Årets siste innlegg !

I morgen blir det ikke noe innlegg fra meg, så da takker jeg for alle hyggelige kommentarer og et fint år her på bloggen nå. Privat har det vært et år med tøffe tak og det blir det nok i 2016 også.

Men det er alltid koselig å komme innom bloggen å se flotte bilder og lese fine innlegg...så takk til dere andre som bidrar til at dette er en hyggelig hobby.

Takk til alle som har vært innom bloggen min i 2015...selv om antall lesere ikke er såååå viktig for meg,  det hadde jo vært veldig lite inspirerende å lage innlegg om ingen leste dem eller så bildene en la ut.

Om du ikke har sett bildene fra Papirbredden i Drammen i mitt forrige innlegg kan du se dem HER....dette svanebildet er også tatt i Drammen i desember i år, men før snøen kom...


#svane #drammen #blogg #vinter #norge

 

 

 Papirbredden i Drammen !

Som jeg fortalte i går var jeg og mannen en tur i Drammen på formiddagen i går, og da hadde jeg med kompaktkameraet i lomma....mange fine motiver langs elva.

Her ved Papirbredden og Ypsilon broa har det de siste årene blitt veldig pent, med bibliotek, kafeèr  , spisesteder , ulik kunst  og Union Scene er det et trivelig sted å rusle rundt.

Pappa jobba i mange år på kontoret på en av fabrikkene der da vi var barn, den gangen var det bare et industriområde og noen bolighus, kunne ikke drømme om at det skulle bli så forandret...men dette er jo med på å gjøre Drammen til en vakker by.

Her kommer et bildedryss...skriver litt under noen av bildene....


Her er biblioteket...Over her ser dere jeg har på den fine lua som jeg vant hos Frodith i fjor....
Gigantkulene i Drammen har jeg skrevet om før...HER...Har blitt mange flotte leiligheter nedover her også......
Et kafè besøk hører med..og på Klausen bakeri er det hyggelig og gode varer...

#union #ypsilon #papirbredden #drammen #klausenbakeri

 Pinnekjøtt med gutta !

Nå har guttene akkurat dratt hjem etter en koselig pinnekjøttmiddag her, noe som har blitt en fast tradisjon de siste årene..jeg er ikke vant med pinnekjøtt fra barndommen, men det er "ca" like godt som svineribbe..så da blir det begge deler i løpet av jula.

Blir bare et bilde av bordet før guttene kom, for jeg tok så mange bilder av folk og mat på julaften at jeg lot dem slippe nå..hehe..

Tidligere i dag var mannen og jeg å handla litt og tok en kaffe i Drammen, tok noen bilder langs elvebredden også, men de får jeg se over i morgen ..tenker jeg ...


#pinnekjøtt #mjøndalen #blogg #desember #matprat

Litt fra juledagene !

Tenkte jeg fikk legge ut en liten oppdatering fra jula så langt ...Dere som har fulgt meg vet jo at guttene var hos oss på julaften , vi koste oss med god mat på kvelden (svoren på ribba ble sprø også ....) og så lå de over og spiste frokost her dagen etter.


Strømpe kan vi ikke slutte med..hehe.. Som dere ser er det full avslapping med gitarspill og sjekking av telefoner ....

 

Duken på bildet under her har mormor brodert...veldig glad i den...På første juledag var gutta med å gikk tur i Bragernesåsen før vi besøkte mamma på sykehuset..og dit kom flere fra familien også..så det ble nesten et lite juleselskap på tv -stua der, tror mamma synes det var hyggelig.

Andre juledag var mannen og jeg en tur på kaffebesøk hos mormor på formiddagen før vi var innom sykehuset igjen..og på kvelden var vi et par timer på kaffe hos svigerfar, sammen med noen andre fra familien til mannen...noen bilder fra de ulike tinga under her....


#drammen #jul #ribbe #riskrem #blogg

 

 

 Riktig god jul fra meg !

Har vært litt annet enn jul og blogg å tenke på her om dagen, så derfor vært lite å høre fra meg...men jeg er stadig innom å leser innlegg da, så får med meg litt av det som skjer...

Kommet på noen nye utfordringer for mamma ,så vi får bare ta en dag av gangen...

Her blir det julemiddag med guttene på besøk i morgen ,så vi skal prøve å kose oss som best vi kan og vi har mat nok, 5 1/2 kg ribbe på fire stykker burde jo holde..hehe..

Så håper jeg alle koser seg som best de kan i jula . God jul fra meg...

(Bilde fra Drammen i dag da jeg besøkte mamma på sykehuset . Vakkert og vemodig på en gang synes jeg ...som jula og livet ellers ...)


#drammen #desemberSiden sist...

Mitt siste innlegg var jo på mandag , og det var en fin dag..siden det har formen svingt litt....Men jeg har fått gjort litt på de gode dagene, så nå i kveld har vi pynta juletreet (som de siste åra har vært kunstig ), prøvde et år å kutte ut glitter på treet, men da protesterte gutta, må være slik det pleier..hehe...

Nå er gaver kjøpt ..og noen pakket inn , så ikke noe stress med det..

Også har jeg fått hyggelig julekort i posten fra en super bloggvenninne Evaswindow..som har en trivelig blogg, se HER..


#juletre #julepynt #julelys #pakker #desember

 Hva spiser dere på julaften ? ...og mine nystekte medisterkaker !!

Sa jo i det forrige innlegget at dere skulle få se medisterkakene jeg stekte i dag, denne gangen brukte jeg oppskrifta jeg fant HER...tok en smaksprøve og ble fornøyd.

Men jeg brukte ikke ingefær, og jeg brukte 1,2 kg medisterdeig til like mye av de andre ingrediensene som det står til 1 kg i oppskrifta, syns det er bedre å ha litt for lite salt og pepper og heller ta på etter smak når man spiser dem. Det ble 30 stk.


#medisterkaker #matprat

Så lurte jeg på hva slags mat  dere som leser her spiser på julaften ?

Både jeg og mannen har vokst opp med ribbe, medisterkaker og medisterpølse og den tradisjonen har vi også her i huset. ..som tilbehør er det, surkål, rødkål, rosenkål og tyttebærsyltetøy.

Til dessert er det riskrem og rød saus...nam.

Ellers i jula har vi en dag med pinnekjøtt og gjerne karamellpudding til dessert,  godt det også...

Et bilde fra forrige julaftens pådekking, da var mamma og mor her , i år blir det nok bare oss og guttene...hyggelig begge deler.


#julaften  #lysimørket  #mjøndalen  #ribbe #blogg

 En bra dag !

Etter en ikke så god dag i går har dagen i dag vært bra. Først fikk jeg besøkt mormor en tur , har begynt å ta bussen, siden konsentrasjonen ikke alltid er på topp er det greit å unngå å kjøre inn i byen..og nå har jeg satt meg inn i busstider så da er det nesten enklere enn å skulle parkere i sentrum i Drammen.

Bildene i collage her er fra ulike turer til mormor i løpet av høsten...gutta var med hver sin gang også...

Men de andre bildene under tok jeg i dag....

I tillegg har jeg stekt medisterkaker nå i ettermiddag...får se om det blir noen bilder etterpå...for nå lurer dere nok veeeeldig på hvordan de ble..hehe...

Syns jeg har vært flink i dag jeg, og fortsatt er jeg oppegående...så dette har vært en bra dag hvor jeg har fått gjort litt "fornuftig "........


Øverst er eldste sønn med oldemor og nederst yngste...mormor er jo tippoldemor til seks stykker også...fjong dame på 96 år...Dette bildet tok jeg fra bussen i dag (syns det er et litt tåkete slør på bildene fra kompaktkameraet om dagen..hm...)Gamle ærverdige trær i parken rett overfor der mormor bor....Pynt i spisesalen på losjeplassen hvor mormor har leilighet.....(..ikke helt min stil pynt..men kvikka opp på bordet da....)Da jeg kom ned i byen var det en halvtime til bussen gikk...så tok meg en rask lunsj på et sted jeg ikke er innom særlig ofte...maks en gang i året...Fint vær og pen himmel i dag....            #timeekspressen #nettbuss #mcdonalds #stellamagasinet #losjeplassen #drammen

 Årets julebakst !

Hadde i utgangspunktet ikke tenkt å bake noe i år, bortsett fra brød og rundstykker . Ikke er det noen kakemonser i huset her ( spiser litt altså ), også vil jeg heller spare litt krefter så det blir ei trivelig julefeiring.

Men så hadde jeg "utfordra" eldste sønn til å bake Serinakaker ...men fant ut at jeg kunne ta en tur opp å hjelpe ham, og samtidig kunne vi hygge oss å spise litt mat sammen.

Han lagde deigen mens jeg gjorde i stand litt mat...så etter at vi hadde spist, trilla vi ut halvparten av deigen hver....samarbeidet gikk fint, selv på et lite kjøkken ( han har kjøpt ny større leilighet som er klar ei stønn over jul).

En koselig kveld...også ble det en kakeboks med 30 kaker i til hver av oss .

(..litt grotesk kanskje, men han syntes deigen ligna formen på en hjerne..hehe..og måtte vise meg ...)


Baking , middag , en smak på baksten... og litt gløgg.....koselig kveld ....

Vi doblet porsjonen ..det ble 60 st... Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca 10 min.... #baking #julebakst #serinakaker #hokksund #desember

 

 Frokost, Drammen i desember..og en god kaffe....

På dagens handletur i Drammen var vi innom Picasso å spiste frokost, eller kl elve kalles det vel lunsj, men siden det var egg og bacon fikk jeg frokostfølelsen.

Veldig koselig der , og det ligger aviser fremme som man kan bla i også. I dag kom yngste sønn , som bor like ved innom og tok en kaffe der med oss ,så da ble det jo ekstra hyggelig.

Ble et litt "sløra" lys på bildene..så måtte bare plukke ut et par som ble ok..


Veldig god mat ,og en slik porsjon koster ikke mer enn 99kr + kaffe da .... Fikk lyst til å kjøpe med en litt annen kaffe enn den vi pleier å kjøpe i matbutikken (så vi var innom en kaffe/te butikk ),fikk anbefalt denne på bildet...får håpe den er god ..for 94 kr for 250 gr...er jo ganske dyrt....

Og slik ser det ut i Drammen i desember i år...lurer på om det blir snø jeg...hm.... #drammen  #desember  #vg  #picasso  #kaffeLitt sommer på en mørk vinterkveld !

Fikk bare lyst til å kjenne litt på sommerfølelsen nå i en mørk førjulstid. Disse bildene er fra Åsgårdstrand , og selv om været ikke var på sitt aller beste denne sommeren, så fikk vi heldigvis litt sol og blå himmel.

Sånn.... da kan vi hygge oss videre med juleforberedelser....


#åsgårdstrand #sommer #vinter #jordbær "båt

 Oppskrift på sukkerbrød !

I det forrige innlegget mitt sa jeg at jeg skulle legge ut oppskrift på sukkerbrødet til bløtkaka. Denne oppskrifta har jeg brukt i over 30 år, og det blir alltid vellykket...iallefall nesten..hehe..

Oppskrift under bildet....( den minste tok jeg ut etter en halvtime. Her kan dere se fotografen også...)Her har jeg laget av : 3 egg,1 dl sukker, 1dl hvetemel og 1/2 ts bakepulver . Til ei lita kake , pluss ei minikake (som jeg tok med til mamma ). Skal jeg ha ei vanlig stor bløtkake lager jeg av 5 egg 1,5 dl sukker, 1,5 dl hvetemel og 3/4 ts bakepulver

Visp egg og sukker stivt ...vend inn sikta mel og bakepulver... Stekes på nederste rille på 160 grader i ca 45 min..men her må man følge med ...

Lager du sukkerbrød slik ?....vet noen har litt potetmel i også....
Her har jeg fylt den med bringebær som jeg knuste med sukker...synes det blir friskere enn vanlig syltetøy, brukte en halvliter fløt..derfor litt "glissen" kremkant rundt, men egentlig greit at det ikke blir for mye krem. Ellers dynker jeg enten med fruktsaft om jeg har...eller litt melk / fløteGårsdagens besøk ...

Hadde koselig besøk av søstrene mine i går  (som jeg nevnte i forrige innlegg) , en liten etterpåfeiring av bursdagen min . Alltid koselig å samles slik bare vi jentene .

Vi er tre søstre og jeg er den mellomste, eldste er ett og et halvt år eldre enn meg og yngste fire og et halvt år yngre..så vi er ganske jevngamle.

Jeg hadde laget bløtkake og , eldste sønn og jeg bakte serinakaker tidligere i uka, så da ble det en smak på de også...

(Syns det er greit å ikke ta bilder av folk, for da må jeg sjekke om de synes bildene er ok ...så det blir bare en liten" stemningsrapport " )

Julekaffeserviset må alltid frem når jeg feirer bursdag.....

Kjekt å lage en liten bløtkake når vi ikke er så mange.....kan legge ut oppskriften jeg bruker på sukkerbrød senere.....


Og jammen ble det koselige pakker på meg også......En engel og et smil !!

Ikke jeg som er en engel altså...langt i fra ..hehe.. Men dagens kalenderoppgave hos Cuskima er å legge ut bilde av en engel...og denne her fikk jeg av den yngste søsteren min for mange år siden, og den må frem hver jul.Også er dagens challenge hos Inneuteferdig å legge ut et smilebilde av seg selv, og er det noe jeg har mye av er det smilebilder...så denne måtte jeg jo bli med på.

Har jo en del "pynta"bilder fra blader o.l men valgte et som var litt mer rufsete, usminka og hverdagslig .

Nå får jeg begynne å ordne litt her, får besøk av søstrene mine etterpå..og har laget bløtkake....


#blogg #julLitt "bloggegreier".....

Noen små "bloggeting" kan det jo være ok å skrive litt om noen ganger....å høre om andre opplever / tenker noe av det samme....Bl.a. er det en del bloggere jeg savner om dagen , som stadig hadde innlegg før og som jeg likte godt å være innom, men heldigvis kommer det nye hyggelige blogger til etterhvert også. Jeg skjønner godt at folk kan ha andre ting de må prioritere eller mister motivasjonen...så det er ikke en klage ..bare at jeg savner noen av dem...

( Bildet fra en handletur....må jo ha litt bilder og den tomme stolen kan jo illustrere bloggerne jeg savner ....)Så var det litt om kommentarer..jeg synes det er trivelig å både få og skrive kommentarer, men må begrense det litt så en ikke får krampe i nakke og skuldre..hehe..

Også må jeg bare beklage om jeg har oversett noen kommentarer av og til ..og ikke svart.Noen ganger sjekker jeg og svarer senere..men jeg kan også ta en titt på et tidligere innlegg å se at det står f.eks 33 der..og skjønner jeg har hoppa over en..men er det lenge siden blir det litt dumt å svare...ikke meninga...men tipper det er flere som oppdager det samme innimellom ?

 

Det siste jeg tenkte å skrive litt om var denne statistikken....som alle som blogger sikkert har lagt merke til er det alltid noen utenlandske som er innom også, noen er vel folk en kjenner som er i utlandet...men jeg tipper de fleste ikke er leser men bare tilfeldigvis er innom forde de søker på noe annet..men merkelig at det enkelte dager er så veldig økning på de utenlandske...hm ?


Litt mer om min blogg og min måte å blogge på har jeg skrevet om tidligere og gjør det sikkert igjen .... #blogg #statistikk #vg  #gulskogensenter  #jul

  Dagens lunsj

En slik porsjon er det jeg oftest lager meg til lunsj på hverdager. Godt, lettvint og ganske sunt. Banan, yoghurt, cottage -chees, linfrø og blåbær (selvplukket ).

Med en frukt eller et knekkebrød som mellommåltid holder jeg meg mett fram til middag..og i dag blir det torsk......#lunsj #fruktoggrønt #bama #mjøndalen #banan

 Noen bilder tatt i Mjøndalen i dag

Hadde kompaktkameraet mitt i lomma og knipsa noen bilder da vi var på vei for å besøke mamma i dag. Hun er fortsatt på rehabilitering etter det lange sykehusoppholdet, kommer seg sakte men sikkert...men det tar tid.

Bildene her er ikke det jeg typisk forbinder med advent, desember og førjulstid...men det var sånn det så ut i dag....


#foto #mjøndalen #advent #førjulstid #norgeKoselig bursdagsfeiring på fredag ...

Som mange vet ble jeg jo 54 år på fredag og feira med gutta mine på kvelden . Vi koste oss med pizza som mannen hadde laget..veldig god. Og jeg bakte noen sjokolademuffins som jeg kan legge ut oppskrift på senere en dag.

Jeg fikk jo så hyggelig innlegg fra Frodith som jeg fortalte om ..og på kvelden hadde snille Cuskima laget et til meg også HER...og ikke nok med det , jeg vant i kalenderen hennes på instagram også...for en dag....

Av guttene fikk jeg Johaugvotter... som jeg ønsket meg...veldig fornøyd med feiringa....


#bursdag #johaug #muffins #koselig #desemberHele familiens lille solstråle har blitt 54 år..hehe..

Mange her har nok fått med seg hos fineste Frodith at jeg har bursdag i dag , hyggelig med fine ord og koselig innlegg som du kan se HER....

Takker for hyggelige gratulasjoner også.

Så var det den lille solstrålen da, høres liksom ikke like søtt ut på en 54 åring som da jeg var ni mnd......hehe..men man skal være glad for hvert år man får...

Blir en liten feiring med guttene i løpet av kvelden, mannen lager pizza og jeg har bakt noen sjokolademuffins....så det blir nok koselig .


#bursdag #nostalgi #mjøndalen #anne #desember

  Førjulsgave

Mannen og jeg var så heldige å få en førjulsgave av eldste sønn her om dagen... deilig olivenolje. Han har kjøpt den av en han jobber med , som har et hus i Italia , der de dyrker oliven, tror de presser den selv der også..men jeg er ikke helt sikker på det..iallefall var olivenene plukket ca to uker før vi fikk olja...veldig fersk altså...

Står www.framtoiomontecchia.it bak på flaska.. .så det er vel en nettside de har ...

Den var iallefall aldeles nydelig, og det var hyggelig å sette den frem da jeg hadde besøk her om dagen, og det passa utrolig godt til serrano -skinke , mozzarella og tomat ..


Jeg hadde mer pålegg også da...hehe...   #olivenolje #matblogg #mjøndalen #norge #italiaOppskrift på appelsin- smoothie...

Fant ei oppskrift på appelsin-smoothie i et blad her om dagen, som jeg nå har testa ut, lettvint å lage og den ble kjempegod. Jeg hadde ikke flytende honning, men vanlig funka bra det også.

Dette er også et bidrag i inneuteferdig sin challenge, der oppgaven dag 18 er å legge ut ei oppskrift på noe godt.....jeg er bare med innimellom, men følger hennes hver dag...


#smoothie #appelsin #oppskrifter #mjøndalen #førjulskos


En stjerne....og en ting som "irriterer" meg......

Tar det hyggelige først , dagens kalenderoppgave hos cuskima HER , er å dele bilde av en stjerne. Hos meg blir det denne som henger i kjøkkenvinduet....om du ikke har sett min anbefaling til julekalendere på bloggen, kan du se det og litt antrekksinspirasjon i mitt forrige innlegg her..

#stjerne #kalender

Så var det det som "irriterer"meg da...eller egentlig syns jeg bare det er trist.....ser det stadig, og tok bilde av det da jeg parkerte i Mjøndalen ...fatter bare ikke at noen kan få seg til å tømme askebegeret sitt utafor bildøra....men noen kaster jo søppel ut av bilvinduet også. Jeg skriver noen, for regner med at de fleste ...som meg ..ikke gjør slikt, nå har ikke jeg noe askebeger å tømme heller da...hehe...men hadde uansett ALDRI fått meg til å gjøre det.....


#søppel #mjøndalen #sigaretterMye førjulshygge på bloggen....og en liten antrekksinspirasjon......

Nå i desember er det mange koselige innlegg på bloggene rundt om , kakebaking, gaver, interiør og annen fin inspirasjon....også er det noen som har laget kalender til leserne, en luke hver dag ...og her er noen av de jeg er innom, (dette er blogger jeg følger og koser meg med ellers også).... cuskima som har spørsmål og oppgaver ... frodith har med rottene sine ut på oppdrag og vi får spørsmål og andre gjetteoppgaver.....natheless har en veldig koselig julefortelling hun har skrevet selv.....og så er det challenge hos inneuteferdig som det er artig å følge med på....

Tar med et par antrekks bilder fra i fjor, som litt inspirasjon til hva du kan ha på deg om du skal pynte deg litt i førjulstiden......
#kalender #antrekk #blogg #mjøndalen #pholkGodt voksen "dame" gift ,to voksne gutter. Har jobbet i barnehage men fikk i 2010 diagnosen ME (men har et sterkt ønske om å jobbe med barn igjen.) Har også jobbet en del som reklame og motemodell fra jeg var 33 år,men det har blitt lite de siste årene bla.pga. sykdommen. Nå har jeg lyst til å prøve å blogge for å føle at jeg er litt "med på livet ",ikke om sykdommen men litt om mote og andre småting som faller meg inn (er ingen mote ekspert altså) dette blir mer en personlig vinkling.....tenker jeg.

Kategorier


ArkivAnnonser
hits