hits

Tusenfryd !

I dag kjøpte jeg et par Tusenfryd for å ha i ei krukke ute, ikke en blomst jeg har pleid å ha men synes di var så fine at jeg vil forsøke å se hvor holdbare di er.

Ser at de er litt skjøre for det har knekt av et par blomster på hjemturen fra butikken. Og vi har veldig mye sol på verandaen så spørs om de liker det, men det er forsøket verdt..

Og når man blogger er det jo uansett fint å ha noe pent å ta bilder av..

Alltid koselig å komme hjem med nye blomster..

Frisk og fin farge på dem ...

Trodde jeg hadde plantejord, men nei da..måtte sykle ned til Plantasjen som ligger litt ut av sentrum i Mjøndalen og kjøpe det nå i ettermiddag...så nå orker jeg ikke mer i dag, så plantinga får jeg gjøre i morgen... #blomster #tusenfryd

 Kaffekos på Step in !

Etter et par veldig rolige dager tok jeg i dag en tur opp til Hokksund for å kose meg litt. Noen husker kanskje at jeg for noen uker siden var med på noen bilder for en butikk som heter Step in , som har mye fint av både klær og interiør/pynt..i tillegg har de en koselig liten kaffe...

Siden været var så deilig lånte jeg med meg noen klær og tok noen bilder på andre siden av elva (det er jo sånt jeg liker å kose meg med) etter at jeg hadde drukket kaffe.. (ikke sponsa, betalte kaffen selv også..hehe..)

Bildene jeg tok får jeg sjekke om kan brukes og eventuelt legge ut senere..

Jeg satt som vanlig alene, siden jeg stort sett liker å ta kaffen på morgenkvisten..

Under er et av bildene jeg tok der sist, som di bruker for å annonsere morgendagens shoppingmaraton i Hokksund..da holder jeg meg unna for da er det nok masse folk som kommer..

#stepin #hokksund

 Og så var det maten !

I går da vi var i Åsgårdstrand og lå på hotellet der til i dag, spiste vi deilig middag i hotellets restaurant..

Helt nydelig biff, jeg tok et glass rødvin..

Og mannen tok en øl...

Jeg hadde "pynta" meg litt med kjole og joggesko før middagen..

Avslutta med en kaffekopp før vi gikk opp på rommet å så på Norske talenter ..

Og før vi dro hjem i dag var det deilig frokost ...og en kaffe i salongen... #matprat  #grandhotellLitt mer fra Åsgårdstrand !

Som noen har fått med seg lå vi over i Åsgårdstrand fra i går til i dag HER kan du se det.. Jeg tar jo såååå mye bilder ..og da må jo en liten brøkdel av dem komme med på bloggen også..

Har jo hatt mange innlegg fra Åsgårdstrand og hvor flott det er nede ved vannet og ved Munch`s hus bl.annet, så ikke såååå mye fokus på det denne gangen..bare litt..hehe..

Skriver litt kortfatta under bildene..

Ikke rart vi liker å kjøre ned i Åsgårdstrand vel...

Stikke innom Munch`s kafè og ta en kaffe og litt søtt..

Til tross for sol ute var det deilig å sitte inne ved peisen..

Hotellet ligger flott til ved båthavna..

Hjørne på hotellet til venstre i bildet..

Tok ei ruslerunde da vi hadde hvilt litt..og måtte selvsagt en liten tur bortom Munch`s hus....

Tok en liten hvil i sola..og den anorakken skal jeg lage et eget innlegg om tror jeg..for den er jeg veldig fornøyd med.. #Lindex (ikke sponsa)

Sjøutsikt er det nesten samme hvor en går...

Tok en svipp oppom der hvor fotballbanen ligger siden vi aldri har vært oppom der, og nå ble det jo ikke noe strandliv..

"Skal ikke si hva du ligner på. .men har du lyst på en bannan"..Jeg sa ikke det altså, bare tenkte det nå..hehe.... (her i Mjøndalen sier vi bannan og potteter..IKKE banan og poteter..

Utsikt fra hotellet... #unikhoteller #åsgårdstrand

 På Grand hotel !

Da ble det hotell-overnatting på oss fra i går til i dag .. Mannen skulle levere motorsykkelen sin for noen oppjusteringer på Harley Davidson rett før Sandefjord. 

Han sa han kunne ta bussen hjem, men siden vi har hoppa over den årlige hotellturen før jul til Klækken i Hønefoss de to siste åra, sa jeg at jeg kunne kjøre bilen ned og så kunne vi kjøre innom Åsgårdstrand på hjemveien og ta en kaffe der...og eventuelt ligge over på hotellet... så vi tok med litt skift..

Vi hadde undersøkt at det var ledig dagen før, men venta med å bestille (for jeg må jo alltid se an formen først).

Tok en kaffe på Munchs kafè..og bestemte oss for å gå bort å bestille hotellrom..

Hotellet  som før var Thon hotell var blitt kjøpt opp av  Grand hotell, Unikehoteller.. ( for de som ikke har vært innom her før har vi di siste åra etter jeg ble syk hatt noen overnattinger på dette hotellet om sommeren etter jeg ble syk, siden Åsgårdstrand bare er 7 mil fra oss og er et lite rolig sted..)

Her kommer noen bilder fra hotellet, får legge ut litt mer fra turen etter hvert...bilder mangler jeg jo aldri..hehe..

Likte så godt dette veggbildet..vinen fikk stå i fred, men kjøpte et glass til middagen..

Delikat rom syns jeg..

#grandhotel 

Slækker`n litt i ankomsthallen 

Mens mannen spiller på flygel..han kan IKKE spille altså... laaaaangt i fra..hehe..

Mange fine detaljer.. #unikhotels #grandhotel #åsgårdstrand

 

 En deilig dag i sola !

I dag måtte jeg en tur i butikken og kjøpe en liten gave til mannen som har bursdag HER er et innlegg om det.. Jeg dro ned til Gulskogensentret.. Tok med kameraet for ville være ute i finværet..så etter jeg hadde funnet en liten ting til mannen dro jeg bort for å se om Gulskogen-gård..der de har påfugler var åpnet for sesongen..men der åpna di ikke før i mai..

Så da gikk jeg ned ved elva bak der..og tok med lunsjen som var en boks med skyr å satt litt i sola nede ved elva..men der var det litt friskere luft enn i "solveggen"..tok litt bilder, og dro så hjem og koste meg på verandaen..

Smaker greit den her... og så var jo omgivelsene litt "luftige"også...

Så der satt jeg å spiste Skyr da..

 

Kjøpte med en stemorsblomst for å ha på verandabordet..

Litt frukt smakte i varmen..sammen med en eske drops jeg kjøpte med fra blomsterbutikken... #skyr #blomster

 

 

 Gratulerer til mannen !

Har jo blitt en "tradisjon"med gratulasjon på bloggen når gutta mine har bursdag og i dag er det altså mannen som fyller år..så HURRA for ham !

Siden det passa best å feire i går bestemte vi i full fart at gutta skulle komme en tur , så da ble det enkelt med salat og eldste hadde lyst på pizza så da stakk han bare ned å kjøpte det på Pizzabakeren som er noen meter fra oss.

Og litt søtt til kaffen hadde jeg i fryseren.

Gutta er så flinke med gaver og morsomme/koselige hilsener...Lita pakke blir det fra meg når han kommer fra jobb i dag..

Bildet av mannen og meg er fra påsken i år... #bursdag #Mjøndalen

 Noen fine detaljer..

Ja jeg syns di er fine i alle fall.. De er fra vi var ute ved sjøkanten i påsken, det var mye snø og is på vannet der... Men himmelen var blå og fin..

Ønsker samtidig alle en god natt og en fin morgendag !

Strekker seg mot det blå..

Her ser man at "rynker"også kan være vakkert..

Spor av sommer så jeg også..

#Bærum #Sandvika

 

 

 

 Ekorn og struts i nabolaget ..

Bildene her tok jeg før påske , da jeg var ute å titta litt på våren HER ser du det.. Bare noen minutter fra oss ligger det en stall/låve..der gikk jeg ofte forbi på vei til og fra skolen da jeg var barn..

De siste åra har de hatt noen strutser der..litt artig å se på dem..( nå har noen nevnt her at det kanskje er emuer..jeg å disse fuglenavna altså..hehe..)

 

Noen få meter unna er det en bekk og noen trær...

Og denne gangen fikk jeg øye på to ekorn som spratt rundt på grenene..spratt ekstra mye når jeg skulle ta bilder ..hehe..

 

#struts #ekorn #natur #landliv #mjøndalen

 

 

 Jammen på tide !

I dag fikk jeg endelig bytta ut de gule tulipanene fra påsken..og det var jammen på tide som du kanskje ser....

Nå ble det litt rosa i vasen..ja her ligger de på et skinn da men det er bare for å ikke alltid ha samme type bilder av blomstene..hehe..

#blomster #hjem

 

 

 Hyggelig at gutta kom innom en tur !

I går kom gutta våre(og ei venninne av yngste) som jeg nevnte i gårsdagens innlegg  en tur til oss litt sånn "bråbestemt"...men vi klarte å få laget i stand både litt middag og noe til kaffen sånn i full fart..

Siden det ikke har vært noen andre selskapeligheter på oss i påsken var det koselig med besøk..Nå er gutta innom her rett som det er ellers også da, for de bor jo ikke så langt unna...men veldig koselig å ha en påskedag sammen..

#Mjøndalen #familie

 

 

 

 Gårsdagens tur i finværet..

Sjelden finværet slår så bra til i påsken som det har gjort i år ! Så selv om det har vært hjemmepåske har det blitt noen turer ut, ikke langt av sted eller langt å gå..men ute i naturen med mat og kaffe ..

Som noen sikkert fikk med seg i går var vi da en tur ved et vann som heter Nydammen som ligger i høyden på andre siden av elva der vi bor..Vi parkerte ved Bjørkedokk og da er det bare 6-7 minutter å gå opp til vannet.

Og følelsen av skogtur blir ikke mindre av at det ikke er langt å gå..som dere forhåpentligvis kan se av bildene her.

Skriver litt under bildene..

Mangler ikke skogfølelsen her...lite folk var det også..

En liten detalj..

Typisk påskeproviant..

Syns bare bildet var litt fint..hehe..Kruset er ikke kjøpt i Sverige..men på Rustad i Drammen.(...ikke reklame..)

Har gjort det til en vane i påskens turinnlegg å legge inn litt trim ..mest for bloggens skyld da..hehe..

#tur #friluftsliv #nydammen #nedreeiker #foto

 Dagens tur, blåveis og besøk ..

Etter et par helt rolige hjemme- dager ble det en tur opp i skogkanten på andre siden av elva i dag.. Måtte liksom avslutte påsken i naturen med sol og blå himmel..

Er fornøyd med at vi har fått vært såpass mye ute denne påsken.

Her kommer bare en liten oppsummering av dagen, så får det bli litt mer bilder etter hvert..Denne gangen skriver jeg litt over bildene, forandring fryder jo..hehe..

Fant en fin plass i solhellinga..

Når mannen får låne kameraet blir det noen slike bilder også..

Så jo blåveis litt på avstand da vi var på Bygdø her om dagen..men i dag så vi den sånn skikkelig..

Da vi kom hjem ringte gutta og sa de kom en tur..så da ble det litt enkel mat (kylling og ris, og vegetarboller til eldste..)..også litt brus da..

Og så ble det kaffe og vafler på verandaen, siden utemøbla ikke er helt på plass enda, funka "putekassa"som bord..

#påske #blåveis #tur #besøk #vafler

 

 

 Avslutter med det her..

Avslutter bare denne dagen altså..hehe.. Vi svippa jo bortom Huk før vi dro hjem fra Bygdø i dag..og det var vakkert ved vannet der i finværet..

Mange som hadde tatt turen ut for å kose seg, var både bål og grilling på gang for mange , fint at folk nyter finværet..men litt mange folk på en gang for min smak da.

Men på Rodeløkken-kafe var det veldig rolig da vi var innom der..HER ser du det .

Fin dag i sola..

#påske #huk #utno #Bygdøy #friluftsliv

 Bygdøy..

Eller Bygdø ..kan du lese mer om HER.. Vi rusla i alle fall litt rundt der i dag, skulle gå bortom Oscarshall , men der var det stengt..så gikk bare forbi folkemuseet og bortom kongsgården en tur..

Det er mye en kan se og oppleve her ute, men vi liker best å bare se oss litt rundt på egenhånd..

Blir noen blogginnlegg fra meg i dag, for mannen holder på å pusse motorsykkelen så den er klar til våren.

Så årtes første blåveis også, men den var innafor gjerdet på kongsgården så bare så vidt du kan se den på det nederste bildet i innlegget her..

#blåveis #kongsgården

 Men FØRST en kaffe..

Som jeg nevnte i forrige innlegg har mannen og jeg vært en tur på Bygdø i dag. Bare rusla litt rundt ved Rodeløkken-kafè og så kjøre vi ut til Huk (badested) før vi dro hjem. For dere som ikke er så kjent er dette rett før du kommer til Oslo fra der vi bor.

Der ute ligger bl.a Kongsgården og Norsk folkemuseum (der var vi ofte da gutta var små).

I dag hadde vi ikke med noe "proviant" så da ble det en kaffe i finværet før vi kikka litt rundt i området..

Litt sånn robust og slitt der...gir en fin atmosfære syns jeg..

Blomstene hadde plassert seg i solveggen..

Deilig kaffe og bakst..

Venter på sommer...

Men fortsatt mye snø..

#Påske #Bygdøy 

 God påske !

Siden mannen har hatt fri hele denne uka og vi har vært på et par små dagsturer i finværet syns jeg liksom påsken er godt i gang allerede..

Men i dag starter den vel sånn skikkelig...

Så da ønsker jeg alle en riktig god påske , enten det er hjemme , på jobb eller på tur..

Gule tulipaner hører liksom påsken til..

I dag ble det en handletur med kafè-besøk etter at vi hadde vært innom mormor en tur... mannen som spiste kake da.. #ypsilon #påske

 

 

 Litt aktiv må man være ..

Som dere så i forrige innlegg hadde vi kost oss i sola i dag, med kaffe og skolebrød.. Når turene blir mest å sitte å nyte sola og kaffen er det viktig å legge inn litt "trim"for kroppen også..

Som dere så nederst i innlegget fra søndagen også HER..så legger jeg inn litt "trim for eldre" når vi er på tur i påsken..hehe..

#trim #aktivitetUt i sola..

Som mange fikk med seg var vi en tur i Bragernesåsen på søndag.. I dag dro vi en tur ut ved sjøkanten, må prøve å få vært ute litt når man endelig har sol..

Man trenger heldigvis ikke dra eller gå langt , men man trenger å komme litt ut av huset..om det så bare er for en time eller to..

En liten "historie" fra dagen under bildene.. (kommer sikkert noen flere bilder senere)..

 

 

Først dra til et fint sted...

Husk solbriller...

Ta med solstoler....

Ha gjerne en solvegg å sitte mot...

Sett deg godt til rette..

Se på folk som suser forbi..

Slapp godt av...

Drikk kaffe...

Spis skolebrød eller annet medbragt...

Ta litt bilder av det du ser..

At det ikke er så idyllisk rett rundt hjørnet er ikke så nøye...  #påsketur #friluftslivNoen flere bilder fra dagens tur i Bragernesåsen..

Som sagt i forrige innlegg HER var vi en tur i Bragernesåsen i finværet i dag. Fantastisk sted ikke langt fra oss der en kan se utover sjøen, oppover elva eller ned til byen . Eller bare nyte naturen rundt seg..

De fleste bildene her er konsentrert om turstien og de flotte trærne der oppe. Bildene som er samlet hadde jo vært finere store og hver for seg..men da blir det jo ALT for mange bilder å skrolle seg nedover... 

Skriver litt under bildene..

Vi satt på en plass med utsikt rett ned på bybrua..

Bak trærne her ser man utover fjorden...

Noen detaljer...

Bratte skråninger og mye skog, mange gamle store trær også..

Og noen holder seg nede i byen...

Mange fine veier man kan gå.. 

Åspaviljongen som pleier være åpen i påsken..

Og noen flere bilder av fotoseansen med appelsin og Kvikk-lunsj..hehe.. #drammen #bragernesåsen

 

 

 Trenger ikke dra på fjellet..

Sikkert flott på fjellet nå, men for å spise appelsin og Kvikk-lunsj funker det helt fint i Bragernesåsen også. Mannen og jeg tok en tur med litt mat og kaffe på formiddagen i dag..

Parkerte oppe i høyden og gikk 500-600 meter bort til denne flotte plassen med utsikt over Drammen og elva..

Kommer nok noen flere bilder senere..

Proviant som hører påsken til må man ha...

#freia #påske #drammen #cevitaPåsken er i gang ..

Her blir den jo i all enkelhet siden vi bare skal være hjemme og ta noen småturer om været og formen tillater det..litt ut må vi i alle fall..

Før handla vi inne så man skulle tro det var for et helt år..og pynta masse med gult og blomster..

Pynter fortsatt litt, med noe vi har fått i gaver og noe gutta har laget da de var små..

Gutta var jo å spiste her i uka som var, om de kommer innom en dag eller flere i påsken finner vi nok på litt å servere..ellers er det bare meg og mannen og da er det ikke noen vits å ha skapene fulle av mat og kaker..

Skriver litt under bildene

Den fine påskeharen her fikk mannen (som har bursdag i påsken når den er litt senere enn i år) i gave av eldste søsteren min for mange år siden..

Noen små gule blomster på bordet..

Kjøpte en bit spekeskinke, så da har vi litt å ha på maten og trenger ikke sulte selv om vi ikke har kjøpt inn slike mengder som vi gjorde før..hehe..

Så gikk jeg til investering av noen gule kjøkkenhåndklær ..

Og mannen fikk litt vin og snop i gave fra jobben... #påske #hjem

 

 Kan like det her..

Ikke alltid like stas å gå å subbe i vann og grus, men når det er våren som kommer er det helt greit syns jeg. Var borte å tok litt bilder av endene i nabolaget i dag, og det virka som di koste seg med snøsmeltinga også..

Bare å vasse uti og kose seg...

Fortsatt vinterstøvler, men fortsetter det slik kan di nok settes vekk snart...

Deler av rådhuset speila seg i vanndammen..

#natur #vårMot det blå !

Vi var jo å gikk ei lita runde i Drammen tidligere i dag, og med den fine blå himmelen frista det å ta bilder med den som bakgrunn. Så her kommer et lite utvalg bilder fra dagens fotografering...

Hvilket av bildene likte du best...?..du MÅ like en av dem..hehe..

For de ekstra tørste..hehe..

Toppen av fontena på torget..

Likte så godt det taket her..

Toppen av det gamle tinghuset...

Konvolutt fabrikken Lyche..usikker på om den fortsatt er i virksomhet..

Det er to slike fine tårn rett ved torget..

Øl og brus må man ha..gjerne fra Aass ...

#foto #drammen

 Åsså på en søndag da..

Mannen og jeg tok en tur til Drammen på formiddagen i dag, måtte jo ut å nyte det fine været... Og jammen ble det kake og kaffe på oss også, må sies at vi delte et stykke da... 

Var deilig å sitte ute, og kaka smakte bra..

#kake #drammenKulene i Drammen !

Måtte ta et par bilder av disse kulene igjen da vi var å handla i dag..eller mest den ene, for den andre lå i skyggen og jeg ville være der sola var..

Har vært med på bilder før også disse kulene HER bl.a..

Pynter fint opp ved elva..

Sola speiler seg...

I bakgrunnene ligger Ypsilon-brua ...

Ser over til kula på den andre siden..der noen andre holder på å ta bilder... 

#drammen #ypsilon

 

 Fint med blå himmel ..men jammen var det sur vind..

I dag har det jo vært fint med sol og blå himmel her. Jeg tok med meg kamera ned til elva bak her vi bor, kledde meg ikke så godt..men det blåste overraskende kaldt nede ved vannet..

Godt jeg hadde boblekåpe med hette på meg i alle fall, for på henda hadde jeg bare tynne vanter..

#Mjøndalen #drammenselvaOslo på tirsdag...

De fleste har nok fått med seg at jeg var i Oslo på tirsdag og ordna håret, om du ikke har sett det og skulle lure veeeeldig på hvilken frisørsalong jeg brukte kan du se HER..hehe..

Hadde håpet jeg skulle orke å rusle litt rundt å kikke i butikker etterpå ,eller ta en tur rundt å fotografere litt, men etter fire timer hos frisøren ville jeg fortest mulig hjem.

Men noen få bilder fikk jeg tatt på veien opp og ned til salongen.

Skriver litt under noen av bildene..

Jeg var jo ganske tidlig ute så rakk å spise litt ute i solveggen på en kafè rett ved salongen jeg skulle til..

Når man titter opp er det mange fine utsmykninger på bygga man går forbi...

Vakkert i "høyden"...

Når jeg skulle dra hjem var kl ca fire og midt i arbeidstrafikken, og siden jeg var gått tom for energi var det greit (og godt) med påfyll av litt karbohydrater før jeg kjørte hjemover..

Så var det bare å komme seg hjem til Mjøndalen..ny på håret og med sola i fjeset (bildet er tatt før jeg begynte å kjøre altså ) ..#oslo #hårDet menn ikke ser..

Skal jo ikke stigmatisere, så får kanskje rette det til.... Det mannen ikke ser.. Nå vet jo dere som leser bloggen min ofte, at jeg er veldig fornøyd med mannen min og stadig vekk skryter av ham også...som i går f.eks HER ..

Det er stort sett han som vasker og støvsuger her hos oss , og det er han som tar tak om noe må pusses opp, vasker både sin og min bil..for å nevne noe..

Men helt "feilfri" er han ikke ..og jeg kan ofte ta ham i små "feil" om jeg bare sjekker nøye nok etter...

Skriver litt under bildene..

Jeg pynter med blomster og han slenger fra seg genseren ..

Greit nok at den henger der, men kan jo gjøre det på en litt mer "stilfull" måte..

Når jeg sier at putene skal stå med glidelåsen ned..og litt sånn kant i  kant..svarer han ..Jeg ser jo ikke sånt jeg veit du..Og egentlig er jeg litt glad at han som mann ikke legger merke til slike detaljer også..hehe..

For meg er det en selvfølge å ta korken på dusjsåpa så den blir hengende med forsiden frem..og henge håndklærne rett...men for ham er det visst ikke like selvfølgelig..

Som vanlig i mine innlegg er dette skrevet med litt ironi..ikke noe som plager meg i hverdagen...bare en liten betraktning av at hva som er selvfølgelig for en selv ikke alltid er det for en annen..

#hjem #blogg

 

 Grå...en fargeutfordring hos Natheless ..

Den fine bloggen hennes kan du ta en titt på HER  . Hun har laget vakre innlegg med tema i ulike farger og utfordra andre til å bli med. Jeg har blitt med på noen av fargene, og i dag altså GRÅ..

Bildet her tok jeg på Gulskogen-gård i sommer... fargene i bildet er jo ikke helgrått , men det er en Gråspurv så da er det vel innafor håper jeg..

Nå fikk jeg beskjed av noen på FB at det antagelig er en Pilfink, og det stemmer nok det..men jeg har alltid tenkt Gråspurv når jeg har sett disse...så i mitt hode er det en Gråspurv..hehe...

Noen her som er dyktige på fugler ...? 

#gråspurv #friluftsliv

 

 Fotokunst av visne tulipaner..

Siden jeg er litt i gang med blomster her på bloggen i dag, tar jeg med disse tulipanene som jeg tok bilder av før jeg kasta dem for et par uker siden..

Ble jo litt "kunstnerisk"..syns du ikke .. ? 

Visne blomster og nedbrente lys...hehe..

#blomster #fotoLørdagens blomster..og noen veldig billige vaser..

I dag kjøpte jeg litt annet enn roser eller tulipaner for å ha i vasen.. Husker ikke hva disse heter, men hun i butikken sa at de var holdbare ..så får vi se da..

Pynta jo fint opp de her ..

Og i forrige uke gikk jeg forbi en bruktbutikk og tok turen innom for å se etter et par lave vaser som jeg stadig tenker at jeg skulle hatt. Fant først to i glass (som vel egentlig er til t-lys ), så fikk jeg øye på en liten svart vase som jeg tenkte passa til lysestakene jeg har...20 kr pr.stk så da ble di med hjem ..selv om jeg egentlig prøver å ikke kjøpe å fylle i skaper..men de her har jeg jo litt brukt for da..

Tenker de i glass er fine til markblomster...

Og denne svarte, passer til blomster som er på vei til å bli ubrukelige, men noen av dem kan brukes litt til..

#hjem #blomster

 Dagens solnedgang fra verandaen..

Det er jo bare så fint med vakker farget himmel...så den MÅ man jo ta bilder av... Ønsker samtidig alle som er innom bloggen min en fin kveld, her blir det å slappe av og se på tv.. kanskje ikke så overraskende for dere som pleier å følge meg....hehe..

Det øverste bildet er godt zooma inn..det underste har med litt av nabolaget også...

#natur #foto

 Fugler i farta !

Som jeg nevnte i dagens forrige innlegg var jeg ute i nabolaget for å ta litt bilder i dag. Gikk først bort til en park like ved oss og tok bilder av noen ender som holder til der..

Så gikk jeg over brua og tok litt bilder av fuglelivet der. Tok mange bilder men siden jeg stadig legger ut bilder av svaner og ender velger jeg her å ha fokus på de som er litt i "farta"..

Ikke like skarpe alle sammen...men noen av dem likte jeg stemningen og lyset i..

Bildet over her  ble min favoritt i dag......

I bakgrunnen ser dere brua jeg gikk over og bygget leiligheten vår ligger i...

Legg merke til føttene øverst i høyre hjørnet ..det var de jeg likete best med bildet , selv om de ikke var helt skarpe..hehe..

#foto #fugleliv #natur #friluftsliv #blogg

 

 

 Fin start på dagen..

Etter mange dager med skya vær var det deilig at det var litt lysere i dag, og da får man jo lyst til å ut å ta litt bilder. Så jeg tok med kameraet for å se om jeg fikk tatt noen bilder av endene i nabolaget..

Men først starta jeg med en kaffe på Kamille som ligger i Mjøndalen.. og dere som "kjenner" meg vet jo at jeg har vært der før også, og at vi bodde i huset der kafèen ligger da vi var unge og nygifte..

Tenk så deilig å sitte ute her når våren kommer..om den kommer da..hehe..

God mat og kaffe...

I all enkelhet..

Nostalgi..

Lun atmosfære...

På siden der man går inn til blomsterbutikken som "hører til" kafèen ... #kamilleblomster #kafè Det var solnedgang...

I dag har det vært overskyet , og det blir det nok resten av uka også.. men da jeg tok noen såpeboble bilder i forrige uke HER, var det vakker solnedgang..

Så her kommer to ulike bilder av samme motiv fra den ettermiddagen..

Det øverste er med blits , det andre er uten. Jeg syns det med blits er mest "iøynefallende", men personlig liker jeg stemningen i det mørke best..

Hvilket liker du umiddelbart best.. ?

#foto #friluftslivBarndommens skiløyper..

Nå er det snart 10 år siden sist jeg hadde ski på beina, men tror faktisk jeg hadde vært ganske "flink"om jeg skulle prøve meg på en liten tur igjen, jeg gikk jo langrenn i ungdommen og med en veldig skiglad pappa har jeg liksom vokst opp med ski på beina..

Som regel reiste vi til Mif -hytta eller Åsen -hytta der det var lysløyper for å være med på treninger. Men om vi skulle trene/gå litt på ski på dagtid hadde vi løyper rett utafor døra også..

Måtte litt ned i svingen for å komme rett ut i de som var oppkjørt/eller flere hadde tråkka spor. Ellers kunne vi krysse over jordet og komme ut i løypa på den måten.

Da gikk turene ofte til Åletjern, eller Horne om vi ikke skulle gå så langt.

Her om dagen kjørte jeg oppom for å se om løypene var kjørt opp, det var de..men tror ikke det blir skitur på meg denne vinteren men kanskje neste år..

Her kunne vi gå over "havna" der en hest som het Svarten hadde tilholdssted på sommeren...

Her nede er det liksom løypa starter..

Rundt svingen ved det hvite huset bodde vi..

Nå er det sauer på gården der "hovedløypa" starter..da jeg var barn var det en grisebinge med et par digre griser..Akkurat nå klarer jeg ikke huske om det var noen kuer der også..hm.. #friluftsliv #bondeliv

 

 Ikke så flotte bobler men fin natur da..

Tok en tur bort på haugen rett bortenfor her vi bor i ettermiddagssola... Prøvde meg på noen såpebobler igjen..hehe...Ikke perfekte bobler..men fin natur da i alle fall...

Det over er uten blits, det under er med..litt ulik effekt av samme motiv...

#foto #friluftsliv

 

 

 

 

 En kopp kaffe og noen bobler !

I dag måtte jeg et par ærend ..og dro til Gulskogensenteret der de har det meste . Tok meg en kaffe og så litt i et blad før jeg dro hjem igjen ..en fin liten forandring i ei uke der dagene ofte blir veldig like..Ikke fordi jeg ikke klarer å finne på noe, men fordi formen er best når dagene er mest mulig rolige..

Liker blader der jeg bare kan se på bildene..

I går prøvde jeg meg jo på å lage frosne såpebobler HER.., tok et par til senere på dagen som kommer undre her, de ble litt finere så det går fremover i alle fall..

Ser ut som en slags fjør på sida der syns jeg..

Her kan den blå himmelen skimtes i bobla..

Da jeg kjørte hjem fra butikken i dag tenkte jeg at jeg skulle prøve å ta noen der det var litt natur i bakgrunnen ..men det blåste såpass at boblene ble borte før de rakk å få noe mønster...så da så..

#sølfastøya #gulskogen

 Anne på bondelandet !

Har jo skrevet et par innlegg før om Anne på landet.. og selvsagt har jeg fått høre" Anne på landet tissa i spannet" noen ganger i løpet av livet..hehe..

Mjøndalen er jo et lite sted som ligger på/ved bygda..men samtidig sentralt til byer som Drammen (ca 15-20 min med bil ) og Oslo ( ca 30-40 min med bil )

Det er i grunnen fint å ha mulighet  for både byliv , skog og landliv så nærme..

Her kommer noen landlige bilder fra jeg kjørte over bygda da jeg tok noen bilder ved Eiker`n og Sundhagen i finværet nå på mandag.

Prøver å ha dem litt i rekkefølge fra turen oppover og så på tilbakeveien. Nå er det jo mange flere gårder og låver å se..men kan jo ikke stoppe for hver meter på den smale bygdeveien..

Skriver litt under noen av bilden (Jeg er usikker på navnet på mange av gårdene..men ville uansett ikke navngitt noe jeg tar bilder av uten godkjennelse )

På gården til høyre i bildet bodde en klassevenninne av meg ..så dit hendte det jeg var med etter skolen..

På andre siden av veien ligger denne gården , med den litt spesielle og fine låven..I huset der har jeg faktisk også vært å fått massasje for vond nakke..men det er vel sånn ca 30 år siden..

Vakkert med vinter på landet..

Her er det en bakke så gården blir liggende litt opp fra veien..

Nok av jorder å se også ..men det er fint da..

Her er jeg snart oppe ved Sundhaugen..og rosa låve er jo litt stilig det også..

Islagt Eiker`n ...

På hjemveien ..som var den samme veien som opp ...men det er faktis flere veier å kjøre hjem også..

Kjørte litt vekk fra hovedveien for å ta et bilde av den..her ser dere oppover mot Hokksund, der både eldste sønn og søstera mi bor..

Og snart blir det vår og grønt på disse plassene..

Her nærmer jeg meg Mjøndalen igjen, barndomshjemmet mitt lå/ligger et stykke i bakkant av denne gården ..over et jorde eller to....litt mot venstre..

#nedreeiker #øvreeiker

 God natt !

Ønsker alle en god natt og en fin morgendag med et bilde tatt på "bygda" tidligere i dag...  

#natur #friluftsliv

      

 

 Noen bilder fra dagens"dramatiske" foto-tur..

Hva som skjedde kan du lese om HER, men fikk knipsa litt bilder i det fine vinterværet . Bildene er tatt ved Sundhagen , der var det kiosk da jeg var barn..og det er det muligens enda..

På hver sin side av veien ligger Eiker`n og Fiskumvannet.. de første bildene er fra Eiker`n ..lenger ned kommer noen fra Fiskum siden..

Eiker`n :

Litt utover langs Eiker`n er der vi ofte drar å bader om sommeren..

Fiskum :

Nede i det bygget her lå kiosken, det var også matservering oppe og det er det kanskje fortsatt...

Etter helikopteret virvla opp snøen rundt meg..

#eikern #Fiskum #øvreeiker #sundhagen #fotoLivredd fotograf !

Ser kanskje ikke så livredd ut på bildet her(og det er tatt rett før det "skumle" skjedde), og livredd var kanskje litt overdrevet, men jeg syns det var skikkelig ekkelt.. Altså..i dag som det var så fint vær hadde jeg veldig lyst til å komme ut å ta noen bilder. Siden jeg ofte tar bilder "rett utenfor døra" og ikke orker gå så langt fant jeg ut at jeg skulle kjøre opp til Eikeren/Fiskumvannet (de vanna ligger på hver sin side av veien..og henger sammen også..) og ta litt bilder der..

Parkerte og gikk over veien å tok litt bilder, så skulle jeg gå ned til vannet på andre siden da jeg hørte at et helikopter nærma seg, jeg sto å så på dette og knipsa litt bilder av det..

Så gjør det helomvending å begynner å nærme seg tretoppene rett over meg, og har åpen dør der en person lener seg ut og "ser på meg"..jeg turte jo ikke ta bilder av det..for tenkte kanskje de hadde gevær og ville skyte på meg (litt vel livlig fantasi kanskje).. 

Snøen virvla opp av vinden fra helikopteret...og det var eklere enn det ser ut på bildene..

Så tenkte jeg at de kanskje jakta på en rømling, og så dukka kanskje han (for det er vel som regel en han) opp å tok meg som gissel..så da helikopteret begynte å stige igjen..gikk jeg fort bort til bilen og kjørte et annet sted..

Møtte en mann med hund på veien bort til bilen..men han så heldigvis ikke så skummel ut..hehe.. #helikopter #eikern #Fiskum #natur #foto

 

 Perfekt gave ..

I går kom svigerinna mi fra Askim en tur innom meg , mens svoger skulle noen andre ærend her i distriktet.. Hun hadde ikke sett leiligheten vår og hadde med seg en helt super gave..

Elsker slikt som man kan kose seg med og ser delikat ut på en gang..

Serveringa ble i all enkelhet... vi hadde nemlig snakka litt om å ta en kaffe nede i Mjøndalen..men så ble vi bare her..koselig var det i alle fall å prates igjen.. 

Tulipanene var blitt litt viltre , men syns de fortsatt hadde sin sjarm så de fikk pynte opp litt til..

I dag åpna vi den ene flaska..deilig og friskt til frokost med havregrøt..

#Askim #bærpresseri  #Mjøndalen #mat #blogg

 Noen detaljer i snøen ..

For en måned siden i dag la jeg ut ett innlegg som het ..Noen bilder før snøen forsvinner.., HER..så feil kunne jeg ta..hehe.. For her er det fortsatt vinter med masse snø..

Nå gikk jeg omtrent den samme runda i nabolaget,men nå hadde jeg med macrolinsa og så mer etter detaljer..

Og noen fant jeg, så her er et lite utvalg uten noe mer forklaring...Hører gjerne om det var et bilde du likte ekstra godt..

#vinter #friluftsliv #foto #snø #naturFikk den fine her..

I dag hadde jeg egentlig avtalt å møte ei venninne på kafè, men siden formen min var så dårlig at jeg verken orka å dusje eller gå ut av døra , sendte jeg ei melding å hørte om hun ikke kunne komme innom meg en tur i stedet for..

Og det kunne hun...og så hadde hun med denne fine planta til meg... og den falt virkelig i smak..litt sånn "røff" liksom..

Servering ble det dårlig med, siden jeg ikke orka å gå ned i butikken , og hun ikke kan spise alt mulig.. Men kaffe ble det da, og ei lita skål med sjokolade og nøtter...bildet er etter gjesten har gått så det var litt mer i den skåla da jeg satte den frem altså..

#sukkulenter #planter

 Fargerike tulipaner !

I dag kjøpte jeg noen nye tulipaner for de jeg kjøpte før helga er de dårligste jeg har hatt noen gang, og de var ganske dyre også.

I dag kjøpte jeg en stor bukett for 100 kr da jeg var innom butikken etter en fysioterapitime.

Litt vårlig med friske farger ble det også..

 

På bildene under her ser dere de forrige jeg kjøpte, ikke så verst første dagen ..men to dager etter var de helt forvokste..hehe...

#blomster #tulipanerFrisk luft, bomtur og bloggtreff..

For første gang på flere uker ble det ei lita kveldsrunde (gåtur altså..hehe..) på mannen og meg nå i kveld, gikk rundt fotballbanen her i Mjøndalen og tilbake gjennom sentrum..deilig med litt frisk luft i fjeset..

Men altså tidligere i dag var jeg en svipptur på Liertoppen for å se etter et par sko jeg har sett der tidligere , men selvfølgelig hadde de ikke min str..noe annet orka jeg ikke å begynne å kikke på..så kom hjem med melk og kyllingfille..

Men så ble det ikke helt bomtur allikevel, for da jeg passerte noen kaffebord hørte jeg noen si Anne.., og der satt Toini som har denne bloggen HER, og mannen hennes.. og det var så hyggelig å hilse på dem , søte og hyggelige folk begge to.. så da ble ikke turen helt bortkasta allikevel..

Anbefaler å ta en tur innom å se på de flotte bildene på bloggen til Toini, de er spesielt flotte..

En liten titt fra kveldsrunde i Mjøndalen..

#Mjøndalen #bloggSmå gleder !

De fleste som har vært innom bloggen min har nok fått med seg at jeg og mannen ofte tar en kaffe når vi er å handler på lørdager. Siden det ikke er så veldig mye annet som skjer i helgene etter at jeg ble syk.. er det liksom ukas høydepunkt..

Og i dag da det ble kaffe og kake på Baker Hansen i Drammen kom liksom overskrifta av seg selv..hehe..

Skriver litt under bildene,  og det er jo det som er så fint at det kan bli mange bilder av en kakebit eller to...

Det gjelds å kose seg som best en kan utifra hvordan livet er her og nå..

Og gledene var jo ikke såååå små heller, ganske rause kakestykker..

Sjokoladekake på mannen...

Marsipankake på meg..og den var skikkelig god...

Siden vi var tidlig ute, og det var mens jentene gikk stafetten i OL , var det ikke mange andre som var ute å farta enda..

Selv om vi hadde fått med oss resultatet , så vi på opptak fra stafetten da vi kom hjem..og i dag ble det brødskive i all enkelhet i stedet for grøt, siden jeg allerede hadde spist noe søtt..

Resten av dagen blir tilbragt i joggebuksa..også skal jeg prøve å lese litt i boka jeg begynte på i går... #bakerhansen #lørdagskos

 Bra bok, og små nyanser i bilder..

 

Som jeg skrev i går HER, kjøpte jeg meg en bok jeg har hørt mye bra om.. Og nå har jeg lest innledningen og et kapittel, og har allerede skjønt at dette er ei bok helt etter min smak , om vanlige mennesker ,eller hva er vanlige.... Bare synd jeg ikke kan lese mer i dag.. men et-to kapitler hver dag har jeg å glede meg til fremover..

Ikke store forskjellen, men på det øverste bildet er bokas tittel litt skarpere..på det nederste er blomstene litt mer fremtredende.Nå var det jo boka innlegget handlet om..men hva ville du valgt om du skulle valgt et av bildene ?

#bok #bøker #lesing #blomster #hverdagsliv

 

 Over brua..

På tirsdag var det jo så fint vær her , så da gikk jeg en tur over brua som ligger rett bak her vi bor . På andre siden av elva (ca 300 m fra oss ) er det jo ofte et yrende fugleliv.. og der kan man jo ta bilder.. igjen...og igjen...

Brua er smal , men to vanlige biler kan møtes om man kjører forsiktig... Syns hun som gikk forbi meg hadde så fine farger på klærne at jeg måtte ta et bilde..hehe..

Her tar jeg bilde fra Mjøndalen og på andre siden der fuglene holder mest til er Krokstadelva (hvor mannen er vokst opp) ..

Elva heter #drammenselva 

Bilde tatt fra brua og ned..

Tynne islag , kjekt å hvile seg på for fuglene..

Svaner i snø..og et fint par..

Mangla bare skøytene..

#fugler #svaner #Mjøndalen #Krokstadelva #nedreeikerBrød og bok !

Her om dagen bakte jeg brød i form for første gang på mange år. Ble ganske fornøyd også..bruker samme grunnoppskrift som til rundstykker HER , bytter ut med ca 3/4 grovt..så hold igjen litt på melmengden..

Brukte halve deigen i forma , resten ble rundstykker.. Stekte brødet på 225 grader nederst i ovnene ca halvtime ..tok det ut av forma og stekte det ca 10 min til..

Baking er faktisk den beste formen for avspenning jeg kan holde på med , men blir bare et par ganger i løpet av en mnd jeg baker.. for kaker o.l vil vi jo ikke ha for mye av til hverdags..også baker jo mannen også..

Kjøpte denne boka som jeg har tenkt jeg skulle lest i et par år nå, men jeg er nesten avhengig av lydbøker p.g.a nakken min..men det er så mye styr hver gang vi forsøker å laste ned ei bok..at jeg har gitt opp..hehe.. Så nå skal jeg se om jeg får lest denne ved å lese et- to kapitler pr. dag..

#brød #baking #bøker #blogg

 Går det mot vår sa du.... ?

Her i Mjøndalen ser det mer ut som det går mot jul igjen..hehe.. I dag gikk jeg ei lita runde i sentrum og tok noen bilder av vinteren som fortsatt er her for fullt !

Men slik kan det jo ofte være på denne tiden..og om noen dager kan det hende det blir mildt og smelter og vips så er våren her ..

Denne blomsterbutikken har nå åpnet i nye lokaler..men der har jeg ikke fått vært enda...

En som titter opp for å se om våren har kommet ..men nei da...

Kontraster.. øverst i venstre hjørnet er det en julenisse..nederst til høyre er det en som måker ..iført shorts..

Mengder med snø her nå..

Ikke favorittårstiden til de her tror jeg... 

#rådhuset #mjøndalenBlomster, boller og besøk..

De som har vært innom bloggen min før i dag har nok fått med seg at at mannen bakte boller og at gutta skulle komme på besøk. Nå har de vært her og det var som vanlig veldig koselig og avslappa stemning..

De hadde med en veldig fin blomst/plante til meg som jeg aldri har sett før..litt "tøff" liksom !

De fikk litt mat først, vi hadde jo laget rikelig i går kveld.. etterpå ble det kaffe og boller . Fin feiring av morsdagen altså..

Ingen hadde særlig lyst å være avbilda på bloggen i dag, så blir bare en liten "stemningsraport" med noen detaljbilder..

Likte den her godt,men sto ikke noen om hva den heter,så får sjekke i blomsterbutikken en dag..

Så var det mannens boller da (måtte passe på å ikke skrive A i stedet for O..hehe...) Oppskrift i forrige innlegg HER..

Ingen som er så veldig glad i krem så det ble boller som de var, eller med smør og brunost eller syltetøy..

Litt snop og litt frukt..

Og noen tulipaner i vasen til helga pynta opp på spisestuebordet... #boller #blomster #morsdag #fastelavn #familieGjenbruk av blomster..

Eller i alle fall å ha glede av blomstene litt lenger ! Forrige helg kjøpte jeg/vi roser til helga, i går kjøpte jeg tulipaner..men siden noen av rosene fortsatt hadde en viss sjarm..klipte jeg korte stilker på dem og satte dem i ei skål jeg har fått av mormor ..så kan de pynte opp et par dager til..

#blomster #roser #nostalgi #hjem #gjenbruk

 Skulle helst gjort ALT FØRST..

Og det går jo ikke. Merker jeg lager meg unødig stress, som da jeg kom fra butikken i dag. Må jo alltid vaske henda først og da måtte det fylles på såpe..jeg hadde allerede begynt å ta av meg bh`n.. mens jeg tenkte på varene som sto i gangen og blomstene som skulle i vann...

Og jeg som ikke engang skal rekke noe annet i dag...kjenner du deg igjen ?

 

Ikke reklame .. #stress #menyRett borti gata !

Ikke alltid man orker dra eller gå så langt, så da er det fint det finnes noen fotomotiver rett borti gata . Her har jeg vært en tur på Wildenveys- plass rett bortenfor her vi bor..

Og noen bilder på veien til og fra ble det også..

Ikke mange ..men noen farger i naturen så jeg jo..

Noen sloss... mens andre tok livet helt med ro...

Ikke mye farge på trærne.. men himmelen var vakker i blått og hvitt..

Pipene på Knudsen-smia bak kvist og kvast..

Nek og fuglehus..men ingen fugler i sikte...

Glitrende snø...og en "overhenger" fra i høst...

#foto #Mjøndalen Iskaldt !

Det var vel i grunnen ikke mer en 6-7 minusgrader da vi var i Åsgårdstrand i går... men med en sur vind var det skikkelig kaldt , særlig nede ved brygga.. og som dere kan se av bildene også så var det rett og slett.. ISKALDT !

Mannen gikk for å sjekke badeforholda, han bada jo da vi var her i midten av oktober, det kan du se HER, men fant ut at det ville bli i kaldeste laget å komme opp den stigen etterpå...

#Åsgårdstrand #visitvestfold

 Åsgårdstrand i Februar..

Nå håper jeg dere ikke er lei av meg og Åsgårdstrand for det kommer nok enda et innlegg fra turen dit i går..hehe... Åsgårdstrand har jo blitt favorittferiestedet vårt etter jeg ble syk, kort vei dit og det har alt man trenger for å kose seg ..Hotell, kafè og badestrand og en rolig og fin atmosfære..

Og nå har vi jo opplevd stedet til alle årstider også, men da uten overnatting ..det får bli i sommerferien.

Er jo ekstra idyllisk om sommeren , men fint der nå også syns jeg..

Som dere ser blåste det ganske mye i går..

veldig glatt å gå ei runde, men fikk da "kreka" oss ned til stranda og bortom båthavna..

Mannen la inn ei treningsøkt....

#Åsgårdstrand #visitvestfoldEn tur inn i varmen..

Som dere kunne se i forrige innlegg HER hadde jeg og mannen en fin men kald tur til Åsgårdstrand på formiddagen i dag... Men inne på Munch`s cafè var det lunt og fint så der kosa vi oss...og vi var de eneste som var der, så folk holdt seg nok hjemme i den sure vinden ...

Sjokoladekake på mannen, rundstykke og wienerbrød på meg som ikke hadde spist frokost før vi dro..

For kaldt å sitte ute, men satt ved vinduet å titta ut.. men til sommeren gleder jeg meg til å sitte ute og nyte kaffen..

Blåste godt oppe i gatene også, men nede ved vannet var det mye kaldere vind... #Åsgårdstrand #munchscafeEn kald fornøyelse !

Siden det var meldt sol i dag fant vi ut at vi skulle ta en tur til Åsgårdstrand og handle og ta lørdagskaffen der.. og det å være i Åsgårdstrand er alltid en fornøyelse. Men det var utrolig sur vind så rusleturen ble kortere en vanlig...og mannen som tok et bad ved brygga der i høst, slo fort fra seg tanken om et isbad i Februar..

Flere bilder fra turen og kafè- besøk får komme senere ...nå skal jeg spise grøt før jeg gjør noe mer..

#Åsgårdstrand #Vestfold

 

 Svaner på glattisen..

Rett over brua for oss er det mange svaner som holder til.. noen ganger går jeg over å tar litt bilder. Jeg mater dem ikke, men noen gjør det så de kommer ofte opp av vannet så fort noen nærmer seg..

Ikke like enkelt å komme opp og ned bakken når det er glatt. 

Ikke så veldig gode bilder da det var en grå og fargeløs dag.. men svaner er fine fotomodeller syns jeg !

Må være konsentrert..

Et skritt av gangen..

Sånn da var vi i gang...

Vi gikk og gikk..osv..

Oj ..så smart du var..

De endene hadde virkelig fått dreisen på å gå på glatta..går og skravler litt samtidig...

Får se om det er lettere å gå sidelengs nedover...

Ikke bare- bare å komme ned her...

Oooooops... #svaner #krokstadelvaPå kafè..

Ikke i dag men på fredag tok jeg "frokosten" på Kamille som ligger rett borti gata her.. Jeg har jo fortalt om dette stedet før, og hvorfor jeg syns det er ekstra koselig å ta en tur dit er fordi da vi var nygifte bodde vi i leilighet i andre etasje der..og da var det utebod der kafèen er nå og herrefrisør i en annen del av bygget..

Men mest av alt så er det koselig å ta en kaffe der fordi det er god mat og hyggelig atmosfære !

Og jeg var så tidlig ute at jeg var helt alene der....noe som passer meg bra..

Går an å kose seg her..

Fine detaljer..

Det er jo også en butikk der en kan kjøpe blomster eller pynteting.. som også henger rundt i kafèen ...

Og jeg titter på vårmoten..

Lekkert med slike lamper...

Koselig ute  der også..men der får man sitte når det blir sol og varme... #kkmagazine  #kamilleblomsterGod natt og fin morgendag !

I kveld har gutta vært her å spist med oss og det er alltid hyggelig ! Men formen min har vært ekstra "laber" .. litt som denne tulipanbuketten som det er på tide å få kasta nå, men syns den fortsatt var så sjarmerende at den fikk bli stående denne lørdagskvelden... men i morgen går den i søpla altså..

#blogg #blomster

 Elveparken !

I dag besøkte jeg mormor som for tiden er på sykehjem på Åssiden ( eller ås`ia som vi sier)..men først gikk jeg nedom elveparken som ligger i nærheten der... mange år siden jeg hadde vært der nå.. 

Det er et område langs elva med gangveier, broer, lekeapparater, krakker..osv....

Tre slike broer på rad..

Ganske glatt..men strødd på gangveien..

Et stykke lenger opp langs elva ligger Mjøndalen...

Sola var ikke kommet frem enda ..så var litt "fargeløs" natur...

#elveparken #åssidenFør snøen forsvinner..

Tok noen bilder rett borti gata her i helga , samtidig som jeg tok bilene i forrige innlegg .. og nå er det jo fare for at snøen forsvinner.. så da kommer det et litte knippe vinterbilder fra Mjøndalen...

#Mjøndalen #vinterDrammen er fin..også på en ganske grå lørdag..

Som dere som har lest bloggen min tidligere i dag har fått med dere har mannen og jeg vært å handlet og drukket kaffe i Drammen i dag..slik vi veldig ofte gjør på lørdager..

Drammen er jo liksom byen til oss som er fra Mjøndalen, og det har blitt en flott by, særlig langs elva ..som jeg har vist litt bilder fra tidligere.

Men her blir det noen fra Bragernes torg , og litt i gatene oppe ved Bragernes kirke bl.a.

Skriver litt under noen av bildene..

Koselig når folk benytter seg av skøyteisen på torget...

Vi tok en tur inn på Pigen og spiste og drakk kaffe...

Så gikk vi opp til Torget- vest å handlet ..

Og der var jo jeg i bladhylla, som jeg også viste i forrige innlegg..

På vei til bilen gikk vi forbi noen fine detaljer...

Jammen bra det blir måkt, for det er litt ufremkommelig om dagen...

Bragernes kirke....

Bra måkt på fortauet da...

Ikke helt sykkelsesongen, men med piggdekk går det vel bra...

Best å følge med ja...

Mange fine hus og bygg i "åssiden" her...

Snart fremme ved bilen... #drammen #vinter

 

 I butikken..og noen enkle ord om lykke..

Blir den store "bloggedagen" hos meg i dag.. har vel fire innlegg fra dagens handletur til Drammen, som varte sånn ca 11/2 time ..med kafèbesøk..

Resten av dagen tilbringes i kosebuksa her hjemme..

Skriver litt under bildene..

Måtte jo forevige meg ved bladhylla siden jeg var på forsiden denne uka... HER kan du lese om det..

Tok ut disse orda av et blad , for det er egentlig sant.. tenker kanskje ikke over det når man har hjul som går samme vei..men gjør de IKKE det derimot da legger en merke til det..hehe..

I dag var vi heldige med valg av vogn... LYKKE !

#spar #drammen

 Mektig start på lørdagen..

I dag hadde vi tenkt å ta en frokost på Picasso i Drammen, med egg og bacon som vi har gjort av og til. Men da vi kom dit var det stengt pga. oppussing..

Så da falt valget på Pigen som også er et koselig spisested, det ligger ved torget i Drammen. Men det er litt mer som en restaurant enn en kafè så da ble det en ganske mektig frokost i dag..hehe..

Mannen hadde jo spist havregryn før vi dro så for ham ble det dagens lunsj....godt var det i alle fall !

Det er kylling i da, så ikke så usunt som det ser ut til..hehe..

Til våren blir det fint å sitte ute med en kaffe...

#pigen #drammen

 Litt kunst fra Drammen ..

Disse tre øverste bildene her står i en "trekant" i en liten park i Drammen, like ved teateret.. Jeg vet ikke hvem som har laget dem..men litt fine er de jo.. har tatt bildene tidligere i vinter, nå er det nok enda mer snø rundt dem..

Moderne kunst i spreke farger...

Litt sånne "filmstjernedamer" ser det ut til...

Litt ymse i svart -hvitt...

Bildet under er fra en murvegg på en parkeringsplass..det som fanga oppmerksomheten min var den enslige bilen i forgrunnen, selv om "maleriet"var ganske iøynefallende det også...

#kunst #drammenHøibakk !

I går skulle gutta komme å spise her etter jobb ! Så da måtte jeg en tur ned i butikken , tok meg en kaffe på Høibakk i samme slengen før jeg gikk hjem..

Lettvint når en har "alt" rett utafor døra..

Høibakk har vært så lenge jeg kan huske, var stas som barn å være med å få skolebrød eller softis der.. Jeg har faktisk jobba der et år da vi var nygifte også... ellers har det jo vært barnehage og barn som har vært mitt "felt"...

Her kan man jo kjøpe med seg brød og kaker hjem også..

 

Det enkle er ofte det beste... 

Men mye en kan la seg friste av også..

#Høibakk

Fortauet var heldigvis måkt...

Hovedgata i Mjøndalen og i enden der bor vi.. #mjøndalenSlapp ikke helt unna !

Da vi bodde i huset var det jo stadig snømåking på mannen.. her i leiligheten har han "sluppet" unna til i dag. Men nå var det så mye snø på verandaen at noe måtte vekk for å få lukket opp døra der..

Men han koser seg jo litt med måking også da... det er jo måte på hvor lite han skal ha å gjøre etter vi flytte i leilighet..hehe..

#snø #mjøndalenEnkel lunsj og økologisk tannbørste..

Her går det jo ofte i havregryn eller yoghurt til lunsj...sjelden jeg kjøper slike "esker" lenger , men det var lettvint og godt da ! Husker før at det nesten alltid var Corn flakes, puffa ris eller aller helst Honni-korn i skapet...

Må lage litt stemning for seg selv også...og har man ikke tatt bilde av det så har man ikke spist det....hehe..

Får se da , fint å kjøpe nedbrytbare ting...men det gjenstår å se om den funker bra også...#lunsj #økologiskBlomster !

Selv om jeg legger ut blomster-bilder rett som det er, er jeg langt i fra noen "BlomsterFinn" . Prøver å vanne å passe på dem, men potter ikke om eller setter vekk og stuller og steller med dem..

Så blir heller til at jeg kjøper nye ganske ofte..men når man ikke trenger mer enn 2-3 stk så er jo det helt greit også..

Men denne Orkideen på bildet under her tok jeg med fra huset, fikk den av gutta mine på morsdagen for snart tre år siden..og den blomstrer nå for tredje gang.. så den har jeg fått bra til..men nå begynner bladene å bli stygge så blir nok å kaste den etter blomstringen er ferdig..

Den står i vinduet , men blir bedre bilder inne i rommet... #orkide 

Under et nærbilde av rosene i vasen..

#roser #blomster #mestergrønn #mjøndalenDet finnes ikke dårlig vær.....

Det gjør det vel kanskje, men her på Østlandet er det stort sett alltid mulig å gå en tur selv når det blåser og føyker... Nå var det et par uker siden jeg gikk ei runde sist, men det er fordi det er formen og ikke været som stopper meg ..

I dag følte jeg meg ok, så etter å ha besøkt mormor i formiddag så gikk jeg ei lita runde rundt i nærmiljøet etter middag.

At det var litt mye føyke føltes i grunnen bare forfriskende..

#utno #mjøndalen

 Kongsberg !

Jeg har jo nevnt Kongsberg i forbindelse med et par legebesøk i det det siste.. Kongsberg er byen på "motsatt side" av Mjøndalen i forhold til Drammen..og om man skal til en spesialist eller noe hender det at man får time i Kongsberg..

Kongsberg er en koselig by med fossen og elva som midtpunkt..ellers har de Sølvgruver, Kongsberg våpenfabrikk og myntfabrikk...den er jeg litt usikker på om er i drift..men tror det.. HER kan du lese mer eksakte fakta om byen..

Her er noen bilder (i hovedsak av elva)  jeg tok på mandag, da var det sol og blå himmel..

Skihopperen Birger Rud er fra Kongsberg...

Litt lettkledde i snøen syns jeg...

Måtte gått krokbøyd inn her tror jeg...

Under her er det noen bilder fra snøføyka på vei hjem over bygda fra Øvre til Nedre Eiker

#Kongsberg #fotoMorgen og kveld her hos meg..

Om jeg stikker hodet ut av verandadøra og ser rett frem (eller jeg ser det ut av stuevinduet også da..hehe..) ser jeg ned på rådhuset...Slik ser det ut på morgenen..

Ser ut som noen har kommet på jobb.. (lys i vinduet oppe til venstre)..

Har ei gatelykt som lyser opp i front her...så lyser litt på kvelden også..

Ser vi litt mot høyere ser vi dette ( har vært bakgrunn til en del antrekksbilder )..bildet under..

Langt opp i bildet,i venstre hjørnet er sånn ca der jeg bodde som barn..

Vakkert med snø på trærne syns jeg...

#foto #mjøndalenÆr`e hær`e er party ?

I dag var det min tur til å ha en legetime i Kongsberg. Da jeg rusla litt rundt etterpå og selvsagt tok noen bilder , kom jeg forbi dette stedet... Blir vel ikke noe uteservering før snøen har gått tenker jeg...men greit å ha parasollene klare da ..

En Coca-cola-zero her til sommeren kan nok være koselig....men ikke nå...

#Kongsberg #uteserveringPlutselig så det slik ut her..

Må jo ta bilde av sånn fin himmel over Mjøndalen og rådhuset....

#mjøndalen #naturSnø ute..snømann inne !

Her i Mjøndalen har det kommet mye snø de siste dagene, og det er pent med hvit vinter syns jeg.. selv om masse snø ikke er så høyt opp på "ønskelista"som da jeg var barn..

Sprengkulda har heldigvis holdt seg unna foreløpig..

Her gikk jeg forbi da jeg hadde tatt en kaffe på Kamille i går , se HER.. Taket i venstre hjørnet er av barneskolen der jeg gikk som barn..

Under her er et bilde fra Kamille som jeg "glemte" å ta med i gårsdagens innlegg... Stilig snømann uten snø.. og gode kaker selv om jeg spiste brød..(dagens poetiske innslag fra meg..hehe..)

#Mjøndalen #kamilleblomster

 Dagens lunsj og noen nye blomster !

Skulle kjøpt litt nye blomster på tirsdag, men har ikke orka å ta turen ned i butikken før i dag. Så da ble det først en frokost/lunsj (første måltidet i dag )på Kamille i Mjøndalen..

Skal straks kjøre til en legetime så "stikker innom" å leser blogger senere i dag...

Koselig atmosfære, men ikke det beste lyset å ta bilder i ...

Blomstene gikk jeg innom Rema å kjøpte, mulig de ikke står så lenge, men siden vi ikke trenger så mange blomster her i leiligheten er det jo bare å bytte dem ut litt oftere..

Hortensia er fint synes jeg, men da må man ikke glemme å vanne altså....

Roser litt henslengt i vasen passer fint til hverdags... #Mjøndalen #kamille #blomster #rema1000 #lunsjRydda vekk jula..

I dag har vi rydda vekk jula for denne gang, da gutta var små hadde vi treet og pynten en stund ut i Januar ,men nå syns jeg det er deilig å få det ut etter en hel mnd med julestemning i stua...

Så i morgen får jeg kjøpe et par nye blomster tenker jeg..

Lunt og koselig med julestemning..men alt til sin tid... #nyttår #Mjøndalen

 Godt nyttår !

Riktig godt nyttår til alle som er innom bloggen min ! Her var gutta å spiste med oss i går, og det er alltid koselig ...da kan jeg slappe av selv om det er "gjester" her...de hører liksom til og føler seg heldigvis som hjemme selv om de bor for seg selv..

2018 blir forhåpentligvis et fint år, men som alle andre år får det vel sine opp og nedturer...men vi satser på mest bra !

Var jo ikke klarvær i går, men vi hadde fint utsyn til fyrverkeriet fra verandaen i leiligheten..

God mat, tv og litt spill ..og jeg tok et glass hvitvin til maten som jeg fikk av gutta på bursdagen min...Gløggen var uten vin..men god for det..

Denne søte flaska her var vertinnegave til meg...men den sparer jeg til sommeren tenker jeg...

#Mjøndalen #nyttårNesten som en vanlig lørdag !

Som vi pleier har vi vært og handla og tatt en kaffe i dag ! Det som er litt annerledes er at det ble på Eikersenteret i stede for i Drammen og at det er siste lørdag i 2017. 

Mitt nyttårsforsett (har egentlig ingen da....for det hjelper ikke med forsetter om de forblir forsetter , så en får heller se hva en klarer å få til underveis..).. er å fortsette å ha kafèdate med mannen på lørdager i det nye året ! Så kan dere glede dere til å følge med på om det blir kake eller rundstykke på meg...(ironi ..om du ikke skjønte det..hehe..) 

Tok noen bilder på vei over bygda som jeg lager et eget innlegg på !

Det var kaffe i koppene , men fylte dem ikke fulle siden det var påfyll.. dagens viktige opplysning nr to ..den første var at vi var på kafè...

#eikersenteret #øvreeeiker

 Foto som "kunst" !

Ikke stor kunst altså, men når man tar med juletrepynten ut i snøen for å ta bilder tar man seg i alle fall en kunstnerisk frihet... 

Stjerna ble hengt opp i et tre med lys...

Eplet fikk plass på de fargerike krakkene på torget i Mjøndalen...

#foto #kunst #blogg #Mjøndalen #snøMjøndalen i vinterdrakt !

Mjøndalen er jo hjemstedet mitt som jeg er veldig glad i , og der jeg fortsatt bor ! Mjøndalen sentrum er kanskje ikke det vakreste med alle de store bygga med leiligheter som har kommet de senere åra ( som bl.a vi bor i ), men det er noen koselige små bygg fra gammelt av som drar opp "sjarmpoenga" betraktelig..

Også er det jo flott langs elva og fine små områder rundt sentrum..også skauen da !

Her er bare et lite utvalg bilder tatt i vinter.. skriver litt under dem !

Her fra julestemning i sentrum på lille-julaften...

Et av to bakerier.. dette heter Mjøndalen bakeri og konditori..men vi som bor her sier bare KARLSEN...

Knudsensmia som du kan lese om HER..

Portåsen , der dikteren Herman Wildenvey bodde ..som jeg har fortalt om før ..

Her ser vi fra Krokstadelva over mot Mjøndalen..

Under her kommer noen bilder fra mannen og jeg gikk tur i "nabolaget "i går..jeg tror den lille skaukrullen ved enden av jordet heter Sannerhaugen..

Her ser vi mot Mjøndalen..og i høyden bak der Åsen der vi bodde før vi flytta ned i sentrum..

Mange vakre detaljer i går ettermiddag...

Noen fyrer i peisen...og månen lyser fint..

Taket på rådhuset med vinterhimmel mellom løvet på trærne..

Torget i sentrum pynta til jul..

Her ser vi utover deler av sentrum fra "leilighetsbygget" vi bor i... #Mjøndalen #vinter

 

 

 Jula 2017 !

Denne jula har vært vemodig siden det er første jula uten mamma... Men ellers har jeg hatt det hyggelig sammen med mannen og de to gutta våre !

I dag har mannen, jeg og yngste sønn vært nede å besøkt mormor en tur. Ellers var vi en tur rundt med blomster på gravene til de vi har mista på lille-julaften.

Gutta var her på julaften og lå over og spiste frokost her på førstedag, noe som er en tradisjon hos oss !

Ellers har det bare vært avslapping og en gåtur i går ettermiddag .

Skriver litt under bildene..

Lille-julaften tok mannen og jeg en Cognac hver ..ellers har det vært lite alkohol.. de som ville fikk øl eller vin til julematen...

Vi hadde ribbe med det som hører til på julaften..og riskrem og rød saus til dessert.. Her "representert " av rørt tyttebær og rød saus...

En liten titt fra julekvelden og frokosten med Waldorfsalat på 1.dag..

#Mjøndalen #julefred

 Nå var det godt med litt frisk luft !

Hei på dere, her har vi kost oss sammen med gutta ! De var her å feira julaften med oss og lå over til i dag og spiste sein frokost med oss og slappa av litt utover dagen. 

Etter at de dro tok mannen og jeg og gikk ei lita runde. Og det var deilig for det blir mye mat og stillesitting ....og man får lett vondt i hodet på slike dager..

Flere bilder og oppdateringer fra gåtur og julefeiring kommer nok etter hvert..

Gikk litt langs veien også så viktig å ha på refleksvest... 

Det var så utrolig pent med farga himmel og hvitt på trærne..

Mannen med lys fra åskanten av Mjøndalen i bakgrunnen...

Ser ut som en utsendt fra politiet..hehe...

#Mjøndalen #friluftsliv

 God jul !

Ønsker alle som er innom bloggen min en RIKTIG GOD JUL ! Så håper jeg dere får mange fine små eller store øyeblikk der dere kan kose dere, selv om alt i livet kanskje ikke er så lett akkurat nå...

Og er alt bare fryd og glede så nyt det også..

Her blir det stille feiring ..og helt sikkert mye hygge !

(Bildet er fra i høst..men syns det passa å bruke her nå også )

#Mjøndalen #førjulstid

 

 Byens beste lutefisk..

Vi har de siste åra snakka om å gå å spise lutefisk på Skutebrygga i Drammen, men siden formen min ikke har vært så god har det blitt med snakket..

Men i dag bare bestemte jeg meg for at vi må få prøvd den lutefisken "alle"skryter så av. Jeg ringte ned å hørte hvordan det var å få bord (mannen var på jobben enda), fikk til svar at det var fullt, men om vi bare var to kunne vi stikke innom å høre om det var blitt noe avbestilt.

Mannen hadde lyst, så vi dro og var der nede før halv seks ..nei helt fullt, men så var det en bak disken som sa..vent skal jeg sjekke om det ene tomanns-bordet der noen nettopp reiste seg og gikk er ledig en stund nå..og joda...

Det er virkelig noe av det beste jeg har smakt.. så blir nok ikke å lage lutefisk selv noe mer tror jeg..hehe..

Litt dyrt , men elvehundre kroner med driks det var det verdt altså !

Dårlige bilder med kompaktkamera i mørket...men dere får vel et visst inntrykk..

Masse forskjellig smakstilbehør en kunne velge i, tok alkoholfritt øl til maten..passer liksom ikke med brus og lutefisk.

Også var det fin stemning med lys på torget og ved elva i Drammen..

#drammen #skutebryggaLitt "småplukk" før jul..

Som dere sikkert har skjønt tar jeg det ganske rolig til jul i år. Men det blir både pakker, pynt og mat ..og sikkert mye kos uansett !

Så her er det bare noen små detaljer fra førjulstida..

Nå er pakkene pakket og de to som skulle leveres er levert... 

Mat og godt er kjøpt inn ,bortsett fra frukt, melk og grønnsaker. Surkålen er ferdig fra Nora, medisterkaker og ribbe steker vi selv.. Også fikk mannen ,slik han pleier.. vin, godteri og gavekort fra jobben..

Kjøper vel Flax-lodd en gang i året... og vant 25 kr x 2.. kjøpte to nye lodd , vant ikke noe på dem... et tap det går godt an å leve med..hehe..

#ribbe #flaxloddFra dagens tur ved elva..

Som nevnt i forrige innlegg gikk jeg ei runde nede ved elva her i dag. Fra Mjøndalen, over den nye broa og over til Krokstadelva der mannen er fra, og jeg "vanka" i ungdommen..

Rett bak der vi bor ligger den gamle broa over..og den gikk jeg over på veien hjem.. fint å ha slike muligheter til å gå ei runde rett utenfor døra.. 

Skriver under noen av bildene, men ellers er det bare litt av det jeg så på min vei...

Her ved "gamlebrua" der jeg starta turen...

Ser over mot Krokstadelva...

"Nyebrua" sett nedenifra...

Speider utover elva...

I huset bak hekken her bodde mannen og familien da vi ble kjærester.. så der var jeg ofte.. Huset er solgt nå...

Ser fra Krokstadsiden og over mot Mjøndalen...

Vinteridyll.. #nedreeiker #drammenselvaEt motiv, to ulike bilder..

Jeg gikk ei lita runde ved elva bak bygget vi bor i tidligere i dag. Var kaldt men deilig med frisk luft...men etterpå har jeg vært tom for energi, men har ikke vært noe jeg må gjøre så det er bare å ta det helt rolig..og nå skal jeg se litt på håndballkampen..

Tok jo litt bilder på turen, men de får jeg se om jeg orker å se igjennom etterpå. Bare legger ut bilde av denne "duppen" som jeg så på veien..

Syns det er så gøy med foto at bilder blir såpass ulike utifra hvilken vinkel man tar bildet fra...det er jo mye lyset som spiller en rolle i hvordan bilder blir...

Blått og vinterlig...

Her ser man mer av krusningene i vannet... #drammenselva #foto

 Mannen som får MEG..ehh..jeg mener DET.. til å skinne..

Eller ..hvem blir ikke fornøyd ( og skinner litt ekstra)  om de har en som uoppfordra finner frem pussesakene han har til motorsykkelen og begynner å pusse det blankt på kjøkkenet til jul...

Nå ble det pent her...

Kan til og med speile seg mens man tar bilder..

Ble litt forskjell syns jeg... #førjulstid #kromKlar... ferdig !

Så fort gikk det med julegavehandelen her i år.. ! Nå er det ikke så mange vi kjøper gaver til lenger (før var det en "haug" av tantebarn ), men før brukte jeg hele Desember på å finne gaver..opp og ned i butikken gjerne to ganger om dagen...da jeg ble syk var det forbundet med mye stress..

Nå er det færre pakker , men jeg har også blitt myyyyyye flinkere til å unngå å lage meg stress. Om ingen har ønska seg en helt spesiell ting kjøper jeg noe jeg tror de vil like og sørger bare for at det kan byttes om det ikke faller helt i smak..

Så i går dro jeg i butikken å starta på gavene ved elvetida og var ferdig med alle jeg skulle ha før kl var to ...og derimellom var det en halvtimes "pause" også. 

Der var posene med pakker i hus.. 

Viktig med energipåfyll underveis.. Uten mat og drikke duger jo helten ikke... #gaver #kkmagasinetFint motiv langs "bygdeveien"...

Dette "huset" står langs veien over bygda fra Nedre Eiker der jeg bor og over til Øvre Eiker som er nabokommunen.. Det ligger rett ved der ei klassevenninne fra barndommen bodde.. 

Jeg klarer ikke å huske om det var i bruk på noen måte på den tida jeg var i skolealder..

Jeg har ofte tenkt på å stoppe å ta bilder av det, og nå er det endelig gjort, jeg syns de tjærebrune veggene er fine som motiv ..kanskje jeg skulle ta noen antrekksbilder her en gang...eller veggene står seg fint alene syns jeg...

Fra en "svunnen tid"..men fortsatt står det her..

Nostalgi...

Syns "beplantningen" passa bra til huset...

Lurer på hva som har foregått bak de lukka vinduene før i tida... 

Litt lenger oppe på bygda står disse trærne på rekke og rad.... #nedreeiker #øvreeikerEn liten stemningsrapport fra i går..

I går kveld var jo søstrene mine en tur her og feira bursdagen min på etterskudd, som mange av dere fikk med dere i går.. Men siden jeg ikke rakk å legge ut noe særlig med bilder i går, kommer det noen her...

Ikke at jeg tror dere har gått å venta på det altså, men når man har en sånn hverdagsblogg som jeg har er det jo slikt man "fyller"den med...

Vi møtes ikke veldig ofte etter at barna ble voksne, men har god kontakt og mye å prate om når vi er sammen... så vi koste oss i går også...

Som jeg sa i går ble det mest kjøpekaker, men hadde hjembakte kanelsnurrer da.. Og som dere kan se er juletreet ferdig pynta ...

Også fikk jeg veldig fine gaver. Vin og sjokolade av yngste søster`n og superfine votter av eldste..(..jeg er den mellomste..) #blogg #desember

 Koselig kveld..

Har vært koselig med søstrene mine på besøk i kveld.. som noen så i forrige innlegg ble den feira en del på etterskudd ,dagen var jo 4 Desember...

Litt rart uten mamma som alltid pleide å være med når det var bursdager..men vi fikk prata litt om henne og hvor fin hun var.. så hun var på en måte med i år også...

Nå har jeg bare vært innom å kommentert hos et par bursdagsbarn her på bloggen....for nå skal jeg snart legge meg, så kommer sterkere tilbake i morgen tenker jeg.

Bare et bilde av serviset jeg dekket på med i dag, det fikk jeg i gave av storesøsteren min for veldig mange år siden..og det brukes i hele Desember..og resten av jula.. Litt flere bilder av gaver og sånt får jeg legge ut i morgen eller sener... God natt og fin morgendag til alle som er innom !

#blogg #mjøndalenFørjulstid på Portåsen !

Jeg har jo fortalt om Portåsen før. Det ligger bare noen minutters kjøretur fra der vi bor..og vil du vite litt mer om stedet kan du se HER... I dag kjørte jeg dit opp en tur og tok litt bilder, det snødde fine hvite snøfnugg da jeg dro, men de forsvant før jeg fikk tatt bilder...men det er jo litt stemningsfullt der oppe uansett syns jeg..

Til høyre kan du skimte scenen hvor mange kjente artister har hatt konsert, nå sist DDE..jeg er bare der når det ikke skjer noe da..så kan jeg gå helt i fred å ta bilder istedenfor..

Koselig stemning der oppe ...

Mangla bare Dompapen her....

#portåsen #mjøndalenDagens skogtur !

Som jeg fortalte i forrige innlegg ble det en liten skogtur på mannen og meg på formiddagen i dag. Kjørte over til andre siden av elva for her vi bor og litt opp i høyden der. Parkerte et sted som heter Bjørkedokk..og gikk til et par av vanna som ligger noen minutter opp i skogen der..

Det var jo mye sol i dag, men her var det en del skyggepartier også.. men det var deilig temperatur så det var deilig å være ute uansett..

Gikk greit å gå selv om det var litt snø og ganske isete i enkelte partier..

Sola kom til litt innimellom ...

Som noen kanskje så i forrige innlegg HER, hadde vi med kaffe og litt å spise på..

Her forsøker jeg meg på et hopp bak kvist og strå... #bjørkedokk #Krokstadelva #nydammen #børrekjenn #utnoSmultringen som forsvant..

Ja nå blir det ikke noe juleeventyr fra meg altså, men i dag var mannen og jeg på en liten skogtur og hadde med kaffe og (kjøpte)smultringer...

Kommer litt bilder fra turen etterpå tenker jeg, men nå er eldste sønn innom og skal få litt kaffe ..

Kort fortalt hva som skjedde med den smultringen under bildene...

Som blogger må man jo ha bilde av det medbrakte..hehe..

Men siden jeg brukte lang tid på bildene syns jeg mannen måtte få sin kaffe og smultring etter hvert....så da ble det bilder av en smultring og en kaffe..

#friluftsliv #skogturLitt sommer i vintermørket ..

Har ikke fått vært på tur og tatt bilder denne uka, og rett utenfor har det i grunnen vært litt grått de siste dagene... Så da tok jeg heller en tur i arkivet fra i sommer og fant noen fargerike bilder der..

Gleder meg til sommer igjen, men først skal vi kose oss med vinteren og jula.. det gjelds jo å være til stede HER OG NÅ !

Fra badetur..

Jordbær på verandaen..

Trærne blomstrer..

Markblomster i vasen...

#årstider #fotoHar penger...mangler "shopping-genet"...

Ikke at jeg er styrtrik altså..hehe.. Men etter å bare ha vært hjemme i flere dager nå måtte jeg ut å kjøpe i alle fall litt mat i dag. Tok en tur til Holmensenteret for å se om jeg kunne finne litt nytt på klesfronten og eventuelt kjøpe med et par av de 3-4 julegavene jeg skal ha  også...

Men fant ut at det er for tidlig for meg å kjøpe gavene, for jeg tenker at gutta kanskje finner på noe de ønsker seg sånn like før julaften..(ved siden av penger)

Og når jeg gikk å kikka på klær og litt småting til huset.. ble det bare sånn at jeg tenkte.. enda mer å fylle skapene med.. hva skal jeg med det egentlig.. så gikk vel ikke mer enn en halvtime før jeg satte meg med en kaffekopp og kikka på trafikken...

Kjøpte litt mat ... og dro hjem 300 kr fattigere enn da jeg kom til butikken... 

Har du "lett" for å kjøpe noe nytt... ?

#Holmensenteret #julehandel

 NÅ lyser det fint her !

Har jo vist islyktene jeg lagde HER, men det er jo etter det ble mørkt at det lyser fint i dem. Så da får dere et bilde til av hvordan de er nå på ettermiddagen/kvelden..

De er litt rufsete og "uperfekte"..men har sin sjarm også da..

Ønsker alle en fin lørdagskveld !

#diy #islykt Vinterland !

Er ikke så mye snø her , men nok til at det føles som vinter og det er jo bra siden det er Desember ! Her er bare noen bilder fra turen jeg var på i går for å finne litt å pynte islyktene jeg lagde med ..

Var jo ikke noen langtur, men koselig å ha med litt å spise på uansett...

Visste ikke at jeg hadde sååååå lange bein..hehe...

Lav sol over åsen...

Og en katt jeg møtte på veien.... #vinter #johaugvotterOg sånn ble islyktene..

I går starta jeg jo med å lage et par islykter, og i dag er de ferdige og lysa er tent ! Det som var litt dumt var at jeg brukte pappkrus til å lage åpning til lyset og det satt litt fast så måtte løsne med varmt vann . Plast som jeg brukte sist jeg lagde funker bedre..

Men litt koselige ble de jo uansett.. 

Nå står de å lyser på verandaen her...

#diy #islykterOlsen på Hjørnet !

Wow ! Nesten så jeg ikke trur det sjøl... Men nå har mannen og jeg nettopp kommet hjem fra en "tur på byen"..hehe.. varte bare en time , men allikevel da..

Vi tar jo en kaffe på lørdag formiddag..men å ta en tur og spise og ta et glass øl eller vin ..det har vi snakka om å gjøre i bortimot 10 år nå ( har jo hatt ei hotellovernatting eller to i løpet av sommeren da)

Nå bor vi jo et steinkast fra "pubben"..og endelig tok vi oss sammen og gikk ned trappa og bort å spiste en pizza og mannen tok en øl og jeg et glass vin..

Hyggelig var det, og det var jo kommet et par andre dit også..og det var visst mange som hadde bestilt bord senere i kveld..men da skal vi sitte hjemme å drikke te og se på Voice..

Kjempegod pizza forresten ..

Stemningsfullt ved inngangen..

Og her sitter vi å koser oss gitt...

Det har vært ulike eiere av stedet..og dette bordet har fulgt med hele tiden..kanskje jeg lagde noen av merkene i bordet for 30 år siden..

Her står jeg ved døra mi og tar bildet av stedet..(venstre hjørne)... #olsenpåhjørnet #mjøndalen

 Islykter på gang...

Nå er det jo et par kuldegrader her så da forsøker jeg meg på noen islykter igjen . Hvordan jeg lager dem ser du link til i innlegget HER..

Siden vi bare har et lite fryseskap her vi bor nå, satser jeg på at kulda holder et par dager til , så de kan stå på verandaen.

Skriver litt under bildene..

Fant litt grønt i en vase inne som jeg putta oppi det første laget.. som er så man kan sette noe oppa så det blir en åpning til lys...

Så gikk jeg bort til denne "skaukrullen" rett bortenfor her vi bor..

Fant litt ymse småting som kan pynte finte opp i lykta.. Før brukte jeg de røde bæra i hekken til naboen..hehe...  #islykt #diy Koselig feiring !

Egentlig hadde jeg lyst til å skrive PILLER OG ALKOHOL i overskrifta, for det var det jeg fikk i gave( vitaminpiller da)..hehe.. Som jeg skrev i forrige innlegg kom gutta hit å feira bursdagen min som er til mandag nå i kveld, fordi det passa best for yngste som skal ut å reise ..

Veldig fin gave syns jeg, og veldig hyggelig kort også.... kul og gledesspreder og greier...

Som dere ser er det ganske avslappa feiringer her i huset... #hjem #bursdagsfeiringDa snøen kom til den lille bygda som glemte at det var jul..

Litt merkelig overskrift kanskje for her i Mjøndalen blir nok ikke jula glemt ! Det er bare det at jeg noen ganger tenker at jeg fremstiller hjemstedet mitt som om det er et øde lite sted langt ute på landet...

Mjøndalen er ikke så stort og det er landlig og koselig her...men det ligger jo også sentralt i forhold til Drammen og Oslo... Så vi får med oss hva som skjer der ute i verden altså..hehe..

Men altså i går kom det mye snø her og det måtte jeg jo ta litt bilder av, i dag er det mildere og snøen har minska igjen !

Noen bilder fra Mjøndalen tatt på en grå-hvit vinterdag..

Og om du ikke fikk med deg at det står om Mjøndalen i Norsk Ukeblad denne uka kan du se HER

Knudsensmia som du kan lese om HER ..

Statuen av dikteren Herman Wildenvey , som vokste opp på Portåsen, som jeg har vist dere bilder fra mange ganger før...

Endene leiker seg i snøen ved Veiabekken..

Venter på våren...

Mjøndalen Bakeri der det er mye deilig bakst både til jul og ellers i året...

Som dere ser har de ikke glemt at det snart er jul...

51 bussen på vei til Drammen...

Koselig med det gamle stasjonsbygget ...

Et tog på vei i vinterværet...

Hun her hadde kanskje glemt at det går mot jul...trodde vel det gikk mot påske...men lyste fint opp i vinterværet da...

#Mjøndalen #portåsenHyggelig besøk !

Tidligere i kveld hadde vi besøk av en svoger og svigerinne som ikke hadde sett leiligheten vår enda.. De hadde med nydelige blomster og fine stjerner i sølv...som er midt i blinken nå i førjulstida .

Ble ikke noe hjembakst på gjestene..men heldigvis får man kjøpt litt på bakeriet rett nedi gata også...

Ønsker alle en fin morgendag !

Når man tar bilder før gjestene kommer blir det tomme kopper og glass på bildene..men de fikk både kaffe og julebrus... #kaker #blomsterGårsdagen !

I går var jeg på en artig fotojobb i Oslo..som jeg kan fortelle mer om senere..Måtte forholdsvis tidlig innover for å ikke bli stående i kø, så da ble det noen bilder( med kompaktkamera) fra Oslo i morgenmørket..

Tidlig morgen på Karl Johan..buttikkene var faktisk oppe allerede pga Black Friday, men de gikk jeg bare forbi..

Parkerte før Aker brygge og gikk forbi der på veien...

Stortinget var fint i mørket syns jeg..

Tok en kaffe på Oslo S før jeg gikk ned mot operaen og Bjørvika..

Gikk over ei flytebru ..og over til Sørenga/Sørengkaia , der har jeg aldri vært før så det var gøy å se hvor fint det var blitt der..

Og over her et par bilder av utsynet fra leiligheten vi jobba ut i fra.. skulle gjerne tatt bilder av den lekre leiligheten også..hehe...

Møtte denne flotte dama på vei hjem ... #oslo #Bjørvika #sørengkaia #akerbrygge #operaen

 Starta dagen med egg og bacon...

Ja starta vel ikke akkurat for var ikke før ved elvetida , men var det første vi spiste i dag ... Smaker alltid bra med både kaffe og mat på Picasso i Drammen.

Og så er det så trivelig stemning der, og man kan låne aviser å ta seg litt tid til å bare sitte å kose seg...

Mannen ville ha tre egg og det fikk han ..og så mye påfyll av kaffe som vi ville ha..

Fint i taket også.. Har jo hatt flere innlegg fra Picasso.. HER bl.a.... #Picasso #drammen

 Snø ute ..jul inne !

I dag gikk jeg en tur over til senteret som ligger rett over elva fra der vi bor. Kledde meg godt siden det var fullt vintervær..men jammen var det deilig luft og ikke noe kaldt..

Men litt snø hadde lagt seg, og måkinga var i gang..men i morgen er det vel borte igjen..

Jeg har ikke pynta til jul enda, gjør det nok neste helg.. for Desember er julemåneden så pynten forsvinner fort etter nyttår.. Men som dere vel har sett i butikkene dere også.. der er jula i gang for fult...

Hvilke julefarger liker du best å pynte med ? Hos oss går det mest i rødt...

#snø #buskerudstorsenter

 Før snøen kommer !

I morgen er det meldt mye snø så da syns jeg at jeg må få lagt ut disse høstlige bildene som jeg tok for et par uker siden , samtidig som jeg tok bildene i forrige innlegg...

Dette er fra "bystranda" i Drammen , vi har bare gått forbi der, men noen ligger der om sommeren ...men tror ikke så mange bader der..pent er det i allefall med slike grøntområder i byen..

#snartvinter #drammenHolmennokken !

De bildene her tok jeg for et par uker siden da jeg var hos mormor..og bare gikk over brua til denne lille holmen som ligger med fint utsyn over Drammen og elva..

Jeg har bare vært der et par ganger når det ikke har skjedd noe der. Men det har blitt laget sankthansbål der flere år nå..og det hender det er konserter eller andre ting som skjer på denne fine plassen.

( Denne gangen skriver jeg litt over bildene..pleier jo skrive under så greit å gi beskjed syns jeg..hehe..)

 Disse blå "kunstverka"som står der er jo også litt fine...så  di måtte fotograferes fra ulike vinkler..

I tillegg til de runde blå.. er det krakker og trær og veier å spasere på...

Og man kan se toget kjøre inn til Drammen stasjon...

Eller se over mot bystranda..

Og se svanene på elva..

#holmennokken #drammen 

 

 Siden sist....

Nå er det jo gått noen dager siden siste innlegg fra meg. Da er det hyggelig å se at det har vært mellom 50 og 75 lesere innom hver dag.. Noen ganger må bare nakken min ha det helt rolig fra "tastaturet"...men da savner jeg bloggen kjenner jeg.. (selv om jeg har vært innom å lest hos andre)..

Men altså som dere så i siste innlegg på fredag HER .. hadde vi 36 års bryllupsdag i går, da spiste vi mat og så på tv som vi gjør de fleste andre dager også..hehe...

Ellers har det vært stille og rolig frem til i dag da jeg først var hos fysioterapeut og så en tur hos mormor ! Og før fysioterapien tok jeg en kaffe på senteret rett ved, å koste meg med et blad..

#costume #gulskogensenterBlomster til meg...

I dag da mannen kom fra jobben hadde han kjøpt med nydelige blomster til meg ! Som jeg har nevnt før er jeg ikke så opptatt av å få gaver og blomster, det viktigste er å ha det trivelig sammen..men en ekstra oppmerksomhet av og til er koselig det også..

Også må jeg si mannen kan "tenke"smart også.. vi har 36 års bryllupsdag på mandag, men han tenkte det var fint å gi blomstene før helga... som jeg skulle gjort det "sjæl"..hehe..(men det her var helt overraskende altså, han er flinkere til å huske bryllupsdager enn det jeg er )

God helg alle sammen !

Fine ikke sant..og legg merke til mannen som står å vasker kjøkkenbenken i bakgrunnen..DET er EN av grunnene til at vi fortsatt er gift...

#blomster #kjærlighet

 

 Vinter og høst på en gang..

Her er noen bilder jeg tok i dag ! Der det var skygge var det vinter etter snøen som kom i går..men der sola varma dukka høsten frem igjen..

Full vinter på Sølfastøya.. på vei mot Drammen fra oss..

Der kommer sola over åskammen..

De tre litt mer høstlige bildene under her er ved Landfalløya litt lenger ned mot Drammen..

Og bildene av endene under her er tatt i Mjøndalen...

#foto #naturEn liten titt hjemme hos meg !

Ja ikke bare hos meg , men mannen også da..men siden det er jeg som har blogg skriver jeg ofte meg/jeg ! Noen av dere husker kanskje at vi hadde kjøpt et nytt skap og tv benk i stua.. her kan dere se det ferdig montert..

Jeg er ikke sånn veldig opptatt av interiør, men liker å ha det enkelt og koselig..og fargen som går igjen flere steder er blå.

Noen bilder er helt nye , noen av blomstene er litt underveis, for å få litt farge i innlegget..hehe..

Litt tekst under bildene...

Det her var innflyttningsgave....

Sånn så det ut da mannen monterte tv benken for noen uker siden...

Litt rundt i stua og som dere ser er det åpen kjøkkenkrok bak spisestua...

Litt detaljer...og fineste gutta ... 

Når jeg står opp på soverommet tar jeg en titt i speilet før jeg starter dagen.. tulla..går som regel rett inn på badet..hehe..

 

Litt blått på soverommet også...

Og på verandaen har vi denne fine utsikten /utsynet... #interiør #hjem

 

 

 En time i Drammen er bedre enn en dram i timen...

Det er et "ordtak" fra gammelt av  som er slik..bare motsatt.. Det er bedre med en dram i timen enn en time i Drammen..men sånn er det ikke nå i alle fall for Drammen er blitt en veldig fin by..

Etter ei uke som formen ikke har vært så ok tok vi en tur og gikk ei runde i finværet Drammen i dag. Gikk litt andre stede enn vi pleier, forbi stasjonen og nedover mot havna på strømsøsiden av elva.

Og før vi gikk bort til bilen var vi innom museumsparken en tur også..

En liten photoshoot..og skyggen fra fotografen er med...hehe..

Starta med en kaffe, og siden det er farsdag spanderte jeg en makron på mannen... tulla..han kjøpte den sjøl..

Motorveibrua speiler seg..

Litt ymse motiver fra området der vi gikk...

Nostalgi...

Så var det en tur i museumsparken...

Høst og vinter på en gang...

#drammenmuseum...

#ego #høst #drammen #bloggBare noen nyper !

Her er noen nyper fra jeg var på "fototur" her om dagen.. og selv om det "bare" er noen nyper syns jeg de er vakre og fortjener sitt eget innlegg..

Så ønsker jeg alle en fin lørdagskveld !

#natur #nyper #fotoBlomster inne ..

Tidligere i høst var det jo litt oransje blomster på bordene her. I forrige uke kjøpte jeg noen rosa, greit å variere litt når man ikke trenger så mange.. En i kjøkkenvinduet, en på et "avlastningsbord", og så er det som regel litt blomster i en vase på salong eller spisestuebordet.

Og i desember blir det vel litt rødt tenker jeg....

#hageland

Nå er det bare to små roser igjen i en liten vase... så kjøper vel noen nye til vasen i morgen..( Novemberkaktusen står i kjøkkenvinduet, men greit å ta bilde der det er best lysforhold ) #hjem #blomster

 En dårlig hårdag !

Føler meg litt sånn om dagen jeg også, men har bestilt time til klipp neste uke.. Litt pjusk men kan jo være hyggelig og grei for det..hehe..

#drammen #fuglelivDen tida av året !

Ja nå er det begynt å bli morgener med rim og iskrystaller her , i dag var det forholdsvis mildt og mer høstlig..... men for et par dager siden var det rim og hvitt på bakken... så man skjønner at det går mot vinter.

I dag har jeg vært innom mormor og da var jeg nede ved elva der og tok litt bilder...men de var litt mer preget av høst.. skal se om jeg får lagt ut noen senere i kveld .

Men her kommer en smak av "kulde"..

#høst #vinter #rim #frost #naturVed elva..

De bildene her tok jeg for ca ei uke siden, samme dag som jeg tok bilder av høst i Drammen. Kjører jo forbi Gulskogen på vei hjem og siden det var en deilig dag med sol, stoppa jeg å tok noen bilder nede ved elva der også..

Der er det en del gamle bygg og andre ting  som egner seg som motiver ...

Ingen tvil om at det er høst...

Trærne speiler seg i elva...

Dette er rett bak Gulskogen-gård..der jeg b.la har tatt bilder av påfugler..

Ikke bare trærne som har fine farger...

#Gulskogen #drammenselva

Noen fugler som koste seg...

#farger #blogg #fotoLørdag i November..

Den er ganske lik lørdager ellers i året her hos oss... Så i dag ble det kafètur på mannen og meg igjen. Senter på en lørdag er ikke det beste, men siden vi var så tidlig ute at vi var hjemme igjen før 11.30 var det stille og rolig..

Kommer innom å leser litt av dagens blogginnlegg snart... men først skal jeg ha en tallerken risengrynsgrøt... som også er typisk for lørdager her i huset !

Starta med rundstykke...

Avslutta med en muffins ..på deling... #hehe #jordbærpikeneDeilig luft og vakker himmel !

I dag har jeg hatt besøk til lunsj, og det var koselig. Kan legge ut et par "matbilder" etterpå. Men altså i ettermiddag var det så flott himmel at jeg bare måtte ut å ta et par bilder. 

Ble ei runde på 20 min i helt nydelig luft... den vakre himmelen forsvant fort, men  gatelysa var ikke så ille de heller..hehe..

Jeg rakk å få himmelen foreviget før fargene forsvant helt....

Dette er i nærmiljøet vårt..

Ikke det skarpeste månebildet, men synes stemningen i det ble fin.. #Mjøndalen #natur

 Med gutta på tur !

Ja ikke Dæhlie og Ulvang og de altså.. men gutta mine ! Nå var det vel minst ett år siden vi hadde fått til en skogtur sammen. Men i dag klaffa det , og været var fint..bortsett fra blåsing, men gikk greit det også..

 Vi kjørte opp til Spiralen i Drammen og gikk bort til en plass som ligger ca 10 min fra parkeringa( yngste sønnen gikk opp fra der han bor i Drammen) ..der har vi en "fast plass" ei steinrøys som alltid er ledig til oss..hehe..

 Deilig å sitte å se utover Drammen, elva og Eikerbygda der vi bor . Koke kaffe på bålet og varme rundstykker med ost i glørne... 

Gutta tar en prat mens de passer på bålet...

Et par fine timer i sola..

#kaffe #spiralen #drammen #utno #friluftslivDrammen i høstfarger !

Dere som var innom bloggen min i går så at jeg hadde vært en tur i Drammen å tatt litt bilder ! Gårsdagens innlegg ser du HER.. Jeg var bare rundt i sentrum på begge sider av bybrua, men det er jo så mye flott å ta bilder av at jeg måtte sette sammen i "collage" så innlegget ikke skulle bli en km langt..hehe..

 Som dere vet er jeg veldig glad i Drammen ,det ligger jo bare ca 1 mil fra Mjøndalen der vi bor, og er byen jeg har vokst opp med.

Man kan jo også ta en tur til Spiralen eller Bragernesåsen om man vil på skogtur.. Og nede ved Ypsilonbrua er det også veldig fint.. har jo hatt tidligere innlegg derfra, med "lydkulene" bl. a

Om du ikke har vært i Drammen før kan det anbefales..

(Skriver litt under bildene)

Elva er med på å gi byen det lille ekstra..

Bragernes torg med kirken og bragernesåsen bakerst i bildet...

Flotte gamle trær...

Duene som samler seg på statuen på fontena...

Noen detaljer fra torget og området rundt..

Oppe ved Bragernes kirke..

Bybrua i bakgrunnen..

AASS bryggeri.. som  er en flott bygning...

Bakgården på Picasso der vi har spist frokost mange ganger på lørdager...

Over bybroa og litt over på Strømsøsiden av byen, der togstasjonen ligger...

#høst #drammenDrammen sist i Oktober ! (..med litt juks)

Nå er det ikke lenge til vi går inn i November, og kanskje kommer snøen snart ! Så i dag passa jeg på å få tatt noen høstbilder i Drammen..og det ble selvsagt mange..

Men her har jeg valgt ut noen detaljbilder ,hvor jeg har juksa litt med å holde opp blomster og blader ... må jo være lov det når man sier i fra syns jeg..hehe..

Bildene av blomstene er ved Bragernes kirke.. 

Bildene av bladene er på Strømsø torg....

#høst #foto #drammenKos på økocafè i Mjøndalen !

I dag spurte ei venninne om vi skulle ta en kaffe sammen ,og da foreslo jeg å ta en tur på Green Tree som ligger rett ned for der jeg bor ! Jeg "oppdaget" hvor koselig det var der for et par uker siden..

Litt usikker på når de starta opp , men de har vel holdt på et års tid i alle fall. Jeg har gått forbi der mange ganger uten å gå innom..dumt av meg...hehe..

Men altså for et par uker siden bestemte jeg meg for å gå inn å ta en kaffe der..og ble positivt overrasket ! God mat , god kaffe, fin rolig atmosfære..og meget hyggelig betjening !

Også kan man jo kjøpe med seg mye godt og spennende hjem også !

(..ikke de beste bildene siden jeg bare hadde med kompaktkameraet )

Vi fikk smaksprøve på helt nydelig blåbæris, og ble servert påfyll på kaffen ved bordet...HURRA for ekstra service ! (Ikke reklame)

Ekstra pluss for lokale råvarer, som brød fra Skog Bakeri og honning fra Portåsen ! Og boka som er til salgs er det Pål Andrè Grinderud som er fra Mjøndalen som har skrevet, og han prata jeg mye med på skolen som barn...Den siste boka hans heter Frykt reiser sakte !

#økologisk #mjøndalen

 Anne på landet !

I går hadde jeg jo et innlegg der jeg var på gåtur forbi barndomshjemmet , det kan du se HER .. Og her kommer bare noen bilder til.. av litt av det jeg så på min vei, som trær med fine høstfarger bl.a..

I svingen her leika vi ofte...

Noen høstlige detaljer...

Et tak og et tre.. og det var det..hehe... (..poeten slår til.. ) #foto #høstBarndommens veier var blitt enda mer humpete..

Barndomshjemmet mitt ligger ca 2 km fra sentrum av Mjøndalen der hvor leiligheten vår er. Stedet jeg vokste opp heter Bråta ! Overskrifta var helt bokstavelig ment for jeg hadde en superfin og harmonisk barndom .. det var bare veien som var humpete   (.. jeg har hatt tidligere innlegg herfra også ..bl.a HER )

 I slutten av forrige uke kjørte jeg opp til ungdomsskolen og gikk derfra for at turen ikke skulle bli for slitsom for meg.. men en halvtime i rolig tempo med kameraet ble en fin tur..

Det var og er fortsatt to veier å komme forbi barndomshjemmet mitt på.. enten den gamle "humpeveien" eller den som var asfaltert og gikk forbi Kjøya og nedover.

Nå kan du bli med på ei lita runde her om du har lyst ! Legger ut noen flere detaljbilder i et senere innlegg tenker jeg .

Skriver litt under bildene..

Husker vi måtte svinge unna de verste humpene da vi sykla til og fra skolen her.. og nå var det jammen blitt enda verre humper..

I denne bakken (Norlibakken..:)  ramla jeg på sykkel og slo høl i haka da jeg var ca 7 år..måtte sy fire sting..

Postkassestativet som jeg var innom hver dag omtrent, tror vi hadde på nederste rekke nr to fra høyre.. men postkassa er bytta ut for vi hadde grønn...

Her har jeg passert huset vi bodde i , det grå i bakkant der...

Så kommer vi til denne svingen og der bodde Johannes eller "onkel Johs " som var en veldig koselig mann som alltid kjøpte lodd av oss barna og vi fikk epler av ham som vokste på store trær i hagen hans.. Og i Havna, det grønne gresset på venstre side sto det en fin hest som her Svarten som fikk epler og brødskalker av oss..

Det var stas å møtes ved masta for å leke..

Rundt svingen kommer vi nedover mot Kjøya der det er flere hus og et par bondegårder ..

Så snur jeg meg å ser tilbake mot huset der "onkel Johs " en gang bodde..og et lite stykke bakenfor der var /er huset jeg bodde i..

Nå er det sauer de har på gården jeg passerer, da jeg var barn var det kuer og griser der..

Ikke mye ull igjen her...

Her kunne vi også gå eller sykle forbi gårdene.... men litt skumle noen av de som bodde der syns vi barna.. 

På andre siden av jordet var der jeg starta på runda ...

Her er jeg et stykke nede på Kjøya..der veien deler seg..men møtes lenger nede..

Her er jeg tilbake ved skolen der bilen står..

#Mjøndalen #bråta #kjøya #barndom #sauer

 Alene på kafè !

Dere som kjenner meg vet at jeg ikke syns det er noe "ekkelt" å sitte på kafè alene. Men så er jeg stort sett så tidlig ute at jeg har kafèen for meg selv også da..hehe.. ( men sitter gjerne alene om det er mange der også ..)

Kamille i Mjøndalen er et hyggelig sted som jeg har fortalt om før og som ligger i huset vi bodde i da vi var nygifte , før vi bygde huset vårt.. Derfor syns jeg nok det er ekstra koselig å ta en kaffe der innimellom ( og det er blomsterbutikk der også ) !

Og i dag spiste jeg frokosten min der....

De har veldig god mat og kaffe..

Ikke noe å si på stemningen...

Kikke i et blad , med moter som står i kontrast til den romantiske stemningen i kafèen...

Høststemning...

Less is more..

Koselig ute også.... #kamilleblomster #Mjøndalen ( ikke reklame)Hurra for mormor !

I dag blir det et gratulasjonsinnlegg til mormor som fyller 98 år ! Som dere vet er ikke jeg slik at jeg liker å skrive så store ord på bloggen...men kan med letthet si at jeg er heldig med "valg" av mormor..hehe..

Hun er jo naturlig nok ikke like sprek som før...men jammen klarer hun seg bra alderen tatt i betraktning !

Vi feira henne litt på søndag noe hun satte pris på, i dag har flere av oss vært en tur innom eller ringt..og nå er hun på kveldssenter og blir nok feira litt der også...

Hipp hipp hurra og gratulerer til mormor !

Hadde ikke med kameraet på feiringa, men yngste sønn la ut bilde av seg og (guttenes) oldemor på instagram. Så det øverste er fra årets feiring, de to andre er fra andre bursdagsfeiringer det siste året.. (og i sofaen er det oldemor som har det litt moro med eldste sønn)... som dere ser er hun ei blid og humoristisk dame...

#bursdag #bloggMunch`s hus !

Kan jo ikke la være å ta med bildene derfra ...selv om det har blitt mange innlegg fra Åsgårdstrand etter vi var der i går ! Men det er så fint der borte og nå på høsten var fargene så fine også.. Munc`s hus kan du lese mer om HER..

 Og noen "selfier" (mannen har tatt dem da) av meg er med for å skape litt mer liv og personlighet i innleggene..hehe.. Ikke for at jeg elsker å se meg selv i den grønne genseren og olabuksa altså...

Ligger så fint der oppe på haugen...

Fint å sitte på en krakk å se ut over vannet...

Idyll...

Snart kommer vinteren og så en ny vår og sommer..men førts får vi glede oss over høsten ...

Litt skeptisk til fotograferinga....

Snart for kaldt med tøysko nå..

Og Munch`s hus ligger selvsagt i denne gata... #Munch #Åsgårdstrand #friluftsliv Litt mer høst fra Åsgårdstrand !

Her kommer det litt flere bilder fra gårsdagens tur til Åsgårdstrand, og jammen tror jeg det blir et innlegg til også... for jammen har jeg knipsa mange bilder..hehe..

Åsgårdstrand er jo et lite sted så det er fort gjort å ta ei runde å få med seg det meste av "sentrum"der..og det er så idyllisk å mye pent å se mens man rusler ei runde..

Her er bare en liten smakebit ... skriver litt under bildene..

Her er noen bilder som viser litt av det vi ser på veien rett bortover fra kafèen og til vi kommer til en vei som går ned til vannet og brygga som det var noen bilder fra i går.. HER 

Mange koselige hus og hager...

Og jeg er jo litt høstlig jeg også..i grønt..

Mer høstlig blir det vel ikke...

Der nede er brygga mannen bada ved..

Løvet er på vei ned fra trærne...

Fine detaljer..

Her har vi passert brygga og stranda..

Så kommer vi til båthavna og hotellet rett opp for den... Litt lenger frem ligger Munchs hus ..men det får bli i neste innlegg..

#Åsgårdstrand #vestfoldGod natt og fin morgendag !

Har jo hatt et par innlegg fra Åsgårdstrand i dag ! Men jeg har jo også noen fine bilder som viser høsten på det som har blitt mitt favoritt sommersted de siste årene.. 

Men de får komme etter hvert.. nå skal jeg straks legge meg...så her er bare en liten "sniktitt"på høstfargene i Åsgårdstrand !  Så ønsker jeg  bare alle en god natt og håper dere får en fin dag i morgen !

#høst #Åsgårdstrand

 

 Nede på bryggekanten.. og mannen han bada..

Vi var jo i Åsgårdstrand på formiddagen i dag som noen sikkert så i forrige innlegg HER ! Og etter vi hadde drukket kaffe måtte vi jo rusle ei runde før vi dro hjem..og selvsagt måtte jeg ta noen bilder (kommer sikkert noen flere etter hvert også )..

Da vi kom ned ved brygga var det et par som var på vei ut for å bade, og det fikk mannen veldig lyst til også.. så da de gikk opp igjen fikk han raskt av seg og stupte uti ..og jammen var han en stund uti også..

Friskt og deilig nede ved vannet...

De her var på vei ut for å bade.. men de kom fort opp igjen...

Vi rusla litt å tok litt bilder til de hadde gått (for mannen måtte bade i "adams drakt"..hehe.. ) Han ville ikke ha så mye badebilder av seg her..men fikk lov å ta med ett lite et da...

#bading #Åsgårdstrand #friluftsliv #visitvestfold #bloggKos på Munchs cafè !

Vi fikk ikke tatt så mange turer som vi hadde håpa på til Åsgårdstrand i sommer, både pga. formen og været.. Så i går bestemte vi oss for å dra dit å ta lørdagskaffen der... som tenkt så gjort..

Kosa oss inne på kafèen og rusla ei runde i gatene før vi handla mat og kjørte hjem..

Var litt skya med en gang vi kom, ellers hadde vi drukket kaffen ute...

Mye godt å velge i...

Ble Napoleonskake på oss...

Gammelt og "ærverdig"..

Var bare oss som satt der så tidlig, så da vi kom tente hun som jobba der opp i peisen... sånt syns jeg gjør at man føler seg ekstra velkommen..

#Åsgårdstrand #munchscafeRot i stue.... Rot i hue..

Skulle jo stått stua , men da måtte det stått lua for å rime..og det hadde jo blitt helt feil. Men altså i går ettermiddag kom noen møbler vi hadde bestilt for noen uker siden..

Vi mangla et par ting for å føle at "alt" kom på plass i leiligheten. Vi bestilte en skjenk og tv-benk i samme serie. Men da dette ble levert til oss i går ettermiddag føltes det som vi hadde bestilt hele møbelbutikken....så mye esker for to ting a gitt...

Og selvfølgelig hadde jeg en dårlig dag med ekstra vondt i hodet.. så det var uaktuelt for meg å bidra særlig med utpakking og montering ( heldigvis ikke helt flatpakka, mer dører og hyller som måtte settes på ).. så mannen tok jobben alene mens jeg satt å spiste After Eight og fulgte med om jobben ble gjort etter min smak..hehe..

Mens jeg satt der så jeg at duken på verandabordet hadde blåst nesten av , så gikk ut for å få den på plass (samtidig som jeg prata med yngste sønnen som hadde ringt meg )... der ute så jeg at det var vann i ei lys-lykt også, og begynte å ordne med det..

Så gikk kvelden , mannen fikk skjenken på plass..men siden han skulle på jobb i dag gikk han etter hvert å la seg og sovna.. Da jeg skulle legge meg fant jeg ikke tlf noen steder.. så måte vekke mannen å be ham ringe meg.. da hørte jeg det dura fra verandaen.. og der under duken var tlf... snakk om å være "fjern"a..

Skriver litt under bildene !

Dette var bare noen av eskene..

Her er sjenken på plass, som dere ser sitter jeg å følger litt med på monteringa.. og litt på tv..

Mannen slutta tidlig på jobb i dag, så mens jeg var ute for å finne noe å ha oppå skjenken hadde mannen fått på plass tv- benken også ( nesten da.. for han hadde dratt på trening da jeg kom hjem og da ville han vente med å sette på plass tv`n til jeg så om den sto riktig.. )

Hadde ikke helt "piffen"i dag heller jeg , så det jeg kom hjem med var en vase... men det er jo en begynnelse i alle fall..

Under her lå telefonen i går kveld..med "klypa "på...

#hjem #telefon #møbler #møbelringen #interiørDagens andre tur..Med motorsykkel !

 

Nå ble det mange innlegg i dag, men siden det er et slags "fotoalbum" for meg selv også blir det slik når man har hatt to "opplevelser" på en dag..og i tillegg fyller yngste sønnen år i dag...

Som jeg nevnte tidligere i dag ble det først en skogtur så en tur til "Kubbiken" i Drammen med motorsykkel..

Nå skal vi se farmen på opptak, så kommer innom å sjekker litt på bloggen etterpå ..

Skriver litt under bildene !

Om noen lurer heter sykkelen Street Bob og er en Harley Davidson 1584 kubbik..

Parkerer sykkelen med de andre..og sitter på krakken og ser litt på "livet"..

Mens vi satt der kom det en som tydeligvis syns det var en tøff sykkel for han stilte seg opp mens "kona" knipsa flere bilder av ham..Tror ikke de la merke til at vi satt der og at jeg tok bilder av dem for han holdt i sykkelen som om han eide den..men var jo bare gøy det da...hehe..

På vei hjem ... #motorsykkel #harley

 Skogtur med litt ekstra utfordringer...

Som jeg nevnte i forrige innlegg ble det både en skogtur og en tur med motorsykkel på oss i dag. Her kommer noen bilder fra skogturen. Vi finner et sted like ved der vi parkerer..så trenger ikke gå lenger enn 5-10minutter for å føle at man er på skikkelig tur..

Men det er litt bratt og ulendt terreng så man får brukt muskulaturen på en litt annen måte enn om man går på flate stier.. så da blir det litt "trim"også...

Ikke så langt fra "sivilisasjonen"..men dere ser vi er i høyden..

Det er her vi har vært på tur å plukka bær, men i dag plukka vi ikke noe..

Her ser dere at det er litt bratt og ulendt...

De fine blå her så vi på veien til og fra... #friluftsliv #fotoHar utnytta dagen !

Siden både været og formen har vært forholdsvis bra i dag..har vi utnytta den "maksimalt". Først en liten skogtur med niste og te... Så en tur med Harlyen til Drammen og en kopp kaffe på krakken der..

Ordne håret brukte jeg derimot ingen krefter på...

Får legge ut litt flere bilder senere !

Bustetroll...

Finne en fin plass å sitte...

Så hjemom å slappe av litt og så en liten motorsykkeltur...

I farta ...

Dagens første kaffe... #friluftsliv #motorsykkel

 Hipp hurra !

Gratulerer så mye til yngste sønn som har bursdag i dag ! Vi feira jo dagen her på fredag.. se HER.. Som det pleier blir det ikke så mye "skryt og store ord" her på bloggen.. liker bedre å si det direkte..

Men denne søte lille gutten på bildet er fortsatt søt.. og snill, flink og kjekk...

#gratulerer #bursdag

 Ved Åsendammen ! ( og motivet som beveget seg litt for raskt for fotografen..)

Her om dagen hadde jeg med makrolinsa og kjørte opp til Åsendammen  ! Dere som kjenner meg eller har fulgt bloggen min lenge vet at her pleide jeg å gå tur forbi da vi bodde i huset i åsen i Mjøndalen (siste halve året har vi bodd i leiligheten i sentrum av Mjøndalen )..

Var litt rart å være her oppe i nærmiljøet til der vi bodde i over 30 år..

Det var faktisk blitt litt forandring på det siste halve året.. for nå var det hugget mye skog så en kunne se ned til golfbanen og jordene på en annen måte en før..

Blir litt spesielt med makrolinse på slike "omgivelsesbilder"....men litt fint også syns jeg..

Pumpehuset på demningen...

Det ligger jo også en gård med mange hester der oppe, etter det var hugget ut var det plass til dem på andre siden av veien også..

Ser nesten litt vårlig ut det her...bladene er gule men gresset er grønt..

#åsendammen

Hugget godt ned...

Og da ble det jo god utsikt også...

#nyper

Litt mer høst...

Dette motivet hadde gjort seg fint med litt snø på grenene...men den får vente en stund til syns jeg..

Sto der så fin, men å stille inn makrolinsa skarpt raskt nok ..se det klarte jeg ikke... #rådyr #natur #friluftsliv #foto #mjøndalenHar kost oss vi..

Ja gutta er fortsatt her, men som blogger må man jo informere leserne om hva som skjer..hehe... Enkel og grei 30 års feiring av yngste sønn som har bursdag til søndag..

Kaka smakte bra, og "påsmurt" er veldig greit så det ikke blir så mye styr med matservering..

Et par pakker i tillegg til penger som er overført til konto var han fornøyd med... #bursdagsfeiring #mjøndalenGod helg !

I dag er det bare å komme seg ut å nyte høstsola (på Østlandet i alle fall) ! Her blir det på verandaen , men deilig det også...

Og i kveld kommer gutta hit på kaffe for å feier yngste sønn som fyller runde år på søndag..som jeg nevnte i går..

Riktig god helg ..uansett været der du er !

#høst #påverandan #Mjøndalen #farger #helgEttermiddagstur med skygger og lys...

I ettermiddag mens jeg venta på at glasuren til kaka jeg bakte skulle bli kald. Tok jeg med kameraet og kjørte opp å parkerte slik at det er ca 10-15 min å gå opp til Portåsen..

På vei opp var sola på vei ned bak åsen..men da jeg hadde passert Portåsen og var på vei ned kom sola over åskammen og lyste opp på åkre og trær ..syns det ble fint med blandingen av lys og skygger..

Forklarer ikke så mye for har jo lagt ut innlegg fra disse omgivelsene tidligere også..men skriver litt under noen av bildene...

På vei opp mot Portåsen...

Har passert Portåsen som lå i skyggen....

Sola på vei ned her også...

Utnytter sollyset til en "skyggeselfie"....

Fin kontrast av sol og skygge...

På toppen her var det bare sol...

Ser utover bygda ..mot Øvreeiker...

Høst..og ettermiddag....

Nærmer meg bilen her.... #portåsen #natur #Mjøndalen #utno #bloggHøstferie ..og god tur til Frodith !

Denne uka er det jo høstferie og mange skal ut å reise, jeg skal bare være her hjemme da. Ønsker alle ei fin uke uansett om de har ferie ....eller ikke .. Skal ut å reise eller ikke..

Hvorfor jeg spesielt nevner Frodith er fordi jeg vet hun skal på tur til Bergen,( i natt tror jeg..les om det HER..)..men også fordi jeg husker i sommer da Frodith og jeg møttes i Drammen og hun skulle hjem med toget..og hun likte så godt bildet som hang høyt opp på veggen på stasjonen..

 Jeg syns også dette bildet passer fint til all som skal ut å reise.. (Tok det en dag jeg var i Drammen)... God tur !

Ser ut som det ligger på bakken..men henger høyt opp på veggen... #drammen #høstferie

 Knudsensmia.. og litt mer høstfarger fra Mjøndalen !

Dere som var innom bloggen min i går så at jeg var litt rundt i nærmiljøet og tok noen høstbilder HER.. Først borte på en liten haug med skog, på vei hjem svingte jeg bortom Wildenveysplass (en liten park i Mjøndalen).. rett ved der ligger det ei smie, nå tror jeg det bare er noen som holder på der som en hobby, men da jeg var barn var det aktivitet der daglig , da var det bestefaren til en gutt i klassen min som jobba der (eide vel smia også tror jeg ) Litt om smia kan du lese HER..

Skriver litt under bildene...

Koselig med slike innslag blant store moderne bygg i sentrum...

Høst i Veiabekken..

Høstfarger på trærne...

Godt fotolys...

Her et bilde fra jeg var borte ved "haugen"..

Dekorativt med gamle redskaper...

#høst #Mjøndalen #knudsensmia #foto

 Oransje.. når til og med maten "matcher"...

Oransje er ikke favorittfargen i hjemmet..men hadde av en eller annen grunn lyst på noen oransje blomster nå. Så var borte på Plantasjen å kjøpte noen i dag.

Trenger ikke mange blomster her i leiligheten, og det er veldig greit å bytte ut litt ofte da syns jeg..

Så nå er det en oransje søndag her i heimen..til og med maten passa inn..

Noen roser i vasen jeg kjøpte i sommer, billige var de også 60 kr for en bukett...

Begonia er heller ikke en blomst jeg pleier kjøpe...men man må være litt "gæær`n og ta sjansen på noe man ikke pleier å kjøpe av og til..hehe..

#blomster #hjem #plantasjen #mjøndalenUte å "fanga"høsten !

Da mannen dro på trening i stad fikk jeg lyst til å gå ut å ta noen bilder..som tenkt så gjort ! Gikk bort til jordet like ved der vi bor og opp på en haug med en lite "skaukrull"( har hatt noen bilder derfra før også ).. ikke all verden å ta bilder av der, men noen trær med fine farger var det i alle fall ...

Hadde med meg ekstra linser for nærbilder i sekken...

Vakkert løvverk...

Noen grener som har fått merke tidens-tann...

Her står jeg på verandaen å tar bilde av turstedet.. ikke langt unna..men fikk vært ute godt over en time i deilig luft... #foto #høst #blogg #mjøndalenEn kafè.. to bord !

Tok selvsagt en kaffe da vi handla i dag, men det var litt trekk fra ei dør ved det første bordet vi satte oss. Så da det ble en kopp til med kaffe satte vi oss ved et bord litt lenger inn i lokalet... som dere skjønner er det STORE ting som skjer i helgene her..hehe..

Smakte bra...

Andre bordsetting..hehe..

#bakerhansen #kaffe #høst

 Mjøndær`n "by night" !

Jeg pleier jo skrive Mjøndalen  , men vi som har vokst opp her sier bare Mjøndær`n. De som er fra Drammen prater litt "penere"enn oss.. men jeg liker godt den røffere måten vi snakker på her i Mjøndær`n ( men kommer mest til å fortsette skrive i litt "penere" form her på bloggen )..

Mannen og jeg gikk jo ei lita runde i sentrum etter å ha spist og sett på tv i går kveld,og  jeg "må" jo alltid knipse litt bilder . Så her er litt av det vi så på veien. Liker meg godt her, men skal ikke skryte av at det er verdens vakreste sentrum akkurat...

Her ser vi nedover hovedgata , bilde tatt rett nedenfor der vi bor...

Gikk forbi stadion..og en pub (som jeg aldri har vært på ).. og i nederste venstre hjørne er "blokka" der vi har leilighet...

Kledde meg med vinterjakke og refleksvest..

Noen varierte bilder fra gatene og butikkvinduer... #mitthjemsted #mjøndalenDrammen i September !

Jeg er jo veldig glad i Drammen, for det var dit vi dro på byturer da jeg var barn. Og da jeg ble ungdom var det stor stas å dra til Drammen å kjøpe nye klær.

Og som dere som "kjenner" meg vet er mannen og jeg glad i å ta en tur dit på handletur med kafèbesøk på lørdager.. også har yngste sønn leilighet i sentrum der også..

 Mye som er flott i Drammen , her er et lite utvalg bilder fra sentrum tatt i September ..

Skriver litt under bildene !

Toppen av fontena på Bragernes torg..

En av duene som ser ut til å ha fått nok å spise..

Torget med Bragernes kirke i bakgrunnen..

Mange flotte høstblomster å få kjøpt...

Litt av varene hos en torghandler, før var det mange slike grønnsaks/fruktboder..nå tror jeg det bare er en..

Noen artige detaljer...

Nå husker ikke jeg hva dette lille torget heter (Høytorget kanskje ?), ligger litt i overkant av sentrum...

Blomster som pynter opp...

Mye bygging som pågår rundt i byen...

Her ser vi over til togstasjonen.. Og Haukåsbakken i bakgrunnen...

Flotte fontener og skulpturer langs elva..

Ypsilonbroa langt der nede.. den er det mange som tar bilder av...

Spiser visst Makrell i tomat i Drammen også.. 

Høstfarger på parkeringshuset

Vakker og fargerik kunst finner man også på de "rareste" steder... #drammen #blogg 

 

 Se så fint de blomstrer..

Jeg hadde jo et innlegg der jeg viste de fine liljene jeg fikk på Mandag HER.. Så har jeg tatt meg et par dager fri fra noe særlig skriving på pc.. så siden sist har det sprunget ut flotte blomster som pynter fint opp i stua..

Har lest litt blogger, og fått med meg at det foregår et par utfordringer, skal se om jeg får blitt med jeg også. 

Når jeg har så fine blomster må jeg jo ta mer en ett bilde av dem også.. her kommer noen..

 Se så fine...

Og på kvelden blir det litt levende lys ved siden av.. se bildet under..

#liljer #blomsterUff ! All denne vakre himmelen altså..

Tulla litt nå altså, elsker vakker himmel... Er bare det at når jeg setter meg ned å skal se litt på tv , ser jeg at himmelen har så fine farger å må ut å knipse noen bilder, 10 min etterpå er den enda finere ..ut igjen..10 min senere... WOW.. og sånn fortsetter det til programmet jeg skulle se er over..hehe.. #luksusproblem

Det øverste bildet er fra i kveld, de andre er fra de siste 5-6 dagene

God natt og fin morgendag til alle som er innom bloggen min !

#natur #himmelGulskogen gård på starten av høsten..

Jeg kjører jo nesten forbi Gulskogen gård når jeg er til fysioterapi, så sist jeg var der ble det en stopp for å ta noen bilder (..har jo vist bilder derfra tidligere også..) Måtte fort hjem så ble bare noen, men de kan dere jo få se her nå..

Dans, dans, dans oppa bordet...

Flott , nostalgisk bygning...

Slike "romantiske" broer er det flere av der.. 

Det blomstrer fremdeles fint...

Selv om Påfuglene går rundt over alt, holder de fleste til innafor her...

Ganske så elegante..

Flotte gamle, og veldig store trær er det mye av..

#blogg #gulskogengård #påfugler #høst Fikk flotte liljer i dag !

På formiddagen i dag fikk jeg besøk av en tidligere kollega, og hun hadde med seg noen flotte liljer . Hun hadde sett på bloggen at jeg likte det og det gjør jeg !

De jeg hadde sist var rosa, tipper de her blir hvite , blir spennende å følge med når de åpner seg.. Men syns egentlig de var litt stilige nå jeg da..

Veldig hyggelig besøk var det også !

#liljer #hjemPortåsen...igjen !

Har jo hatt flere innlegg fra Portåsen , men det er jo fordi det er så fint der ... Etter vi flytte ned til sentrum er det bare 7-8 minutter å kjøre dit så derfor blir det ofte dit jeg drar om jeg har lyst til å ta en tur ut..

Som jeg har fortalt før var vi ofte på tur i dette området da jeg var barn,da visste jeg bare at dikteren Herman Wildenvey hadde bodd der og skrevet dikt bl.a om Veiabekken som ligger rett ved..

Nå derimot foregår det stadig kulturelle ting der oppe det kan du se mer om HER.. 

Jeg har vært inne der på kafeèn en gang og vært i et selskap da jeg hadde jobba 30 år i Nedre Eiker kommune.. men ellers tar jeg bare turen på egenhånd..

Nå var det kommet en ny skulptur der så det var jo moro å se den..ellers er jo naturen rundt verdt en tur den også..

(Skriver litt under bildene..)

Her er et dikt om bekken dere ser på bildet...

Idyllisk plass..

Den nye skulpturen "Det kollektive mennesket"..

Noen detaljer fra området...

Her ser vi ned mot Portåsen..

Pynta med høstfarger i vasen var det også da jeg var der nå...

Blomstene begynner å merke at det er høst...

Litt flere detaljer, bl.a "byste" av dikteren...

 

Var nok andre ting som skjedde på gården da Herman Wildenvey levde der enn det er nå.. men han hadde nok likt å vite at det foregår mye kulturelt der kan jeg tenke meg..

Nydelig med åkrene og utsynet mot bygda... #portåsen #mjøndalenNår mannen får bestemme sjøl ..

Fortalte i går at vi var på tur å plukka litt bær, og mannen brukte bærplukker. I mange år nekta jeg å bli med om han skulle bruke bærplukker, men så ga jeg etter å lot ham "få lov" (hehe)..så de siste par åra har han brukt den...men jeg fortsetter å renplukke med en gang..

Det blir fortere mer bær med bærplukker, og han pleier å renske bæra i skogen , men i går kom regnet litt brått så da måtte han ta plukkeren med bær urenska med seg hjem..

Skriver litt under bildene...

Sånn ser bæra jeg plukker ut..

Sånn ser bæra mannen plukker ut.. litt ekstra mye rusk her da, siden det begynte å regne. Men da får han renske selv også , når han er så trassen...Jeg hjalp ham litt da, han har jo så mange andre gode sider.. (hehe..)

#bær #bærplukker I skogen..

I dag tok vi en tur til samme sted som vi har plukka bær tidligere i Sommer /høst HER.. Vi kan ikke plukke mye for vi har liten fryser (vil ikke ha stor lenger ), men litt bær til høsten er deilig ..

Mannen plukka blåbær med bærplukker ( det skal jeg fortelle mer om senere..hehe..) og jeg plukka et par bokser tyttebær. Men det hyggeligste med slike turer er å få vært ute litt.. og noen bilder av det vakre en ser rundt seg er det også moro å ta ..

Fine farger nå...

Et ensomt blåbær...

Et lite "eventyr"...

Alene.. men fin uansett...

#skog #natur #friluftsliv #bær #foto

 

 Kake på meg i dag...

Ikke den største saken å skrive om i disse valgtider, men det var et VALG  jeg tok i dag, kake i stede for rundstykke.... De "viktige" tinga overlater jeg til andre å skrive om.. 

Dere som følger meg vet jo at jeg stort sett skriver om meg og mitt , det syns jeg er det beste for da kan ingen "ta meg"på at jeg gir feil opplysninger eller har feil mening..

Dere kan jo kommentere at det var dumt av meg å spise marsipankake når jeg skal ha is i kveld også.. men den kritikken kan jeg takle..hehe...

Smakte bra gjorde den også... #kake #lørdagFra Steinberg og hjem..

I går da vi hadde levert bilen min ( den jeg pleier kjøre) på service , og jeg satt på med mannen tilbake og han skulle på trening som lå på vei hjem, ( han hadde gjerne kjørt meg hjem og så opp igjen altså..men jeg trang en gåtur nå) fikk jeg ham til å kjøre meg et stykke ned på Steinberg så jeg kunne gå derfra . I underkant av en halvtime å gå, men noen minutter mer når man tar bilder underveis da.

Steinberg er et lite sted som ligger mellom Mjøndalen og Hokksund . Da jeg gikk på ungdomsskolen gikk det elever fra Steinberg der også.. så da var det en periode bestevenninna mi og jeg "vanka" der oppe, var vel noe guttegreier da..hehe..

Fint å gå derfra , for man kan gå langs med elva og det er jo litt hyggelig.

Litt tekst under bildene... (Kompaktkamera)

Starta friskt på fortauet..

Gikk inn en stikkvei med noen gamle trær i hagen...

Når man går langs elva ser man over til Horgen...

Bestevenninna mi bor i det huset man kan skimte høyt opp i skogen der...

 

Langs gangveien står det noen eldre skur bl.a...

Vakkert ved vannet...

Kjekt med båt når man bor slik til...

Fine motiver...

Gul høststart...

Litt mer høst...

Her kommer jeg meg ut på gang/sykkelveien som fører meg stadig nærmere Mjøndalen...

Passerer flere bygg der det er /har vært arbeidsaktivitet...

Her er jeg snart hjemme og ser over mot noen ganske nye leiligheter i Krokstadelva..

Mørke skyer, men jeg holdt meg tørr hele veien uten regnfrakk...

Så opp trappa her , så er det bare noen meter til leiligheten vår... #hjemsted #Mjøndalen #Steinberg #gåtur #drammenselva Det lille ekstra.. og et litt merkelig "oppsving"...

Som jeg fortalte i gårsdagens innlegg HER hadde jeg besøk til lunsj på Onsdag, da er det koselig å ha litt å servere som man ikke pleier å ha i det daglige..

Vi har stort sett egg, ost og cottagecheese , tomater og paprika i kjøleskapet til vanlig ..og i lengden er det det "vanlige" som smaker best..

Men av og til er det artig å prøve litt nytt , så da jeg venta besøk handla jeg med meg litt fra en butikk som har mye spennende og godt, har skrevet et innlegg om da jeg tok en kaffe der for en stund siden også..

Dekorativ og ganske god sjokolade, kosta 80 kr for ei plate, men hva gjør vel det når man ikke kjøper det hver dag...

Ikke sponsa, bare fornøyd kunde.. Den rødvinspølsa var kjempegod, og nydelige oliven også..

Så var det det oppsvinget da.. I går hadde jeg ca 96 norske lesere..ikke værst det, men det var sidevisningene som tok helt av..flere som har merka det de siste dagene ? Og i dag har jeg foreløpig 750 sidevisninger.. Hyggelig om noen har hygga seg med innlegga mine.. men tenker også det kan ha noe å gjøre med at blogg.no sjekker # , for har hørt at noen har blitt "tatt" i å gjøre feil med det.. Uansett fin fredagskveld til alle som titter innom bloggen min .. #mat #blogg ( det må vel være # innafor..hehe..)Litt flere høstbilder fra bærturer ..

Driver å sletter bilder på minnebrikka, men da er det jo selvsagt noen som er så fine at de må få et innlegg på bloggen ! Dette er fra de to bærturene vi har vært på de to siste søndagene nå..

Hører gjerne om det er et bilde du liker ekstra godt..

#friluftsliv #foto #skog #sopp #bær #høst

 Kom deg ut-dagen..

I dag ble det en tur i skogen for å plukke litt mer blåbær ! Det er jo også den "offisielle" kom deg ut-dagen i dag så da passa det jo ekstra bra..

Vi dro til samme plass som sist søndag, for der er det fint og litt skikkelig skog selv om det bare er noen meter fra bilen, bare opp på en topp med fint utsyn !

Vi vil vente litt med å plukke mer tyttebær så den blir enda mer moden ( men den er ganske rød nå også). Vi er mest ute på bærtur for å få litt frisk luft, men det ble 1 liter blåbær også.

Også ble det et bad på oss i dag igjen !

Enkel og grei turmat..

En hvil i mosen..

Smakte bra..

Litt vått i lyngen, men sola kom å tørka opp..

Er så fint å sitte på toppen her..

Flotte farger i skogen nå...

Med litt sollys blir det fine farger ...

Litt eventyraktig bilde syns jeg...

På vei ned til bilen..

Så ble det bading på Hoensvannet igjen...

Der var det noen fine sopp, men bare til å ta bilde av..

Ble ca en liter, kjekt å ha litt i fryseren... #komdegutdagen #dnt #friluftsliv #blogg #naturNostalgi !

Litt flere bilder fra vi var på Motorhistorisk senter her om dagen ! Og her er det ting som jeg liker litt bedre enn biler og motorsykler (selv om det var moro å se på det også ). Veldig mye her jeg kjenner igjen fra barndommen .Det har skjedd litt forandringer i åras løp, noe til det bedre og noe blir aldri så bra som før ..

Litt tekst under noen av bildene.. ellers får dere se om det er noe dere kjenner igjen fra dere var barn...

Skål ! Slike bord og stoler hadde vi i barndomshjemmet , men stolene var i blått...

Mye bøker, blader og tekniske ting det er gøy å se på...

Den gangen var det ikke bare å ta bilder å legge over på pc, men hadde sin sjarm å vente spent på bildene som ble fremkalt hos fotografen også..

Sånne lamper er så fine syns jeg...

Ærverdig og flott piano...

Vet ikke når de første piggskoa kom på banen (bokstavelig talt ) , men de her er i alle fall ganske gamle.... #historie #bloggNoen bilder av bilene på Norsk Motorhistorisk senter..

Fortalte jo at mannen og jeg var en tur å kikka der i går, HER kan du lese om det  Og om du vil lese mer om stedet og det som skjer der kan du ta en titt i denne linken HER..

Det er mye å se på av både biler, motorsykler og det meste av andre ting som er fra "gamledager"...min barndom..bl.a ..hehe..

 Men det meste av biler og motorsykler en ser ute på plassen der er det folk som kjører innom som har med seg... Flott sted for folk med motorinteresse, men gøy om man liker å ta bilder også...

Litt tekst under bildene !

Herskapelig den her...

Artig skilt og mange tøffe biler...

Denne grønne bilen fikk mye oppmerksomhet, ettersom jeg forsto hadde han med den rutete skjorta bygget motoren selv og det meste av delen var håndlagde.. 

Sitte bakpå her en varm sommerdag hadde nok vært litt gøy..hehe..eller kanskje ikke...

Mange ulike kjøretøy.. Brannbilen var visst i bruk i Nedre Eiker ( her vi bor ) frem til 70 tallet.. så den så jeg nok som barn uten at jeg husker den spesielt godt..

Vespa kjører vel folk fortsatt med ... #motorhistorisksenter #Burud #blogg #øvreeiker #motor

 Motorsykkelrype på Motorhistorisk senter !

Og den "rypa" er meg.... Mannen har vært på tur opp her et par ganger før i sommer, men da har ikke jeg vært i form..også er jeg ikke såååå interessert i bil og motor heller...

Men bilder liker jeg jo å ta, så i dag ble jeg med opp for å se å ta litt bilder..

Og det var mye artig å se ikke bare motor, men mange forskjellige gamle ting..

Litt mye folk for min smak, men det er jo bra at folk liker å møtes på slike steder da !

Har mange bilder, men må se litt mer på dem først, men her er et lite utvalg.. mest bilder av Harlyen til mannen (min også da ..hehe..) i dette innlegget..

( Litt tekst under bildene )

Jeg kjører ikke sykkel, bare sitter på noen ganger...

Blank og fin..

#motorhistorisksenter

Mange med bil og motorsykkel interesse..

Møtte på mannen til kusina mi der og han kjører denne tøffe bilen..

De her var nok mer i målgruppa enn meg...

Mannen traff jo flere med samme motorsykkelinteresse..

Slike ting syns jeg det var moro å se på, mye man husker fra barndommen..

Så får vi komme oss hjem...

Da var det bare for meg å hoppe bakpå... er hjemme nå da..hehe... #motorsykkel #blogg #bil #burud #motorNoen høstdetaljer fra Mjøndalen !

Jeg var jo å tok noen bilder rundt i nærmiljøet i Mjøndalen for noen dager siden. Det fortalte jeg om HER...men la bare ut bilder i blåtoner , så her kommer litt av det andre jeg så på min vei...

Har jo ikke hage lenger så greit å ta bilder av andres epletrær !

Skriver litt under bildene..

Rognebær er det mye av, her ser dere lysa på Isachsen- stadion i Mjøndalen i bakgrunnen..

Skarpt låvetak bak diffus blomstereng...

Detaljer i fine farger...

Litt skrukkete og markstukne , men sikkert gode...

Litt rødt....

Litt gult...

Stjerneform..

Og vakre roser.. buskroser foran samfunnshuset i Mjøndalen.. #blomster #blogg #Mjøndalen #foto #eplerBær, boller og bading !

I dag fikk vi endelig tatt en tur for å se etter litt bær ! Dro til et sted som ligger utenfor Hokksund , på vei mot Hoensvannet for de som er kjent . Her kan vi parkere bilen og gå fem minutter opp skråningen til en fin plass der man ser utover ..og kan plukke bær !

I dag skulle vi mest sjekke forholda og kose oss litt i naturen i det fine været. Litt bær ble det, men satser på en tur eller to til for å plukke litt mer.

Skriver litt under bildene..

Det var mannen som stilte opp bollene og absolutt skulle ha dem med på bildet..hehe...

Elsker å være på plasser i skogen der man kan se utover "bygda"...

Var en del bær, men noen hadde nok plukka Blåbær der med bærplukker..og Tyttebæra kan godt stå ei uke til...

Nydelig med høstfargene, legger ut litt flere bilder senere tenker jeg...

Plukker ikke sopp (de her så jo giftige ut også ), men de er fine på bilder...

På vei hjem dro vi bortom å bada på Hoensvannet, vi bada fra berga ..på andre siden ser dere Hoensvannshytta og badeplassen.. Var mye her i barndommen og med gutta da de var små...

Var jo så varmt i dag , så det var deilig med et bad...

Kjørte forbi en flokk kuer på veien også.. kom nesten inn i bilen den her..hehe... #øvreeiker #bær #blåbær #tyttebær #blogg Kveldshimmel fra Mjøndalen !

Det er så flott å se horisonten av himmelen når sola har gått ned bak fjella i det fjerne ! Vi har en lyktestolpe som er litt midt i utsikten, men den kan jo skape litt kontrast også.

I kveld var det altså en vakker himmel å se fra verandaen vår.. Blir litt uskarpt siden det er et stykke unna.. men stemningen er fin syns jeg ..

God natt og fin morgendag til dere som er innom bloggen min !

Ser litt mot høyre...

Ser litt mot venstre...  #blogg #natur

 Nye blomster og høst på verandaen !

Nå var det meste av blomstene på verandaen blitt stygge, så da vi var i butikken i dag kjøpte jeg med noen blomster i høstfarger ! Erica, Lyng og Krysantemum.. jeg kan ikke forskjellen på Lyng og Erica.. og nå har det kommet så mange varianter av dem også..

Jeg kjøpte et par veldig billige og et par som kosta litt mer..så får vi se hvem som varer lengst !

Etter butikken i dag koste jeg meg med risengrynsgrøt og et blad . var faktisk deilig og sommerlig selv og jeg hadde "pynta" til høst..

Den over her var tett og fin og fikk hedersplass på bordet...

Litt på gulvet , men ikke for mye .. siden det ikke er overbygg (bare markise) og blomstene står der i sol og regn må de som regel byttes ut etter en stund...

De her har kommet opp på veggen nå. De har vært skrudd ned mens deleveggene har blitt malt...

Denne hadde vi fra før, fikk bare en stuss for å holde seg rund og lav...

Det er to sittegrupper på verandaen, så får vel pynte litt her også. Denne krukka var det urter i tidligere i sommer, får se om det blir en blomst ..eller kanskje finne litt kvister og slikt å ha i den... #høst #Erica #lyng #blomster #bloggLørdagsflørting !

Jeg måtte bare prøve meg på en liten flørt med mannen da vi var på kafè i dag, så jeg slapp å betale halvparten av regninga..hehe.. og det virka heldigvis !

Tulla bare , det er (nesten) alltid han som betaler, men så har vi felles økonomi også da så det er i grunnen ikke så nøye..

Som jeg fortalt tidligere er det Elvefesival i Drammen denne helga . Før tok vi som regel en tur dit, men de siste åra syns jeg det blir for slitsomt med så mange folk på en gang.

Så vi tok en handletur med kaffe på Liertoppen som ligger rett utenfor Drammen. Der var det stille og rolig og god kaffe !

 

Bare ledige bord, perfekt i grunnen.. I dag ble det skolebrød på meg i stedet for et rundstykke som er det vanlige , mannen står for handlinga og jeg sender ham et flørtende blikk...

Mye folk da vi kjørte i gjennom Drammen på hjemveien.. vi tar nok en tur neste helg.. !  #Liertoppen #elvefestivalen #drammen #flørting #blogg

 God helg fra grøftekanten !

Nå er det ikke slik at jeg ligger å "raver" i grøftekanten så fort det er helg altså ! Men på dagen  i dag tok jeg med kamera og makrolinse en tur ut i nærmiljøet og knipsa litt bilder av det jeg så langs min vei, bl. a i grøftekanten..

Her er noen av bildene jeg tok som var i blå/lillatoner !

Skriver som vanlig litt under bildene ...

Fortsatt mange fine blomster å se...

Likte godt det her, det la jeg ut på Instagram også...

Litt av veggmaleriet på en møbelbutikk i Mjøndalen...

Blomstereng i sterk sol....

Fine små detaljer på den her... #blomster #foto #Mjøndalen #blogg #godhelg

 Litt flere fine svaner !

Jeg var jo på tur over brua her om dagen som jeg skrev om HER.. Da var det jo så mange savner der at jeg måtte knipse litt, sola var veldig sterk så ble ikke de aller beste bildene ( innstillinger orker jeg ikke styre så mye med ).. men stemningen på bildene er jo bra nok og svanene er som alltid fine modeller...

 

HER ER JEG.. ser det ut som denne sier...

Seiler rundt på elva, renser fjøra og spiser litt av trærne..slik går dagene når man er svane.. tror jeg..hehe.. 

#svaner #nedreeiker #blogg #drammenselva #friluftsliv

 Sykkel og sykling !

Jeg har vel nevnt og lagt ut et bilde tidlig i sommer av den nye sykkelen min . Men ikke fått laget noe eget innlegg om det ..så nå skal sykkelen få litt fokus her...

 I barndommen og som ungdom hadde jeg alltid sykkel , vi bodde et par km fra sentrum så sykkelen ble flittig brukt.

Da vi fikk eldste sønn bodde vi i sentrum så da hadde jeg også sykkel med barnesete bakpå, og sykla ofte..Men da vi flytta opp i åsen ble det slutt på syklinga for min del, mannen hadde og har fortsatt en treningssykkel (sånn med sykkelsko og mange gir...)

Så da vi flytte ned på flata fikk jeg lyst til å ha sykkel igjen, men en slik med kurv man kan sykle i sentrum eller en liten tur med. 

Og i dag da mannen skulle på kjøretur med motorsykkelen, tok jeg meg ei 20 minutters runde rundt broene her i Mjøndalen !

Skriver litt under bildene..

Fra dagens tur, burde hatt solbriller for sola var skarp.. Bildet av buksa var ment skulle være av sko og pedaler ..men ikke lett å holde balansen og knipse samtidig..hehe..

Enkel og fin syns jeg, ved elva den dagen den ble kjøpt... Nå var det bortimot 30 år siden jeg sist hadde sykkel så da jeg prøvde i butikken "sjangla" jeg veldig... men kom fort inn i det igjen .. 

Fra sykkeltur med mannen for noen uker siden, samme runda som i dag.. Han har kjøpt ny sykkel han også.. denne er mer til turer med meg så han ikke trenger bruke sykkelsko på slike småturer...

Bildene over fra jeg var på lunsj hos svigerinna mi før ferien... Bare rett over elva , men jeg burde hatt hjelm... men trilla for det mest til mitt forsvar...

Her et skyggebilde fra jeg låste meg inn til leilighetene etter dagens sykkeltur... #sykkel #sykling #blogg En tur over brua..

Da mannen tok en tur på treninga i ettermiddag, fant jeg ut at jeg ville ut i det fine været å ta litt bilder. Det enkleste da er å gå en tur over brua som ligger rett bak leiligheten vår og over å se om det skjer noe spennende med svanene som ofte er samla på "Krokstadsida" av elva.

I dag var de mest opptatt av å nappe fjær og stelle seg...men titta opp av og til. 

Her et lite utvalg bilder , man ser da litt når en går rett utafor "stuedøra" også...

Har kommet en del slike låser på brua i det siste...

Her har det blitt fjerna en del fjær i løpet av dagen ser det ut til...

Brua jeg gikk over, gamle "Mjøndærsbrua"....

Pent med ettermiddagssola som skinner i vannet... #blogg #Mjøndalen #Krokstadelva #drammenselva #svaner

 

 Drammen i dag !

Wow ! Vært i Drammen.. ja det var jammen noe nytt..hehe... Bare tuller jeg, liker å ta en tur til Drammen og ta en kaffe og handle litt mat vi.. I dag ble det kaffe ute på La Boulangerie sammen med yngste sønn.

Litt kjølig når sola ble borte bak ei sky, men så fint å kunne sitte ute så lenge som mulig før det er skikkelig høst..

Vi er som regel tidlig ut , så det er nesten alltid stille der vi er... 

Under her ser dere noen av båtene som har stilt seg opp for å få bra plass til #elvefestivalen neste helg... Da drar nok vi et annet sted enn Drammen og tar lørdagskaffen ..hehe...

#blogg #drammen #sommer #laboulangerie Raskt innom Gulskogen gård..

Tok jo noen bilder av Påfuglene på Gulskogen gård tidligere i sommer HER..da var de veldig flotte og hadde oppslåtte halefjær ( det er egentlig ikke positivt, for da er de "stressa" eller noe slikt ), men de er jo aller flottest da...

Nå sist jeg var innom ( bare et kvarters tid ) var de mer bedagelige og hadde mista en del halefjær.. men litt fine var de jo fortsatt..

Virker som de er litt sosiale av seg....

Det her må vel være et kjærestepar... #love

De passer godt inn i miljøet med gamle bygninger... 

Spankulerer i det grønne...

Flotte allèer av gamle trær...

Kraftige stammer på mange av trærne også... #Gulskogen #gulskogengård  #påfugler #sommer #bloggSommertog , lunsj og besøk hos mormor...

I dag var sommertoget innom Mjøndalen stasjon.. Jeg blir sliten av masse folk og inntrykk.. så jeg var bare bortom når de rigga i stand og tok et bilde ! Vi bor jo like ved stasjonene etter vi flytta i leilighet. Selv om ikke slike ting er noe for meg for tiden, syns jeg det er hyggelig at det skjer litt i nærmiljøet...

Her øver bandet og sjekker at lyden fungerer.. Ble nok fylt opp med folk etter hvert tenker jeg...

Etterpå dro jeg til Drammen for å ta en lunsj med eldste sønn som jobber rett ved stasjonen .. Så ble det en tur til mormor, og mens jeg var der kom eldste søsteren min innom også.. koselig dag altså... #jovialen #sommertoget #Mjøndalen #drammen #bloggKveldstur med bading !

Nå i kveld tok vi oss en gåtur til Åletjern ( som jeg skrev om tidligere i sommer HER) , kjørte nesten opp og gikk 1,5 km i  fin natur frem til tjernet. Der tok vi et bad i deilig vann før vi rusla ned igjen..

Denne gangen var det ikke fokus på å ta bilder, så hadde bare med kompaktkameraet og tok et par stykker..

Stille , fredelig og vakkert....

Og her er jordet rett ved der vi parkerte, vakkert i kveldssola.. #åletjern #sommer 

 

 

 Sommerfugler !

Jeg har jo sett at andre har hatt flotte sommerfuglbilder, men ikke sett så mange når det har passa å ta bilder selv i sommer. Men i dag dro jeg på leit etter dem..og fant mange..

Det som var litt dumt var at det var inni masse tistler, brennesle og høyt gress ..og "dumme meg" hadde på meg knebukse...

Men noen ok bilder ble det da...

Noen med "dyreprint" og litt slitte vinger....

Noen sarte gule, som nesten alltid sitter med vingene samlet....

Noen sterke farger og mønster..

Noen hvite...

Og noen i blåtoner... #sommer #sommerfugler 

 I dag ble det softis igjen..

Har ikke spist så mye av det i sommer altså ( dette ble den andre). Men vi var jo på Lierkroa for drøyt fire uker siden da mannen begynte ferien( HER). Og i dag ble det en kjøretur dit med motorsykkelen igjen . De har veldig god og veldig stor softis.. ble mett kan du si !

På turen hjem stoppa vi på "kubikken" i Drammen .. et sted mange kjører innom for å ta en prat med andre som kjører sykkel eller ta en kaffe på krakkene der.. mannen prata litt og kikka på sykler. Også kom yngste sønn som bor like ved , å satt å prata litt med oss.. 

#softis #harlydavidson #lierkroa #sommer #darmmenFin avsluttning på ferien..

På mandag begynner jo mannen å jobbe igjen etter fire ukers ferie . Og vi har kost oss med badeturer og kafebesøk. Også hadde vi jo ei overnatting i Åsgårdstrand.

Men fra i går til i dag ble det ei overnatting til. Vi ble bedt ned til svoger (broren til mannen) og svigerinne som har kjøpt seg leilighet på Kragerø Resort.. og det var jo moro å få sett hvordan de har det der.

Og når du får soverom ferdig oppredd ,med eget bad og all maten servert , da er det bare å takke og bukke for et fint opphold.

Og som dere sikkert ser av bildene her har de fått det riktig så bra der nede..

Skriver litt under bildene..

To vakre damer..hehe...

Etter å ha fått servert grillpølser når vi kommer ned ble det en runde på området med golfbilen.. (Den nederst i hjørnet er det Erik i "Erik og Kriss" som kjører, litt kul den da.. )

Så blir det en "forfriskning" på verandaen..

Så går vi en tur ned å koser oss i spa avdelingen på hotellet..

Litt bilder fra de to uteplassene på leiligheten...og litt av utsikten...

Svoger ordner med kaldt drikke til maten...

Så får vi servert deilig og delikat sjømat...

Blir sånn lun stemning når varmelampa blir satt på for kvelden..

Vakkert å se utover mot Kragerø...

Og her lå vi bra, jeg sa jeg kunne ta med sengetøy .. men fikk til svar at vi skulle bare være gjester...

Og før vi dro hjem sto vi opp til ferdig dekka og fristene frokost... #kragerøresort #ferie #blogg "spa #sommerEndelig litt sol og varme igjen..

Etter en skikkelig gråværsdag i går har det vært en fin sommerdag i dag ! Så da ble det en tur til Eiker`n igjen , som ikke er så langt fra oss ( har hatt flere innlegg derfra ).. Eldste sønn som har ferie denne uka ble med og vi bada alle sammen flere ganger i løpet av de ca 2 timene vi var der..

Vi hadde med mat, kaffe, kaldt drikke og litt søtt og kosa oss i sola...

Som dere ser hadde vi svaberga nesten for oss selv... #ferie #sommer #øvreeiker #badetur #blogg

 Langs elvebredden !

Etter noen dager med ekstra dårlig form tok jeg i går ettermiddag ut sykkelen og sykla noen hundre meter oppover langs elva, som ligger rett bak der vi har leiligheten.. ( noen som er gode i rettskriving skulle det vært mer komma og punktum her..hehe..føltes sånn)

Kamera var selvsagt med , men tok bare noen bilder denne gangen !

Skal se om jeg får lagt ut et innlegg etterpå fra da jeg møtte mannen på bensinstasjonen der jeg snudde og sykla hjem igjen.. da blir det ikke sååå vakre bilder som det er her altså...

#Mjøndalen #sommer #foto #drammenselva #ferieRodeløkken kafe !

Det var jo forrige søndag vi var på tur til Bygdøy og Huk hvor mannen bada og jeg tok litt bilder , som jeg hadde innlegg om ! Men så var vi innom denne koselige kafèen også som ligger oppa en "haug" i det man kjører inn på Bygdøy. 

Liker den uformelle stilen, litt uflidd og slitt , men delikate varer og varm kaffe. Kan absolutt anbefales...

 

Litt gjengrodd og koselig...

Mannen speider utover båthavna, tenker sikkert på å kjøpe båt..hehe...

Wienerbrød og kaffe smakte bre...

Ser ut som det har vært bevertning her siden 1874...

Fint utsyn over Frognerkilen. Noen folk hist og her men stille og rolig, akkurat slik vi liker det best...

Litt langt gress og vekster på ville veier, men det er jo bare sjarmerende...

En som venta på litt smuler...

Værbitt og vakkert på sin måte....

Båthavna man ser ned til...

Flere koselige sitteplasser rundt omkring ...

Og flotte gamle trær var det mange av... #rodeløkkenkafe #Bygdøy #huk #sommer #frognerkilen

 

 

 Svaner i flokk og følge !

Disse bildene tok jeg for noen dager siden. Det er av svanene som holder til ved elva rett bak oss, de fleste av bildene har jeg stått oppe på broa å tatt..

Her er noen på vei i flokk og noen alene. Noen er på vei over til Krokstadelva ( der de fleste oppholder seg til daglig, mange mater dem der, det gjør ikke jeg ) og noen er på vei tilbake til Mjøndalen..

Jeg sliter litt med å få skrevet tekst under bildene om dagen, da må jeg legge inn ett og ett.. håper en av gutta kan hjelpe meg å fikse det, blir litt tungvint å holde på slik..

Så nå skriver jeg ikke noe under bildene, dere får bare se. Bildet der vannet ser svart ut er ikke redigert, bare at når man ser rett ned er vannet mye mørkere.

 

 

 

 

 

 

 

 

#svaner #Mjøndalen #Krokstadelva #ferie #sommerÅsgårdstrand !

Ja da trang vi ikke vente så lenge da,(se innlegg HER for forklaring) for vi dro til Åsgårdstrand i går og lå over til i dag ! Værmeldingene er jo så ustabile så vi bestemte oss for å ta en dagstur og se det an ( er jo bare 7 mil dit ). Været var variert men vi bestemte oss for å bestille hotell ganske raskt.. for det er jo koselig å ha fått til i alle fall ei overnatting i ferien. Og vi koste oss skikkelig..

Liten bildedokumentasjon her , så får det bli mer etter hvert ... et kryss til på "to-do" lista, har enda ett også som jeg får lage et eget innlegg på !

Skriver litt under bildene..

Starter alltid med en kaffe ute på Munchs cafè... ( der hadde det tydeligvis kommet ei regnskur, men putene var tørre igjen da vi satte oss)

Så går vi ned å bestiller hotell... det hvite bygget ...

 

Tar en tur på stranda, som vi har nesten for oss selv....

Etter at vi er installert på hotellet går vi en tur bortom Munchs hus..

Da vi skulle spise middag på hotellet på kvelden, regna det så da kunne vi ikke spise ute slik vi pleier..

Men vi kunne sitte inne å se ut...

Men i dagtidlig våkna vi til det her...

Så da kunne vi sitte ute å spise frokost (spiste mat også..hehe.. flere bilder kommer senere ... trur eg... )

Ble en tur nedom stranda for bading i dag også, og når skyene kom.. var det på med jakka og "jogge" en tur...

Etter mye skolebrød og kos om dagen , ble det et rundstykke på Munchs cafè før vi reiste hjem... #Munch #Åsgårdstrand #thonhotels #sommer #ferieJeg ødela dagen til Ei_heks...Og vi har vært på Huk i dag..

Litt rar overskrift kanskje, men forklaringa på den "heksa" får du HER...hehe.. Jeg regnet med at mange fra Oslo-området skjønte hvor vi hadde vært i dag, og jeg fikk bekreftelse på det. Vi var altså på HUK !

Huk ligger på Bygdøy, rett før man kjører inn i Oslo når man kommer kjørende fra Drammen ! Mange ting en kan dra på og oppleve der.. det gjorde vi ofte da gutta var små... HER er en link til opplevelser..

Et mye besøkt sted , og det er nesten overfylt der på en varm sommerdag. Nudist -strand er det på den ene odden der også... 

I dag var det fredelig og stille der, mannen tok et bad mens jeg tok litt bilder . Etterpå tok vi en kaffe på en veldig koselig kafè på Bygdøy, den får få et eget innlegg med bilder !


Litt grått og stille i dag, men deilig temperatur.. En enslig padler...Mye ledig plass...Og der sitter jeg å suger inn frisk sjøluft...Ut mot havet...#huk #Bygdøy #sommer #ferie #oslo
 

 Mens vi venter...

Ikke på høsten altså..hehe.. (forrige innlegg HER) Men mannen har fortsatt to uker igjen av sommerferien og vi har jo veldig lyst til å ta ei overnatting i Åsgårdstrand. 

Men det er koseligst når det er skikkelig finvær, så da får vi håpe det kommer snart..

Men i dag foreslo mannen at vi skulle ta en liten tur til et sted hvor vi var en del å bada før, men nå var det mange år siden...

Forteller senere hvor det var... så nå kan de som er litt kjent i Oslo-området gjette hvor vi var. 

Et "stort" hint.. Da vi var der sto vi ikke , men vi satt på H...


Vi kjøpte ikke pølser... men fin kiosk..Vi drakk ikke øl... men fin flaske..Gikk ikke inn på brygga her..men mannen bada...Mens jeg gikk i strandkanten å lette etter motiver.... #sommer #ferie
 

 Det nærmer seg høst...

Flere tegn på at det går mot høst så vi da vi var på tur til Åletjern her om dagen. Men mannen har igjen to ferieuker så håper det blir noen flotte sensommerdager først..

Men de fine fargene i skogen kan man jo glede seg til det blir enda mer av !


Vakkert med lyng...Ser mer ut som en høsttur enn en sommertur...Løv...(noe ligger det jo på bakken hele tida da..)Vedfyring til vinteren må forberedes, men vi har ikke peis lenger..Nydelige varme høstfarger....#blogg #sommer #høst #ferie #åletjern 
 Lørdagskos og litt om blogging !

Mange syns det er vanskelig å finne på hva de skal blogge om, for meg er det motsatt..blir mer hva skal jeg LA VÆR å blogge om...hehe.. Men jeg er jo ikke såååå opptatt av hva som gir lesere da...

Men sånn alvorlig snakka syns jeg at det har blitt vel mange innlegg fra meg i det siste, liker å ligge på 5-6 innlegg i uka. Men siden det har vært så stille "på bloggen" i ferien har det vært ok å bidra litt syns jeg..

Også liker jeg jo å ta bilder av det meste, og da er det greit å ha et sted å "ta vare på det "...sliter om bloggen blir sletta.

Så var det dagen så langt da..


Som mange av dere vet er det mannen som oftest står for kakespisinga på lørdager, ikke fordi han er mer usunn en meg..men fordi han er så "ekstremt" sunn ellers i uka.. Litt "lørdagsslapp"posering..og dagens jordbær.... #cc #bakerhansen #sommer #ferie #blogging 
 I dag har det blitt to kryss på "to-do"lista for ferien..

Som jeg skrev i forrige innlegg har vi vært på skogtur med niste (eller mat da) til Åletjern i dag HER ser du mer fra turen... Og du som ikke har sett hva jeg skrev om "to-do" lista kan lese det HER...


 Utrolig klart fint vann.. Så da er det blitt kryss på skogtur..


Kryss på potetgull.. Litt sær smak , syrlig men god....Ligger bra an nå..Litt mer kos i dag, men var ikke på lista.. får bli et ekstrapoeng da... #skogtur #sommer #ferie #friluftsliv #kkmagazinet
 

 Åletjern !

I dag ble det skogtur på oss. Vi kjørte å parkerte ca 3 km fra der vi bor.. så var det 1,5 km å gå, ikke lange turen men med litt stigning var det litt trim også !

Åletjern er det vannet jeg forbinder mest med barndommen. Vi gikk dit fra barndomshjemmet, da var det litt lenger å gå 8-10 km kanskje (en annen vei en den vi gikk i dag) .Noen ganger var familien der på badetur.. men det jeg husker best er at vi gikk skiturer dit med pappa mens mamma lagde søndagsmiddag hjemme...

På veien er det en bratt bakke som heter Kleiva, da jeg var veldig lita husker jeg at jeg sto mellom skiene til pappa mens vi kjørte nedover i full fart..

 Men altså i dag var jeg og mannen ved dette flotte tjernet..bading ble det også..

Får lage et innlegg til senere med litt mer "bloggebilder" fra turen...


Denne lille "bukta" her er den jeg kjenner best ved tjernet...Men her starta turen da....


Ikke så langt fra Portåsen som jeg har hatt bilder fra før...Fint terreng å gå i....Varierende skydekke i dag...Her er vi oppe ved vannet og mannen tar seg et bad...Og jeg tar meg et bad...hehe...Mat og te smaker på tur....Begynner å gå mot høst ser det ut til...Rundt odden og bortover der er det en badeplass, var i alle fall det da jeg var barn...Flott skogbunn..Se det vannet a... "blå-lagune"...eller kanskje grønn...Er noen hytter der oppe også, men tror ikke det er veldig mange... Straks nede ved bilen igjen..Like ved der vi parkerte..vakre grønne enger.... #åletjern #utno #sommer #ferie #friluftsliv
 Halvveis på "to-do" lista for ferien..

Hadde ikke laget noen slik liste før nå , men i hodet hadde/har jeg noen ting på planen som jeg har lyst til i løpet av ferien til mannen som er på fire uker i år.

Det er jo selvsagt mange flere ting jeg har lyst til som å reise til utlandet, eller rundtur i Norge for eksempel.. men det er lurest å lage lister etter den formen man har, for da er det stor mulighet for å kunne krysse av det meste..og kanskje få til enda litt mer !

I dag har vi altså spist frokost på Picasso. Kos å lese aviser og spise egg og bacon med mannen !

Litt tekst under bildene :


Greit å være tidlig ute, for da er det nesten ingen andre der...(som dere ser av tomme bord)Dette smaker alltid...Denne som sto i Dagbladet syns jeg var bra.. og vi har jo vært sammen i snart 40 år..hehe..Tror det blir flere kryss , har over to uker igjen av ferien... #blogg #ferie #sommer #Picasso #drammen
 Noen detaljer fra Asker !

Vi var jo en tur i Asker på mandag som du kan se HER... Og som de fleste andre steder har Asker mye fint en kan ta bilder av...

Hører gjerne hvilket bilde du likte best.. trenger ikke være best sånn "fotomessig"..men hvilket motiv du "falt" mest for...


Ja det vet vi jo...Rosa detaljer...Sånne murbygninger er vel typisk 50-60 tallet....Nok av roser å velge i...Hurra for Norge..Noen hadde skrevet på "menytavla"..litt søtt...Moderne kunst....


Koselig med slikt inngangsparti...


Var en på taket også gitt...Her gikk vi fort forbi..hehe..Butikken min..neida bare ganske likt bloggnavnet mitt..Fin kunst..Sommer på biblioteket..Litt mer fra biblioteket...#asker #kust #foto #sommer #ferie
 Lot meg inspirere !

I går ble jeg inspirert av svigerinna mi som hadde pynta så fint med roser ( ja svogeren min også da..hehe..). Jeg har sett det hos dem før, litt lav vase med "stor åpning"..også lave blomster oppi..

Gårsdagens innlegg ser du HER..

Nå kjøpte jeg bare noen billige roser på Rema så de var ikke av de mest spenstige...men jeg syns det ble dekorativt...


Som pynt på stuebordet...Eller verandabordet...#roser #blomster #sommer #inspirasjon #ferie
 Asker i går.... Askim i dag..

I dag har vi vært å besøkt svoger og svigerinne som bor i Askim (broren til mannen), før pleide vi å ta turen noen ganger i løpet av året..men nå var det over et år siden vi var der sist...

Vi satt ute og koste oss og fikk servert deilig sommermat.. kyllingsalat først , og så is og jordbær til kaffen. Selv om svigerinna mi og jeg har kontakt på Fb er det hyggelig å treffes sånn på ordentlig også...

Ekstra koselig var det at vi fikk bli med å se på leiligheten til og hilst på mellomste jenta deres også...

Veldig hyggelig dag det her, hadde jo gjort i stand så fint !


#sommer #askim
 Feriedag og lunsj...

Som jeg skrev i forrige innlegg med dagens antrekk HER var vi en tur i Asker på dagen i dag. For bortsett fra badeturer har det ikke blitt så mye "ferieturer" på oss enda.. men mannen har tre uker igjen så blir nok ei overnatting eller to om været og formen min er ok...

Men i dag tok vi en tur til Asker for å finne på litt annet en det vi pleier.. Først ble det en kaffe på kafè , så rusla vi litt i gatene i sentrum.. i tillegg ble det lunsj på restaurant før vi dro hjem.. 


Pasta med biff og rødvinssaus var helt nydelig...Mye godt en kunne velge i...Kald brus på flaske passa bra til...Det lille ekstra..

Får ta med rundstykket og skolebrødet til kaffen også..men det har dere jo sett sååå mange ganger før...hehe..

#sommer #ferie #asker #glorioso #dengladebaker
 Litt fra dagens badetur... Også er det utstilling i Galleri Frodith !

I mitt forrige innlegg Annebe "Bader med fisker" HER, fortalte jeg at vi hadde bada på Eikeren i dag.. det var utrolig varmt og mye sol i dag.. men nå skyer det til, så bra vi fikk vært på badetur igjen..

Vi fant en ny plass å ligge på.. enda kortere å kjøre en vi pleier.. og der var det bare oss som var..også en flokk med fisk ...

 Jeg anbefaler alle å ta en titt innom Galleri Frodith, hvor også flere av mine bilder er utstilt.. Masse flotte bilder å se, også DEN kjolen til galleridirektøren da...


Riskaker og mannens rosinboller ble maten på tur i dag. Bada flere ganger for det var så varmt og godt.. og vi menga oss med fisken...Ikke stinter akkurat...Tok noen byks for å hente smulene vi kasta ut.... #sommer #blogg #ferie #utno #norge
 Annebe "Bader med fisker"...

Å dansa med ulver hadde kanskje vært litt kulere... men ikke dårlig å bade med fisker heller syns jeg..hehe...  I dag har vi altså vært å bada på Eikeren , lå på en plass vi ikke har vært på før.. og der var det en stor flokk fisk som svømte att og frem mens vi var der..og kasta vi ut noen smuler hadde vi dem nesten på land...

Hadde bare med kompaktkamera, men det ble i alle fall noen ok bilder.. (kommer litt mer fra turen senere tenker jeg )..


Her er det sikkert noen fisk som svømmer like ved ...eller rett under meg..hehe..Ganske store var de også...Jeg håpa på napp..hehe... #fisk #sommer #ferie #eikeren #øvreeiker
 Kafèbesøk..og innom mormor en tur....

I dag lurte yngste sønn på om vi skulle en tur til Drammen..og det skulle vi, så da dro vi til CC som ligger der han trener så kom han og tok kaffe med oss ute på Baker Hansen der.

Sønnen er mye på reisejobb så han hadde lyst til å besøke oldemor som det var en stund siden han hadde prata med (min mormor på snart 98 ), siden hun bor like ved der gikk vi bortom å besøkte henne en tur også... 


Deilig i sola i dag, men litt mye skyer til å dra på badetur.. Sønnen viser frem de nye skoa han kjøpte til oldemor...Er man blogger må man jo ta bilder i vindusspeilinger... selv om noen kanskje så meg inne..hehe... #sommer #ferie #bakerhansen #drammen #blogg 
 

 Slutt på sommeren.. men jeg har da blitt litt "brun"..

Syns vi har vært heldige med været første ferieuka til mannen , har jo vært mye sol og flere badeturer... så skal ikke klage ! Men i dag regner det igjen, så da får vi passe på å ha litt skikkelig middag for det blir det dårlig med når man er på badetur.

Skriver litt under bildene..


Vått på verandaen i dag...Men vi har hatt flere slike dager..og jeg håper og tror på mer av det...Fått litt farge på beina etter badeturer i finværet...beklager slitte sko..hehe... #sommer #blogg #ferie #yr #foto
 I dag..

Mannen har jo ferie nå, så da tok vi en frokost ute på Kamille i Mjøndalen først i dag... og i ettermiddag ble det et kveldsbad på Sundhaugen...


Ganske sunt også... og veldig godt..Stedet ligger like ved Eikeren hvor vi har bada tidligere i sommer... dette vannet heter Fiskum.. #sommer #ferie #øvreeiker #blogg #utno 

 Et "lite" bildedryss...

Som dere kanskje leste i forrige innlegg var mannen og jeg på en badetur i dag ! Og kameraet må være med...så her er et "lite" utvalg bilder som viser hvordan en fin sommerdag kan være i Norge...


#hvalstrand #sommer #ferie #foto #blogg

 Fint i dag !

For det første har jeg en bedre dag i dag enn i går... har jo sovet fire timer sammenhengende i natt..og det er ikke så værst syns jeg..

 I dag valgte vi å dra på en badetur .. Vi dro til Hvalstrand bad som ligger i retning Oslo fra oss.. Blåste en del første timen, men så ble det veldig deilig så vi var fornøyd med dagen i dag... 

Bare et par bilder nå, litt flere kommer senere...tenker jeg..


Det turkise er håndkleet mitt..hehe..#sol #sjø #sommer #skjell #strand 

 God natt og fin morgendag !

Ønsker alle som er innom bloggen min god natt og en fin morgendag ! Kos deg med hverdag, ferie, små eller store opplevelser....


#Mjøndalen #drammenselva #blogg #sommer #hverdag #ferie 
 Ikke helt dagen i dag... men nudlene smakte bra...

I går kveld bestemte vi oss for å ta en tur til Åsgårdstrand i dag, for å overnatte på hotellet der. Men jeg sov dårlig i natt og var ikke i god form så vi dro nedover og ville vente med hotellbestilling til jeg fikk kjent litt på formen ( er i underkant av en time dit så går an å ta dagstur også )..

Formen ble ikke bedre, og været var ganske ustabilt. Så vi gikk for å ta en kaffe der og så dra hjem.. Skulle tatt bilde av skolebrøda men hadde glemt å sette inn batteriet i kameraet.. så det var de bildene..men har jo hatt mange skolebrødbilder før..hehe..

Så ingen bilder fra Åsgårdstrand i denne omgang..

(skriver litt under bildene..hadde det lille kameraet i bilen så fikk tatt bilder etterpå)


På vei hjem bestemte vi oss for at vi skulle spise middag på Stallgården i Drammen..mange år siden jeg har vært der så gleda meg til god biff.. men vi var der halv tre og det åpna ikke før fire...Så skulle vi prøve Lizzi`s da som ligger rett ved siden av, det er mer en pizza resturant.. men de har også lasagne så tenkte å ta det, vi satte oss ved bordet og venta på kelner.. men så fant jeg ut at jeg ikke orka vente på mat ..så vi gikk derfra igjen..Bestemte meg for at jeg ville kjøpe med nudler hjem , for det er raskt å lage.. kjøpte også med en Daim for det er så "moro" å prøve å spise av sjokoladetrekket uten at den knekker..men denne var ferdig knekt fra butikken..hehe..Jeg skule klippe opp posen til krydder til nudlene..men mannen hadde allerede klippet opp den andre siden...Nudlene smakte bra...heldigvis..Mannen måtte ha litt proteiner også.. så han tok kylling ved siden av...Nå går jeg her i pysjamasbuksa og håper på en bedre dag i morgen... #ferie #sommer
 Verandaliv !

I dag har jeg stort sett vært ute på verandaen her hjemme. Det har vært mye sol men blåst en del også.. og det er ikke alltid alt er slik det ser ut  på bilder man oftest velger å legge ut...hehe...

Ser vel ganske sommerlig og "idyllisk" ut på bildene over her....

Men på bildene under ser du hvordan det EGENTLIG var... neida sola varma heldigvis litt innimellom den altså....
#sommer #blogg #ferie #Mjøndalen #foto
 Lørdag... igjen !

Syns dagene og ukene går fort ! Sitter å tar en kaffe med mannen i byen den ene lørdagen...og vips så sitter vi der igjen neste lørdag...hehe...

I dag ble det ute på La Boulangerie.. der er det mye god bakst, og det var lenge siden vi hadde tatt kaffen der.. og fra i dag blir det sommerstengt der et par uker...

Mannen har starta ferien.. men vi tar en dag av gangen, håper på noen småturer og et par overnattinger .. men ellers kose oss hjemme, på badetur...og på kafèturer da..hehe...


#drammen #sommer #ferie #laboulangerie #blogg
 

 Koselig butikk..

På vei til mormor tidligere i dag måtte jeg et ærend innom Gulskogensenteret... hadde litt god tid så titta litt ! Har sett denne butikken før ( Amundsen spesial )men ikke sett at man kan kjøpe kaffe og sitte der... så det måtte jeg jo prøve.. og kaffen var god og jenta i kassa var veldig hyggelig !

Kunne ikke fly rundt å ta bilder av alt.. men de selger oster, syltetøy , oljer og mye mer der også...


Fikk lyst på sånn mugge til å ha blomster i.. kanskje kjøper jeg det en dag...Smakte bra...Bare kikka på de her...hehe...  #amundsenspesial  #sommer
 

 På leit etter blomster i grøftekanten..

Da vi hadde spist middag i dag tok jeg sykkelen (som jeg kjøpte tidligere i sommer.. skal lage et eget innlegg om den etter hvert ) og tok med kamera med makrolinsa for å se om jeg kunne finne litt blomster å ta bilde av i nærheten av her vi bor...

Var ikke sol, men oppholdsvær da jeg starta.. men tok ikke lang tid før det ble regn og blåste .. så det ble ikke så mange bilder.. men noen ble det, de får jeg vise i morgen eller senere.. nå blir det brødskiver og te til kvelds her...

Bare en liten smakebit fra turen..


Denne lilla er jo fin da.. men jeg vet ikke hva den heter altså..Ser ut som en kjempe som er på tur..hehe.... #joggesko #blomster
 Lørdag på kjøpesenteret..

Ikke det beste vi vet, vi pleier helst ta en kaffe og en tur i matbutikken på lørdager. Men siden det regna tidligere i dag og mannen skulle kjøpe seg ny motorsykkelhjelm tok vi en tur til Liertoppen..

Og mens mannen var å prøvde hjelmer prøvde jeg et skjørt... ble kjøp på mannen men ikke på meg....


Usminka som "alltid"...Ble søtt på meg også i dag...Ganske fint, men ikke helt slik jeg ville ha det...#match #sommer #blogg #Liertoppen #nordby Jeg fikk tatt bilder av månen jeg...

Sto opp igjen etter jeg hadde lagt meg i går, og da jeg så ut var månen så fin at jeg måtte ta noen bilder fra verandaen. Og jeg syns bildene ble "overraskende" bra faktisk.. zoming på så lang avstand pleier ikke bli fint, men dette ble jo ikke verst syns jeg..

En annen som prøvde å ta bilde av månen i går kan du se HER.. bildet ble fint det..men månen hadde gjemt seg litt..hehe...


Bildene er uredigerte..Sånn så det ut da jeg kikka ut av vinduet i stua...
Her begynner en sky å legge seg foran månen... #natur #sommer #blogg #måne #foto

 

 Har kost meg i dag også jeg ..

Det er jammen lenge siden jeg har vært "sosial" to dager på rad..hehe.. Men i går møtte jeg altså Frodith i Drammen og vi koste oss veldig, du kan se et av hennes innlegg fra dagen HER..

Og i dag har jeg vært på veldig koselig og god lunsj hos svigerinna mi.. og hun er såååå flink til å gjøre det innbydende og koselig, også var det jo deilig vær så jeg sykla over broa for det er rett på andre siden av elva for der vi bor...

Og nå i ettermiddag har yngste sønn vært innom å spist fisk her, og det er jo veldig hyggelig...mens mannen er ute å spiser med jobben...

(litt mobilbilder også så kvaliteten er "så der"...)


#sommer #blogg
 Lover å gi meg snart...hehe..

Nå blir det tredje innlegg på kort tid fra turen jeg gikk til Portåsen her for noen dager siden.. men når man tar masse bilder så må man liksom fordele dem litt utover (så ser det ut som man stadig er i aktivitet også..hehe... ). Men altså jeg syns det er moro å ta bilder og moro å dele dem på bloggen, både så jeg kan ha dem som et "fotoalbum" for meg selv... og forhåpentligvis kan glede andre med dem også...

Og fotografering kan anbefales om du ikke allerede har oppdaget det ..


Bilder med blomster i front er jo litt "oppbrukt".. men en av grunnene til at det er mange bilder av det er jo fordi det ER såååå fint...På skikkelig skogbunn...Flott å komme opp slike lysninger....

 


Går forbi her, tro det bor noen der...Og bakom synger skogene....Tunet på Portåsen...Selfie... Her kan man jo sitte å skrive dikt for eksempel..Gult er kult..Rød vegg og hvit krakk er jo idyllisk...Kløver i det grønne... #portåsen #sommer
 Litt mer bading !Jeg har inntrykk av at mannen og jeg er mer "ivrige" på bading enn de fleste jeg kjenner på over 50 år.. hehe.. Jeg er aldri lenge ute i vannet , men bare mååå avkjøle meg om det er varmt i lufta...

Vi var jo på Eikeren her om dagen...fikk høre av ei dame som hadde målt temperaturen i vannet der at det var under 14 grader da vi bada..

I dag ville vi se litt båtliv så vi dro ut til Kalvøya (mellom Drammen og Oslo ) , der var vannet varmere 17-18 kanskje... Men det var litt mye skyer som kom og gikk... men fikk vært en tur ute og "opplevd" litt sommer... 


Da er det sommer...

Mat må man ha med om det skal være noe kos....#Kalvøya #sommer 

 

 

 Prestekrager og blå himmel..

På turen til Portåsen HER var det mange Prestekrager å se i veikanten... så de må nesten få et eget innlegg syns jeg... de står blant strå og "rot" men sånn er det jo i grøftekanter....

Nå holder mannen på å lage pizzadeig så da er det bare å glede seg til vi skal spise om et par timer..
#blomster #sommer
 Et lite utvalg bilder fra gårsdagens tur til Portåsen !

Jeg har jo hatt noen innlegg fra Portåsen siden jeg begynte å blogge ! Det er jo så fint der og i området rundt HER kan du lese litt om Portåsen..

I går var jeg egentlig i dårlig form , men fant ut at jeg måtte komme meg ut litt .. og denne runda er på i underkant av en halvtime, men oppslukt av fine motiver går det fort en time eller to..så da får men vært ute litt..også er det fin trim å ligge på bakken å ta bilder..kjenner det i magemuskla...hehe..

Tok mange bilder , men begynner med et lite utvalg av varierte motiver her... Og om du ikke så gårsdagens innlegg kan du se hvem jeg møtte på HER..

 


Turselfie, mye sol og vind derfor litt lyst bilde..men litt fint lys også syns jeg....


Denne broa er ganske ny, den som lå der da jeg var barn var laget av tømmerstokker... Trollbrua kalte vi den..Syns denne kvisten var litt fin, selv om det er "høstfarger"...Idyllisk sted...


Fine blomster...Vaier litt i vinden....Rødmalt stue....


Vakre blomster og grønne enger .... #portåsen #sommer #mjøndalenFår prøve å nyte sommeren når den er her..

I dag ble det årets andre bad på meg, mannens første.. tok med kaffe og skolebrød og dro opp til Eikeren da han var ferdig på jobben... Vips så er sommeren (eller finværet ) over som det synges i sangen nederst i innlegget her.

Trenger ikke dra langt eller være lenge av gåre men et par timer i sola gjør godt for kropp og sjel...


Ingen andre enn oss på badetur her i dag...merkelig nok...Kos med litt å lese på også... #sommer

Hørte denne svenske sangen på radio i dag.. merkelig man blir så oppløfta og godt humør av den...for teksten er jo ganske dyster.. Sommeren er kort , det meste regner bort..hehe...


 

 

 Møtte han her i dag...

Vet jo ikke om det er en han da.. men i ettermiddag tok jeg en tur opp ved Portåsen for å ta litt bilder ! Da jeg var på vei ned til bilen igjen spratt han her over veien rett foran meg... rakk ikke å ta tydelig bilde, for han hadde så fart på seg..hehe..


#foto #grevling
 God natt !

Fikk lyst til å ønske alle en god natt og en fin morgendag med bilde av gårsdagens rosa himmel ! Selv har jeg vært ekstra sliten i dag så satser på en god dag i morgen ..


#natur #Mjøndalen  Årets første bad..

I går tok jeg årets første bad i friluft , det var på Eikeren som er det stedet vi bader mest i løpet av sommeren for det er ikke så langt fra oss...

Det er seint å ta årets første bad syns jeg, men det har ikke frista før. I går var det jo skikkelig sommer her så da var det deilig med en dukkert.. friskt og godt , men ikke så aller værst temperatur i vannet (vet ikke hva den lå på )..


Fint sted, men det er mye alger/grønt som ligger på berga i vannet så det er litt sleipt å komme uti...

Og så kom solstolene til nytte også...

#sommer #bading #eikeren #øvreeiker #natur
 

 Så var det rosene sin tur...

Har jo blitt en del bilder på bloggen fra da jeg var å tok bilder på Gulskogen gård i forrige uke ! Men ikke hatt det "store fokuset" på blomstene der... så her kommer et eget innlegg med noen av de vakre rosene jeg så.

Roser i slike omgivelser blir jo både romantisk og nostalgisk syns jeg !


#roser #foto #Gulskogen #gulskogengård #blogg
 

 Sydenstemning i Drammen !

Nå har vi ikke vært i "syden" siden 2010 (siden det blir for lang reise for meg slik formen er pr.nå ).Men da er det jo godt det av og til slår til med sol her i Norge også, som i dag.

Dagens kaffe ble på Picasso som jeg har skrevet om flere ganger før også. I dag satt vi ute i bakgården der . Yngste sønn som bor like ved kom en tur dit og satt med oss han også...koselig prat i fine "sydlige"omgivelser..


Sola kom inn i bakgården kl elve akkurat da vi kom...Egg og bacon er det faste valget når vi er der...En speilselfie av fotografen... #drammen #picasso
 Vakkert på Gulskogen gård..

Jeg viste dere jo en del bilder av påfuglene der i går. Men det er jo så mye annet vakkert å se der også, flotte gamle bygninger og vakre blomster bl.a.

Kommer nok enda et innlegg for det er jo et sted man ikke kan la være å ta masse bilder.

På dagtid nå på sommeren er det ofte en del skoleklasser der...men det er god plass så en føler en går i fred og ro og kan nyte alt det vakre en ser !

Bildene her taler vel for seg selv..og som dere ser nederst i innlegget er det mer fugleliv enn bare påfuglene der også...
#gulskogengård #fotoDagen i dag ....så langt !

Enkelt og greit vært en liten tur i butikken kjøpt en bagg til badetøy som jeg håper vi får brukt for i år..hehe.. kjøpt ei grønn plante og tatt en kaffekopp.. Kveldens Sankthansfeiring blir brødskiver og en tekopp... og resten av helga går nok i samme tempo... stille og rolig altså...


Ikke noe "jåleri " men det enkle er jo ofte det beste som det så fint heter....Et blad er koselig å se i når en sitter slik alene....Hadde en fin rosa strandbagg, men den har jeg kvitta meg med  for siden det ofte er mannen som bærer baggen likte han ikke så godt å bære den rosa..hehe....nå må han vel bli fornøyd med denne i maritim stil..#hageland  #eikersenteret #match #kkmagazine  #blogg
 Påfuglene på Gulskogen gård..

Som jeg nevnte i forrige innlegg hadde jeg vært en tur og tatt bilder på Gulskogen gård i dag. Der er det også mange flotte påfugler.. og med halen utslått er de jo ekstra fine ..men det er dessverre et tegn på at de er i "forsvar".. Ei dame som jobba der fortalte at det hadde vært mange skoleklasser der barna løp etter fuglene så nå hadde de festa porten så barn ikke kom inn alene.

Det var også kommet en ny hunn i flokken så det var en del "fighting" blant hannene om dagen..

Jeg tok masse bilder så det kommer mer senere både av fugler , blomster og andre ting. Har du lyst til å lese om Gulskogen gård kan du se HER !

 


Det er hannen som har de flotteste fargene...
Den litt mer anonyme hunnen..


I kampens hete...
#Gulskogengård #påfuglerIkke sååååå godt ... Og noen bilder fra Gulskogen gård...

Nå har jeg kjøpt Norske jordbær et par ganger, de er gode men ikke såååå gode som forventet. De vi har i krukka selv er også ok ...men det er vel kanskje mangel på sol som gjør at bæra ikke er på sitt aller beste...


Kjøpte og egne..ca like gode ...


Var å tok noen bilder på Gulskogen gård i dag....men nå er det snart middag så legger ut flere senere..

Vakkert sted, ikke langt fra Mjøndalen...Det er mange flotte påfugler der også...#påfugler #Gulskogen #jordbær #blogg
 Sommerbilder hos meg ! Og avstemning på fotokonkurranse hos Evaswindow...

Om du går inn HER kan du se masse flotte sommerbilder og gjerne stemme på din favoritt . Og her hos meg blir det også noen sommerbilder som jeg har tatt med makrolinsa...

Og nederst kan du se hva jeg koste meg med nå i kveld.....


Landa så fint på meg...Fine farger...


Processed with VSCO with hb2 preset

Liker denne også jeg...


På hell....Var igjen litt Daimiskake, smakte bra på en onsdag med noen jordbær ved siden av.... #jordbær #blomster #sommerfugl #kake #blogg
 Dagens smoothie.. det kunne vært værre ....og jeg skal ikke begynne med tennis...

Litt rar overskrift ..men så er jo jeg litt rar også da..hehe... Men greit å samle noen småting i samme innlegg syns jeg.. og "alt" det her er fra dagen i dag..

Skriver litt under bildene ...


Dagens smoothie ble ikke like rosa som sist jeg lagde HER, men det er fordi nå brukte jeg bare blåbær i stedet for bringebær og blåbær...men minst like god..Her er ingrediensene.. tok i noen isbiter siden det ikke var frosne bær...liker at den er kald ..Da jeg kom fra butikken var alle egga velta ut i posen, men tenk om de var blitt knust..og tenk om blåbæra hadde trilla ut også.. det hadde vært værre..hehe..Om jeg skal lese ute når det er sol liker jeg å ha en slik skygge i stedet for solbriller.. Denne jeg kjøpte i dag er litt tennis- inspirert .. men noe tennis blir det nok ikke på meg i sommer... #smoothie #mat #blogg #Mjøndalen #sport1
 Lett blanding fra uka..

I går hadde jeg en elendig dag med dårlig form og vondt i hodet ... Men alt i alt så har uka vært fin den.. Og som dere som kjenner meg vet trenger det ikke å være så store ting for at jeg skal føle meg fornøyd..

Litt fra uka :


Bakte litt , men må ha god tid ellers blir det stress... Blandinga her var grei , men lot det stå litt lenge i formene før jeg stekte så falt litt sammen..Ikke det beste resultatet utseendemessig.. men god og sprø skorpe som vi liker....Lunsj ute på en dag med sol har det vært også...Smakt på den første egne jordbæra...var nok den største også...Sett på den fine blomsten jeg fikk...Og i går var det nydelig himmel her.. nok en gang.. #blogg #jordbær
 Ved elva i Mjøndalen !

Bildene her tok jeg for et par uker siden , har "glemt" dem litt ..men de er jo så fine at jeg bare måååå ha dem på bloggen ! Broa og elva ligger rett bak der leiligheten vår er .. så det er fine muligheter til å rusle rett i nabolaget her...


Her var det mye vann, litt bedre nå.. Og dette er den gamle broa hvor man fortsatt kan kjøre over , men det går akkurat at to biler passerer hverandre så jeg bruker stort sett den nye brua når jeg kjører bil...Vakkert med ettermiddagssola..En grønn" tust " som har fått nok vann..

 


Jeg er ikke så god på fugleslaga ... men det her er vel gjess tror jeg... fine i alle fall..Litt av en flokk..Søte små...Her har de stilt seg opp i rekke..hehe..Litt mer glitter ...Noen som ødelegger idyllen litt, men sikkert veldig gøy....
Avslutter med litt mer idyll... #natur #drammenselva #Mjøndalen #fugler #friluftsliv
 Jeg valgte sola !

I går var det så deilig her med varme og sol at jeg valgte å ikke blogge noe .. å heller utnytte finværet ! Satt ute på verandaen .. hodet under markisa da.. for orker ikke sole meg slik jeg gjorde før...

Også kom venninna mi innom med en blomst for at vi hadde flyttet i leilighet. Som jeg har nevnt før er vi slik at selv om vi bor ganske nær hverandre og er "bestevenninner" går det uker og mnd mellom hver gang vi prates.. men når vi møtes har vi det veldig hyggelig...


Vakker den blomsten jeg fikk ! Ble en kaffe- kopp og rundstykker da venninna mi var her... etterpå smakte det med saft som var iskald...#blomster #hjem
 Foto som terapi !

Det har jeg skrevet om tidligere også, at det å være "oppslukt" av å se etter motiver er en super måte å senke skuldrene på.. for meg i alle fall, og tror det er flere som har det slik..hehe... (ser sånn ut )

Men det kan i perioder bli så mye bilder på minnebrikka at man må "kvitte" seg med noen så en får tatt nye... så her kommer en liten samling blomsterbilder tatt for et par uker siden..

Fine og lilla står de i grøftekanten...Lette og lyse og på vei til å "fordufte"..

Syriner i full blomst...Og strutsen her som følger med på meg...

Fin form på de over her selv om fargen ble litt uskarp...I en hage jeg gikk forbi...usikker på om det bor noen der, gresset er aldri slått når jeg går forbi i alle fall.. men fine farger da... #blomster #foto
 En liten oppdatering ..og bæra som kom inn..

Jeg sleit noe skikkelig med å sove i natt, som nesten alle andre netter. På en av mine turer opp tok jeg en titt ut på himmelen på "kjøkkensiden" av leiligheten.. det var ved firetida i natt ..og da var himmelen vakker i pastellfarger..


Er jo moro å ta bilder av flott himmel, selv om jeg heller skulle ønske jeg sov godt...Skulle "slenge over"  badegulvet, ble litt mye såpe kanskje..Yngste sønn som har vært over en mnd på reisejobb i Sør Korea var innom i dag og hadde med deilig sjokolade.. jeg har smakt allerede..men bare litt..Håper det er en god ide , når jeg ikke får fulgt med ut setter jeg jordbæra på innsiden av verandadøra... Legg merke til at vaskebøtta er funnet frem ..Noen nevnte at store sinte øyne kanskje skremte fuglene.. ble nok litt vell snille de her....Dro på litt mer svart så det ble litt Hitler-lukken.. men spørs om fuglene har hørt om ham...Men når sola er fremme skal jeg sitte ute selv å passe på.. tror skjæra er mer redd for meg en for Hitler...hehe..I dag kom Betlehemsjerna opp på bordet igjen, etter å ha stått under nå i flere regnværsdager.. og da kom humla på besøk også... #hage #humler #blogg #jordbær #sjokolade
 Vet ikke om jeg burde le eller gråte...

Jeg velger å le.. hehe.. Som dere så i forrige innlegg HER prøvde jeg å holde skjærene unna jordbæra ved å dekke til med sølvfolie.. men etter en liten stund så jeg to skjærer stå der ute å prøve å dra folien av med nebbet...(rakk ikke å ta bilde )..  så som noen nevner i en kommentar til innlegget så blir de kanskje heller tiltrukket av det som glitrer... så nå prøver jeg med plast.. hehe... Må vel kanskje kjøpe de jordbæra vi skal ha..


Men noe som får meg til å smile tross fugleproblemer er den blå himmelen som kom til syne over Mjøndalen i kveld...

#jordbær #natur
 

 Jordbæra har fått "paraply"..

Har jo regnet så mye at den kunne trengt det pga regnet.. men nå var det bare det at jeg så ei skjære som var å hakka på jordbæra her. Så valgte å pakke inn jordbæra med litt sølvfolie..så får vi se om det holder fuglene unna..

Spørs om den blir rød da.. men jeg får ta det vekk om sola kommer og jeg er ute å kan passe på..


Burde hatt jordbærrøde negler kanskje...Den her vil jeg smake på når den har blitt moden og rød, så tok over litt ekstra folie der..Så får vi se da....

Bildene under her var fra et par uker siden, var vist regn da også..hehe... Den store bæra nederst er borte... så skjæra har nok fått i seg litt den også..

#jordbær #hage
 Luksus, penger og en absolutt nødvendighet !

Jeg bruker egentlig veldig lite penger på det jeg har inntrykk av at de fleste definerer som luksus..  f.eks dyre vesker, reiser, middager ute, hudpleietimer osv.....men et blad, en kopp kaffe , blomster og en ny håndkrem kan gi meg følelsen av luksus i alle fall...

Skriver litt under bildene...


Kos og litt luksus med nytt blad og en kaffekopp i slike omgivelser.. #kamillekafe

 


Svigerinna mi anbefalte produktene fra Rituals , så jeg fikk lyst til å prøve... en slik papirpose gjør seg litt ekstra syns jeg..og rosa Peoner er jo luksus på sitt beste...Ser ganske dyrt ut...ikke sant ?  Men jeg betalte 205 kr til sammen .. en deodorant og en håndkrem, det andre er prøver jeg fikk med....

 Liker å ha litt kontanter, ble overrasket over sedlene som kom ut av automaten.. men vet nå at de har nytt utseende...Og det som var helt nødvendig var avstandsbriller... har slitt så i det siste med å fokusere på tv... er den alderen da... Og bare så det er sagt, siden det  var  snakk om luksus... sengesettet er av sateng.. Litt mindre luksus enn silke kanskje ..men litt mer enn bomull..hehe....  #luksus
 Blomster som kunst !

Tok bilder av løvetann på hell for et par uker siden, men har blitt liggende på minnebrikka...til nå ! Har sett flere har hatt bilder av dem.. og de er jo litt som kunst syns jeg når de er i den forfatningen som på bildene her...


#løvetann #blomster #natur #foto #blogg
 Fin i regnet også !

Betlehemstjerna som jeg kjøpte i Åsgårdstrand HER.. er vakker i regnvær også den ! Men nå har jeg satt den under tak.. er jo måte på hvor mye vann den trenger...

#blomster #dråper #blått #Mjøndalen #regnværSommerinvestering !

Da det var finvær for et par uker siden og mannen skulle ha bilen på reparasjon.. dro vi ut ved sjøen like ved mens vi venta ! De gamle strandstolene var kastet så vi kjøpte noen nye ... siden har de stått i boden.. blir det noe mer brukt for dem her hjemme i Norge snart tror du ? ..hehe..


#strandliv #norge

 Bursdagsfeiring x 2

Som de fleste sikkert har fått med seg har eldste sønn bursdag i dag, 34 år alt a gitt.. !  I går ble det feiring her hos oss med mormor på besøk og yngste var med på skype fra Sør Korea..

Daimiskake var ønske fra bursdagsbarnet..og da ble det jo det... kan legge ut oppskrift senere ( har gjort det før også )..Rolig feiring passer bra, men savna at mamma var med slik det var før...savn...

 

Siden dagen var i dag hørte vi om bursdagsbarnet hadde lyst til å bli med ut å spise.. og det ville han , men ville ha det mest mulig i nærheten... så vi kjørte over broa til Krokstadelva og spiste der.. maten var god og selv om det ikke var de flotteste omgivelsene kunne vi sitte ute og kose oss i sola... sønnen spiste selvfølgelig en vegetarrett... på vei hjem kjørte vi innom Burger King og tok , kaffe ,is og milkshake der.. Litt annerledes dag enn vi pleier... men det var hyggelig..

#bursdag #familie #burgerking #kinamat #Krokstadelva #mjøndalen

 Gratulerer til eldste sønn !

Har man blogg "må" man jo gratulere der også.. Som jeg har skrevet tidligere år så sier jeg heller til gutta mine direkte hva jeg tenker . Det jeg kan si her er at det er en snill og god gutt som har musikkmixing og gitarspilling som favoritthobby..

Gratulerer så mye med 34 års dagen .. og hipphurra !


#bursdag #familie


 Blomster i parken !

Liker jo aller best blomstene som vokser i skogen, men mye fint å se i parker og rundt i sentrum også.. her er noen av blomstene jeg så da jeg var i Hokksund for et par uker siden og bla tok bilder av bier på løvetann HER..

Noen av bildene er nok fra Mjøndalens blomsterbed også..


Rosa og vakker..Hvit og staselig...På rekke og rad..Løytnanshjerte....Tror det er en type Margeritter .. si i fra om du vet..Omkranset av det gule..Koselig å rusle her...Drammenselva ved Hokksunds bredder...Litt slukøret..Her har all "bærma"samla seg... #foto
 God natt !

Bare innom og ønsker alle en god natt og fin morgendag med den fine kveldshimmelen jeg ser fra verandaen her i Mjøndalen nå.....


#natur #mjøndalen 

  Interiørbloggen ! (Ikke så fargerikt som det ser ut på første bildet..hehe..)

Det er vel ikke det det har vært mest av på bloggen min, bortsett fra det som kommer med når man tar bilder av andre ting ! Men her skal dere få en liten titt på min "stil".. eller jeg er ikke sånn veldig opptatt av interiør og jeg "hater"å kjøpe nye møbler , men jeg vet bare hva jeg IKKE vil ha og at det skal være ganske enkelt ..

Så da vi fikk malt leiligheten ble det en rolig gråfarge på alle veggene,bortsett fra badet som har hvite fliser !


Med rolige farger ellers kan man jo ha alle slags farger på blomstene...Bildet og bordet er nytt, syns det er fint at den runde formen på bordet kommer igjen i bildet. Gardiner får komme etter hvert...Jeg syns det er fint å myke opp det grå men detaljer i gull....Dette er på soverommet..Også har vi kjøpt garderobeskap med skyvedør, for da er det plass til en liten "bod" hvor støvsuger og slike ting kan plasseres...

#interiør #hjem
 

 

 Alle disse blomstene som kom og gikk...

Når man tror man er ferdig med å ta bilder av blomster og busker for en stund, dukker det opp nye vakre som man bare måååå ta bilder av..hehe.. .. De her (kirsebærbusk tror jeg..noen som vet ? ) står nede i Mjøndalen sentrum..

Og det er faktisk litt slik for meg , at for uten nærmeste familien så er det det å ta bilder som er .. SELVE LIVET... tro det eller ei det gir faktisk mening når en ikke kan være så aktiv med andre ting som før...

Og det er bare å glede seg (om du liker blomster..hehe..) for jeg har mange på minnebrikka og flere skal det bli...


Legg merke til biene som går inn for landing...Rosa mot blått er flott...Og grønt gir en vakker kontrast...


I full blomst...


#blomster #foto
 Noen flere bilder fra gårsdagens utflukt...

Som jeg skrev i går var vi en tur i Åsgårdstrand for å kjenne litt på sommerfølelsen, men da det stort sett var skyet fant vi den ikke helt.. Men alltid vakkert i Åsgårdstrand og en kaffe og god kake ble det jo ,som dere kan se HER..

Skriver litt under bildene..


Idyllisk å rusle i gatene der....Som dere ser av bildene over her var det ikke mye blå himmel å se....I det vi var på tur hjem etter et par timer begynte himmelen å åpne seg.. men da orka jeg ikke være avgårde lenger, men blir nok en tur eller to til i løpet av sommeren..Inne på kafèen syns jeg de her var så fine..så jeg flytta dem til vinduet med best lys for å få frem fargene..sånn er det å være blogger..hehe..

#Åsgårdstrand #blogg
 På leit etter sommerfølelsen...

Da vi hadde hørt det skulle bli en strålende fin dag i dag fant vi ut at vi ville ta en tur til Åsgårdstrand . Som dere som følger bloggen vet har vi blitt veldig glad i stedet de siste årene.. har skrevet litt om det HER..bl.a..

Men altså , da vi kom frem var det jevnt grått og en kald vind.. så det ble en kaffe og kake på kafèen.. så om vi ikke fikk sommerfølelsen ..så fikk vi lørdagsfølelsen ...

Kommer nok litt mer bilder senere..men nå får jeg nyte sola på verandaen..hehe..


På bilder kan man "lure" frem sommerfølelsen litt...Lørdagskosen var det ikke noe å si på...#munchskafe #Åsgårdstrand
 Sommer og syriner ..

Syns jeg må ha noe vakkert på bloggen min i dag..etter gårsdagens stygge hoggorm..hehe.. (som de fleste mente det var ) Syriner har noe nostalgisk over seg syns jeg. Minner om barndom og hagene hos besteforeldrene mine.. husker særlig det store syrintreet hos farmor og farfar..der kunne vi gå inni blant kvistene å ha ei slags hytte der inne !

Bildene her er av syriner i Mjøndalen og Hokksund sentrum... fine de også..


#Hokksund
#Mjøndalen#syriner #sommer #blogg
 Dagen så langt...

I dag starta dagen med at mannen hadde laget frokost til oss ! Så kjørte vi opp til et sted ikke så langt fra oss der vi kan gå ei runde ved Portåsen.. som jeg har fortalt om flere ganger før bl.a HER ..

Turen tar bare en halvtimes tid, men med litt fotografering og et par stopp fikk vi vært ute ei stund.. liker veldig godt å være i disse omgivelsene , handler vel bl.a om tilhørighet ...

Skriver litt under bildene..


Fine omgivelser og koselig å lese dikt som henger rundt omkring der også.. og kjekt å kunne ta seg en hvil på krakken...I farta igjen....På veien ned der vi hadde tenkt å sitte litt lå denne sammenkveila ormen ..så da fant vi en annen plass lenger ned. Ser ut som det bare er en buorm , men ikke så fristende å sitte der uansett ...

 


Der vi satt kunne vi se de som var sprekere enn oss..hehe.. noen løp..Og noen sykla.... #Wildenvey #portåsen #Mjøndalen 


 Utsikt og verandaliv !

Som dere så om dere var innom forrige innlegg koste jeg meg på verandaen før i dag med en smoothie ! Og så kom eldste sønn innom å spiste med oss etter jobben og da måtte vi jo utnytte finværet og sitte ute..

I et antrekksinnlegg i forrige uke kommenterte Karidansen at hun syns jeg hadde fin utsikt og den er jeg fornøyd med ja  !

Vi hadde jo så flott utsikt fra huset vårt oppe i åsen .. men til å ha leilighet på flata i sentrum har vi jammen bra utsikt nå også...også har vi ganske stor veranda og det er deilig..


Denne veien ser vi til og med oppover elva, og har sola til den går ned langt der borte bak fjellet...Det ble suppelapskaus til middag, vegetarvariant til sønnen...Rett fram ser vi rådhuset i Mjøndalen...Her ser vi nedover mot sentrum..og opp i åsen der vi bodde før....Om man vil kan man bare ligge å se opp på skyer...og blå himmel.... #Mjøndalen #blogg
 Noen som fråtsa i pollenstøv..

Har jo hørt at det er lite pollen de siste åra..men det har kanskje vært størst problem for humlene.  Biene jeg "møtte" i dag så i alle fall ut til å kose seg noe veldig.. kanskje det er de som tar alt så det ikke blir noe igjen til andre..hehe..

Jeg er forresten usikker på hva som er bier og veps.. Da jeg var barn sa vi alltid at vi hadde fått vepsestikk .. nå hører jeg mest om bier..

Nå kan du ta en titt på de som koser seg under her..
#bier #pollen #foto #natur #makro
 Søndagstur ved elva..

I dag kjørte vi ned til "papirbredden" i Drammen for å gå en tur langs med elva, jeg tok med kameraet da været var ganske fint. Fikk tatt noen bilder , men det var som om kameraet hang seg opp innimellom.. så en del av bildene jeg tok ble det ikke noe av.. får sjekke ut det der..

Men her er et variert lite utvalg av noen som ble noe av...


Fotografen i farta...Skimter over elva...Grønt blant betongvegger..Litt drastisk nedskjært kanskje....


Himmelspeiling i "lydkula"...Blomster ved Unionscene...Kunst ved togskinnene...Tror det er et menighetshus...
#drammenselva #ypsilon
 Så var det de hvite sin tur..

Eller DEN  hvite for dette er samme hvitveisen (tror jeg ) fra litt ulike vinkler ! Beklager til de som ikke er så glad i blomsterbilder... jeg elsker det og bare mååå ha dem på bloggen min når jeg har tatt bilder. Liker å se andres bilder fra naturen også !

Det hender  at jeg viser gutta mine blomsterbildene jeg har tatt og jo de syns at de er fine.. men gir også uttrykk for at de ikke synes bilder av blomster er såååå spennende..hehe...

 Vil i samme slengen gratulere så mye til Frodith som har bursdag i dag... verden beste bloggvenn og venn !


Denne sto i så fint lys selv om det var på en gråværsdag....De grønne stilkene her vet jeg ikke hva heter, men husker vi som barn hørte at vi ikke måtte ta på dem for da kunne vi få vorter..hm ..Titter frem...Strekker seg mot lyset...Lyser opp i naturen...


Blant alt det grønne...  #foto #hvitveis
 

 17. mai !

Her har dagen gått veldig rolig for seg ! Så på barnetoget fra verandaen her.. så kom eldste sønn innom ( yngste er på jobb i Sør-Korea).. Mannen og jeg spiste pølser (det går som regel et par år mellom hver gang vi spiser det ), lagde salat til sønnen for han spiser ikke kjøtt.. Så var det is og kaffe, ikke 17. mai pynta .. men smakte bra..

Nå er mannen på trening , for han angra litt på pølsespisinga.. får jo ikke muskler av det..hehe...

Før farta vi rundt fra morgen til kveld.. men man må feire på en måte som passer inn i livet slik det er til en hver tid. Og vi har kost oss på vår måte .

Hipphurra !


#17mai #mjøndalen
 Og her kommer min favoritt !

Fikk mange fine tilbakemeldinger da jeg spurte hvilket bilde dere likte best av hvitveisen i lillatoner  ! Og folk hadde ulike favoritter det kan du se HER

 Jeg liker jo selvsagt alle .. men hadde bestemt meg før andre svarte hvem som var min favoritt om jeg måtte velge.. og den viser jeg under bildet av alle samlet !

Hører gjerne hvem du liker best ..om du ikke har svart..


Kan ikke si helt hvorfor det var denne som "snakka"mest til meg.. men likte den litt duse "skjørheten" tror jeg..

#blomster #foto
 Litt kos ..og blomster for gamle damer !

Da jeg var hos fysioterapeut på Gulskogen i dagtidlig dro jeg innom senteret der for å handle litt etterpå. Og siden vi ikke skal noe spesielt i morgen hadde jeg god tid.. og hva er vel mer avslappende da enn å sette seg ned med en kaffe og et blad og se på folka som haster forbi...


17 mai feiring og Københavntur på en gang... #soho #costumenorgeSå skulle jeg ha litt nye blomster i vasen, og siden jeg ikke har pynta spesielt til 17 mai passa det like greit med rosa.. Også Grennelliker som jeg ikke har hatt på snart 30 år... forbinder dem med bestemødrene mine ..og at de sto i sitronbrus og varte leeeeenge.. jeg har dem i vann for jeg syns det er ok å kjøpe nye blomster av og til. Og ja for 30 år siden så jeg på alle damer over 50 som gamle damer ... #blomster #blogg #mjøndalen
 

 Så utrolig vakre blomster !

Ja det kan jeg si selv om det er jeg som har tatt bildene... for jeg blir nesten målløs over hvor flotte blomstene er der de står i skogen ! Måtte dele blomsterbildene fra turen i går i to for at ikke det ene skal "slå i hjel" det andre.. så her kommer hvitveisen med lillatoner !

Vil gjerne ha tilbakemelding på hvilket bilde som er din favoritt.. gøy å se om vi tenker likt....( er lov til å synes alle er like fine..syns du ingen er fine må du få deg nye briller..hehe..)

Nr. står under bildene..


1234567


8
#hvitveis #natur
 Dagens fototur ved Portåsen !

Som jeg fortalte i stad HER, tok jeg meg en tur ut for å se etter fugler å ta bilder av.. men siden jeg ikke så noe til dem tok jeg bilder av andre ting jeg så... og de legger jeg ut her nå.. i tillegg ble det noen blomsterbilder..

Rundt i området her var jeg mye på tur med familien da jeg var barn.. både gå og løpeturer ! Nå rusla jeg bare sakte og tok bilder.. men det var deilig å være ute litt i frisk luft !

Litt tekst under bildene..


I dag tok jeg på regnbukse for å unngå grønske som det ble på den rosa buksa mi..hehe.. HER .. ( litt møkkete sko får man tåle )..Nå er det lenge siden jeg har ridd , ser gøy ut med de som var i farta forbi meg...Da jeg var barn gikk vi ofte over ei gammel mosegrodd bro som lå her "Trollbrua"kalte vi den.. nå har det blitt ny bro...


Og bakom synger skogene...Små og store bekker er mine favoritter i naturen...


Her kan man ta en pust i bakken..Skogen bak ser nesten litt høstlig ut..Ser opp mot skyet himmel..Nedlagt sagbruk...Mange trær, men lite fugler... #portåsen #friluftslivHørte kvitter.. så ikke så mye som et nebb...

Da mannen dro på trening og været letta litt i ettermiddag, tok jeg med kameraet og kjørte opp mot skogkanten her i Mjøndalen..og gikk ei runde ved Portåsen.

Planen var å ta noen fuglebilder med den nye linsa. Fuglekvitter var det masse av.. men ikke en fugl å se, eller en eller to flaksa fort forbi bare..

Jeg møtte på et par troll så da fikk jeg ta bilder av dem i stedefor.. og noen blomster og trær,de får komme i et senere innlegg !


Ikke det peneste jeg vet, men noen innslag er jo litt gøy og sikkert lettere å få barn til å være med å gå litt for å finne flere troll...Veiabekken har flere "fossefall" og det syns jeg er veldig fint... #portåsen #friluftsliv
 I dag skal jeg være litt "flink"..og ei ganske dyr lampe....

I dag har jeg handla inn til å lage hjemmelaget suppelapskaus.. passer på en dag med snø i lufta syns jeg ! Kanskje jeg baker noen rundstykker også...


Bruner karbonadedeig å har i, men lager litt uten også.. i tilfelle eldste sønn som ikke spiser kjøtt kommer innom..Ville ha ei lampe som var enklest mulig, og ville kjøpe i lampebutikken her i Mjøndalen ..så da måtte jeg betale ca 3 700 for den enkle her.. venter med å ta av plasten for å få den godkjent av mannen.. men sjelden han protesterer på mine kjøp..hehe... #mat #lys 

 Besøk, vin og ord for dagen ...

I dag var yngste søsteren min på besøk her og spiste lunsj..koselig ! Siden hun ikke hadde vært her etter vi flytta inn hadde hun med en flaske vin.. "skravle vin".. blir spennende å se om den "virker"..hehe..

 Juksa litt med kjøpte rundstykker i dag, men nå er jo bakeriet så nærme ..men skal fortsette å bake brød og rundstykker altså..


Som dere ser står rosene jeg kjøpte på Rema på fredag fint enda ..også klipte jeg ned stemorsblomsten ute så den ikke blir så "stratete" så da får de stå litt til pynt på bordet inne..

Syns det var fine ord i kalenderen jeg fikk av gutta til jul.... jeg liker den "enkle" hverdagslykken aller best ... #roser #vin
 

 Romantisk på "haugen"..

Tidligere i uka gikk mannen og jeg en kveldstur bort til den lille "haugen" som ligger bare noen hundre meter unna oss.. ettersom ei tidligere klassevenninne kommenterte på Fb.. så heter det Skramneshaugen der ..

Og hva som var så romantisk kan du se av bildene under her. Hvem trenger vel roser og diamanter..


Naturens diamanter...


..og gull...Mannen som går mellom trærne...Kaffe og mørk sjokolade...Se opp i tretoppene....Se på toget som suser forbi...Se månen høyt der oppe....Gå over jordet på vei hjem....Se enda flere tog...Snart hjemme... #Mjøndalen #kjærlighetOg mens vi satt på verandaen...

Siden mannen er forkjøla og har feber i dag ble det ikke noen tur til Drammen på oss ! Men saft og juice på verandaen er deilig i finværet det også da...


#vg

Og mens vi satt der kom det ei måke og satte seg på lyktestolpen på andre siden av gata, så da fikk jeg testa den nye linsa jeg kjøpte her om dagen, bildet er tatt mot sola så ikke de beste fargene...men ble klart og tydelig da. Er en slags telelinse , men med flere effekter, så ikke den aller beste zoomen. Men jeg orker ikke å gå rundt med ei linse på en halv meter heller..hehe... Tror jeg blir fornøyd med denne !

#mjøndalen
 Dagens frokost og roser i vasen !

I dag starta jeg dagen med å gå ned i butikken (som er naboen der vi bor ) og kjøpe roser ! Siden det var så deilig i sola allerede kjøpte jeg med et blad og satt ute på bakeriet som ligger rett ved oss...

Nå skal jeg straks legge ut bilder til Frodiths utfordring og sjekke andres blogger !


Fin start på dagen.. #mjøndalenbakeriRoser fra Rema, ikke sikkert di står så lenge, men kosta bare 69 kr..og står vel over helga håper jeg... #rema
 Ikke hage lenger ! Får plante litt i krukker på verandaen da...

Dette blir første sommeren på godt over 30 år hvor vi ikke har hage .. men vi har jo veranda så da får man lage seg en liten "hage" der da ! Jeg har jo ikke holdt på så my de siste åra som jeg gjorde før jeg ble syk , for det krever jo litt å holde planter og blomster i orden.. men litt får man lyst til å plante når finværet kommer.

Så i dag kjøpte jeg noen urter og et par blomster på Plantasjen (ikke sponset) . Jordbærplanta og stemoren planta jeg for 2-3 uker siden.


Kunne plukke tre urter for 100 kr... valgte de urtene vi bruker mest.... #gressløk #kruspersille #basilikumEt par Petunia til krukker på veggen....Huske å vanne...


Jordbærplanta har begynt å blomstre...håper på store ,søte jordbær...Margeritter på bordet foran soveromsvinduet....Stemorsblomsten på bordet vi bruker mest, utafor stuevinduet....Petuniaen skal være slik at den henger litt ned etter hvert..vi får se hva jeg får til da...


Basilikumen fikk stå på kjøkkenet, både fordi jeg er usikker på om den egner seg ute..og at det var for liten plass i krukka med de andre...

#blomster #urter #plantasjen

 Vår i nabolaget !

I går gikk jeg ei lita runde i nabolaget for å ta noen bilder med makrolinsa. Fint å ha en bekk og natur i nærheten her nede i sentrum også... Bare et lite utvalg bilder som  viser at det endelig har blitt fint vårvær her...


Fortsatt mye hvitveis å se..Det grønnes....En som sto å fulgte med på meg da jeg tok bilder... #strutsGul som sola ...Elsker rennende vann... men får ta flere bilder med den "vanlige" linsa som egner seg best til den type bilder ... #Mjøndalen #foto #natur #blogg
 

 Naboen har det største flagget...

Vi har et lite terrasse- flagg her i leiligheten, og det måtte jo tas ut i dag..1.mai , finvær og gode greier..håper alle koser seg med dagen.

Men altså når vi titter ned på naboen så har de myyyyye større flagg enn oss....men det er jo rådhuset da..hehe..

Har titta litt rundt på bloggene, skal lese litt mer i kveld tenker jeg... men nå skal jeg ut å nyte sola !


Vårt flagg.... #flaggFlagget til naboen....Bare å nyte... legg merke til snø på toppene i bakgrunnen.... #mjøndalen
 

 Drammen med sol ...og kofter..

Koselig når det er sol og blå himmel på ukas Drammenstur ..alt blir ekstra pent da syns jeg...


Blir ikke lei av å ta bilder av disse kulene ved elva.... (er en på andre siden også)Vakker blå himmel.. og trær som begynner å bli grønne...Bragernes torg er flott i blomsterflor....I dag ble det mat og kaffe før vi handla....Spurte noen hvorfor alle disse med kofter var samlet...det skulle vist være koftefest i kveld..hva nå det er.. På bildene ser det ut som de venter på Taxi... men de skulle gå i koftetog..hehe...Flott ved elva.... #drammen #koftefest
 God helg !

Er litt "slækk" i dag..om det er fordi jeg var i Oslo for ei uke siden som henger igjen, eller om det er gråværet, at jeg stort sett ikke er i toppform, eller bjørkepollenet..eller en blanding av alt vet jeg ikke...men det positive er at jeg ikke har sååå vondt i nakken i dag..

Blir jo langhelg nå, og her er det meldt bedre vær..håper det er på plass fra i morgen,for nå regner det jevnt her...

God helg !


Blomstene på bildet fikk jeg av en tidligere kollega i dag , hun ville jeg skulle velge selv..og jeg hadde lyst på disse litt "lette"blomstene til å ha i vasen. Dama i butikken sa hva de het..men det husker jeg jo ikke...   #blomster

 Og da kom finværet !

Påsken over.. og da kom det sol og blå himmel her !... jaja..bare å være glad for det finværet man får . Tok med meg kameraet ut for jeg tenkte jeg skulle øve meg på litt innstillinger..men skjønner ikke så mye av det...er vel mest at jeg ikke har tålmodighet tror jeg. Men det funker jo greit med slike auto innstillinger også heldigvis...(kan lese meg til det , eller få hjelp fra yngste sønn som har litt greie på kameraer...men man må liksom ha ork til å "ta det inn".. så det får bli en annen gang..hehe..)

Hvor bra været er kommer jo litt an på hvilken side man ser det fra...


Dikteren Herman Wildenvey (som er fra Mjøndalen )..med blå himmel...Men fra den andre siden så ikke været like lovende ut.... #Mjøndalen #Wildenvey

 

 

 

 Og her var vi i dag....

Som jeg skrev i forrige innlegg var jeg og mannen på en urban liten påsketur tidligere i dag ! Har vært en veldig rolig påske, noe som passer meg bra. Men litt kjedelig blir det jo med alle disse helligdagene på rad... Så det var hyggelig å ta en tur inn å rusle litt i gatene i Oslo i dag !

Parkerte på Hjortneskaia, gikk opp til Frogner , så ned til Aker brygge og tilbake til start. Ikke så lange turen, men fikk lagt inn to kafèbesøk..hehe...

Her følger noen bilder, tatt med kompaktkameraet ..så ikke den beste kvaliteten, men kjekt med et kamera man kan ha i lomma på slike turer !


Vår i byen...Ikke mye trafikk i påsken...And på bytur....Her satt vi på kaffebrenneriet og fulgte med på livet....Mange flotte hus/bygg å se....En påskekrakk pynta fint opp...Fargerike blomster....Og her ble det en kaffe til....Mye godt å velge i ...Moderne bygg i stilige farger...Og fargerik kunst .... #byliv #blogg
 

 

 Urbane hjerter!

I dag har mannen og jeg vært litt urbane på formiddagen ! Noen bilder fra hvor kommer senere...men noen har kanskje en anelse, ikke der vi har vært mest de siste åra..men veeeeeldig ofte før jeg ble syk ...


Så her satt vi da...Hjerter i kaffe.....Og hjerter i grus... (hørtes trist ut...men her var det helt bokstavelig asfalt...og grus...) #blogg #hjerter
 Litt mer blomster og et "bra" sitat !

Siden bloggen er litt som et fotoalbum også, er det fint å få lagt inn bilder en tar syns jeg ! Her om dagen tok jeg jo noen bilder av hvitveisen.. så her kommer noen bilder av den og noen andre av vårblomstene... Tar med dagens sitat fra kalenderen jeg fikk av gutta til jul også...


I ferd med å åpne....eller lukke seg....Titter frem fra skogbunnen.....Som en liten "mai-blomst".....Sant...men noe av denne lærdommen kunne man kanskje helst vært foruten...Gul og fin....Utsprunget og vakker...#hvitveis #blåveis #hestehov #sitat #blogg
 Frokost i Bragernesåsen !

Det er en stille og rolig påske for oss, så  man må liksom finne på litt , så da vi skulle en tur ned å besøke mormor som bor på Losjeplassen i Drammen i dag (skjærtorsdag) fant vi ut at vi først kunne gå en liten tur i Bragernesåsen og ha med mat og en termos med te.

Det regna og var frisk luft , men det var deilig å komme seg ut litt...og det er jo så flott der oppe, med utsikten, de gamle trærne og alle krakkene som står rundt omkring. Jeg har skrevet om åsen flere ganger..bl.a HER...

I dag var det mer høstlig enn vårlig synes jeg, men så fort sola kommer får man vårfølelsen igjen !


Vi starta den bratteste veien, for da kom vi fort opp i høyden....Ser litt høstlig ut ..ikke sant ?Det mangler ikke på sitteplasser om en trenger det...Den nye turbuksa holdt vannet ute....og det regna ikke så mye så skoa holdt seg tørre de også....Litt vårlig og grønt var det... #bragernesåsen #drammen #åspaviljongen #blogg #påske
 Gratulerer til mannen... Og endelig fant jeg Hvitveis !

Som noen av dere sikkert fikk med dere , feira vi mannens bursdag her med gutta på lørdag ! Men i dag er dagen så da måtte jeg jo gratulere her på bloggen også.... Om ti år er han seksogseksti så da kan han gjøre som han vil...men enn så lenge må han gjøre det jeg sier....hehe...

I dag feira vi dagen med kake og kaffe på bakeri i Drammen, satt ute i sola til og med !

Når man har vært gift i så mange år som oss, og har felles økonomi er ikke pakkene så viktig... så jeg kjøpte rett og slett en pose kaffe...og det ble han VELDIG glad for...ikke så kravstore noen av oss !


Bare noen "ymse" bilder fra årets feiring og litt annet ...

Fikk tatt noen hvitveisbilder i dag, ett av dem kommer her, flere får jeg vise senere, men tok ikke så mange ...


#bursdag #hvitveis
 Dagens feiring !

Som jeg skrev i forrige innlegg skulle gutta komme en tur innom å "feire" mannen her som fyller år til uka ! Siden gutta var opptatt i kveld kom di en tur på ettermiddagen, så da bare smurte jeg noen rundstykker/horn og hadde ei kake. Hadde håpa å sitte ute, men ble litt kjølig så vi koste oss inne i stede for !


Gutta er så flinke til å finne passende gaver, og mannen ble veldig fornøyd med ny treningstights. Den gule kaka har jeg lagt ut oppskrift på før..og gjør det nok i løpet av påsken igjen. Det er favoritten her... gutta er ellers ikke så veldig glad i kaker !

#mat #påske
 

 Forandring fryder !

Jeg er kanskje ikke den rette til å si det, for 99% av lørdagene tar vi jo en tur til Drammen (eller et annet sted i nærheten) og handler og tar en kaffe !

Men i ettermiddag kommer gutta innom her på kaffe med "noge attått" for å feire mannen som har bursdag til uka ! Så i dag tok vi bare med litt niste og te og gikk bort i skaukrullen bare noen minutter unna der vi bor nå....og det var jo også en trivelig start på dagen...


Var ikke det treet nede i venstre hjørne litt kult da...minner meg på en vits jeg kan, som jeg har fortalt før HER...  Ikke for sarte sjeler altså !

#blogg #utno
 God natt !

Da sier jeg god natt, og takk til alle som er innom bloggen min, med denne rosa blåveisen fra forrige innlegg HER ! Er det forresten noen som vet om den faktisk heter blåveis selv om den er rosa ?


#natur #foto


  På blåveisjakt ved Portåsen !

Jeg har jo sett så mange flotte blomsterbilder hos andre. Men først i dag fikk jeg tatt meg en tur for å se om jeg kunne finne noen selv. Jeg kjørte opp til Portåsen som jeg har fortalt om flere ganger før bl.a HER ..

Eller du kan lese om stedet HER , eller om dikteren Herman Wildenvey som bodde der, HER..

I området rundt Portåsen var det masse blåveis å finne , og jammen så jeg en rev også, bare noen få meter fra meg, men da jeg bøyde meg for å ta opp kamera forsvant den i en viss fart, så ingen bilder av den...

Men håper dere liker di bildene jeg fikk tatt da !

Koselig plass syns jeg...Og ved veikanten sto blåveisen å venta på meg...Blant løv og mose....Veiabekken....Fineste blomsten jeg vet...


Der var det en å gitt...


En liten "flokk"...
Litt som et maleri i naturen...Rundt om finner man dikt av Wildenvey...
 


Plutselig titta det frem en rosa blåveis også..nydelig den også..Svinger seg litt til ære for fotografen...Hestehoven må jo også få være med, det er den jeg husker best fra barndommens grøftekanter..Som ei lita sol...Takk for meg Portåsen...for denne gang... #portåsen #Wildenvey #blåveis #foto #mjøndalen
 


 

 

 Sliten.no....men ellers en fin dag !

Har vært en flott dag med mye sol her ! Har sittet på verandaen og spist is og kost oss og sett på påskeliljene som er så gule og fine ! Men vi har også vært oppe i huset og henta litt mer ting som vi skal ha med i leiligheten , men også pakka mye i kasser som skal gis bort til Maritas som ligger i Mjøndalen, da skal pengene komme noen som trenger dem til gode ....


#påskeliljer
 

Kjenner at det tar veldig på med flytting og rydding, selv om mannen tar det meste blir det mange avgjørelser å ta , og jeg hjelper til som best jeg kan. Har heldigvis god tid , så vi prøver å ikke stresse....men man vil jo gjerne ha ting unna ..

Serviset under her fikk vi da vi gifta oss, har vært glad i det.. men vi bare må kvitte oss med noe. Og det å selge for noen kroner er mer slitsomt enn lønnsomt ..så da blir det å levere det også til Maritas som har fått en del kasser nå...#maritastiftelsen1. April !

Ikke har jeg blitt lurt ! Og ikke blir det noe lureri fra meg i dag....Men siden det er "påskemånenden" ville jeg bare vise dere de fine gule blomstene jeg har nå ! Ildtoppen som står på salongbordet fikk jeg/vi av søster og svoger rett etter vi flytta inn i leiligheten her.Pynter fint opp...Koselig med den søte kyllingen oppi syns jeg......
 

Og Påskeliljene på verandaen kjøpte jeg her om dagen og planta i ei gammel krukke jeg har...


I full blomst..må kanskje kjøpe nye til påske for jeg vet ikke hvor lenge de blomstrer...noen som  vet ? #gulterkult
 

 

 Dagens besøk !

I dag kom svigerinna mi en tur på besøk og spiste lunsj her, siden det er litt "flyttestyr" her om dagen ble det veldig enkelt med ost og syltetøy ! Men koselig var det ,også fikk jeg (vi) nydelige blomster og vin fordi vi har flyttet , man trenger jo ikke få noe for det , men det er hyggelig da !


Som dere ser har jeg enda ikke hatt "ork" til å henge opp bilder... men det får ta den tida det tar...Helt nydelige blomster syns jeg og sikkert god den vinen, lekker etikett i alle fall....#ranunkler #mestergrønn
 God natt !

Ønsker alle en god natt og en fin morgendag ! Dette bildet tok jeg fra verandaen i går kveld ! Jeg syns jeg ser et hjerte der oppe på himmelen og det fikk meg til å tenke på mamma (det gjør jeg jo ellers også da ) og at det var et tegn på at hun ønska oss alt godt i leiligheten som hun bodde i før !

Jeg tror ikke på slike "tegn" altså...men det var en fin tanke å ha !


#blogg #mjøndalen
 På skogtur i sentrum !

Det er jo greit når vi er vant til å bo ved skogkanten at det ikke er langt til en liten "skogskrull" her nede i sentrum også ! Så i dag gikk jeg bort for å se om jeg kunne se noen blomster der. Fant ikke mye av  det, bare en liten sukkertopp !...men var fint der så går nok mer bort dit tenker jeg og kanskje jeg tar med en termos kaffe og sitter der å nyter vårsola en dag snart også !

Skriver litt under bildene...


Litt leirete på vei over jordet, men det får en tåle på denne tiden av året...Himmelen var jo såååå fin i dag...og der borte ligger "skogen"....Jeg holdt ikke på å tisse på meg, måtte bare forte meg å snu meg før selvutløseren knipsa..hehe


Vakker ettermiddagssol...Robuste og fine trær var det mye av...


Man må se opp når man er på tur....Og ned, for er det blomster er di der.....Flott område , tror barnehagen er en del på tur hit....Her ser dere mot elva og sentrum i Mjøndalen...Noen flere trær, var jo det og jorder det var mest av....#Mjøndalen #utnoBakte litt i dag...og noe som kosta mer enn jeg trodde....

Testa ut kjøkkenet i leiligheten til baking, funka bra det, men tok det lettvint med en ferdigpose rundstykker fra Toro ! Det var god benkeplass til å trille ut deigen, så da blir det nok mer baking fremover ...


Eldste sønn kom innom å spiste etter jobb i dag så da fikk han starta pc`n også !  Så nå kan jeg være litt mer "på" igjen..men skal kjøpe ny kontorstol så jeg sitter litt bedre..også er det fremdeles mye som skal ordnes, så tar det litt rolig..

 

Under bildet kan du se hvor mye to tannglass kosta....

Ikke at det var så mye penger altså, men 300 kr for to tannglass av plast var da mer enn nok syns jeg..hehe...  #baking #kjøkken
 

 Siden sist...

Ja da har vi i løpet av uka kommet inn i leiligheten (HER, om du ikke har fått med deg at vi flytter). Foreløpig kjennes det veldig fint. Mye igjen å gjøre, men det vi må ha for å bo der er på plass.

Nå er vi i huset for å hente pc o.l så da ville jeg lage dette lille innlegget i tilfelle vi ikke får ting til å fungere med en gang....Har en Ipad så jeg får lest andres innlegg, så jeg følger litt med...


Ikke så stort....men med spiseplass og salong trenger man ikke så mye mer i stua egentlig ! Første tekoppen og blomsten i leiligheten ....

 

Har blitt litt avslapping også...

Jeg tok meg en kaffekopp alene på fredag....Og i går var det kaffe med mannen, jeg spiste både rundstykke og kake denne gangen....tar på å flytte så trang noe søtt også...hehe... #blogg #bolig
 Litt til og fra...

Nå blir det en periode der det kan bli litt stille på bloggen ! Det blir jo naturlig nok fokus på flytting (som jeg skrev om i går), og nettforbindelsen kan jo også by på problemer en periode....

Men jeg ser innom..og litt oppdatering underveis blir det nok....om jeg får det til...


#blogg #roser #bolig #hjem #mjøndalen
 Solgt ! ..og noen antrekksbilder ..

Som jeg skrev for i underkant av en mnd siden så har vi kjøpt leilighet og la ut huset vårt for salg. I dag tidlig ble det solgt ..det føles veldig rart, men valget er tatt og det blir fint med litt forandring også tenker jeg...

Bildet under er fra salgsannonsen...


Tok med det bildet ,siden det vel er stedet dere har sett meg mest fotografert med antrekka mine..hehe.....et lite utvalg bilder følger under her...

(Legg merke til den fine utsikten !)

#antrekk #inspirasjon #boligsalg #dialog #blogg
 

 Adjø da vinter...

Jeg vet at det fortsatt kan komme snø, men føler at våren er godt i gang nå, her hos oss i alle fall. Jeg liker årstidene, men helst kort vinter og laaaang sommer...

Så her er noen bilder tatt denne vinteren ...takk for nå, velkommen ved juletider igjen...#vinter #foto


 

 

 Så var det lørdag igjen...

Jammen fyker ukene fort av sted.. og vips er det lørdag igjen ! I dag ble det kaffe sammen med yngste sønn som bor i Drammen på en kafè som heter Condelica.

Mye fristende i disken der ! Vi sitter som regel ved vinduet når vi er der... koselig å følge med litt ut på gata !

 

Kjøpte med noen roser hjem også....#condelica #mestergrønn

 Blomster hos meg akkurat nå...

Koselig med litt blomster i huset, jeg velger som regel de som ikke ruver for mye..så det blir god plass på bordet og man ikke må flytte blomstene for å se folk man snakker med..hehe...


Krysantemum på "kommoden"....St pauli på kjøkkenbordet....Tulipaner på salongbordet... #blomster #hjemTur er tur...

Nå har jeg ikke gått tur siden lenge før jul... bare noen meter når vi er å handler da selvfølgelig ! Men i dag gikk jeg og eldste sønn en halvtimes tur i Hokksund der han bor...

Ikke de flotteste naturbildene, men noen motiver på asfalten og litt solnedgang fikk vi med oss bland is, grus og søle....TUR ER TUR tenker jeg og litt er bedre enn ikke noe...


Han måtte bare knyte buksa skikkelig før vi gikk....  #Hokksund #utno
 God helg...mormor.. og blå himmel !

Riktig god helg til alle som er innom bloggen min !

(skriver litt under bildene )


Blir nok ei ganske rolig helg på meg, ingen klovnestreker... hadde bare et bilde som jeg tok i forbindelse med karneval hos Frodith i februar !

 


Tidligere i dag besøkte jeg mormor på 97 som nå bor i leilighet i Drammen.. vi tok en tur ned i spisesalen for der var det noen som spilte og sang og det var jo hyggelig for hun er glad i musikk og underholdning...( bildet fra mormor feira 90 års dagen sin og fortsatt bodde i huset sitt )

 


Deilig vær og blå himmel i Drammen i dag...  #klovn #ypsilon
 


 

 


 

 

 Ute til lunsj !

Stort sett går det jo i yoghurt, havregryn og knekkebrød her hjemme.. Men dere som ofte er innom bloggen vet jo at jeg fint kan ta meg en kaffe eller lunsj alene på kafè også...

Og den nærmeste er jo Kamille i Mjøndalen, god mat og fin atmosfære...


Er jo blomsterbutikk der også, så bordpynten er frisk og fin...Greit å ta noe sunt og "magert" ..som smaker bra...Mange vakre detaljer....Og ute begynner det å gå mot vår... #kamille #Mjøndalen
 Mange svaner i 8.mars-tog.. og en mann...

I dag har jeg vært en tur å tatt noen bilder av fuglene som samler seg på andre siden av elva for Mjøndalen... altså i Krokstadelva der mannen bodde da han vokste opp..

I kveld skal jeg på besøk til venninna mi som hadde bursdag i går, og har flytta inn i nytt hus.. det skal bli koselig..


Her er det 8.mars-tog oppover elva.. ja for det er jo den datoen i dag, men tror de samla seg mest pga mat litt lenger opp...Stadig noen som kommer inn for landing....Det er mange ulike fugler som "henger" på samme plassen ...og det er jo koselig at di kan være sammen i fred og fordragelighet...Etter hvert kom en mann med mat til fuglene og han sa ..kan du ikke ta bilde av meg å sende til avisa ..så da tenker jeg det er greit jeg deler det her også..hehe...


Han ville gjerne jeg skulle ta et bilde mens fuglen tok maten ..også ville han at jeg skulle prøve å gi, men det takka jeg nei til... Han kunne også fortelle mye om fuglene der , og det var moro å høre på.. for jeg vet ikke så mye..
 #fugler #drammenselva
 Tid for lunsj.. og et litt kjedelig innkjøp..

 

Nå skal jeg straks nyte denne enkle, lette lunsjen...ikke så nyskapende og spennende , men så er det jo også slik at det enkle er ofte det beste...sånn i lengden..Burde jo skrevet et spennende innkjøp i overskrifta, det gir muligens flere "klikk"...men altså nye dundyner er litt kjedelig, men tror det skal bli deilig med nye fluffy dyner..


#mat #dundynerLørdag og VM !

Her er det fortsatt tulipaner i vasen, men nå er di sprunget helt ut.. litt fint det også ! Vi har som vanlig handlet og tatt en kaffe i byen. Så har det blitt å se på jentene som gjorde det så bra på tremila. Jeg er ikke slik at jeg sitter "klistra" under VM .. men litt får jeg med meg, og det er jo alltid mest gøy å følge med når Norge gjør det bra.

God helg videre til alle som er innom bloggen min !


#blogg #blomster
 En sånn periode...

Litt stille med innlegg om dagen, nakken er ekstra ille igjen etter en ok periode (ok er heller ikke bra, men det er jeg så vant med at det føles som normalt) ..Og da er det best å ikke skrive så mye på pc.. men er innom bloggen å følger med litt.. og satser på daglige innlegg fra meg igjen snart også..

Tulipaner i vasen er koselig nå som det går mot vår her..


#hjem #tulipaner
 Fastelavensjuks og en sniktitt på leiligheten...

Jeg la jo ut bolleoppskrift i går, men skrev jo at det ikke ble baking på meg i år... så da juksa vi litt og kjøpte boller og kaffe på Klausen bakeri etter at vi hadde vært en tur innom leiligheten og ordna litt småtteri...


Sto over krem og syltetøy i år.... #ypsilon

For dere som ikke har fått med dere at vi skal flytte se HER ..

En liten titt på kjøkkenkroken for å vise gråfargen vi har malt i hele leiligheten ( har hatt en maler til å gjøre jobben, kan reklamere for ham senere om han syns det er ok ) . En behagelig å rolig farge som jeg tror vi skal bli fornøyd med... #bolig
 Tulipaner, karneval og bilder på mobilen...

På bordet mitt har jeg rosa tulipaner til helga. Og går du inn til Frodith kan du se et herlig karnevalstog ( tegningen her er det hun som har tegna )...


#karneval #tulipaner

"Slenger" med et par bilder jeg hadde på mobilen fra uka som var..


Ender på glattisen i Drammen....Mens vi sto i kø på vei hjem, fikk jeg nyte utsikten av blå himmel... #drammen #mjøndalen
 Veldig rart, og forhåpentligvis litt fint...

Dere som har fulgt med på bloggen min, har kanskje fått med dere at jeg har nevnt at det har vært mye å ordne i det siste... Og nå er det så godt i gang at jeg kan skrive om det her. ..

For i dag ble altså huset vi har bygget (ikke helt selv da..hehe..) og bodd i siden 1984 lagt ut til salg. Det er en rar følelse, for vi har jo stortrivdes her. Men etter jeg ble syk har vi stadig tenkt på å kjøpe leilighet i sentrum. Og så ble det jo (dessverre) slik at mamma døde ved nyttår. Og da leiligheten hun hadde er en leilighet med en av Mjøndalens beste sol og utsiktsforhold fant vi ut at vi ville kjøpe denne og bo der .. og jeg tror at det skal bli veldig bra det også.

I tillegg til å savne huset , kommer jeg til å savne frukttrær og blomster i hagen ! Men nå blir det andre ting som blir positivt får vi satse på !


Da blir det forhåpentligvis noen andre hyggelige folk som kan glede seg over dette til sommeren ! #hage #hus
 

 

 Lunsj i koselig atmosfære !

Tok meg en lunsj alene da jeg måtte ned til sentrum i dag ! Koselig sted med god mat, som jeg har skrevet om flere ganger før. Hvorfor jeg har et ekstra "sterkt" forhold til stedet kan du se HER..

Og hvorfor jeg har vært litt ekstra opptatt om dagen skal jeg prøve å få laget et innlegg om senere i dag. Kos dere med dagen videre !


#kamillecafe #mjøndalen
 Blomster året rundt..

Di øverste bildene her tok jeg i sommer, men har ikke lagt dem ut tidligere...så nå var det på tide for nå går det mot den tida vi kan ta fine blomster-bilder ute igjen . Sommer og sollys gir liksom det "lille ekstra" til bildene synes jeg...


Bier og blomster hører sommeren til..Den fine rosa Peonen i hagen...Ei robust humle og en rufsete blomst...

Men frem til sommeren har jeg tatt et par blomster-bilder i stua....

#krysantemum#orkide
 

 Noen bilder fra dagens gåtur !

I dag har jeg vært ute å gått for første gang i det nye året..har vært ute av huset tidligere altså..hehe.. Men i dag gikk jeg ned til Mjøndalen og opp igjen , ikke så langt , men er mye bakker så det ble litt trim også...

Også er det det alltid lettere å gå om man har med kameraet...så legger ved en liten fotodokumentasjon...


#natur #mjøndalen
 Blått var det ..og slik ble det !

De som så innlegget mitt tidligere i dag så at det var flott blå himmel her i Mjøndalen. Og mindre pent ble det ikke da sola var i ferd med å gå ned bak åsen... da skifta det fra klart blått til duse rosa /orangetoner...


#natur #foto
 #yr.no

Bare en liten væroppdatering fra Mjøndalen ! Her var det ti minusgrader på morgenene i dag. Men nå er det 15 plussgrader i sola og det drypper fra taket og ned i takrenna...sånt liker vi... og det er meldt penvær i flere dager fremover...


#home #gulterkult
  

 Lørdag og noen små betraktninger !

Jaaaadaaa.. ikke di store tinga men når man sitter slik å tar en kaffekopp og er innom butikken å handler så legger man jo merke til små ting ...det gjør i alle fall jeg..

Skriver litt under bildene..


Her kan man sitte å se på livet utenfor og bare kose seg ..og jeg tenkte at det napoleonskakestykket til mannen ser veldig godt ut...Ser opp i taket....tenker at lampene minner litt om klementiner...Nok en lørdag på vei ut av butikken...tenker at det er jo en helt grei ting å gjøre.. igjen og igjen...Kanskje ble jeg inspirert av di fine lampene til å kjøpe disse...
Håper disse smaker bra, for di kosta 85 kr stykke.. men det vurderte jeg i butikken at di var verdt..Mer overraskende var det da jeg så på kassalappen etterpå at disse kosta 50kr pr pakke..men hadde nok kjøpt dem uansett... #meny #drammenBrød og brevvenner !

Syns det passa i samme innlegg siden begge begynner på B ... Nå har jeg nettopp satt en brøddeig , ikke prøvd denne ferdigposen fra Toro før (av og til er det lov å jukse litt syns jeg ). Syns deigen virka litt fast (selv om jeg tok i litt mer vann enn det sto på posen)...så nå får jeg bare vente å se om det blir spiselig.


#baking

Her om dagen tok jeg ned ei kasse med brev jeg hadde på loftet. Jeg "elska" nemlig å ha brevvenner i barndommen/ungdommen. Og fant brevvenner både på leirskoleopphold, når jeg var med på langrenn og folk som søkte etter brevvenner  i blader. Så i mange år var det brev til meg i posten så si daglig. Og jeg koste meg med å skrive tilbake.. Nå orker jeg ikke skrive julekort engang..hehe .. (..men det er vel litt på vei ut uansett )

#samfunn
 Valgets kval...

Ikke di store valga men... Skulle bare innom å ønske alle ei god helg videre. Tok bildet av blomsten på kjøkkenbordet for å ha med et bilde i den forbindelse..

Men da jeg så på dem fikk jeg ikke bestemt meg hvem av disse to jeg skulle bruke. Det ene syntes blomsten finest på og det andre hadde en varmere "atmosfære"over seg...så jeg tok med begge jeg..hehe.. (Ingen av dem var spesielt gode bilder altså...)

Fortsatt GOD HELG ..


Koselig med en blomst på bordet #krysantemum ..Hvilket bilde ville du valgt om du skulle brukt ett av dem ? #hjem
 På en gråværsdag !

I dag er det en skikkelig gråværsdag her i Mjøndalen. Da er det fint å tenke på at det går mot vår og sommer ...og at det forhåpentligvis blir en tur eller to til Åsgårdstrand igjen..

Drømmen er jo en stabil sommer med masse sol og varme...


Noen bilder fra tidligere turer dit.... #åsgårdstrand
 Starta dagen på veikro !

Skulle nesten tro vi hadde vært ute å reist siden vi har vært på veikro. Men sånn er det ikke, har vært ekstra sliten noen dager nå så bortsett fra et besøk hos mormor på fredag har det vært lite ute av huset di siste dagene...

Men i dag fant vi altså ut at vi ville "finne på noe" på formiddagen, så da tok vi en tur ut til Lierkroa der vi har vært å spist softis et par gager om sommeren di siste åra. Har hørt mye skryt av maten der, og vi ble positivt overrasket over at det var så friske råvarer og delikat mat til å være på ei veikro...så kanskje det blir middag her ved en senere anledning..

Jeg har hatt litt pause fra skriving på pc noen dager nå, men har fulgt litt med på innlegga allikevel, og håper å komme innom med litt tilbakemeldinger og kommentarer i løpet av dagen..


Smakte bra, god kaffe også....Ikke di vakreste omgivelsene, men rent og pent inne..kunne kanskje bytta ut julestjernene da.... Delte en vaffel til "dessert".. #lierkroa #mat
 

 Vintehvitt i hagen !

Ja blanda med litt brune blader fra i høst er det hvitt og fint i hagen her nå (selv om det ikke er mye snø ) ! Siden jeg ikke har vært i form til å gå tur i det siste er det greit å ta med kameraet ut i hagen også... Litt er bedre enn ingenting er en grei "regel" som har hjulpet meg mye etter at jeg ble syk og ikke kan være så aktiv som før..

Håper på blå himmel neste gang jeg tar bilder for det blir som regel ekstra fint som bakgrunn...men ganske pent det her også da...


#natur #hage
 Her blomstrer det fint nå..

Har jo fått noen ekstra blomster i det siste i forbindelse med at mamma døde, og det er jo hyggelig at folk tenker på en.. og særlig når man kan ta en prat også. I dag var den tidligere sjefen min fra barnehagen innom med en nydelig bukett i blått og hvitt til meg. Og fortsatt står Rosene jeg fikk av svigerinna mi i forrige uke fint i vasen . Og en vakker hvit Orkide fikk jeg av nær familie...

Og jammen så blomstrer Orkideen jeg fikk av gutta mine på morsdagen igjen også...

#blomster #hjem
 Helgekos !

Litt kos og noen små fine øyeblikk er det viktig å prioritere, hva som skal til for å kose seg kan jo være forskjellig...for oss er det for eksempel en kafètur i løpet av helga ! Lørdagsklem til dere som er innom bloggen min....


#laboulangerie #drammen #mobilbilde #gerbra #croissant  


 Så var det den vinter`n da...

Denne vinteren har liksom aldri starta helt! For det første har jeg hatt andre ting å tenke på og for det andre så har det ikke vært noe stabilt med kulde og snø..

I dag er det fire plussgrader her og det minner mest om at det går mot vår. Men det kan jo faktisk bli både kaldt og snørikt enda...men det kan bare være for min del..

Noen få bilder jeg har fått tatt av vinteren når den har "vært innom"...
Is på Åsendammen som ligger rett opp for der vi bor....Vinter med blå himmel er det peneste....Is som "klamrer"seg til kvisten....Her er det snøkant på rekkverket mot utsikten vår... #Mjøndalen #vinter
 

 Bilder x 3 ...

Satt bare å titta litt på noen bilder på pc`n ..og kom over disse tre her som jeg ikke har lagt ut før. Selv om det ikke er spesielt bra bilder så syntes jeg det "var noe med dem " som jeg likte... Har du det sånn noen ganger at du kan like et bilde selv om det ikke er et perfekt foto ?

Skriver litt under bildene..


Dette bildet av meg tok yngstesønn da vi tok en kaffe sammen i sommer, litt fint med den fjøra som er (ganske) skarp og jeg diffust i bakgrunnen.. og da synes jo ikke rynkene heller..hehe...Bildet her er tatt ut fra stuedøra, litt rart kuttet for å få vekk hustaka i nabolaget..men jeg likte det sorte mot den farga himmelen...Bildet her tok jeg i sommer da vi hadde vært på badetur. Et rotete bilde, men jeg synes det var noe søtt over den gutten som står der å tror ingen ser ham...eller så blåser han i det for han bare måååå tisse... #foto #bilder
 Kjære mamma !

I går var det to uker siden mamma døde og nå på fredag var det begravelse. Det føles egentlig helt uvirkelig . Mamma var veldig oppegående og aktiv til hun ble brått syk for ett og et halvt år siden ...det kom på mange komplikasjoner underveis, men det er også mange fine minner fra tiden etter hun ble syk..

Nå er ikke jeg den som liker å skrive så mye om hva jeg tenker og føler her på bloggen, men mamma var en som brydde seg veldig om familien og vi var mye sammen noe jeg er veldig glad for nå..

Og når jeg møter folk som snakker om mamma får jeg høre at det var så koselig å møte henne for hun var alltid blid og lett å snakke med...

Her er noen bilder som kan bekrefte hvor nydelig mamma jeg hadde...(også noen av pappa som døde for ti år siden )..skulle ønsket jeg hadde hatt dem i mange år til, men slikt kan man ikke velge....


#rip #kjærlighet
 

 Såååå fint..

Da jeg hadde vært å besøkt mamma på sykehjemmet i dag og var på vei hjem var det bare helt nydelig himmel. Som vanlig har jeg det lille kameraet med i veska..så kjørte opp til Åsendammen som ligger rett overfor der vi bor og fikk tatt et par bilder..
#åsendammen #Mjøndalen #yr #storm #natur

 Oslobilder..

De som fikk med seg innlegget mitt i går så jo at mannen og jeg hadde gått ei runde i Oslo. Hadde med kompaktkameraet og tok noen "detaljbilder", så legger ut noen av dem her....


Blå himmel over rådhuset...Di her sitter ute hele året...På vei til Grùnerløkka ser vi denne her....Det er jo trossalt juletider....Litt retro....Akerselva.....Utenfor Mathallen...Gammel bydel....Litt trappegåing er fin trim....Med konserthuset i bakgrunn ... #oslo #konserthuset #akerbrygge #oslolosen #blogg
 

 Forandring fryder...

Jeg er vel egentlig ikke den rette til å si det, for etter at jeg ble syk har det blitt å holde seg til det en vet ikke tapper for mye krefter. Men siden mannen har fri i romjula fant vi på å ta en tur inn og gå ei runde i Oslo i dag ( noe vi stort sett gjorde annenhver uke før ) . Det var deilig temperatur og sol så det ble en hyggelig forandring. ..Resten av dagen blir det bare å slappe av og se litt på tv....

Obs ! Vi går ikke i butikker når vi er på tur til Oslo, bare går litt rundt på "måfå" og tar en kaffe eller to....


Trenger ikke dra til syden når det er både palmer og strandstoler i Oslo...Så ble det mat og en kaffe ute på Baker Hansen på St. Hanshaugen...
 Årets julefeiring..

En lite oppsummering av jula så langt. På julaften hadde vi besøk av gutta , mamma og mormor og før vi spiste kom en nevø av meg innom med kona og den lille jenta si på seks mnd som jeg fikk se for første gang, siden di bor langt unna..koselig !

Julemiddagen var ribbe med det som hører til og riskrem til dessert. Mamma og mor var her noen timer, men mamma er jo ikke bra så det ble ikke så sent på dem..men tror di koste seg.. Etterpå så vi film med gutta som lå over til 1.dag.. Resten av jula er det bare å slappe av og ta det helt med ro for min del...

Skriver litt under bildene...


God mat, prat og åpning av pakker er hyggelig julefeiring det. Vinen fikk mannen på jobben, åpna ei flaske på julaften og det er fortsatt litt igjen av den så det er ikke det store alkoholinntaket på oss i jula..Noen av gavene ..Øverst fra venstre til meg fra gutta ..så til mannen fra gutta.. og så fra gutta til hverandre..syns di er flinke til å finne på ting som passer til den enkelte...1. juledagsfrokost med gutta er alltid Waldorfsalat og Bayonneskinke og da trenger vi egentlig ikke noe annet for alle liker det så godt...kan legge ut oppskrift senere (har gjort det før også )... #julefeiring #waldorfsalat
 

 Over sine bredder..

I dag tok mannen og jeg og gikk oss ei lita runde i Drammen på formiddagen, godt å få lea litt på seg og få litt luft etter mye inne-sitting og god mat. Vi gikk langs med elva, men enkelte steder var det så mye vann at en ikke kunne gå der en hadde tenk, men vi kom oss da frem på et vis og fikk gått ei runde rundt bruene..

Også var det litt spennende og fint å se på den høye vannstanden...får bare håpe det ikke har blitt noen ødeleggelser av vannet..


Her klarte vi å komme oss frem... #glass ..Her fikk vi gått oppe på det høyere platået langs kanten..Her lot vi være å prøve å komme frem #skutebrygga ..Her sitter folk å koser seg om sommeren, men det er vel tørt før sommersesongen starter ...Litt pent å se på da....Her gikk vi klokelig opp trappa og rundt... #drammen #vannstand #drammenselva
 I dag blir det bare frukt på meg....

Nei da blir nok ikke det. Har allerede spist frokost med Waldorfsalat sammen med gutta som lå over fra i går, og etterpå blir det rester fra gårsdagens middag med ribbe og riskrem ..

I går var mamma og mormor hos oss å spiste julemiddag sammen med guttene og det var veldig koselig. I tillegg kom en nevø og kona innom en liten tur med lille datteren sin på seks mnd som jeg ikke hadde fått sett før siden di bor langt vekk..så det var hyggelig..

Blir jo mye mat ,godter og brus på julaften så det er egentlig frukt som frister mest nå...

"Sløver" litt i dag, så litt bilder fra julefeiring får komme siden, men tok ikke så veldig mange...måtte jo først og fremst være tilstede med di som var på besøk..

Kos dere videre i jula !


Duken har mormor brodert for en del år siden, veldig glad i den ... #frukt #juleduk
 Annebe i Asker...

Disse bildene er fra noen uker siden da mannen og jeg tok helgens kaffekopp i Asker. Og tenk at det var en butikk som reklamerte for bloggen min...hehe..den butikken har nok het det før jeg begynte å blogge tenker jeg.. (og jeg skriver det jo ikke akkurat slik heller )..men litt stilig var det jo.

skriver litt under bildene...


Her ser dere den ivrige fotografen i speilbildet også....ikke vært inne i butikken men ser ut som di har mye fint i vinduet i alle fall...Denne statuen som står på torget syns jeg er litt fin, blanding mellom dyr og menneske ...Plassert på en fin og oversiktlig plass...Tenn lys...Veldig mange ender og duer samlet, kom noen og matet dem også...så da ble det enda flere..Går pent på rad , duer og ender om hverandre (litt uskarpt bilde ).. #asker #fugler
 Pent på vei til butikken...og overraskende "mye"penger igjen på konto..

Holdt meg unna butikker i helga, så i dag tok jeg en tur på Gulskogensentret med en gang det åpnet for å kjøpe inn litt av maten og noen småting vi må ha før julaften. Melk og frukt må kjøpes i slutten av uka da..

På veien måtte jeg stoppe å ta noen bilder med kompaktkameraet som var med i veska, for sola skinte så pent på åsene ..men HVOR pent det var kommer ikke frem på bildene..

Da jeg kom frem tenkte jeg at jeg fikk sjekke hvor mye det var igjen på brukskontoen og regna med det i alle fall var mer enn 15 tusen..og jammen så var det over det dobbelte gitt..og det i disse juletider..hehe..

Det sier ikke så mye om hva jeg får inn på konto , men om hvor lite penger jeg bruker... og det minka ikke så mye på handleturen i dag heller...


Solbergåsen...Vakkert å se sola skinner på åsene...På motsatt side av veien kom ikke sola frem bak åsen enda..Her er det skibakken på Åssiden som soler seg .....På hjemveien skinte sola over åskammen der huset vårt ligger , sola er nesten fraværende på denne siden et par mnd nå... #Mjøndalen #Gulskogen
  Da var treet pyntet !

Her går det rolig for seg med juleforberedelser . Har laget medisterkaker og kjøpt ribbe og di 5-6 julegavene som skal ordnes er stort sett "i boks". Og i går pynta vi juletreet, som de siste åra har vært kunstig og blitt pynta uka før julaften. Før fulgte vi barndommens tradisjon med å pynte lille-julaften, men nå syns jeg det er fint å ha det klart i god tid, og siden det er kunstig så drysser det jo ikke uansett hvor lenge det står..

Ønsker alle god helg videre og en fin førjulstid !


#juletre #ribbe #julepynt #julemat #medisterkaker
 Uteprosjekt !

I sommer fortalte jeg jo at mannen holdt på med litt forandringer på forsiden av huset vårt. Vi hadde et blomsterbed i front , men det tok så plass at det ble liten plass til å stå med bil og lignende der... og så var den murte trappa blitt stygg etter salting på vinteren..så den trengte en oppfriskning.

Det var jo pent med nyperoser og andre planter i bedet, men jeg hadde ikke ork til å holde det ved like så det var like greit å få fjerna det, for mannen har nok av annet å vedlikeholde her....


Mannen gjorde det meste selv , han er jo både sterk og handy...hehe.. Men hadde gravemaskin og lastebil som kjørte bort jordmassen og noen til å legge asfalt der det manglet...

Leide et bor til å fjerne stein, litt av en jobb...men fikk fjerna det han skulle..

Ble fin plass til bilvask, noe yngstesønn har benytta seg av flere ganger, og da får han hjelp også....smart !La granitt på og i front av trappetrinna, ble fint syns jeg..og det bedet får vi fikse litt på til våren ... #granitt #gravemaskin
 

 Annebe gjør ting hun ikke kan...igjen..

Jeg har jo prøvd å tegne i Paint noen ganger før, men det er i grunnen ikke noe jeg "driver"med...som du kanskje ser... Men jeg syns det er artig å prøve, også liker jeg å legge det ut slik det blir på første forsøk...for det blir uansett ikke veldig bra samme hvor mye jeg prøver..

Vet at jeg kan bruke ferdige sirkler eller lignende, men moro å prøve å tegne med blyanten også, og det blir jo ikke mer moro enn man lager selv ...og du ..jeg mener det jeg syns ikke det ble fint altså..hehe..


#Paint #julenisse

 


 

  

 Og så ble det mørkt...

Den overskrifta hørtes kanskje litt dyster ut, eller at det hadde "klikka"for meg eller noe slikt..hehe... Men var bare det at da jeg besøkte mamma på sykehjemmet i dag , lå åsen bak i sånn fin tåkedis..og da jeg kom ut igjen var det blitt mørkt . Da kunne jeg se det fine juletreet som alltid står på toppen der og lyser i Desember...

Bildene er tatt med kompaktkamera så de er litt uskarpe, men det kan ha sin sjarm noen ganger det også syns jeg...

Ha en fin lørdagskveld !


Tåka er i ferd med å lette....Juletre i høyden... #solbergåsen #batteriet
 

 

 NÅ ønsker jeg meg snø...

Har i grunnen ikke savna snøen før i dag. En grå dag med regn og livsfarlig glatte veier gir ikke noen fin førjulsstemning... Nei, nå håper jeg det snart blir like pent og hvitt igjen som det var her tidligere i vinter...


Bildet over er tatt en kveld tidligere i vinter da gutta hadde vært på besøk , og hadde måttet parkere bilen i gata bak huset pga. all snøen som var kommet.Hvitt er vakkert, og hadde passa fint nå i Desember... #førjulstid #snø Bildedryss fra Drammen...og en elg som heter Helge..

Bare noen bilder fra vi var i Drammen på søndag og spiste marsipankake. Alltid greit å ha med kameraet i lomma...


Her ser vi oppover mot Ypsilonbrua ...


Og her er Helge (skrives ofte hELGe ), i bakgrunnen er togstasjonen...

 Bare litt fint sollys...Og mer av det...Her er jeg i stram "givakt"...Nedover motsatt side av bybrua, med Aass bryggeri langs siden der...Noen restauranter og bygg som speiler seg i elva....En av "lydkulene" som står på hver sin side av elva..Godt kamuflert...En som henter opp mat....Og noen som bare seiler av sted.... #drammen #ypsilon #union #papirbredden #skutebrygga Hei hå, nå er det jul igjen...

Jeg tar det faktisk veldig rolig i Desember, pynta litt i huset og så blir det å kjøpe litt god mat og 5-6 gaver i uka før julaften. Og julebord og selskaper har det vært lite av (så si ingen ting ) siden jeg ble syk.

Men en tur til Drammen og handle og ta en kaffe med mannen på lørdager blir det både i Desember og resten av året. Ikke mye snø som minner om vinter og førjulstid i Drammen i dag, men julelys er det masse av både inne og ute.

Kos dere med førjulstida, og ro ned som best dere kan ...


#drammen #førjulstid
 Ettermiddagsbesøk !

Nå har jeg hatt hyggelig besøk av barndomsvenninna mi, går som regel noen mnd mellom hver gang vi møtes, selv om vi bor ganske nær...Ingen av oss er av det "oversosiale"slaget..hehe...

Serveringa ble i all enkelhet, en kanelsnurr til hver og en boks kjøpte pepperkaker, kan jo ikke stappe innpå nå før jul, men litt til kaffen må man ha.. 


Enkelt og greit..og litt julestemning...Siden jeg har bursdag snart hadde hun med en nydelig hvit Azalea til meg.... #azalea #jul
 Han her..

Ja han har stått og lyst så fint her i kveld. Har ikke hatt fire lilla lys di siste åra...og det går i grunnen greit det også..hehe..

Har stjerne og adventsstake med syv lys i vinduet også da, så det mangler ikke førjulsstemning i heimen .

 Snømannen som står på peisen fikk jeg i gave av mamma og pappa for mange år siden, så den må frem hvert år, sammen med en "haug" andre ting.

Fin kveld videre og fin kommende uke til alle som er innom bloggen min !


#lys #advent
 #barenovember

Ja selv om det er første advent i dag er det fortsatt bare november, og i Drammen i helga var det ikke mye som minnet om vinter og desemberstemning. Bortsett fra julelys og butikkvinduer da.

Men november med lav sol over åsen er vakkert nok det syns jeg, så kan vinteren komme uka før julaften..


Blå himmel og fortsatt litt høstløv på trærne....Sola ligger lavt over åsen....Høststemning langs elva...Bybrua i skinn fra sola... #drammen #november
 Dagen så langt...

Ja nå går jeg i pysjamasen og etterpå blir det Pizza, som mannen er i ferd med å lage bunnen til nå. Men tidligere i dag har vi vært å spist sen frokost på Picasso i Drammen. Yngste sønn som bor rett ved kom å spiste med oss , han er mye på reisejobb om dagen..så hyggelig å få prata litt, selv om vi prates litt på tlf også.

Etterpå handla vi mat og så var vi innom mamma på sykehjemmet en tur . Nå blir det bare å kose seg inne resten av dagen/kvelden...

Ønsker alle en fin lørdagskveld !


Har jo vist bilder fra Picasso før, men det er så koselig der at her kommer det noen til... #Picasso #drammen
 Vakkert lys og rødt til jul...

Plutselig ble det et sånt varmt vakkert lys ute, og når jeg så himmelen skjønte jeg jo hvorfor... Tok et bilde på baksiden av huset , opp mot boligene bak oss...

I går fant jeg frem litt julepynt, og her blir det rød jul som vanlig...så da måtte jeg kjøpe noen blomster i rødt også. Blir nok et par julestjerner litt nærmere jul, men i dag ble det en Azalea og en Ildtopp..


#interflora #azalea #natur #blomster #mjøndalen
 Roser på tur i hagen...

Orka ikke å gå tur å ta bilder i dag, så da tok jeg med meg et par roser ut i hagen og tok noen bilder av dem...så da fikk jeg vært litt ute i allefall... Slike bilder er jo veldig "laget", men artig å prøve litt forskjellig, så her er det roser i snø, lyng, trær og gress... Var ikke så fint sollys da jeg tok dem, så jeg syns de mangler det gode lyset som må til for å få bra bilder.. men moro å ta bilder er det uansett...


#roser #snø #foto #blogg #vinter
 På vei over bygda...

Selv om Mjøndalen er ganske sentralt med Drammen ei mil unna og Oslo ca fem mil unna..så er det på en måte bygda/landet. Og om vi skal til Hokksund f.eks kan vi enten kjøre hovedveien ..eller over bygda ,som jeg har gjort her.. Og oppover disse veiene gikk jeg ofte på rulleski da jeg var barn, var nemlig med å gikk langrenn i syv år.

Skriver litt under bildene , som er tatt med kompaktkamera  en dag med klarvær i vinter  (par uker siden )..Men skriver ikke noe om gårdene da jeg ikke vet så mye om de fleste av dem..og det er jo ikke ok å ta bilder av steder folk bor å skrive hvem som bor der heller...hehe..

Det er jo selvsagt flere gårder og jorder oppover , men med smal vei er det ikke bare å stoppe å ta bilder hvor som helst..

Må bare skryte litt.....fint å bo i Mjøndær`n altså...


Helt bakerst på bildet her, der hvor solstrålen treffer ligger det som var barndomshjemmet mitt...En av di første gårdene vi kommer til når vi kjører fra Mjøndalen...

 


Vakkert vinterlandskap...Kanskje det er her nissen holder til, når han ikke er på Nordpolen å lager julegaver...Idyllisk å bo slik...Koselig , selv om det er tett ved veien...Her nærmer vi oss Hokksund...Og her er vi oppe ved Eikersenteret( på motsatt side av veien), som ligger i Hokksund... #Mjøndalen #Hokksund #landliv
  

 

 

 Bryllupsdag !

Skrev jo i gårsdagens innlegg HER at mannen og jeg har 35 års bryllupsdag i dag ! Takk for alle hyggelige gratulasjoner vi har fått på bloggen og Fb .

I går var det jo handling og kaffe på dagen. På kvelden kom yngste sønn å spiste Entrecot med oss (eldste passa det ikke for ).

I dag har vi besøkt mormor, og på hjemveien stoppa mannen og jeg for å ta en liten date på den store dagen..hehe...

Nå er ikke jeg en som slår om meg med store ord og kjærlighetserklæringer på sosiale medier. Men ting jeg setter stor pris på er f.eks når jeg har laget meg risengrynsgrøt på kvelden (det hender nemlig jeg får såååå lyst på det ) og det har satt seg fast i bunnen av kjelen .. Jeg setter den i vann over natta og på morgenen har mannen vaska den opp før han drar på jobb...det er drømmemannen for meg...


Sønnen satt å så i gamle skolebøker , holder nemlig på å rydde litt i skuffer og skap her... Bildet av mannen og meg er fra vi var på Holmen fjordhotell for et par år siden ...Dagens date ble på Jovialen... Og vi "slo ut håret" med en hel Makron hver... #jovialen #makroner #drammen #bryllupsdag #blogg
 35 år.. , roser fra Kiwi og et begredelig rundstykke....

Høres ut som litt av ei feiring for mannens og min 35 år`s bryllupsdag, som er i morgen. Men vi er jo ganske "enkle" av oss, og gjør i grunnen det vi pleier uansett anledning (nesten)...

Så i dag var vi en tur på Liertoppen og handlet mat, og det ble selvsagt en kaffekopp på oss , napoleonskake på mannen og et rundstykke på meg. Det rundstykket kan jeg fortelle mer om under bildet lenger ned i innlegget..

Og på vei ut i bilen stakk jeg innom Kiwi å kjøpte med en bukett roser....med mannens kort selvfølgelig, vi er da litt romantiske..


Valgte rosa i dag siden det snart er tid for masse rødt...Vakkert med roser uansett farge syns jeg...

 


Det smakte heldigvis bedre enn det ser ut til (og den skalken med "feste"spiste jeg ikke). Men det litt "morsomme"var at rundstykkene lå uten pynten og hun i kassa spurte om jeg skulle ha agurk eller tomat på (syns det naturlige hadde vært å ta på begge deler)..og jeg svarer da at jeg tar tomat..også får jeg disse to skalkene..hehe...Gadd ikke å si noe om det.. og det er jo ikke akkurat verdens undergang heller..

#kiwi #roser
 Poseringer !

Dere ser vel med en gang at det ikke er meg som poserer denne gangen..hehe... Tok noen bilder i går av svanene på andre siden av elva for der vi bor , der er det mange...nesten litt for mange på en gang..

Men jeg syns de var flinke til å posere å ta seg bra ut for fotografen...

Så her kommer et "dryss"med svanebilder...


#svaner #Krokstadelva #foto #macro #natur
 I dag...

Siden jeg har legen min i Hokksund hender det jeg må en tur dit. Og da kan det av og til være hyggelig å ta en tur innom Step in å ta en kaffe ..og det gjorde jeg i dag (Eldste sønn bor jo i Hokksund også, men han er jo ikke hjemme på dagtid ) .

Noen ganger tar jeg turen innom biblioteket der også, men i dag tok jeg meg ikke tid til det, for jeg hadde bestemt meg for å kjøre en tur oppom barnehagen jeg har jobba i å hilse på folka der...og det var jo hyggelig som alltid..


En halvtimes tid i slike omgivelser gir positivt påfyll...   #kkjul  
 

 

 Ønsker alle ei fin ny uke..

Håper den kommende uka byr på noen hyggelige opplevelser for alle som er innom bloggen , og andre også selvfølgelig , men di vet jo ikke at jeg skriver det her..hehe..

Det trenger jo ikke være di store tinga, men noen små hyggelige ting...


Jeg kan jo nyte denne fine utsikten fra stua mi for eksempel... #mjøndale #drammenselva
 Avslappa feiring...

Her var det ingen spesielle planer for feiring av farsdagen. Men siden gutta vet at her er vi hjemme og det passer at de kommer innom stort sett bestandig, fikk vi telefon om at de kom en tur i dag.

Først ble det litt mat, utrolig hva en klarer å finne i fryser og kjøleskap som blir til en middag sånn i hui og hast . Også ble det kaffe,is og kanelsnurrer etterpå..


Gutta hadde kjøpt gave også, fin sporty t-skjorte. Som dere ser er det avslappa atmosfære, med telefoner og ipad, men det ble lagt bort mens vi drakk kaffen da..Og etterpå fikk alle en "behandling" som skal hjelpe på ryggen av yngste sønn..her er det storebror sin tur..Selv om islyktene hadde fått litt hard medfart av mildværet lyste de fint i dag også..og jeg hadde forsøkt meg på et par til..    #islykter #farsdag Nå lyser det fint her...

Starta jo med å lage noen islykter i går ( Se HER ). Og det er faktisk kaldt her enda så nå lyser det så fint her ute. Jeg var litt utålmodig og fylte på vann før det første laget var helt fryst, så pynten fløt litt opp..men de ble jo fult brukbare for det syns jeg...


Bildet over her tok jeg nå nettopp.. etter at det har begynt å skumre ute..Noen detaljer og "inspirasjonsbilder"....Kunne godt laget fordypningen til lys enda dypere, men man må prøve seg litt frem... #diy #islykter
 Islykter på gang..

I dag har jeg satt i gang å lage et par islykter, for det er så koselig å pynte terrassen med. Sitter jo ikke ute nå da, men ser dem ut av vinduet i stua.

Spørs om vi får noen glede av dem, eller om di blir klare før det blir mildere igjen. Mannen leste nettopp at det blir plussgrader fra i morgen...


Prøver meg på to ulike fasonger og høyder i år. På bildet under ser du fjorårets lykt og hvordan jeg laget den ser du HER..

 


#diy #islykt
 Vinterbilder !

Tok noen bilder av snø og vinter med macrolinsa her om dagen, var litt sent ute til å få med det beste sollyset...men noen ok bilder ble det. Må passe på å dokumentere snøen i tilfelle den forsvinner igjen, for det vet man jo aldri.

Skriver litt under bildene...

Mye ekornmat i toppen av grana....Røde bær er så fint mot snøen....
 


Og is mot blått er ikke så verst det heller....Nå kan di grønne bladene ta seg en hvil frem til våren...17mai stemning i vinterland...Pent med snø ...Noen små kunstverk dukker også opp...Bare snø rett og slett.... #vinter #snø #foto #blogg #mjøndalen 

 Gårsdagens "blåtime" over Mjøndalen..

I går var det flott vintervær med sol, blå himmel og mye snø rundt om her hvor vi bor. Så da tok jeg noen bilder med macrolinsa mi...og på ettermiddagen så jeg at det var så fint blått lys over bygda og elva...så da tok jeg et par avstandsbilder med den samme linsa..blir ikke de skarpeste bildene da, men jeg likte bildene allikevel, så derfor legger jeg dem ut..

Og da får du jo en liten opplevelse av hva jeg ser når jeg titter ut på ettermiddagen...( tatt ca kl 17.00)


På bildet over her ser dere først hustaket til naboen, så Mjøndalen sentrum, så Drammenselva, på andre siden av elva Krokstadelva og så oppover mot Hokksund..Når jeg snur meg den andre veien, ser jeg taket på jobben til mannen og den "nye" brua fra Mjøndalen til Krokstadelva som er full av biler med folk på vei hjem fra jobb... #Mjøndalen #blåtimen
 

 

 Vinter i Drammen..

Måtte jo ta noen bilder av Drammen i snø, man vet jo aldri hvor lenge snøen ligger... Nå er jeg ikke sååå begeistra for mye snø, men det er pent med litt syns jeg og det hører årstiden til ...


Ved Drammenselva....Bare en blomst som minner om sommer....Og noen ga etter for tyngden av snøen...#gummibaren...

#drammen
 Annebe i snøen...

Det så ut til å være så friskt og deilig ute i snøværet nå i kveld, så da tok mannen og jeg en liten gåtur i nabolaget. Og det var skikkelig deilig å kjenne snøen og den litt kalde lufta i ansiktet..

Mobilen var jo med, så da ble det en dokumentasjon av årets første snøfall her vi bor..

( Om dere ikke kan se profilbildet og bildet i hederen min , så skal jeg prøve å få det ordnet i helga.Jeg kunne plutselig ikke se det selv...men det er vel mulig å få ordna på, men ikke noe blogg.no kunne hjelpe meg med...så jeg satser på gutta mine..hehe.. )


#snø #vinter
 

 Hagatjern !

Det øverste bildet her var mitt bidrag i Høstutsillingen hos Frodith . Det er tatt ved Hagatjern som ligger rett opp i bakken fra der vi bor i Mjøndalen. Da jeg var barn var det jo dette stedet vi ofte dro til om sommeren for å bade. Da dro vi til badeplassen som også hadde kiosk.. det var stor stas husker jeg.

Nå er det mange år siden vi var på badetur der, mannen og jeg drar heller et sted det ikke er så mange kjente. Men det har hendt vi har tatt en kveldsdukkert ved demningen , hvor jeg har tatt disse bildene som kommer under her...vakkert er det i alle fall der syns jeg..


Fint å ta en dukkert ved demningen, men kan stå over på denne tida av året...#Hagatjern ..Litt bortenfor den odden med hytta ligger badeplassen...Nå var båtene tatt opp, men når det er sikker is på vannet er det mange som pilker der .. ( ..og noen når isen er usikker også..tror jeg...)

#nedreeiker
 

 Høst i Åsgårdstrand !

Som mange av dere vet har jeg blitt veldig glad i Åsgårdstrand de siste åra . Selv om det ikke ligger lenger enn 50min kjøretur fra oss , hadde vi aldri vært der før jeg ble syk. Men da vi var "tvunget" til å finne alternative måter å få feriefølelsen på oppdaget vi dette vakre stedet.

Vi har vært en tur dit på våren, men mest om sommeren. Men da jeg så at utifriluft hadde vært der nå i høst frista det å ta en tur igjen. Og på lørdag var det jo nydelig vær så da tok vi en tur dit. Det er så deilig og fredelig der, så det var fint å rusle å ta litt bilder i tillegg til en kaffe på Munchs cafè..


Sommeridyll om høsten...


Utenfor Munchs hus....


Mannen ser på brennmaneter i vannet...Nyter solstrålene...Høstløv i vannet...Idyll...To som tok seg en dukkert, 5grader i vannet sa de...de kom fort opp igjen..hehe..Noen benytter stranda nå også....Ikke rart vi liker dette vakre stedet...Høstløv i solskinn...Slitte skur er fine fotomotiv.. #Åsgårdstrand #friluftsliv
 Is og tåke..

Måtte jo ta et par bilder av omgivelsene også, da jeg tok bilder av høstfargene i går , de kan du se i forrige innlegg..( disse er også tatt med macrolinsa )

Bildet under her er av et tjern rett ved veien når vi kjører over Konnerud på vei hjem fra Drammen. Der lå det et lett islag som minner om at det snart er vinter..


Og litt lenger ned , der man kan se utover tok jeg dette bildet av tåka som lå tett nede i dalen... ( kunne ikke dra ned den ledningen syns jeg..hehe..)

#konnerud #mjøndalen
 Hest er best !

Som jeg skrev i forrige innlegg tok jeg noen bilder med macrolinsa mi i dag. Det var høstfargene som skulle foreviges, men da jeg så de fine hestene som nettopp hadde fått påfyll av høy måtte jeg ta noen bilder av dem også (..ut av bilvinduet, men ikke i fart..hehe..)

Jeg har jo drevet litt med riding før, men bare som en hobby. Har skrevet litt om det HER..

Så her kommer noen hestebilder. Høstbildene får komme senere..


Kan jeg ikke få spise i fred da ..?Dukka litt ned i høyet likegodt....Er litt sølete om dagen....Sånn ja, se rett inn i kameralinsa...  #hest #Konnerud #foto #macro #dyr
 Egentid !

Det heter vel kanskje ikke det når man ikke har småbarn..hehe.. Men i dag måtte jeg handle litt , også hadde jeg lyst til å ta noen høstbilder med macrolinsa. Så jeg dro først nedom Gulskogensenteret og handlet mat. Og før jeg dro videre kjøpte jeg meg et blad og tok en lunsj på Soho, fin liten stund det..

Så kjørte jeg rundt Konnerud på hjemvei ( sier jo ikke dere som ikke er kjent så mye, men det er opp i høyden for der vi bor ), tok litt bilder av høstfargene og litt annet småtteri.  Får sjekke etterpå om det er noen som ble ok ,så kan jeg legge dem ut på bloggen.

Kan vel kalle dette "egentid", eller kanskje metime ? Eller rett og slett "litt tid for meg selv"...


#soho #stella #Gulskogen #mat #konnerud
 En liten oppdatering..

Som jeg har nevnt har jeg tatt det litt rolig med blogging denne uka, da det har vært et par "selskapeligheter".  Ikke de store partyene, men 2-3 timer på ettermiddagen og med flere folk på en gang føles omtrent som å ha vært ei helg på julebord før i tida.

Men det var koselig, og selv om ting kan tappe for energi, gir det også en positiv gevinst i form av å være litt sosial.

Her kommer noen bilder tatt med kompaktkamera i halvmørket . Skriver litt under bildene..


Jeg har jo jobbet i barnehagene i Nedre Eiker i over 30 år, og vært medlem i Fagforbundet i 25 år, så på tirsdag var jeg invitert på middag og merkeutdeling på Thelma kjøkken i Mjøndalen. Vi fikk deilig hjortestek til middag og is og jordbær til dessert, man kunne få vin til maten , men jeg kjørte så det ble cola på meg.

Vi fikk merke , diplom og roser....Mormor fylte jo 97 år på onsdag, men vi var å feira henne på fredagen. Jeg hadde kjøpt inn is ,brus og snop og søsteren min hadde kjøpt med kake. Det var vel ca 14 stk innom, noe jeg tror hun satte veldig pris på.. ( som vanlig unngår jeg å legge ut bilder av de jeg ikke vet om det er greit for )

Bildet under her av mormor og meg, er fra da mormor fylte 90år og fortsatt bodde i huset sitt og hadde bakt alle kakene selv....


#thelmaskjøkken #fagforbundet #nedreeiker #kaker


 

 Heisann !

Tar det bare litt med ro her på bloggen om dagen, da det er litt ekstra som skjer denne uka. Var på en middag i går siden jeg har vært medlem i fagforbundet i 25 år. Også blir det litt feiring hos mormor på fredag , hun fyller 97 år i dag . Jeg har vært hos henne med blomst og handla litt for henne i dag, så fikk hun en bursdagsklem på selve dagen også ..

Å skulle bort på ettermiddagen/kvelden krever litt ekstra energi så derfor blir det stille med innlegg og jeg er litt gjerrig med kommentarer denne uka, men jeg er innom å leser hos de bloggene jeg følger med på.

Så kommer jeg sterkere tilbake senere i uka og forteller om middag og bursdagsfeiring. Ha ei fin uke videre !

Ny blomst på stuebordet hos meg også..


#blomster #alpefiol
 Gåtur i Bragernesåsen !

I dag gikk mannen og jeg ei lita runde i Bragernesåsen ( Drammen ), ikke mer enn en halvtime , men det er litt bakker også så det føltes som trim ! Har jo vist bilder derfra før , men det er et sted det frister å ta bilder, så lenger ned i innlegget her kommer et lite utvalg til..

Etterpå kom gutta til oss å spiste , hadde fårikål, men eldstemann spiser jo ikke kjøtt lenger, så han fikk ovnsstekte poteter, grønnsaker og bearnaisesaus,smakte vist det også.

I kveld blir det vel å se på Farmen tenker jeg...

Skriver litt under bildene :


Mange slike stier/veier rundt i bragernesåsen....Her ser man byen, og elva....Det er mange krakker , der en kan sitte å se på utsikten...Fine, gamle trær i høstfarger..Her er Åspaviljongen, der en kan spise eller ta kaffe, vi gjorde ikke det i dag. Les om stedet HER...Om sommeren koser folk seg her ute....Vakkert...Tydelig at sommeren er over...

Nostalgisk...Fint å gå her...


Og mellom trærne kan man se Bragernes kirke... #åspaviljongen #drammenKaffe og shopping!

Kaffe er jo helt vanlig for mannen og meg på en lørdag. Men bortsett fra matbutikken holder vi oss unna butikker om vi ikke "må" ha noe... Nå har mannen gått i den samme olabuksa i minst fem år, den har blitt vaska innimellom da...hehe.. så nå var det på tide med en ny..

Vi dro på Gulskogensenteret , var tidlig ute for der kan det bli mye folk utover dagen og det er vi ikke så glad i...

Først tok vi en kaffe ..


Kvisten kafè har bra utvalg av kaker også har de aviser til utlån, så da satt vi litt der å slappet av... #kvisten #Gulskogen #vgMannen sliter litt med å finne bukser, for det er så mye smale og ettersittende typer og det liker han ikke, men på Carlings fant vi en fra Diesel som han likte godt... så da ble det kjøp da... #carlings #dieselOg jeg kjøpte meg nye tøfler... er så glad i slike varme kosetøfler... #face #eurosko
 Høst i museumsparken !

I dag tok jeg en tur ned til Drammen museum for å ta noen høstbilder ute der. Jeg trodde det skulle være sol og blå himmel, men det var skya og kald luft. Men jeg koste meg med å ta bilder uansett, og jeg syns parken var høstlig og vakker.

Tror vi var på skoletur der da jeg var barn, men kan ikke huske hvordan det er inne der, så jeg får ta en tur dit igjen og sjekke ut litt mer. Rart med det der at en glemmer å besøke slike steder en bor i nærheten av.

Jeg kan ikke så mye om museet , men du kan lese mer HER..

Skriver litt under bildene :

 


Herskapelig og fint...I bakgrunnen her ligger byen , på den siden av elva hvor togstasjonen er....Vakkert motiv ....Slik jeg forstår det , er disse bygningene fra Hallingdal....Blir fint uten blå himmel også....Ingen tvil...det er høst...Neste gang jeg besøker museet skal jeg sette meg mer inn i historien og hva de ulike tinga en ser der er for noe...Mye fin vegetasjon rundt på området..Fine detaljer...#drammen #drammenmuseum #foto #høst #blogg
 

 Oppskrift på kanelsnurrer..og noen bilder fra gårsdagens bursdagsfeiring..

Jeg la jo ut bilde av de nystekte kanelsnurrene jeg hadde bakt i går, ( som jeg hadde med til yngstesønn som vi feira i går..var 29år på lørdag for de som ikke har fått det med seg..hehe...)..og HER er oppskrifta jeg bruker, samme som til bolller, bare kjevler ut deigen og smører utover et tynt lag smør som egner seg til baking, strør på sukker og kanel, ruller sammen og deler i ca 25 stk...Husk å legge "enden" innunder, så det holder seg samlet under steking.

Slik så de ut med melis på :


Resten la jeg i fryseren, og da venter jeg med melisen til jeg tar dem opp, eller om de skal med på tur er det like greit uten...

 

De tre øverste bildene er fra jeg og mannen var innom med pakke på lørdag, og bursdagsbarnet ble med ut i byen og spiste kake. De andre bildene er fra gårsdagens feiring , hvor både mamma og mormor var med i tillegg til oss og eldstesønn...veldig hyggelig...

Blir litt hui og hast bilder, for gutta syns det kan bli litt masete med meg å alle fotograferinga...de ville bare komme i gang å spise kaker de..hehe..(bursdagsbarnet har lys olabukse)

Som dere ser er mormor som blir 97 år neste uke ganske spøkefull, og gjør litt ablegøyer til ære for fotografen ... #baking #bursdag
 Gratulerer til yngstesønn ..

I dag fyller yngstesønn 29år, så da må han jo få et lite gratulasjonsinnlegg på bloggen også. Som jeg har sagt før kommer det ikke "de store" orda her , slike ting sier jeg heller direkte , men det er en snill og målbevisst gutt, såpass kan jeg røpe..hehe..

I dag har vi vært nede hos ham med gave, så ble han med å tok en kaffe med oss i Drammen, litt mer feiring blir det på tirsdag.

Så da sier jeg bare hipp hipp hurra og gratulerer så mye med dagen !

Noen bilder fra før og nå...


#bursdag #blogg
 I Sandefjord by..trallalalala....

Da jeg var barn hadde vi den Lp `n med Anita Hegerland, og da var det å synge med på alle sangene med hårbørste eller hoppetau som mikrofon. Og i dag har vi vært en liten tur i Sandefjord, mannen hadde tatt seg en feriedag fordi han skulle i Harley-Davidson butikken som ligger like ved Torp flyplass.

Siden været var så deilig ble jeg med , er jo koselig i Sandefjord,og det er flere år siden sist vi var der. Tok bare en liten rusletur ved kaia, og så en kaffe før vi dro hjem igjen, det var jo helt nydelig å sitte ute. Bare å nyte det fine været så lenge vi har det...


#harleydavidson #Sandefjord #torp  #colorline  #fjordline
 Roser på en tirsdag !

Trenger jo ikke være helg for å kjøpe noen roser. Nå har jeg hatt en ildtopp på stuebordet som var moden for å bli bytta ut. Valget falt på disse rosene, syntes fargen passa fint nå som det er oktober og høst....

Og nå har de kommet i vase, men man "må" jo ta bilder i alle varianter, så starter med det her..hehe... Ha en super dag videre...

 


#roser #home #plantasjen #blomster #Mjøndalen  Fiiine !

Er veldig glad i disse kleshengerne som farmor har heklet til meg. Hun døde i 1995 og disse lagde hun flere år før det , så de er nok over 30 år . Klærne henger mye bedre på disse enn på de andre hengerne, også er de jo litt fine også.

Farmor holdt "alltid" på med håndarbeid, særlig hekling, og jeg lærte å hekle av henne, da gikk det mest i små duker og brikker, men nå er det flere år siden sist jeg hekla ...strikka også forresten.

Skriver litt under bildene..


Først fant jeg frem disse to, de er nok blant de" nyeste" jeg har, for de er ikke så slitt.... Men så måtte jeg jo ta bilde av noen med sløyfer også....Så fant jeg ut at jeg måtte finne frem alle jeg hadde, og jammen var det så mye som 19 stk... #håndarbeide #diy #hekling #blogg #nostalgi
 Om å komme seg ut på tur...

En ting jeg selv syns jeg har vært veldig "flink" til ,  er det å komme meg ut i naturen (også etter at jeg ble syk) selv om jeg ikke kan gå så langt som før. Helt fra jeg var på det dårligste har jeg prøvd å gjøre små ting i stedet for å ikke gjøre noe..

I ettermiddag henta vi eldste sønn som ville være med oss, og kjørte til plassen vi plukka bær i høst, ikke så langt fra der han bor. Parkerte nede ved veien og fant en plass i "skråningen" der, med fint utsyn og satt der å koste oss med kaffe i sola en times tid.

Så nå kan jeg være fornøyd med å ha vært på tur, i stedet for å være lei meg for at jeg ikke kan være så aktiv som da jeg var frisk...


Deilig på slike plasser der en ser utover skogen og bygda....Veldig mye mose på dette stedet, og litt tyttebær var det enda, men vi plukka ikke nå, bare smakte på noen..Sønnen fant et lite bord til kaffekoppen sin.... #utno #turistforeningen  #skogtur #natur #øvreeiker
 

 

 Alle disse lørdagene som kom og gikk...

Tenkte på disse orda om alle dagene som kom og gikk, da det i dag nok en gang var lørdag...og ja sånn er livet..  Har hatt noen dager "skrivefri" nå, men hyggelig at mange har vært innom bloggen alikevell..

I dag ble Drammen(som dere som leser bloggen vet at vi ofte besøker på lørdager) byttet ut med Kongsberg . Der ble det en kaffe før handlinga, og i dag ble det kake på meg også, godt, men veeeeeldig mektig.

Da jeg tok på det blå skjørtet og lave sko , spurte mannen om jeg hadde glemt å ta med "koppen min"..han syns jeg ligna litt på en tigger..hehe.. (men han syns jeg var fin også da...sa han i alle fall ) Vi har sånn humor, så som dere ser av bildene bytta jeg ikke klær av den grunn...


#Kongsberg #fattigmann
 Tirsdagens skogtur !

Det var jo en veldig koselig tur med gutta mine på tirsdag, og det gikk greit å gå di 20 minuttene opp til Svarttjern. Men i går kveld ble jeg veldig dårlig, svimmel og uvell..men om det var turen eller andre ting er vanskelig å vite..men sånn er det med min sykdom (ME)...Men man kan ikke slutte å prøve å komme seg ut for det, og det å være ute med familien slik gir meg uansett mye positivt påfyll..

Har vært innom å lest blogger i går og dag, men pga formen er jeg litt "gjerrig" med kommentarene til jeg føler jeg er litt bedre igjen.

Noen bilder fra turen..


Det fine vannet her går vi forbi på veien opp...Er litt mye skygge oppe ved Svarttjern, men for en liten stopp og kaffe går det helt fint, også ser man jo sola ute på vannet...Her er gutta på vei ned til parkeringa, i kveldssol.... #svarttjern #nedreeiker
 

 Gåtur med gutta !

Nå har jeg vært å gått tur med mannen og begge guttene, koselig å få til at det passer for alle. Kjørte over til andre siden av elva, parkerte ved et sted som heter Bjørkedokk. Så gikk vi opp til Svarttjern (ca 20 min ) ..så tok vi en kaffe der oppe før vi gikk ned igjen.

Deilig å være ute i skogen i finværet. Tok ikke mange bilder, men noen flere som jeg får legge ut senere...men nå skal jeg se på MasterChef....


På rekke og rad på smale stier....Vakkert oppe ved Svarttjern... #nedreeiker #svarttjern


 Street Bob !

Jeg fortalte jo i går at mannen (vi) har kjøpt oss en Harley -Davidson. Det er en 2008 modell og er en såkalt Street Bob... Han har stort sett hatt motorsykkel "bestandig", frem til han solgte den forrige som var en Honda 750 for 7-8 år siden..

Så da vi satt å snakka om at en på jobben hans skulle selge sin Harley , forrige lørdag.. Så sier jeg det er bare å kjøpe den , vi er nemlig begge slik at vi prøver å få den andre til å kjøpe seg noe ..litt uvanlig kanskje..men det er nok fordi vi begge vet at den andre ikke er så "kjøpesjuk"...

Da jeg var ung digga jeg å sitte på, følte meg litt kul...nå er det mer slik at jeg blir med på en liten tur, og mest kjenner på at jeg får vondt i rumpa..hehe...


Er jo litt tøffe da..både mannen og sykkelen....I finværet i går ble det en kjøretur ut til Vollen i Asker ..for en kaffe....Yngste sønn som har motorsykkellappen har vært innom for å prøvekjøre et par ganger....  #mc #harleydavidson
 


 Ukas kjøp...

Sånn bortsett fra mat ! På mandag kjøpte mannen seg motorsykkel, eller vi har felles "pengesekk" så den er jo min også da..hehe... Mannen hadde alltid motorsykkel før , men nå var det 7-8 år siden han hadde det sist. Og Harley Davidson har han ikke hatt før..så nå ble det det valget falt på...

Lager et eget innlegg om sykkelen senere tenker jeg...


#mc #harleydavidson

 

Skremte mannen litt med at nå skulle jeg kjøpe meg dyre vesker og sko..hehe.. Men mine kjøp denne uka har begrensa seg til noen Erica/lyng...

#Erica #lyng #home
 Macrobilder uten tema..

Her er det en lett blanding av bilder, den eneste "røde tråden" er at de er tatt i Drammen eller området rundt... Jeg liker å ta bilder av alt mulig, men mennesker utenom meg selv er det jo ikke bare å ta bilder av uten å spørre, så det blir det jo ikke så mye av.. Hva liker du best å fotografere ?


En forsiktig start på høsten....Blablabla....Fargeprakt....Ser eksklusivt ut, men er på Mcdonalds..hehe..Litt sær fargekombo, men litt fint også...Nærhet....Rosa blir alltid bra på bilder....Bygninger som speiler seg i vannfontena...Nok en vakker blomst...Norsk natur.... #macro #foto #drammen #aronsløkka #fargerike
 

 Party !

Nå har det vær litt stille fra meg på bloggen noen dager. Og det er fordi jeg har spart litt på kreftene for å kunne være i form til å være med på party, tror det er 6-7 år siden sist vi var på fest, kanskje mer også..hehe..

Men i går var vi altså på party hos broren til mannen og "fruen", sammen med flere søsken. Det var en veldig trivelig kveld, og perfekt for meg som liker å kle meg ut, for her var det briller og parykker i alle varianter.

Og vertskapet hadde vært helt supre på å gjøre i stand. Svigerinna mi er en reser på kjøkkenet..og fikk tilnavnet Hellstrøm i går, jeg har ikke smakt hans mat..men jeg tror egentlig han hadde kommet "til kort" her..hehe..

Bildene er tatt med mobil i dunkel belysning så de yter ikke atmosfæren og maten full rettferdighet...Bare jeg og vertinna på bildene, for jeg vet det var ok for henne.


#party #hellstrøm

 Ønsker alle ei fin kommende uke...

Måtte bare ha et innlegg til , for jeg ble så fornøyd med skrifta mi i Paint...eller egentlig ikke...hehe.... Flere bilder fra helgens bærturer kan du se i forrige innlegg, HER...

Så får dere alle ha ei fin uke, og kom dere gjerne ut i skogen og plukke bær om dere har mulighet !


#bærtur #skyggebilde #hoensvannet #paint #mose
 Ut å plukke bær...

Som noen av dere så i forrige innlegg var vi en tur ute i skogen for å se etter bær i går, og vi fant masse tyttebær og fortsatt fine blåbær.. Og dette stedet var så lettvint og fint at vi tok en tur i dag også. Og til sammen har det blitt ca 10 liter bær på oss, så da har vi så det holder i vinter, har ikke så stor fryser heller ..

Anbefaler alle å ta en bærtur, man kan jo som vi gjorde bare finne en plass like ved der en parkerer bilen , får turopplevelsen bare en er i naturen synes jeg. Blåbæra haster det litt med å få plukket, men tyttebær kan en plukke en stund til !


Jeg liker meg på slike litt "luftige"plasser , med god sikt utover . Mannen bruker bærplukker til blåbæra, mot min vilje..hehe..men han rensker de selv før vi drar hjem, så da så. Bildene er fra i går og i dag, i dag hadde vi med litt kaffe også... #komdegutdagen #blåbær #tyttebær #utno #bærplukking
 Fra bytur til bærtur !

I dag ble det først en tur til Drammen for en kaffekopp og litt lørdagshandling. Vi er aldri lenge, en time eller to holder til å få en liten forandring. Så da vi kom hjem bestemte vi oss for å dra å se om vi kunne finne litt bær på skauen, siden det bare har blitt litt blåbær fra en tur tidlig i sommer..

Skriver litt under bildene som vanlig...

I dag ble det kaffe på La boulangerie, først en kopp inne og så en ute for da begynte sola å komme på uteplassen der .... Så satt vi litt nede ved Drammenselva før vi handlet....

Nå skulle vi sjekke bærforholdene på veien til Hoensvannet, der vi var mye på bærturer med mormor og morfar da jeg var barn....


Først stoppa vi ved skogen på flata, men der hadde nok mange vært for der var det lite bær....Så kjørte vi litt lenger oppover å stoppa ved denne "skrenten", og der var det masse tyttebær og fremdeles litt blåbær. Der var det også veldig åpen og luftig skog så et fint sted å rusle rundt å plukke.. Får finne litt mer bilder fra turen etter hvert. Bærplukking anbefales... #drammen #hoensvannet
 Rusletur i nabolaget..

Har ikke hatt overskuddet til å gå så mye tur i det siste, men jeg er glad i å være ute. Så i ettermiddag tok jeg med kameraet og rusla litt rundt i nabolaget, blir ikke de flotteste naturbildene av det, men en grøftekant har sin sjarm den også !

Skriver litt under bildene..


På en slik tur går det greit med Olabukse og tøysko.....I grøftekantene renner det vann....Så litt høstfarger underveis også, men ikke mye....Vakkert oppe ved Åsendammen.... #mjøndalenHer er barnehagen hvor jeg jobba i over 20 år..  #åsenbarnehageBuss og returpunkt, men jeg gikk ned bakken altså.... #brakarHer er bakken opp til der vi bor..oppe på toppen... #blåveisbakkenVel hjemme tok jeg meg et eple i hagen... #epler
 Prosjekt utendørs...

Ikke mitt altså, jeg bare tar bilder av det jeg..hehe.. Men mannen har holdt på i sommer med å forandre litt på forsiden av huset, fjerna en mur og lagt Granitt i trappa bl.a.

Han er ganske" handy" så han gjør det meste selv, men måtte ha gravemaskin og lastebil til å fjerne og kjøre bort jordmassene.

Jeg har tatt litt bilder så kan hende jeg skriver litt mer om forandringa senere. Blir nok bra , men dere som kjenner meg har kanskje fått med dere at jeg liker ting best som de er...men ser jo i ettertid at det blir fint da..


#gravemaskin #lastebil
 Sommerens siste badetur...

Da det var fint vær i går og Drammen var full av folk pga Elvefestivalen , valgte vi å ta en tur til fine , rolige Åsgårdstrand. Jeg har jo tatt så mye bilder der før at jeg valgte å la kameraet bli hjemme. Men når det er så pent klarer man jo ikke la være å forevige det, så da gjorde mobilen nytta denne gangen.

Først en kaffe ( og ja vi hadde skolebrød ved siden av, tok bare bilde litt sent ..hehe ), Deilig å sitte ute foran Munchs kafè og nyte sola..

Og heldigvis hadde vi tatt med bagen med badetøy, for det var så varmt at det ble en tur ned på stranda og en dukkert i vannet som var like deilig som tidligere i sommer, dette var nok sommerens siste bad...Skulle det slå til med varme i September , så blir det jo et høstbad....


Ikke rart vi liker oss her.... #Åsgårdstrand #sensommer
 Hva syns du ?

Jeg liker best å legge ut mest mulig naturlige bilder når jeg har tatt bilder i skogen osv. Så til vanlig gjør jeg ikke noe med bildene, men en sjelden gang kan jeg justere litt på lyset og legge på litt metning (men veldig nær opp til originalen) Med macrolinsa blir det jo tydelige ,sterke farger, men med kompaktkameraet kan det av og til bli litt blassere...

Men om det ikke er for å vise bilder fra en tur eller lignende og man legger ut mer som et foto eller kreativt bilde kan det være moro å leke seg litt med justeringene..

Så her har jeg lagt på 100%mettning og 100%kontrast..blir jo kunstig, men også litt "eventyraktig" syns jeg.. Hva syns du ?

Bildene av sommerfuglen her er tatt på Eikern med kompaktkamera i sommer...


Sommerfugl, sommerfugl hvor skal du hen... vet ikke selv kommer aldri igjen....#eikern #øvreeiker #sommerfugler #foto #pickmonky Bilder fra gåtur i nærmiljøet..

Nå er det snart tre uker siden jeg tok med kamera og macrolinse og gikk en tur oppe ved skolen her vi bor. Og på min vei var det litt av hvert som dukka opp i trærne..

Og noe som overrasket meg litt var at jeg fikk såpass tydelige avstandsbilder også med macrolinsa...


Her ser dere litt av Åsen skole som er barneskolen hvor begge guttene gikk . Og Vikåsen er klubblaget her oppe hvor vi bor...Når man er i nærheten av en skole, og sfo, dukker det opp litt av hvert i trærne..Ikke jeg som hang det opp altså....Her kan mann ta seg en hvil ...Her gikk vi ofte på tur med barnehagen....Fine farger på de her....Mange hester å se på veien også...Her er litt av utsikten en kan se på veien, ned mot golfbanen....Og her ser dere Nedre Eiker kirke hvor jeg sto til konfirmasjon bl.a...senere har Mjøndalen fått egen kirke....Hadde kanskje trengt et strøk maling.....Bekker og vann er det mye av på veien også... #Mjøndalen #vikåsenEpler i hagen !

I år blir det mye epler på treet i hagen her . Etter at vi måtte beskjære treet veldig for to år siden(se HER ) har det vært lite epler , men før det var det masse ..og i år blir det bra igjen, så da blir det kanskje tilslørte bondepiker og eplekake i løpet av høsten.

Og det beste for meg er at disse eplene klør jeg ikke i munnen av slik jeg gjør av di vi kjøper i butikken..


Ser godt ut, men ikke helt modent enda... #epler #hage #frukttrær #plantasjen #blogg


 Fine mormor !

Jeg pleier å være en tur hos mormor som bor i leilighet i Drammen en gang i uka. Mormor er snart 97år, så selv om hun er ganske så oppegående og frisk..så har hun jo blitt dårligere til beins de siste åra, så jeg pleier stikke ned i butikken om hun trenger noe (middag spiser hun nede i kafèen der hun bor).

Men i dag spurte jeg om hun ville bli med ned i butikken (noen hundre meter), og det ville hun...etter litt overtalelse..

Og selv om det tok litt tid , gikk det veldig fint...


Mormor var greit fornøyd med bildet, så det kunne jeg vise frem sa hun.....Her er et bilde jeg har vist før også, mormor, oldemor, meg , mamma og storesøster... #mormor #nostalgi
 

 Kveldens himmel !

I kveld hadde til og med elva fått ny farge . Utrolig den himmelen altså ...

God natt og fin morgendag til alle som er innom !


#Mjøndalen #nedreeiker
 Skygge-utstilling, sommerfugler og bading..

Ble jo ikke noen badetur på oss i finværet i går. Så da mannen var ferdig på jobb i dag dro vi en tur opp på Eikern, eldste sønnen ble med . Det var en del sol i dag også, så vi tok en dukkert alle sammen.

Men så var det det jeg skulle fortelle da, at om du har lyst til å se mange spennende skygge-bilder , er det utstilling hos Frodith i morgen, se invitasjon lenger ned i innlegget.

Nå skal vi spise og se litt på tv, så jeg tar meg en titt rundt på bloggen etterpå...


Prøvde å ta et bilde av sommerfuglen inne i min skygge....Om dere skal på utstillingen i morgen , finner dere Frodith HER...om dere ikke allerede kjenner henne...Greit å kjenne litt på vannet før en tar av seg jakka og kaster seg ut i vannet... (sønnen)Sommerfugl og veps som "kysser"hverandre.. Hadde bare kompaktkameraet med, men ok bilder med det også...

#foto #øvreeiker
 Bare noen bilder til fra dagens tur ved Drammenselva...

Om du ikke så det forrige innlegget fra dagen lunsj ved elva kan du ta en titt HER.. Og dere som liker å ta bilder selv , vet jo at det alltid er noen bilder til en vil dele på bloggen, det er jo et slags fotoalbum..eller minnebok for seg selv også ..

Så da kommer et lite utvalg, i lett blanding her ..


Flere slike bygg på Gulskogen siden av elva....


Vakkert....


Litt kunst på kafèveggen , ute.....
 


Bildet her er tatt fra Landfalløya siden
 


#drammenselva #papirmølla #landfalløya #kunst #blogg
 


 

 
 

 

 Lunsj ved elva !

I dag har det vel vært sommerens mest solrike dag her tror jeg. Mannen hadde tenkt å ta seg en feriedag i dag så vi kunne dra å bade, men så var det så mye å gjøre på jobben at han ikke kunne ta fri...

Så da måtte jeg finne på noe på egenhånd, og da ble det å ta med kameraet å kjøre ned til Gulskogen å parkere der...så gikk jeg langs elva og tok litt bilder, så over Landfallbrua og langs den andre siden nedover Landfalløya..og der ligger det en kafè som jeg ikke har vært på før. Men lokalet har hatt en kafè før også, som jeg har skrevet om HER ...

Og jammen var det nye stedet som heter Papirmølla koselig og hadde god mat !

Noen av bildene ble litt "kornete" syns jeg..men her kommer en liten titt i alle fall....


Bildet tatt fra Gulskogen siden ....Preget  av tidens tann, men vakkert for det.....Den gamle brua, står som et fint minne fra gamle tider....


Her kan jeg huske at jeg var med morfar til Doktor Mo, og det var litt stas for jeg minnes at det var huske ute i hagen der...Mange flotte trær langs elva...


Og gammel bydel....Her ligger kafèen fint til langs elva....God mat hadde de jammen også (wraps jeg spiser her), og påfyll på kaffen....En titt inn....Før jeg dro hjem tok jeg en rask tur innom Gulskogen gård...Og der går det vakre Påfugler fritt rundt på området... #papirmølla #landfalløya #Gulskogen #drammenselva #påfuglEn "sånn"dag !

I går hadde jeg en sånn dag som jeg syntes alt var litt ...ooooffff... , uten at det var noen spesiell grunn, som regel er jeg ganske positiv så det er litt uvant.

Så det jeg gjorde da var å ta med kameraet mitt å se om jeg fant noe å ta bilder av, og det gjør man jo nesten alltid !

I dag er jeg som vanlig igjen...TJOHOOO...nei, ikke fullt så positiv...men helt greit liksom..hehe..


Ikke så lett å se at det er en sommerfugl på dette bildet....Men fra siden er det jo tydelig å se hva det er....En som samler pollen....Her fikk jeg tatt bilde av en Svane ovenifra...


Her seiler den innover mot litt skumlere farvann...


Litt sånn inn i ei "bakgate" liksom... #sommerfugler #humler #svaner #mjøndalen #foto
 Det var ikke meg ....

Det var ikke meg som spiste den kaka i dag altså. Mannen veit du, han som er så sunn ellers, han bare måååå ha kake på lørdager...Ble det vanlige rundstykket på meg..hehe..

Ellers har jeg en "groggy" dag i dag...så slutter her og ønsker bare alle som er innom ei fin helg videre ...


#napoleonskake #lørdagsfølelsen
 Høst i parken !

Stemmer ikke det da, for bildene tok jeg tidligere i sommer da jeg hadde henta macrolinsa mi fra reparasjon i Drammen ..

Men syntes fargene ga meg litt høstfølelse, og i dag er det grått og høstlig her hos oss..men sommeren skal vist komme igjen har jeg hørt.

Litt usikker på blomsternavn, men ligner på Georginer synes jeg..noen som vet ?


Staut og staselig....Ligner på fløyel....Fiiiiin....#blomster #drammen #georginer #fløyel #foto
 Ved elvebredden i Mjøndalen !

Det er fint å rusle langs med elva i Mjøndalen, og har man med kamera dukker det stadig opp noen flotte modeller som en kan ta bilder av ...


En liten balettforestilling til ære for meg.... #gjessKommer det ikke snart noen båter forbi der ute på elva da... #drammenselvaSånn da stikker vi over til den andre siden... #Mjøndalen #Krokstadelva #svømming
 =OSLO

Nå skal ikke jeg skryte på meg at jeg er så flink til å kjøpe av gateselgere eller putte penger i koppen til tiggere...men av og til gjør jeg det. Og i dag kjøpte jeg =Oslo av en som sto på Liertoppen da vi var der å handlet... så ønska vi hverandre god helg videre og han smilte og så fornøyd ut...

Også fikk jeg noe interessant og lese da jeg spiste grøten min.....

#erlikoslo #risengrynsgrøt

Orda på bildet under her sto inne i bladet og det er jo veldig sant...jeg har blitt flinkere til å nikke og smile selv om jeg ikke kjøper eller gir noe..


#medmenneske #liertoppen #blogg
 

 

 Her går det unna..

Dere som leste det forrige innlegget fikk kanskje med dere at mannen og jeg skulle ut å spise i kveld..Turen gikk til Drammen på Kina restaurant , der syns vi alltid det er god mat og man får mye for penga ....

Som dere ser var det ikke noe "jåleri", joggebukse og tøysko funker det, her var det maten som var viktigst..hehe.. og jammen ble vi mette og fornøyde.

Satt litt ute og kjente sola varmet før vi dro hjem , og vips så var vi hjemme til tekoppen igjen....


#mirawa #drammen


På vei til Drammen så vi den fine regnbuen her ... #daler #ytterkollen #regnbue
 
 Vollen !

Skrev jo i går HER at jeg skulle legge ut litt flere bilder fra Vollen i Asker , der vi var på hyggelig dagstur i går. Stedet er virkelig koselig.. også så gode bakevarer på kaffèen...

Idyllisk sommersted......
Her ser vi fra badeplassen og inn mot Vollen......Måker og båter hører sommeren til.... #vollen #asker
 Dagens utflukt...

Siden det er siste ferieuka til mannen hadde vi tenkt litt på en overnattingstur i dag. Slik vi har gjort de to første ukene av hans ferie... Men siden formen har vært litt mer "laber"de siste dagene ble det en dagstur på oss....

Vi dro til Vollen som ligger i Asker..ca halvtime fra oss.. Der er det koselig og det ble både en tur på kafè og en dukkert i sjøen... Været var ganske bra, men ikke helt topp sommervær, men deilig når sola varmet ...

Som" vanlig" får jeg vise litt mer bilder etter hvert..men her er en liten smakebit..hehe...


Det er mange flotte båter og vakre omgivelser ....Utsikt fra kafèen.....

Jeg var så sulten at jeg både måtte ha mat og kake......
Stille og rolig på stranda..men vi gikk lenger bort på berga før vi bada....  #vollen #asker

 Himmelen fra min veranda nå !

Har jo vist bilder av utsikten og himmelen jeg ser på kvelden før også...men siden det er så vakkert tåler dere vel å se det igjen....

God natt og fin morgendag til alle som titter innom her.....


#mjøndalen #nedreeiker


  I går var himmelen litt mer blå enn i dag...

Nå på ettermiddagen har det regna jevnt her i dag. Været var ikke helt topp i går heller , men da vi var å bada var det perioder med blå himmel og varmende solstråler..

Hadde med macrolinsa (lånelinse, min er til rep ..igjen....).Tok ikke så mange bilder..men her er noen som viser at sommeren var her i går....

Dette var på Kalvøya, som ligger i retning mot Oslo fra oss...


Fin farge da....Med mørk himmel og ei kråke på greina hadde dette bildet vært litt skummelt..men alt blir vakkert med blå himmel....Et kryp som klatrer opp på ryggen til et annet kryp....Blåklokker hører sommeren til......Fluer også.... #foto #kalvøya
 Son spa !

Her er noen bilder fra hotellet vi lå på da vi var i Son tidligere i uka. Son spa ligger flott til, og er et veldig fint hotell..nå var ikke været helt topp, men ble en liten tur bort på berga rett ved hotellet, og mannen tok seg et bad der. Ellers bada vi inne i spaavdelingen, der det er flere typer basseng. Ble ikke noen spabehandling, jeg synes som regel ikke slikt står til forventningene..og mannen er jo så flink til å massere, og det er gratis ..hehe..

Bare litt bilder av området rundt og inne i lett blanding ...

Når sola skinner er det jo helt nydelig her.....
Biffen var god, men ikke såååå god. Legg merke til at jeg har på strikkejakke på bildet øverst til høyre, ingen vits å fryse... #sonspa #son
 

 Noen bilder fra vi var i Son !

Vi var jo på hotellovernatting i Son fra mandag til tirsdag denne uka, så her kommer et lite bildedryss fra da vi var innom sentrum da vi kom og da vi dro..

Bilder fra hotellet og noen andre smådetaljer får jeg legge ut senere..

Stedet har en koselig og litt "sørlandsk" atmosfære......Kafeèn vi var på dagen vi dro hjem, viser også mye kunst..som bilder og skulpturer....men vi var mer opptatt av baksten..hehe... #son #kunst

 Dagens kjøp !

Har lenge tenkt å kjøpe meg et litt "ujålete"armbånd , som kosta litt mer en de i billigbutikkene. I dag fant jeg et på Aseco som hadde kosta 799 kr og nå var det halv pris ..så da slo jeg til..hehe... Det er skinn og sølv i det...


Måtte ha med litt farge, derfor blomsten... #aseco

Også kjøpte jeg bringebær for å ha til dessert, det er jo ferie...og det smakte godt.....

#bringebær

 Ny overnattingstur !

Da ble det en hotelltur på oss denne uka også da, jeg var ikke i fullt så god form som da vi dro til Åsgårdstrand for ei uke siden, og ikke var været så bra..

Men uansett koselig å komme litt vekk fra det vante nå som mannen har ferie. Denne gangen ble det tur til Son (ca 8mil fra oss ). Vi lå på Son spahotell, der vi var for to år siden også, flott hotell og fin beliggenhet...men det er Åsgårdstrand som er min favoritt da...

Får legge ut flere bilder og skrive litt mer senere. Vi kom hjem ganske tidlig i dag og etter utpakking tok jeg en tur til mamma...så nå blir det bare tv og en tekopp som avsluttning på dagen...


Mye båtliv nede i Son...Og rett ved hotellet er det noen berg med fin badeplass, så i går satt vi litt der mens sola enda skinte.... #son #sonspa
 Ut på tur...

Var hyggelig da mannen og jeg besøkte mamma på sykehjemmet på formiddagen i dag, for etter at hun har hatt noen dager som ikke har vært så bra, hadde hun lyst til en tur ut da vi kom i dag.

Vi trilla ned til Mjøndalen og på torget der sto det en gjeng med "godt voksne" damer som mamma pleide å gå tur med og så ta en kaffe med på søndagene da hun var frisk (over et år siden) Nå skulle de inn på kafeèn rett ved (bilde venstre hjørne). Vi hjalp mamma inn og så satt mannen og jeg på torget like ved mens mamma skravla med gjengen en halvtimes tid ...

(Var greit for mamma at jeg la ut bilder )

Hyggelig for alle parter det her ..... #mjøndalen #utpåtur
 

 Liker du å bade ?

Jeg har inntrykk av at mannen og jeg bader mer om sommeren enn de fleste på vår alder...Er det sommer og varmt i lufta trenger ikke vannet være så varmt for at vi skal ta oss en dukkert..så vi har bada mange ganger nå i sommer også.

Jeg svømmer ikke så mye, bare holder meg for nesa og dukker under..hehe...

I går var vi en liten tur og tok en dukkert på Landfalltjern , som ligger i høyden ved Drammen.Sitte litt på land og" varme seg opp"..også svusj uti vannet..... #landfalltjern #landfallhytta#sommerfølelsen

Slike dager som nå med sol og bading gir en god følelse av sommer...da trenger man ikke dra langt av sted for å ha det fint. Vi har jo hatt ei overnatting i Åsgårdstrand tidligere i uka..ellers har det blitt en badetur her hjemme og besøk hos mamma og mormor som har fylt dagene siden mannen begynte ferien denne uka.

Om formen er grei blir det nok en overnattingstur neste uke også.....men vi ser det ann og når man er to voksne kan man jo ta ting litt på sparket...

 


Bilde fra ukas tur til Åsgårdstrand. Det er feriens alkoholenhet på oss foreløpig...så mye mer blir det nok ikke heller, men et glass hvitvin til reker har jeg lyst på en dag..eller en øl til grillmaten....ellers smaker det godt med brus og vann også.... #åsgårdstrand #feriefølelsen Åsgårdstrand !

Som jeg fortalte i det forrige innlegget var mannen og jeg på overnatting i Åsgårdstrand fra i går til i dag. Blir jo aldri lei av å ta bilder der, så her kommer det noen til...og flere blir det nok...hehe...

De fleste bildene her er tatt på kvelden....


Jeg syns det er et idyllisk sted......I gata ved siden av hotellet....Bilde tatt fra terrassen på hotellet, der man kan sitte å spise måltidene og se utover...... #åsgårdstrand #vestfold
 Mitt favorittsommersted !

Som flere av dere vet har jeg blitt veldig glad i Åsgårdstrand, som vi oppdaget for et par år siden. Etter jeg ble syk er det begrenset hvor langt jeg orker å reise, men dit tar det ca 50 minutter å kjøre fra oss ..på fin motorvei. Der er det sjø, strand, fint hotell, koselig kafè..og hyggelige sommergater... da er det nok til at jeg føler at det er ferie...

Også holder det med ett døgn, så nå er vi hjemme igjen. Jeg glemte igjen en pose med klær og sko, så da blir det vel en tur til dit i løpet av ferien...men det er jo i grunnen bare fint...

Litt sliten nå, så får legge ut flere bilder senere.....


Ut mot havet......Beste jordbæra jeg har smakt i år...kanskje noen gang.....Litt snikreklame for bloggen..hehe..   #Åsgårdstrand #jordbær #blogg #sommer
 På bærtur !

Siden vi hadde hørt at blåbæra var moden ville vi ta en tur tidligere i dag, og sjekke det ut. Var litt regn i lufta men vi tenkte det ikke ble så mye ut av det..så vi dro alikevell..


Det var litt for vått i skogen til at det var noe gøy å plukke, men litt ble det..ca 8dl.....

(Har nevnt det før, jeg er ikke så glad i bærplukker ..men mannen fikk "trassa"seg til å ta den med...hehe..)Fine bær med god smak....Sola prøvde seg.......


Her ser dere forskjellen på bærplukker og ikke, mine er ferdig renska ...mannen rensker så godt han kan..men ikke min standar..hans bær i den nederste boksen..om du ikke skjønte det....
Fin natur på Solbærskauen.....Og et koselig lite fuglehus.....Synes denne gjorde seg så fint inne blant alle stråa.... #blåbær #solbergelva
 


 Feriestart!

Noen starter ferien med sydentur, noen drar på hytta....vi starta med en softis på Lierkroa (like ved Drammen), ikke verst det heller.....

I dag starta altså mannen tre ukers ferie, blir ingen langturer...men satser på at det blir et par småturer med overnatting i løpet av ferien...og dere som "kjenner"meg vet jo at Åsgårdstrand er en favoritt..


Deilig softis ..og sol var det også....Koser oss ved et veikryss på bondelandet.... #lierkroa #softis Litt mer Peoner !

Fortalte jo i et tidligere innlegg at det bare var en blomst på Peonen i hagen i år HER, så da fikk det bli desto flere bilder av den ene... så her kommer noen ,tatt etter at den var i full blomst for ca to uker siden...

Håper dere "tåler" mye rosa..hehe..


Vakker , fyldig og litt pjuskete...Fluer finnes over alt, også på Peoner....


Håper på mange blomster p