)..ja det er kjempegodt, men veldig sjelden vi har det..enda det er jo enkelt å lage, men det er jo litt sånn kosemat da, og det skal en jo bare ha av og til 🙂 🙂

    6. cathrinehenriksen: Ikke hørt om ,det var merkelig…Men det er ikke typisk mat for østlandet heller….tror det er typisk for vestlandet og muligens sørlandet..:)
      Bruker ikke ofte flesk vi heller , men det passer veldig godt i disse, eller man kan lage uten noe inni også…men det er jo ikke typisk treningskost da :)….kos deg med proteinpulveret ditt du..hehe..Klem<3

    7. Sonja: Ja hørt at mange steker de om de har igjen dagen etter…dumt jeg ikke tenkte på tyttebær ,for det har jeg jo i fryseren…får prøve å huske det neste gang…:) 🙂

    8. MOONBEAMSCORNER: Ja er liksom litt tiltak å sette igang med det, men det er jo egentlig ganske lettvint :)…vi har det ikke ofte ,men det er veldig godt, så det blir nok i allefall en gang til i løpet av høsten…Klem<3

    9. Helge: Kjært barn har mange navn, godt er det i allefall:)…smør har jeg ikke prøvd, men sukker må jeg ha…har det bare en sjelden gang vi også…det er faktisk enklere enn man tror å lage de selv..
      Ha en fin kveld 🙂

    10. Gunnipi: ..hehe..kan lett bli slik at om en har spist og ikke likt, prøver en ikke igjen…
      jeg likte ikke kabaret eller youghurt som barn…men liker det nå..
      Kan hende du hadde laget bedere enn de på skolekjøkkenet…og likt det nå 🙂 🙂

    11. Hilde: Det er godt ja 🙂 og faktisk ganske lettvint å lage …men det er litt kosemat, så det blir når en skal ha noe litt ekstra…:) 🙂

    12. Klart eg liker potetball som vi kaller det. Her i sogn kalles det raspaball. Men det er mat eg svært sjelden et. Da potet ikkje er ein del av mitt kosthold. Men ein sjelden gong er alt lov. Sist eg spiste det var faktisk nyttårsaften. Fikk det servert. Søtt har eg aldri hatt på ballen da. Bruker gjerne bacon, pølser og kålrotstappe til. Fin dag til deg vennen klem

    13. gretashobby: Ja det har mange navn forstår jeg..bacon og pølse er også godt til da..men jeg MÅ ha litt sukker, det jeg forbinder med retten 🙂
      Klem fra meg <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg