Det fikk jeg lyst på nå …

Satt å kikka litt på bloggen min fra i fjor høst..og kom over dette innlegget, det fikk jeg jammen lyst til å lage snart..HER kan du se hvordan jeg lager det…

Men i dag blir det laks og grønnsaker her….og nå er jeg sulten….


#middagstips #potetklubb #mjøndalen #matblogg #kosthold

36 kommentarer
    1. Det så godt ut ja, men tidkrevende å lage 🙂 Holder meg deg i fisk er greiere sånn på sparket 😀 Vi tar kjøttkaker, fra frysedisken så klart 🙂 Og potet .. Håper du har hatt en fin dag, selv om regnet siler? 🙂 Klemmer <3

    2. Potetball er godt ja. Lenge siden eg har laga det no. Er jo ikkje akkurat ja mat for meg. Men av og til er alt lov. Det er vel ikkje lenge til du alger dette no tenker eg. Kos deg med laks og grønnsaker i dag. Klemmen <3

    3. Ser ut som komper eller raspeballer som det kalles her østpå. Det er godt med smør og sukker på, mat er godt og viktig. Ikke alltid like flink med maten selv men burde ta meg mere tid til matlaging.

    4. POTETBALL?? Neineinei.. Det må være saltfiskball, eller blandaball, eller ferskfiskball 😀 Sa veldg godt ut da 🙂 (ja, jeg er fra møre..)

    5. frodith: Takk,mannen skreller og “kverner”potetene..og da er det enklere enn det meste annet..også blir det så lite oppvask etter middagen :))
      Kjøttkaker..det er også sånn regnværsmat..når man har lyst på noe som smaker 🙂 Klem <3

    6. gretashobby: Er et år siden sist her også..ikke noe vi har ofte..men er deilig mat :))…ja litt kan man prøve seg ..men lurt å holde seg til det en vet en tåler :)) Laksen smakte den også 🙂 Klem<3

    7. Helge: Ja jeg hører de navna bli brukt også..her i huset sier vi potetklubb :)..jeg elsker å duppe i sukker..nam :))..blir som regel veldig enkel mat her også…:))

    8. Hanne: Saltfiskball har jeg ikke smakt..men er nok godt det også 🙂 Potetklubb er skikkelig kosemat og jeg liker godt med sukker på også :))

    9. Tone: Takk..deilig mat ja..men ikke noe vi har ofte…ikke hverdagsmat…da blir det som regel kylling eller fisk i ulike varianter :))

    10. Vent til høsten…:) Raspeballer er skikkelig god høstmat. Det er med i ti på topp hos meg. Jeg prøver “febrilsk” å få bort noen kilo før vi reiser om etpar uker…..:)

    11. maiken: Ja blir nok ikke denne uka :)) Det er kosemat..men sjelden vi har :))..da får du vente med potetklubb til du er hjemme igjen..hehe..:))

    12. Aha,, smiler.. så artig å se en av mine barndoms retter hos deg – nemlig ”Kroppkaker” eller kakor. Jeg har jo spist den i voksen alder. Min mor er smålending fra Sverige, og det er faktisk en rett som kommer derfra. Altså, med løk og flesk inni. 🙂 Burde vel lest alle kommentaren først.. men var nå dette som jeg ble fenget av sånn med en gang 🙂

    13. Vi kaller det for komle, og jeg pleier ikke å lage det med flesk inni. Liker de best “plain” 😉 Men kålerabistappe eller kålerabi i biter liker jeg til. Og smeltet smør, og salt kjøtt. Men har aldri prøvd med sukker. Det tror jeg at jeg må forsøke 🙂 Tusen takk for fristelsen 🙂
      God kveld videre <3 Klem <3

    14. dedicat: Har hørt mange navn på dem ..men ikke de du nevner…godt er det uansett :))….er en del ulike varianter ja..løk har jeg aldri smakt i dem…synes det er så godt med litt sukker på jeg :))

    15. Eva: Komle har jeg hørt folk si ja 🙂 ..mange varianter..og ulikt hvordan man liker dem :)…måååå ha en med sukker til avsluttning…minst :)) Bare hyggelig 🙂 Klem <3

    16. Du kan det med å friste. Jeg vil ha også, men ikke riktig enda. Det passer liksom når høststormene raser synes jeg. Her blir det fisk i dag!

    17. Det ser godt ut.:D Leste innlegget med oppskrifta. Det er jo en del jobb med raspinga, men det er nok verdt det. Hjemme hadde vi “Klubb og Duppe”. Vi brukte ikke kjøtt inni “klubbene”, men mor lagde møssmør-duppe attåt. Da brukte hun blant annet “Surost” i. Jeg tror jeg foretrekker din variant. Den er nok hakket sunnere – med rotstappa som tilbehør. Regner med at din svigermor var fra “Bygda” for jeg tenker at det er litt sånn tradisjonsmat?? 🙂

    18. karidansen: Takk, god mat ja 🙂 Mannen skreller potetene..og bruker kverna på kjøkkenmaskin til “rasping” så egentlig ikke mye jobb på meg…bare forme deigen og koke :))…svigermor er herfra..og det er i grunnen bygda..hehe..
      Mange som har mye mer kjøtt og pølser o.l ved siden av ..jeg liker best med litt flesk inni og kålrotstappe..og så en med sukker på til avsluttning..eller to om de er små :))

    19. SÅ deilig! Vi kaller det raspeballer i vår familie (tror folk sier både raspeballer og komle her på vestlandet), men kjøttet er ikke inni dem hos oss – uansett er det knallgodt og jeg kan nesten ikke vente til neste raspeballmiddag med alt tilbehør nå i høst:D Det er skikelig høstmat og pappa insisterer alltid på det hver farsdag, skjønningen;) Jeg spiser det glatt hele året gjennom; både mamma og pappa er knallgode på å lage det, begge to. Vi er virkelig heldig i familien <3

    20. Fromfat2phat: Mange varianter folk har når de serverer disse ja ..man finner sine favoritter :)..blir i løpet av høsten her også :))..ønsker faren din det på farsdagen får han det vel da..hehe..
      Så bra de kan å lage det…jeg er ingen ekspert…men gode blir de :))

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg