Lammeskank !

Bortsett fra fårikål, og en sjelden gang et lammelår ved påsketider har vi ikke brukt mye lammekjøtt her i huset . Men i fjor høst “oppdaget” vi lammeskank og det er så utrolig godt, så i går ble det lørdagsmaten her…

I fjor kjøpte vi ferdig kokte på Rema 1000 , som lå i en saus..og de var veldig gode. Se det innlegget HER, men i år hadde de ikke (ikke i butikken her hos oss i allefall )..så da kjøpte vi i ferskvaredisken på Meny og de var minst like gode..

Han i disken forklarte hvordan vi skulle steke dem… Brun dem i ei jerngryte med olje og smør, krydre ..salt, pepper , rosmarin , hvitløk og timian for eksempel..

Sett stekeovnen på 150 grader sett inn gryta og la stå der i ca fem timer..våre sto i drøyt fire og var ferdige da…

Så hadde vi hjemmelaget potetstappe , med grønnsaker,rørte tyttebær og rødvinssaus til..fra Toro, tilsatt litt stekesjy og en skvett rødvin…nam, nam !


Fotografering mens mannen er ute å henter sin mat, og jeg spiste ikke den rosmarinkvisten..hehe..


To fine skanker, ca 209 kr kiloen, og det her var en drøy kilo.. Rikelig med mat, men vi spiste opp alt… #lammeskank #meny #oppskrifter
 

 

34 kommentarer

Siste innlegg