Hvordan steker man biff ?

Nå er jo jeg i den alderen en bør være god på det, men jeg føler at om jeg får det til er det litt tilfeldig ! Men denne Entrecoten vi hadde en lørdag for et par uker siden ble ikke så verst, jeg må ha den nesten gjennomstekt…

Biff er ikke noe vi har så ofte, mulig det er fordi jeg sjelden blir fornøyd med stekinga ..steker den noen min på hver side i en blanding av smør og olje.

Men å steke poteter på denne måten du ser på bildet under her, det har jeg blitt en reser på..hehe…. Deler i tynne skiver, har over salt, pepper og godt med olje..setter ovnen på 200grader og steker i 20-25 min…

Tips på biffsteking tas i mot med takk !


#biff #entrecote #poteter #mat #blogg
 

38 kommentarer
    1. Her kan jeg ikke hjelpe. Føler biffene blir litt “skosåler” om jeg steiker dem i steikepanne, så det gjør jeg sjelden. Resultatet blir mye bedre når vi griller….av en eller annen grunn. Maten din ser veldig god ut :-

    2. margarites: Ja, får litt skosålefølelsen jeg også..hehe… har ikke forsøkt så mye biff på grillen, får teste det neste sommer :)) Mate smakte godt den :))

    3. Dette så veldig godt ut! Jeg føler det samme som deg, at det er tilfeldig om de blir bra eller ikke. Hehe..

    4. Deilig 🙂 Biff blir det aldri her, for jeg får ikke til… Bare blir seigt og dårlig.. Så det blir ikke til at jeg lager det. Mer kylling her … Håper du har kost deg i dag <3 klemmer <3

    5. frodith: Smaken er god, men seigt og tørt..men denne ble ganske bra faktisk ..flaks..hehe..
      Har hatt med mamma ut en tur , for hun skulle kjøpe en bukse og noe..også tok vi en kaffe. Så det var koselig, men sov så dårlig i natt at jeg har vært litt på siden av meg selv ..:)) Klem <3

    6. Dette så veldig nydelig ut Anne og biff er egentlig ganske greit og steke,men kjøttet har mye og si om hvordan resultatet blir. Mange er redde for og kjøpe kjøttet som er litt mørk i fargen og dermed kjøper en helt ferskt kjøtt som er lys i farge, den som er mørk er mørest og selv steker jeg entrecoten først på den ene siden til jeg ser det begynner og komme litt blod opp,da gjelder det og snu den og la den steke et par minutter til,,og voila så får du en saftig god biff.-)) Men har nok hendt jeg har vært uheldig og fått skosåler så da er den stekt for lenge. Men godt og se at flere lurer litt på mat selv om vi har hatt mang år med kjøkkentjeneste.-) Ha en riktig fin kveld og en god og solrik uke:-))

    7. Hobbystua: Takker så mye :)) Det var et bra tips..har lett for å se etter det som er lyst ja.. Da skal jeg sjekke etter det blodet neste gang :)) Ja man blir vel aldri helt utlært..og godt er vel det :)) Kos deg med kvelden og takk for tips :))

    8. Det så kjempedeilig ut, selv om jeg ikke er så glad i biff, men i blant kan det smake, og middagen din så god ut <3. Derimot lever jeg med en som elsker all slags biff, selv er jeg dødsdårlig på biff steking, så det overlater jeg til biff mannen hjemme. Han steker kjøttet og jeg fikser resten :). Min kjære sier at entrecoten er best rett før det har gått ut på dato, om det er god kvalitet på kjøttet, for da blir mørt :).

    9. passion4therapy: Har det bare av og til vi også :)) Jeg har lett for å sjekke dato og tar det som er nyest, får slutte med det nå skjønner jeg..hehe.. Må nok være mørt for at det skal bli bra ja, takk for tipset :))

    10. Så jo godt ut da ^^
      Har en sånn regel jeg. 2 min på hver side 🙂 Man steker på den ene siden til det blir sånn hinne da. Og når man snur den og det begynner å komme opp blodsaft, da er den ferdig 🙂 Jeg er jo en slik person som ikke er så glad i biff, spiser det aldri fordi jeg spiser kun “ødelagt” biff som får alle kokker til å gråte xD Skal helst være død 10 ganger og svidd 😀 Hehe, neida, men igjennom stekt i alle fall, og da er det jo ikke vits i å spise biff da for meg 😛
      Men er man usikker, så har jeg tips om at viss du holder håndflaten din opp, og du vet den runde delen nedenfor tommelen, som kan se ut som en kyllingklubb om du skjønner hva jeg mener med tommelen og den delen xD Litt vanskelig å forklare 😛 Men om man trykker der, så kjenner man hvordan en blodig biff skal kjennes ut i spenstighet. Og om man presser tommelen inn, så strammer den seg. Da har du en medium stekt 🙂
      Og det er veldig viktig å la biffen hvile noen minutter før det skjæres i den ^^
      Vet ikke hvor mye dette hjalp jeg ;o

    11. Søtmonsen ): Takk :)) Så bra forklart, tror jeg skjønte det ja :)) Jeg må også ha den såpass godt stekt at den nok ikke blir helt perfekt..men sånn at den i alle fall ikke blir helt seig…og tørr :)) Sjelden jeg lar det få noe hviletid…bør nok det :)) Takker så mye <3

    12. Er ikke så god på å steke biff selv altså, men jeg vil heller ha den litt rå, enn helt stekt i hvert fall 🙂 Også bruker jeg kun smør, syntes smaken holder seg mye bedre da !

    13. Jeg steker veldig sjelden biff, jeg er mye mer glad i å kjøpe et stort stykke av billig grytekjøtt og heller koke det i filler sammen med masse deilige grønnsaker og vin.:) Det blir så utrolig mørt og godt!

    14. Dette er ikke noe jeg kan noe om… Jeg er urdårlig på steke biff, og uansett hvordan jeg gjør så blir det tørt. Har gitt opp å steke det, og spiser det bare når jeg er ute på byen, der de som kan det godt har stekt den :o))

    15. REBECCA HOLDER: Mange liker litt blodig ja, blir nok saftigere da :)) Ja smaken på smør er jo best, men syns det spruter mindre om jeg blander litt :))

    16. fabelastisk: Har det ikke ofte vi heller. Det du nevner der hørtes jo veldig godt ut da :)) Leste innlegget ditt, tar nok på meg maske og later som jeg er i bedre form en jeg er mange ganger og smiler som best jeg kan jeg også ..Ønsker deg alt godt og en fin morgendag <3

    17. Hei, vi har sjelden biff. Det vil sei så og sei aldri. Men så er ikkje T serlig glad i det da. Blir heller til at eg lager meg biff snadder av og til, når han har andre ting. Så eg ahr ingne tips. Eg var ein gong ganske flink til å lage mat. HAr blitt sløvere og sløvere med det med åra. Men kanskje det kan komme seg no. Vi får sjå. Såg da godt ut det du serverte her da. Ha ein flott dag. klem

    18. Biffer er som alt annet kjøtt. Forskjellig. Jeg bruker mye mørbrand og ytrefile.
      Først og fremst skal kjøttet ut i rom temperatur i alle fall 30 minutter før steking. Så bruker jeg melange i pannen. En god klatt. Det skal bli brunt. Deretter legger jeg kjøttet opp i panna, om det er store stykker banker jeg de ned litt. Handler om å gjøre kjøttet klart for steking.
      Når kjøttet har havnet i panne tar jeg på aromat og pepper, lar det ligge i ca et minutt og snur kjøttet. Krydrer neste side, og når saften pipler ut i blank farge er kjøttet medium. Så alt ettersom hva du liker. jeg har stekt biff siden jeg var 13 og jobbet på kjøkken med min far::)
      Da smaker det veldig godt..)

    19. gretashobby: Sjelden her også, men smaker av og til :)) Ja tar det mer og mer lettvint vi også :)) Fin dag og klem til deg også <3

    20. Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Er nok veldig avhengig av råvarene ja :)) Takk for utfyllende tips..skal se jeg blir ekspert på biffsteking nå..hehe…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg