Runde former i Drammen

Det er ikke jeg som har så runde former altså, jeg er vel heller mer "rett "..hehe..men når vi har vært på lørdagshandel i Drammen har jeg lagt merke til at det er så mange ting med runde eller avrundede former, så tok med kamera på siste handletur og knipsa i vei...og her ser dere i allefall noe, pluss litt av Drammen...

 
Gigantkulene kan du google å lese om på nettet...Dette er nede ved papirbredden og ypsilon, flott område...#ypsilon #papirbredden #union #drammen #bloggPotetklubb

Jeg var ikke vant til potetklubb i mitt barndomshjem, men svigermor (som desverre døde for mange år siden) var ekspert ,og lagde kjempegod potetklubb.

Etter hvert lærte jeg meg å lage det selv, ikke fullt så gode som hennes, men gode nok...

Det er ikke noe vi har ofte, men her om dagen hadde vi det...og det er jo så "digg"mat, vi bruker lettsaltet flesk inni og kålrotstappe til...også mååå jeg ha litt sukker å duppe klubben i for det er bare SÅ godt..nam..

Vet det er mange ulike måter  folk bruker potetklubb på...hvordan liker du å spise  det...eller liker du ikke potetklubb ?

Slik lager jeg de : (liten posjon,ca 8 stk, ikke så store)

10 store poteter, "males" på kjøttkverna...press ut overflødig vann..rør inn to ts salt ta i ca 1,5 dl hvetemel og 1,5dl byggmel (mange vil nok ha i mer mel,men vi liker mest potet , bare så en har nok til å få formet dem )

Så koker jeg opp en stor kjele med vann, tar ei stor skje med "røre" presser flatt ut i hånda og legger terninger med flesk inni..og bretter over "røra"og former en potetklubb, legger den forsiktig i kjelen...og lar det puttre på svak varme (ikke fosskoke) ca en time..


#mat  #oppskrifter #potetklubb #tradisjonsmat  #blogg

 
 Litt spinkle...men veldig søte..

Syntes disse stemorsblomstene som tittet opp mellom stein og mur , da vi var å handla i Drammen på lørdag var litt sjarmerende.

Stemorsblomst er en typisk vårblomst for meg, men vet de kan blomstre lenge. Men her var det vel kanskje noen frø som hadde forvilla seg, og begynt å blomstre pga

det milde været... Ønsker alle en fin dag !#stemorsblomst  #blomster #drammen #blogg #norge #høstEGO 7

Da var det et innlegg om meg og mitt igjen da,for de som ikke har vært så mye innom bloggen min har jeg altså en kategori i arkivet som jeg kaller EGO, det er forskjellige småting fra livet mitt, eller om meg ....

Nå tenkte jeg å fortelle at jeg har jobbet på et diskotek i Drammen tidlig på 90tallet, det var i tillegg til jobben i barnehage, jobba først i garderobe og rydding og etterhvert i baren, dette var en artig jobb for da fikk man vært ute å sett litt ,uten å drikke og bruke penger.

Stedet jeg jobba het Grev wedel og var ett veldig populært sted på den tida, så det var gøyal men hektisk jobbing.

Jeg har jo stort sett jobba i barnehage siden jeg gikk ut av skolen, men så var det så mange andre ting jeg hadde lyst til også, så jeg jobba gjerne med andre ting samtidig,  på kvelder eller helger, som feks..diskotek (bar), blomsterbutikk, støttekontakt, ungdommsklubb,modell..ikke for pengenes skyld men det var så spennende å prøve nye ting...men samtidig er jeg en stabil person som måtte ha den faste jobben jeg trivdes så godt med også

Bildet under er fra baren der jeg jobbet,men her var jeg innom som gjest...

Her har jeg et lite utsnitt av drinkene jeg "pugga"på hjemme..andre priser den gangen..

#discotek #bar #grevwedwel #drink #øl #blogg #drammenMannen i headeren...og andre menn..

Siden flere har spurt meg, og andre sikkert lurer, mannen i headeren er IKKE min mann, min mann kan dere se på det nederste bildet (han er ikke glad i bilder  av seg på bloggen, så jeg bruker ett jeg har brukt før )

Så alle disse andre mennene og "familiene"er bare noen jeg har truffet i forbindelse med reklameoppdrag, og jeg vet ikke engang hva de heter, selv om det kanskje ser ut som det er veldig stas på noen av bildene..hehe..

Jeg og mann min har jo vært sammen siden vi var 16år...med unntak av et par små "slå opp" perioder, og vært gift i snart 33år...og det er jeg veldig fornøyd med.

Reklame for et dataprogram, som skulle komme seg raskt frem..eller noe slikt..

Og noen menn traff jeg på flere ganger...


Fra Colorline, Blockwathne og Thorn....(litt dårlig bildekvalitet, siden det er fra aviser og brosyrer )

Fra en reklame om energisparing og fra motesjournalen..

Og her er min virkelige mann..han liker jeg best...

#reklame #thorn #colorline #wonderland #blockwathne #blogg #norge #oslo #korfu #mote #energi

 Anchas Bodega

I går spiste jeg lunsj på Anchas Bodega, har lenge hatt lyst til å gå dit, hørt mye positivt, og det er et populært sted. Så  i går da jeg hadde vært til en sjekk ved sykehuset i Drammen og hadde en snau time til en annen avtale, og jeg ikke orket å gå i butikker , bestemte meg for å ta litt å spise mens jeg venta.

Da jeg så det var åpent på Anchas Bodega, så jeg mitt snitt til å få forsøkt dette stedet. Det var en positiv opplevelse , nydelig Bruschetta og varm kaffe.

 Det var en særdeles lun og intim atmosfære der, så dette frista til gjentakelse, kanskje med mann ,på lørdagshandel.

(noen av bildene, gjengir ikke lunheten riktig, pga blitz )


Kjempekoselig interiør..

Bruschetta med serrano og manchego..

Mange artige detaljer #anchasbodega #drammen #retstaurant #spisesteder #mat #bruschetta #serrano #manchegoKan 50+ bruke lårkort kjole ?...eller ikke...

Nå spør jeg litt sånn generelt. Jeg går ikke med det ute blandt folk lenger, men jeg har ingen problemer med om andre gjør det, men skal man ,bør man i allefall ikke vise BÅDE pupper og lår, det kan bli litt mye på en gang .

Denne kjole sydde mormor til meg for snart 25år siden, og den var en av mine favoritter den gang, kanskje jeg kan ta den i bruk igjen, med tykk strømpebukse, lave boots og en lang cardigan, da gir den jo et litt annet inntrykk.

Men den lille sorte er en vinner, men kanskje noen cm lenger enn denne om man er "godt voksen", hva mener du...går du i korte kjoler/skjørt ?


Kjole sydd av mormor  Strømper #pierrerobert  Sko #eurosko Smykke  #hennesogmaurits

Veske #fretex
#mote #blogg #fashion #sko #kjoleMorro det da..

I dag da jeg leste en blogg jeg ofte leser, sto det jammen om meg gitt, overraskende men veldig morro at jeg inspirere andre voksene bloggere til å legge ut antrekksbilder, for det synes jeg er morro å lese om i allefall..

Denne bloggeren Vezzo har en blogg jeg liker godt å følge med på. Her kan du se hennes blogg.

Hæææ !  Nå klarte jeg det altså, sikkert ikke den beste måten, men sånn foreløpig, ett skritt videre på sånne linkegreier..hehe (fint om du gir tilbakemelding om du ikke får åpnet lenken, kanskje jeg bare tror jeg har fått det til... :)

(så var det "skrytet " av meg da...som jo var det viktigste her..hehe..)#blogg #mjøndalen #norge  #washington #antrekkDet var ikke så lurt...

Dette er en liten unnskyldning for at jeg var så treg til å svare på kommentarene jeg fikk på siste innlegg, (vet jeg ikke trenger unnskylde det ), men jeg pleier å svare så fort som mulig, og det gjorde jeg jo i grunnen nå også....

Men altså, de fleste som leser bloggen vet at jeg har ME, og de fleste vet nok at det innebære at en ofte blir helt "slått ut "av det andre bare blir vanlig slitne av (eller ikke blir slitne av i det hele tatt)...og i går ble jeg SÅ sliten..

Jeg har lært av erfaring, og blitt ganske flink til å regulere aktiviteten, slik at jeg får dagene til å gå rundt på en "grei" måte, men i går følte jeg meg litt ovapå, og bestemte meg for å gå ei lita runde...også syntes jeg det gikk så greit, at jeg øka farta opp bakkene for å få litt "treningsfølelsen"..og DET VAR IKKE SÅ LURT, for resten av kvelden var jeg så sliten at en skulle tro jeg hadde vært med på marraton...

Så jeg holder meg til de vanlige ruslerundene mine heretter, de gir som regel overskudd...trening får komme siden...

(bilde fra tidligere innlegg..)#trening #trim #me #mjøndalen #bloggIt`s all black

Dette hørtes kanskje veldig dystert ut, men det er bare det som står på t-skjorta mi, ikke et " rop om hjelp " eller noe sånt. Ikke er alle klærne svarte heller, for de er jo litt grå også...så da er ikke alt svart alikevell da..heldigvis.

Her er et veldig enkelt anntrekk med en av høstens strikkejakker, og byttes den ut med en kort trenchcoat blir det litt mer pyntet.

Selv om høsten fortsatt er fin, merker jeg at en må begynne å kle på seg litt mer om dagen.

T-skjorte #mabelsmythe Skoletter #dinsko Bukse #kappahl Strikkejakke #lindex
Trench #veromoda Belte #kappahl


#blogg #mote #fashion #høst #mjøndalen
 Høst i "heimen"

Nå er ikke jeg av de som er mest opptatt av interiør og den slags. Men syns det er veldig artig å se hva andre legger ut av inspirasjon, og selvfølgelig liker jeg å ha det koselig rundt meg.

Så når jeg da har kjøpt noen Erica`er syntes jeg det ble litt hyggelig og høstlig hos oss...legg merke til det viktigste, jeg matcher interiøret..hehe..


#erica #blomster #høst #blogg #interiørJada...jeg er så flink atte...

Er ikke det veit du...ikke SÅ flink , men litt flink..hehe...Vi har jo dette pæretreet jeg har skrevet om før i hagen, og det er jo ok å bruke det til noe, jeg tåler ikke å spise pærene slik di er, da klør jeg i munn..

Så i går begynnte jeg å tenke på at jeg kunne forsøke å hermetisere noen,, men tenkte at det var vanskelig, men søkte på nettet og fant fremgangsmåten, og det var jo veldig enkelt da..

Kok opp 200-400gr sukker (jeg brukte drøyt 300) og en liter vann. Skrell og rens pærene, la de puttre i kjelen til di er passe møre, er det forskjell på str, ta de største oppi noen min før...

Jeg varma glasset, tok oppi pærene og helte på så glasset ble helt fullt med sukkerlaken og skrudde igjen og satte det ganske raskt i kjøleskapet.

Noen av pærene brukte vi til isen i går kveld...og det var kjempegodt, så da tror jeg jeg skal lage et par glass til..holdbarheten vet jeg jo ikke enda,men di står jo i kjøleskapet, så tror det holder en stund...

Blir litt fornøyd med seg selv når en gjør slike ting, og så er det litt morro også.


#pærer #hermetisering #blogg #dessert  #mjøndalen #norge #frukttrærFotosafari ved Veiabekken

I går tok jeg med speilreflekskamera jeg låner av yngste sønn og dro ned til Mjøndalen for å ta noen bilder ved Veiabekken. Denne bekken leika vi ofte i og ved som barn,

og som jeg tidligere har fortalt hadde dikteren Herman Wildenvey, som bodde i Portåsen i Mjøndalen, stor inspirasjon av bekken, og skrev også om den i dikta sine.

Syntes jeg fikk fanget litt fine, tidlig høst bilder her, men det som ikke kom med, var at skoa mine ble klissvåte og fulle av grass..og strikkejakka full av "borrer", men man må jo ofre seg for kunsten...så værsågod, ta en titt.....
#foto #portåsen #wildenvey #blogg  #natur #nedreeiker #mjøndalenKommentarer det "svinger litt av"....

Da jeg leste dette, begynte jeg å tenke litt på at jeg synes det er så mange som kommenterer på en så artig/fin måte..og kansje kryddrer det med noen "store ord"...

Selv har jeg liksom ikke særlig "dreisen " på det ..og holder meg ofte til...kjempefin...det så godt ut.. og litt i den stilen..

Noen ganger prøver jeg meg med noen ord med litt mer "fres" i, men som oftest stryker jeg dem igjen, ikke fordi jeg ikke mente dem, men det er liksom ikke meg å skrive slik..men håper det faller seg mer naturlig etterhvert, så kan man kommentere litt mer varriert....

Men det viktigste er vel at alle kommenterer på en måte som faller naturlig for dem...blir vel litt som med klemming, noen føler seg vel med det andre ikke.

Jeg liker at det er litt forskjell på hvordan folk er med slike ting..det handler jo om personlighet og mangfold..og det liker jeg.


#blogg #personlighet  #norge #mjøndalen #nedreeiker

 

 

 

 GOD HELG

Ikke sånn god helg ..at nå ser dere ikke mer til meg i helga. Bare en sånn GOD HELG til alle på bloggen, for noen har en jo mer kontakt med en andre ,og skriver ..fin dag og god helg.. til i kommentarer og lignende.

Bildet tok jeg da jeg gikk forbi en blomster butikk i Mjøndalen. Jeg regner med det er en type Krysantemum, syntes den var veldig fin, får se om jeg kjøper en slik når jeg skal ha noe nytt på bordet.

#kamille #mjøndalen #blogg #krysantemum #blomster"Bohemstil"

Jeg forbinder bohem stilen med bl.a slengbukser og blomstermønster på klær , så her har jeg satt sammen et antrekk, litt inspirert av dette.

Slengbukse er ikke det jeg bruker mest , men syntes det er ok å ha en , sånn litt for å kunne variere litt, og ikke alltid gå i smale bukser.

Her har jeg satt det sammen veldig enkelt, og så prøvd meg litt frem med ulikt tilbehør, sånn litt for gøy, så kan man se hva man synes fungerer.


Bukse #kappahl Bluse #bikbok  Sko #eurosko
Hatt #bikbok Belte #lindex Ørepynt #hennesogmaurits

#blogg #fashion #mote #modell #klærGod morgen

Hadde bare lyst til å si god morgen og fin dag til dere alle, så håper jeg alle skal gjøre i allefall NOE koselig i løpet av dagen, selv om mange sikkert har sitt å stri med.

Her er noen bilder fra ettermiddags gåturen med eldste sønn i går..hyggelig å gå tur mens en får snakket litt samtidig.


#tur #hokksund #øvreeiker #sopp #bloggHei supermodell!

Har jo skrevet før at jeg i 2004, ble plukket ut til Lindex Hei supermodell i 2004. Så var bare litt artig at det i dag sto denne notaten i ei lokalavis, jeg hadde lest avisa,men ikke sett det, men mann min kom fra jobben og sa at ei han jobba med sa det sto om meg i dag.(en slik 10år etter notis )

Veldig liten notis da, den gangen hadde de et intervju av meg i avisa, burde jo hatt det 10 år etter også..hehe..neida..

Litt "selvskryt "må da være lov , det er jo en av fordelene med egen blogg..

Tar med bildet, som de brukte i buttikkene o.l den gangen...for di som ikke har sett det i tidligere innlegg..
#lindex #supermodell #mote #modell #eikerbladetSkulle kjøpe støvsugerposer...fant noe annet fint...

Jo da jeg fikk tak i støvsugerposer også, da jeg var over på "nærsenteret ",, ..Buskerud storsenter i dag , først tok jeg en kaffe og en baguett, og kjøpte det jeg skulle ha.

Men så hadde jeg et gavekort på tusen kroner som jeg skulle kjøpe noe personlig for, har vært innom å sett før også ,men ikke funnet noe jeg hadde lyst til å kjøpe, men i dag kjøpte jeg det første jeg så da jeg kom inn i butikken.og så kosta det 999kr, og jeg tror jeg blir veldig fornøyd...(se nederse bildet )


Senteret ligger rett ved elva, på andre siden av Mjøndalen ..ett sted som heter Krokstadelva, hvor mann min har vokst opp..


Ser ikke det fint ut da.. jeg liker det i allefall..#buskerudstorsenter #labaguette #smykker #nedreeiker #mjøndalen #krokstadelva #gullfunn #elkjøp #mieleHva liker du å se på tv ?

Nå satte jeg nettopp 71 grader nord på opptak, for det er et program både mann min og jeg liker å følge med på, ikke alltid vi er klare til halv ni (han skal jo trene først også )

så da er det veldig ok at en kan ta det opp og se når det passer .

Utenom nyheter og enkelte dokkumentarer, liker jeg best norske tv program ,som Idol, Torsdag kveld fra Nydalen, Skal vi danse o.l, det må være lett underholdning om jeg skal orke å følge med .

Jeg har så si aldri fulgt med på utenlandske serier som, Sex og singelliv , Frustrerte fruer og den slags, men vet mange som "elsker" det...

Hva liker du best ?#tv #71gradernord #program #idol #skalvidanseMuffins med pære og sjokolade

Siden vi har hatt så mange pærer i hagen i år, og mamma og mormor skulle komme på kaffebesøk her om dagen, tenkte jeg at jeg ville bake noe med pærer .

Så jeg fant bare frem muffinsoppskrifta som jeg har brukt mange ganger før, som det egentlig skal være 2dl rømme i , og bytta det med pærer og sjokolade.

Oppskrift::

2 egg og 2,5 dl farin, piskes

4dl.hv mel,  2ts vaniljesukker , 2ts bakepulver

200-300 gr smør smeltes (avkjøl litt ) bland alt.

Jeg tok i et par spiseskjeer vann, så jeg så at røra ikke var for tykk siden jeg hadde kutta ut rømme

Ta oppi ønsket mengde med pærebiter og mørk sjokolade

Ca en stor spiseskje i hver form   200grader midt i ovnen 10-15 min


#muffins #oppskrifter #mat #blogg #pærer #freia                                 

 

 Bloggen min !

Grunnen til at jeg startet å blogge er som det står i profil teksten min, (og de som leser bloggen ofte, sikkert vet )at jeg gjerne ville ha et sted å "være litt med på livet" etter at jeg ble syk (ME),og ikke orket alle aktiviteter jeg var med på før som f.eks..jobb, treningssenter, riding, lange gåturer, hytteturer, utenlandsreiser, kurs av ulike slag..osv..

Nå var jeg pluttselig fornøyd, og syntes det var en god dag om jeg klarte å lage litt middag eller handle...Og etterhvert følte jeg meg litt utenfor livet, jeg bare eksisterte.

Så for å fatte meg litt kort...Etter at jeg begynnte å blogge har jeg faktisk tilført livet mitt noe positivt, utenom familie og hjem..som ikke koster så mye krefter ,men som gjør at jeg føler jeg  har et sted "å se og bli sett "... noe alle mennesker , selv om en trives i eget selskap har behov for.

Og på bloggen min er det lett blanding av innlegg, men ikke lange politiske eller detaljerte om sykdommen...men ting som gjør at når jeg selv ser på det, tenker at ...det der ser jo ikke så værst ut...

Og med alle antrekks bildene, har jeg jo fått et sted å bruke klærne mine også...og ikke minst er det så mange hyggelige folk "her på bloggen"..

(Bilde fra tidligere innlegg )

#blogg #blogg.no #me #utmattet  #mjøndalen #norgeTok sjansen...

Nå har det jo vært så mye snakk om kylling og bakterier i det siste, da blir det ofte litt sånn at folk skal ALDRI spise kylling mer. Jeg er stort sett skeptisk til det meste jeg spiser hele tiden, aldri sikker på hva det neste som ikke er bra å spise er, derfor lever jeg mer etter alt med måte prinsippet, enn å bli hysterisk når det kommer avisoppslag av denne typen.

Så i går ble det kyllingwok, hva vi bruker i ser dere av bildene, men alle har jo sine favoritt ingredienser...men et lite tips om du ikke kan det, er å koke opp vann og la brokkolien koke bitte litt og skylle i kaldt vann, da får den en mye friskere grønnfarge.


wokker litt og litt av gangen , før det blandes...

Ris og enkel salat som tilbehør...hvitløksbrød er også veldig godt til...............#blogg #mat #oppskrifter #mathallen #wokJeansjakke til "pent"

Jeg liker godt å kombinere litt røffere plagg med noe klassisk og mer pyntet, for å få en mer personlig stil. Og denne jakka kjøpte jeg billig på salg, fordi jeg tenkte den kunne egne seg til både olabukser og til skjørt.

Som med veldig mye av det jeg har, har jeg ikke brukt den enda, for jeg er ikke på så mye "selskapeligheter " for tiden....men bare vent den dagen jeg er på farta igjen, har jeg mange anntrekk å velge i....men jeg står nok der alikevell og ikke vet hva jeg skal ha på meg...hehe..

PS! siden jeg legger ut antrekksbilder såpass ofte , forstår jeg VELDIG godt om folk ikke alltid orker å kommentere...

Jakke #kappahl Skjørt  #vivekes Sko #økonomisko Belte #pm
Veske #hennesogmaurits Topp #ginatricot Ørepynt #glitter3blogg #mote #fashion #norge #mjøndalen

 Dagens lille innkjøp..

I dag var jeg innom en koselig butikk som heter Dryss i Mjøndalen som selger "litt av hvert", og man alltid kan finne noe om man skal gi bort en gave f.eks( jeg er ikke sponset..hehe..)..syntes bare det er hyggelig å si noe positivt om lokale butikker , for di trenger vi..

Nå hadde jeg hørt mye skryt av oljene di har, til å ha på salater og i marinader o.l, jeg kjøpte en med provence krydder. Jeg kjøpte også en blandet salt og pepper blanding og jeg kan love at salaten jeg spiste til lunsj smakte såååå mye bedre enn en salat uten...

Lurer du på hvorfor jeg ofte tar matbilder på gulvet, så er det fordi det er best lys der, men jeg lager maten på benken altså....


#dryss #mjøndalen #salat  #provence #olje #marinade #oppskrifter #krydder #matHar DU et favoritt plagg ?

Jeg har mange ulike plagg jeg er "glad" i , kjolen på det øverste bildet liker jeg veldig godt, både fordi jeg syntes den er fin og fordi min mormor har sydd ,og brukt den da hun var ung.

Men kjole er ikke mitt favorittplagg, det er derimot Cardigan jakker (har skrevet om det i tidligere innlegg også), syntes de er så anvendelige og behagelige å ha på og kan brukes til det meste. Jeg har vel egentlig i meste laget, men di kan jo brukes i år etter år. Jeans er jo også helt klart en favoritt for meg og sikkert for mange andre også..

(bilder fra tidligere innlegg)


Smykket i halsen har jeg fått av farmora mi..

#cardigan #kappahl #indiska #leopard #mote #fashion

#cubus #euroskoSkogtur med Eva og Hebbe-Lille..

Min venninne Eva ba meg med på skogtur i dag ,og de skulle ikke gå langt for Hebbe-Lille er bare 4mnd, så da passet det meg ypperlig, for det er så deilig å være i skogen på denne tiden av året.

Hebbe er en Wheaten terrier og er så søt, ser ut som en liten bamse nå, men den skal klippes til helga, så den får mer særpreget for hundetypen.

Han koste seg minst like mye som oss på tur, og han har blitt veldig lydig og flink. Han var uti det som var av vann, men ville ikke bade i dag, som han hadde gjort for noen dager side, men vi ville jo ikke bade vi heller....

Koselig tur i skogen i dag...


Er`n ikke søt ?

Løp opp og ned i bekken...

Eva og "Hebbe" trente, og jeg satt og koste meg...

Litt natur må jeg jo ta noen bilder av også..

#skogtur  #hveathenterrier  #nedreeiker #mjøndalen #soppFineste "kruseduller"

Nå er det et par uker siden jeg fikk tilsendt "krusedullene"jeg bestilte av ladyaugust, men nå har jeg endelig fått kjøpt rammer, og jeg syntes svarte passet veldig bra .

Driver å gjør i stand "kontoret" og der manglet det noe å ha på veggene, så disse herlige bildene med koselige sitat, er nydelig å ha på veggene i ett rom der en gjerne skal være litt kreativ...(kunne vært flotte i stua også, men der er veggene fulle fra før.)

Rommet er under "utbedring"så gardinene er til vask..

(Skal jo øve meg på å lenke til folk, men det får komme etterhvert, orker ikke å sitte så lenge ved pc`en av gangen)


Glad i dem allerede jeg....

Tenk at den kule jenta her har laget bilder jeg har på veggen min...#blogg #mjøndalen #kontormøbler  #bilder #norgeEGO..6..

En liten "ny opplysning" om meg.  Som de fleste som er innom bloggen min vet, har jeg vokst opp og bor fremdeles i Mjøndalen.

Men ett år har jeg bodd borte og det var i 78 /79...Da gikk jeg på Viken folkehøyskole på Gjøvik, skolen ligger flott til med utsyn over Mjøsa.

Jeg hadde et supert år på på barnehagelinja, fikk vært med på mange spennene ting, og ble kjent med mange forskjellige mennesketyper.

( skriver litt under bildene )


Den tegningen i fotoalbummet var det en som var stipendiat fra Amerika som lagde til meg , utrolig hyggelig ,kreativ type...som jeg minnes hadde "et godt Øye" til meg..

...han på bildet under her...

Haha..han kom stadig med slike bilder til meg som han tok på stasjonen...på en annen sto det...Anne Larsens ..bollekjaker...er det...beste jeg vet..

Jeg har jo alltid elska å passe barn, og ble fort kjent med barna til lærerne...gikk ikke mange dagene før det banka på døra mi, og rektor og sønn (lysluggen øverst)

sto uttafor...og han sa ..henner mener jeg... de trang barnevakt og rektor hadde spurt om det var noen han kunne tenke seg....og det var jo hyggelig da ..

#gjøvik  #toten #mjøsa #folkehøyskole #viken

 

 Hverdagslig høst

Den fargen jeg tenker først på når det snakkes om høstfarger på klær, er burgunder, og siden denne fargen dukker opp" igjen og igjen" har man som regel noe i skapet fra før av. Så kan man bare sette det sammen på en ny måte ...om man ønsker .

Jeg har i høst kjøpt meg ei jakke i militærgrønt, som vistnok skal være en av årets farger (forøvrig også en av mine favoritt farger ), denne jakka kjøpte jeg på Fretex for 60kr.

Syntes fasongen var så fin, så kjøpte den selv om jeg var litt i tvil om motivet og teksten på den....


Jakke #fretex Bukse #hennesogmaurits # Genser #bikbok Skolett #dnaBelte #lindex Armbånd og ring  #glitter

Cardigan og Singlett #hennesog maurits Sko #eurosko

Veske #tommyhilfiger Sko #converse

 Siste eple(tre) oppdatering for i år..

Som jeg skrev i det første epletreinnlegget i våres, måtte vi skjære epletreet (som vanlig vis bugner av epler)helt ned, for at en minigraver skulle komme frem.

Underveis har jeg vist dere at det har blitt noen epler, men ikke mange.

Men nok til at det har blitt tre eple "desserter" på sensommeren og noen få epler til spising, men ikke noe eplemos å fryse ned i år.

Men vi koste oss med det vi fikk ut av det, og det er jo bedre enn ingenting...


Så mye måtte det skjæres ned... og det ble NOEN  fine epler da heldigvis..

Eplekake, tilslørte bondepiker og epledessert med is, ikke værst bare det...#blogg #epler #tilslørtebondepiker  #vaniljeis #tinekremfløteSe her da !

Har ikke jeg vært flink kanskje, endelig fått litt orden i smykkene min (legger ved bildet som jeg viste i ett tidligere innlegg). Vi kvitta oss med et gammelt skap med noen små skuffer i som passa fint å ha inne i klesskapet..så fikk jeg systematiser det litt bedere, halskjeder henger et annet sted .

Mann min sa jeg ikke burde legge ut bilder av hvor jeg har smykker , i tilfelle innbrudd..men jeg tror tyver har mer peiling på smykker en han har...her er det for det meste juggel...bare sånn til opplysning...
#smykker #blogg #gull #sølv #glitter #gullfunn

En (nesten) helt vanlig lørdag..

I dag har  vi vært i Drammen å handlet mat på Meny, på Union brygge ,det er der vi oftest handler  til helga, for de har et utrolig bra utvalg og ferskvaredisk.

Og så får vi en liten bytur med et kafè besøk i tillegg, i dag satt vi ute på La Boulangerie (den Franske jeg har hatt innlegg om før )

Det som var litt annerledes i dag var at jeg tok rundstykke med syltetøy ,i stedet for ost og skinke..og så kjøpte vi med mandelkjernepudding og rød saus ,for å ha i kveld i stedet for is..hæ..selv vanedyr må være litt  GÆR'NE av og til..hehe..


#meny #unionbrygge #drammen

#laboulangerie #norge #fransk #frankrike #kafe

 

 Antrekk 50+

Her har jeg tatt utgangspunkt i et par "syrevaskede" jeans, og gjort det litt hverdagslig med en løs genser, og litt mer pyntet med ei skjorte og penere sko.

Og "legger man til "en av høstens mange strikkejakker, er man kledd for kaldere dager også...

 
Bukse #hennesogmaurits Genser #bikbok Sko # converse Veske gave fra Amerika

Skjorte #cubus Sko #økonomisko Ørepynt #gullfunn

 

 


#blogg  #mote #fashion #trend #høst #modell

Minihelikopter

Hadde med dette bildet i et innlegg fra jeg og eldste sønn var på tur, jeg er ingen ekspert på å ta bilder av insekter og kryp, men syntes dette bildet jeg tok av en øyenstikker ble litt morsomt.

 Fikk en kommentar (av cuskima )om at det så ut som et minihelikopter , og det hadde jeg tenkt selv også....flere som syntes det ?..eller ser dere at det er en øyenstikker...hehe..

#øyenstikker #natur #helikopter #hokksund #bloggMitt hjemsted...del 2...

De som for ca 2 uker siden leste del 1 (står under hjem/fritid i arkivet), vet at jeg kommer fra og fremdeles bor i Mjøndalen, et lite sted ca 1mil fra Drammen, så det er jo ganske sentralt også, selv om det er litt på "landet".

I forrige innlegget var det bilder av bl.a gatene, elva, åkrene og toget som kjører forbi...eller stopper på stasjonen..

Og fra Åsen  (i mjnd) der vi bor nå, har jeg i et tidligere innleg vist hvor jeg går tur, og den fine utsikten.

I dette innlegget  blir det mer av byggninger og møteplasser i Mjøndalen....(litt tekst under bildene)


Nedre eiker rådhus,ligger i Mjøndalen..

Noen små urbane innslag...ikke min sykkel..hehe..

Hallen hvor det foregår mye sportslig aktivitet, stadion og samfunnshuset, hvor jeg i ungdommen var på fest,,,

Øverst, barneskolen og ungdomsskolen jeg gikk på, nederst, barneskolen guttane mine gikk på....

Knudsen smia, hvor det før ble laget bl.a økser...

Øverst Portåsen (fra et tidligere innlegg, hvor dikteren Herman Wildenvey bodde, under en statue av ham som står nede ved sentrum, og veiabekken, som han nevnte i flere av dikta sine...

Kafeèr og bakerier i sentrum....noen har vært  der så lenge jeg kan huske, det nederste bildet, med yngste sønn, fra en forholdsvis ny  og koselig kafè

Kommet mange nye bygg med leiligheter de siste åra...

Og noen gamle står fremdeles, øverst det gamle pleiehjemmet, som jeg gikk forbi da jeg som barn skulle ned i sentrum, i bygget nederst, var det kolonial og jernvarehandel før, nå er det trafikkskole der....#mjøndalen #mjøndalshallen #mifhuset #nedreeiker #blogg #høibakk #kamille #mjøndalenbakeri


 LEVE ET LIV, IKKE VINNE EN KRIG

Ikke så ofte jeg skriver om at jeg er syk, men av og til gjør jeg det forde det er en veldig stor del av livet mitt og meg. For de som ikke har lest bloggen før ,er det slik at jeg, som det står i profilteksten har diagnosen ME, dette står det litt mer om i arkivet ,under: personlig.

Jeg skriver ikke om sykdommen, da er det bedre å søke opp på nettet, for det er et så omfattende tema, jeg har bare skrevet litt om hvordan jeg har det etter at jeg ble syk.

Men så var det overskrifta da, etter at jeg ble syk har jeg hatt et par opphold på Vikersund kurbad, noe som for meg har vært veldig positivt.

Under siste opphold der ,for ca et år siden, prata jeg mye med min kontaktperson om at jeg følte at det at jeg for tiden ikke var i jobb, ikke trente, var med på svært få sosiale ting osv.. , gjorde at jeg følte at jeg bare overlevde ikke levde .

Så snakket vi om hva jeg klarte, og jo jeg bakte en gang i uka, gikk  tur av og til, tok en kaffe og handla med mann min på lørdager, lagde litt god mat til guttane når de kom på besøk og noen andre småting...da nevnte hun en bok som het : Å leve et liv, ikke vinne en krig...som handler om å forsone seg med hvordan livet faktisk er nå.

Jeg har ikke lest boken ,men minner meg selv stadig på tittelen, som gjør at når jeg nå gjør små ting i hverdagen , setter jeg pris på det i stede for å tenke på alt jeg gjorde før...jo, jeg ...LEVER ET LIV....jeg trenger ikke ...VINNE EN KRIG...


#blogg #vikersundkurbad #vikersund #mindfulness #bøker

 Godt voksen "dame" gift ,to voksne gutter. Har jobbet i barnehage men fikk i 2010 diagnosen ME (men har et sterkt ønske om å jobbe med barn igjen.) Har også jobbet en del som reklame og motemodell fra jeg var 33 år,men det har blitt lite de siste årene bla.pga. sykdommen. Nå har jeg lyst til å prøve å blogge for å føle at jeg er litt "med på livet ",ikke om sykdommen men litt om mote og andre småting som faller meg inn (er ingen mote ekspert altså) dette blir mer en personlig vinkling.....tenker jeg.

Kategorier


ArkivAnnonser
hits