Pinnekjøtt !

Vi spiste jo pinnekjøtt her da jeg feira bursdagen min forrige helg HER .. Jeg er ikke vant med det fra barndomshjemmet, men nå har vi hatt det her i flere år på rad og det har blitt en av julefavorittene i matveien…

Det er nok mange ulike måter en tilbereder på, men her kommer min versjon.. Kjøper urøkt pinnekjøtt fra Gilde ( har forsøkt andre og dyrere varianter også, men ikke noe mer fornøyd med det) Til oss fire kjøpte jeg to kilo, da var det rikelig . Jeg la det i vann ca 20 timer, bytta vann en gang.

Jeg koker det i kjele med rist under, ca 3- 4 timer, følger med så vannet ikke koker bort.. Ferdig når kjøttet løsner lett fra bena. Legger det i stekeovnen i noen minutter på 200 grader..

Vi har kokte poteter, kålrotstappe, rørte tyttebær og sjysaus som tilbehør…. God mat altså !


Øl og akevitt er nok passende drikke til, men smaker veldig bra med julebrus også…. #pinnekjøtt #matprat
 

20 kommentarer

Siste innlegg