Lammeskank ble årets påskemiddag !

Vi har stort sett hatt veldig enkel mat her i påsken, i dag f.eks hadde vi Toro fiskesuppe med litt ekstra fisk oppi ! Men det er hyggelig å ha en litt gjennomtenkt og “skikkelig”middag i løpet av påsken også…

Og lam hører jo liksom påsken til, før hendte det vi kjøpte et lammelår, men jeg syns det var vanskelig å få noen fine skiver ut av det.. og syns ikke det var så godt som jeg skulle ønsket. Men for et par år siden “oppdaget “vi lammeskank..og det er jo bare sååååå godt og enkelt, så det har nok blitt en påsketradisjon her nå..

Jeg bruner først i litt olje og smør, krydrer med det en liker, salt ,pepper og timian ble det i år.. setter gryta inn i stekeovnen på 150 grader og lar det stå ca 4-5 timer ( vårt var klart på 4 timer)…lagde potetstappe fra bunnen, men saus fra pose da..hehe… også selvplukka tyttebær

Bare meg og mannen, så det ble enkelt dekket på…men levende lys pynter i grunnen opp så det holder det…


Påskens vinflaske kom også frem..men den holdt til meg og mannen denne middagen… og eldste sønn og jeg tok et glass hver dagen etter da han var innom å spiste med oss…


Enkel og god mat, ikke så mye “jåleri”…


Legg merke til hvem som vasker opp… ikke meg …


#lammeskank #matprat
 

28 kommentarer
    1. Lammeskank var en av mine favoritter den tiden jeg spiste kjøtt. Jeg tenkte også å lage det til et kommende besøk, for heller det enn det lammelåret som er så irriterende vanskelig å skjære opp. Blir litt slik etter-påske mat her.Da er de fleste tilbake hjemme igjen og jeg jobber ikke så hektisk.Mer enn fint nok anrettet , men du, den vinen er ikke god….:) Synes jeg.

    2. Lammeskank er nydelig mat hele året, smaker kjempegodt og ser flott ut på tallerken. Jeg har også variert mellom lammesteik og lammelår, men nå ga du meg en super ide til neste påske. Dette er jo bare snaskens 🙂 Synes det var koselig dekket på jeg, må jo ikke fylle bordet med alskens hele tiden, det enkle er ofte det beste og det peneste. En fin kveld ønskes deg videre :))

    3. Det ser deilig ut. Dette har jeg kun spist på restaurant et par ganger, men aldri laget selv. Det smaker nydelig. Slik er jeg også. Må i lle fall et eller to ordentlige måkltider, er min tanke også. normalt bruker vi å ha lammelår. Men Rema 1000 hvor jeg normalt handler var utsolgt for det. Så i år falt valget på biff. Videre så har jeg alltid aspiq på brødskive til frokost / lunsj / kvelds. Så kjøpte jeg en bit spekeskinke, liten rødvinspølse og morrpølse + ost og kjeks. Må ha noe som går fort. Kan ikke bruke dagene til matlaging heller. Ellers stilig oppdekking og helt herlig at mannfolka får jobbe, he-he!

    4. Enkel mat er like god mat, kanskje bedre enn innviklet og langdryg laget mat. Dette så jo riktig delikat og innbydende ut :o)) Så fint med oppvask hjelp :o))

    5. Koselig med noen tradisjoner..og ja..her har det også vært mye lettvint mat..men blir det på bobiltur.. Ser kjempe godt ut med den lammeskanken..har aldri smakt det..men hører det er godt.. Flotte bilder!

    6. Vell overstått påske! Ser av de flotte bildene at dere har kosa dere :). Ja jeg har også bare spist det ute en gang, eller to :). Men dette selges på for eksempel Rema1000 osv? Dette må jo bare prøves!
      Håper sykdommen er “snill” mot kroppen din også, og at du har fine dager også!
      Jeg er så heldig at jeg jobber ennå, som Pedleder1 på småbarn – verdens mest takknemlige jobb <3 Ønsker deg en fin fin dag 🙂

    7. maiken: Syns det er lettere å få til enn lammelår ja… Vinene var ok, ikke supergod…men jeg er er ikke veeeeldig glad i vin uansett..men smaker med et glass til maten av og til for kosens skyld :))

    8. toveview: Ja av og til må man ha litt “finere”mat.. og dette er både godt og veldig enkelt å lage i stand :)) Mye godt du hadde kjøpt inn… Mannen her er heldigvis flink å hjelpe til…eller kanskje det er jeg som hjelper til..hehe..

    9. Marianne Kaspersen Dignes: Ja da er det hverdagen igjen :)) Har kjøpt på Rema før, nå kjøpte vi på Meny… det er kjempegod mat…også så enkelt :))
      Ikke i toppform, men ikke på det verste så dagene går greit i rolig tempo ..takk for omtanken :))
      Jeg elska jobben i barnehage.. :)) Takk det samme <3

    10. Det er godt det og ditt så riktig lekkert ut med farger på tallerkenen. Her ble det en lammestek med fløtegratinerte poteter. Kosa oss gjorde vi også! Fint med litt annerledes mat som passer til påsken.. Kos deg i kvelden 🙂 Pst!!!! Heldig du, jeg måtte da oppvasken også jeg da!!!!! Klem 🙂

    11. natheless: Takk ! Lamm er god mat, men jeg syns skank er det jeg har fått best til 🙂 ..hehe.. han er flink til å vaske opp :)) Fin kveld til deg også <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg