Rundstykker i all enkelhet….

Som en del av dere kanskje har fått med dere har jeg og mannen det siste halvannet året bakt alt vi spiser av brød og rundstykker selv…og det er faktisk slik at jo oftere man gjør ting jo lettere er det å få det gjort…handler vel om rutine….

Stort sett har vi ei grunnoppskrift vi går ut i fra ..så varierer vi med det vi har lyst til..men alltid mest grovt…

Men noen ganger, som jeg også har skrevet tidligere ..tyr jeg til slike ferdige poser…i allefall nå som mannen har så mye annet å gjøre..med maling o.l..

Og denne ferdigposen jeg har brukt her  blir det alltid gode rundstykke av, for jeg velger som regel å lage det i stede for brød av disse posene…. for da går stekinga raskere, og når jeg tar denne “juksevarianten” er det for at det skal være raskt og enkelt…tar som regel i litt linfrø og solsikkekjerner e.l….


#rundstykker #grovbrød #møllerens #mjøndalen #matblogg

62 kommentarer
    1. Kjempebra 🙂 Her i huset er hjemmebakt et must, men det er madammen sitt område. Og det er bakst for de som verken tåler sukker eller lactose. Og grovt til tusen og kjempegodt. Oppskrift?,, den sitter i hodet hennes 🙂

    2. dedicat: Takk for det …hjembakt er ekstra godt :)) og greit når man ikke tåler alt mulig også :)) ..hehe..skikkelig dreven hun altså :)) Fortsatt fin lørdag :))

    3. Gud så flinke dere er.
      ingenting er bedre enn nybakte brød/rundstykker. .og du har så rett i at det går på rutiner..og en god grunnoppskrift.)
      Brød/rundstykke baking blir det mer av på vinterstid her I huset, vet ikke men blitt lagt til en vane.
      Sommerbaksten er ofte blitt små muffens/kaker, boller og sånne usunne saker, he,he..
      Men er vel en slags rutine det der også..
      Med sånn juksepose så har jeg aldri tenkt på at det var mulig å legge til litt ekstra oppi som linfrø osv, genial idé annebe, må prøves ut, kan bli spennende. !
      Rart det der ned rutiner, samme når det kommer til håndarbeider, det er bare mer strikking og symaskin på vinteren og hekling på sommerstid😀)
      Ha en fin lørdag videre💐

    4. ooh, det såg veldig godt ut!=)
      gjærbakst er ikke min ting, så dreper stort sett gjæren, skjønner ikke hvorfor!! Hahahah
      ha en fiin fin dag snupp! <3

    5. spira: Tusen takk 🙂 Mannen jobba som baker frem til vi fikk barn.(.da ble det dum arbeidstid å måtte sove på dagen)..så han har det litt i fingrene….:))
      Veldig deilig med hjemmebakt ja, og da vet en hva som er i også …Jeg begynte egentlig å bake igjen …(etter flere års opphold pga sykdommen)….for å ha en overkommelig ting å holde på med her hjemme..og føle at jeg kunne bidra litt av og til….og det har vært positiv mestring :))) Helt greie de posene om man ikke føler en orker å tenke så mye….:))
      Ja man har noen rutiner og vaner på det meste her i livet :)) Fin dag videre til deg også :))

    6. Moving On: Hjertelig takk :)) ..jeg bruker ofte tørrgjær, den er det ikke så lett å ta livet av..hehe…
      Kos deg med dagen din <3

    7. spira: Ja , det kan være avkobling å bake..men så mye som du skal lage til 17 mai kan fort bli stress..hehe..
      Har lagt ut oppskrift på suksessterte tidligere og det er alltid en kake som mange spiser av..men den har du sikkert oppskrift på fra før..de fleste har vært borti den..ellers kan du søke.. annebe sukksesterte..f.eks…eller ..oppnedkake ..har jeg lagt ut oppsrift på…
      Men smak og behag…bløtekake/marsipankake er jo typisk 17 mai kake da :))

    8. Så deilig 🙂 Jeg lurer jammen på om jeg skal begynne å bake litt igjen når vi flytter. Får ny ovn og alt 🙂 Får veldig lyst på hjemmebakt brød hvertfall 🙂 Eller rundstykker da 🙂 Håper du har hatt en flott lørdag Anne 🙂 Jeg har vært på Ikea med Hr Frotidh og vi har tittet på ting 🙂 kjøpt lite, bare sett klemmer <3

    9. frodith: Veldig gode :)) Ja det er litt kos og avslapping med det også…om det ikke er noe en mååå bake , men gjør fordi en har lyst :)) Du kan jo start med slike ferdigposer om du ikke har lyst til å legge så mye jobb i det ..
      Blir deilig med ny ovn og leilighet..og med duft av hjembakst blir det helt perfekt :)) Viktig å titte på ting før en kjøper noe..har spisestue fra Ikea vi ..og den er jeg veldig fornøyd med :)) Klem til deg også<3

    10. Dere er flinke – hobbybakere – de der ser deilige ut. Man lærer mye når man skal bake selv dessuten er det penger spart.
      Dere slår vel ut håret og kjøper en kneipp en sjelden gang?

    11. De rundstykkene ser veldig gode ut. Lenge siden jeg har prøvd meg på gjærbakst. Kanskje jeg skal prøve meg på noe når jeg kommer hjem. Det smaker så godt med nybakt 🙂

    12. åh, nå ble jeg sulten, tenk å godt å ha slike gode rundstykker nå til kveldsmat, med litt brunost på, eller kanskje syltetøy.
      Nam nam 😉
      Vi bruker ofte sånn ferdigposer til brød, så tar vi oppi litt ekstra vann og litt ekstra mel 😉

    13. Helge: Takk, så hyggelig du synes de så gode ut..og det er de også :)) Ja det er nok økonomisk lurt også..men jeg syns det er så mye dårlige brød i salg…
      Hehe..har ikke kjøpt et eneste brød siden vi starta…men Hatting rundstk to ganger tror jeg :))
      Kos deg med lørdagskvelden :))

    14. dandilion: Takk for det, er litt koselig å bake slike enkle ting ..så det må du gjøre vettu :)) Det smaker nesten for godt..hehe..:))

    15. ssilje89: Takk for at de frista …jeg må alltid ha et med brunost ..for det hører liksom til nybakt brød og rundstykker :)) Ja de er greie nok disse posene…i allefall av og til :))

    16. De så veldig gode ut. Og så bra å bake alt dere spiser. Her er jeg aktiv-posemotstander, hehe, litt fordi butikkene bruker hulleplass til posemix istedenfor orginale melsorter 🙂 Men jeg er ingen fanatiker, i dag vanker det kjøpeloff her, til guttenes store fornøyelse 🙂 God lørdagskveld 🙂

    17. Min matgale verden: Takk, ja det er både godt og hyggelig å spise egenbakst..:))..skjønner hva du mener…om det går på bekostning av andre melsorter …det vil vi jo ikke :)) ..hehe..når kjøpt blir det en har sjelden…som jeg regner med hos dere , blir nok det litt stas ja :)) Takk …det samme til deg :))

    18. Kjempegodt med hjembakt! Jeg har prøvd de posene og lagt til litt ekstra og det ble super godt. Jeg liker å lage gjærdeig. Her blir det halvstekte hvitløksbaguetter til maten i kveld.:) Kos deg i kvelden 🙂

    19. Å kjenne lukten av gjærbakst er jo nesten noe av den beste lukten man kan ha i huset. Bra jeg sitter å spiser her uten hadde jeg måtte begynne å bake 😉

    20. Smart med mix og det er ikke så veldig juks synes jeg…… hender jeg gjør slik jeg også. De rundstykkene var jo pene og jevne da. Det er ikke noe slinger i valsen når du lager mat! Jeg baker også rundstykker i stedet for brød. Er så kjekt når sønnen min skal ha skolemat, for da blir det “ferskt” hver dag. 😀

    21. Lurt å lage rundstykker istedet for brød. Rundstykker er jo ofte mer populært også. Så det var jammen noe å tenke på.
      Jeg har som regel ikke ork til å bake. Og så har vi et bakeri rett i nærheten her, som selger alle sorter brød til kun 15,- stykk. Og det er jo et røverkjøp med tanke på at butikkene tar over det dobbelte for de fleste av de samme brødene 🙂
      Men, det er noe helt eget med hjemmebakt, uansett 🙂
      Lørdagsklem <3

    22. Deilig med hjemmebakst! 🙂 Havregryn er jo godt i alt mulig, til og med hvete rosinboller smaker kjempegodt om en har en neve med havregryn oppi + litt væske ekstra da så ikke de blir tørre 🙂
      Så godt med vanen, jeg hadde den vanen selv før, men nå bor jeg alene og da blir det ikke samme kontinuiteten og vanen faller litt bort. Men min datter får litt hjemmebakt av meg da innimellom, så kos det også 🙂

    23. Disse så gode ut. Hender jeg også tyr til disse posene og jeg synes de er gode!
      Lenge siden jeg tok meg tid til baking, kjenner jeg ble inspirert 🙂

    24. Juks eller ikke, de så da veldig gode ut 🙂 Dessuten er jeg ganske så sulten her jeg sitter så for meg ser de bare himmelske ut he he 🙂 som jeg har blogget om før, ingen ting er som gjærbakst 🙂 Ha en fortsatt fin helg da 🙂 Klem 🙂

    25. Alltid god med hjemmebakt. Og eg har brukt masse slike poser som grunnoppskrift den gangen eg bakte slikt. No er det T som baker gjærbakst som du vet. Og da skeier eg ut. hehe. Men blir vel ikkje før han kjem ned att kanskje. Vi får sjå. Kjøpte meg eit godt brød i går. Fedon brødet som har lite karb. i men fy så dyrt da. Må finne meg eit anna eit tror eg. 56 kr for eit brød var i drøyeste laget. hehe. Fortsatt fin dag <3

    26. natheless: Det er det 🙂 Greit å ty til slike poser av og til :))..gjærdeig er det moro å holde på med ..særlig når den er skikkelig “smidig”og god :)) Halvstekte hvitløksbaguetter det er deilig det ..da kjøper jeg fra Hatting altså..hehe.. Fin dag videre :))

    27. karidansen: Neida..det er jo bare mel det også…men litt kjappere å lage i stand ;)) Takk, prøver å få de jevne..også legger jeg jo de fineste fremst på bildet da….
      Veldig kjekt med rundstykker i fryseren..mannen lager alltid brød..jeg varierer litt :))

    28. Eva: Ja litt ekstra kos med rundstykker..men vi lager ofte brød også..men da mixer vi melet selv …Blir som regel en gang i uka jeg baker…og det har faktisk blitt litt avslapping for mitt vedkommende..da har jeg litt.. her og nå …fokus :))
      Det var billig brød ja..og om det er godt er det jo helt supert :)) Kos deg videre i dag 🙂 Stor klem fra meg :))

    29. monomarit: Det er det 🙂 Ja jeg kan ta litt havregryn i vafler noen ganger jeg..om jeg vil de skal være litt sunnere :))
      Hyggelig du har datteren din å bake til..ellers må du jo lage litt for din egen skyld også da :))

    30. Fru Stussli: Takk , de er gode :)) Greit å gjøre det litt lettvint av og til :)) Du holder jo på med så mange ting ,så ikke så rart du ikke rekker alt :)))

    31. MOONBEAMSCORNER: ..hehe..ja det er jo det viktigeste at de smaker godt :))Det er jo så mye god gjærbakst..men prøver å ikke ha for mye av det søte slaget sånn til hverdags :)) Klem<3<3

    32. gretashobby: Det er det …ja de er greie nok de :)) Ja , har fått med meg at T er den som ofte står for baking av rundstykker o.l…
      Det var jo kjempedyrt..men sånn av og til kan man jo kjøpe det..om det er veldig godt :)) Kos deg med familien<3

    33. Ingen fare, jeg er ganske god på å kose meg. 🙂 Og fryseboksen blir flittig brukt til nettopp slikt. 🙂
      Håper du har en fin søndag! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg