Hva spiser dere på julaften ? …og mine nystekte medisterkaker !!

Sa jo i det forrige innlegget at dere skulle få se medisterkakene jeg stekte i dag, denne gangen brukte jeg oppskrifta jeg fant HER...tok en smaksprøve og ble fornøyd.

Men jeg brukte ikke ingefær, og jeg brukte 1,2 kg medisterdeig til like mye av de andre ingrediensene som det står til 1 kg i oppskrifta, syns det er bedre å ha litt for lite salt og pepper og heller ta på etter smak når man spiser dem. Det ble 30 stk.


#medisterkaker #matprat

Så lurte jeg på hva slags mat  dere som leser her spiser på julaften ?

Både jeg og mannen har vokst opp med ribbe, medisterkaker og medisterpølse og den tradisjonen har vi også her i huset. ..som tilbehør er det, surkål, rødkål, rosenkål og tyttebærsyltetøy.

Til dessert er det riskrem og rød saus…nam.

Ellers i jula har vi en dag med pinnekjøtt og gjerne karamellpudding til dessert,  godt det også…

Et bilde fra forrige julaftens pådekking, da var mamma og mor her , i år blir det nok bare oss og guttene…hyggelig begge deler.


#julaften  #lysimørket  #mjøndalen  #ribbe #blogg

 

62 kommentarer
    1. Å så koselig det dekkende bordet var! Vi har ribbe som dere, med samme tilbehør, gleder meg allerede. I år skal vi til søsteren min, men ribbe blir det der også. Jeg har ribbe på tining til i morgen, da skal den stekes. Jeg gleder meg egentlig til duften i huset!!! Tror det blir en skikkelig kosedag i morgen!

    2. Åh, hjemmelagde medisterkaker er helt fantastisk! 😀 Jeg og mamma pleide å lage det da jeg var liten. *savn*
      Vi spiser alltid helstekt kalkun med mandelpoteter, waldorfsalat, grønnsaker og kylling/kalkunsaus. Jeg elsker det! I romjulen tar i en dag hos mamma som vi spiser ribb med det samme tilbehøret som du nevnte 🙂 Jeg likte ikke ribbe før for et par år siden, men nå synes jeg det er godt så lenge jeg skjærer bort halvparten (alt fettet) :p
      Fortsatt god førjulstid 🙂

    3. Eg føler jo ikkje at svineribbe er julemat eg da,men det er vel fordi eg var sikkert nesten voksen før eg innså at folk spiste det -eg trodde jo alle spiste pinnekjøtt -eller ribbe som vi kaller det,siden det nå engang er det det er….og fisk.Eg har jo familie fra Nord Norge og der spiser de fisk. Min far spiste alltid lutefisk til middag tidlig på dagen og grøt til oss barna og så ribbe på kvelden….med karamellsaus
      Hos mamma var det grøt på dagen og ribbe på kvelden med sjokoladepudding….tror det var en feil som ble begått og vi endte opp med det som juledessert..det er bare at i julen heter det ribbefromasje 😀 hahaha
      mine foreldre er borte og ingen av oss kan lage lutefisk så det blir grøt og ribbe med kålrostappe og poteter…noen av det kjedeligste eg SER,men noe av det beste eg spiser-eg gleder meg så eg får vann i munnen bare med tanken<3
      Fikk skikkelig juleføelse forrige natt nå og lengte etter ribbe hahahaha
      Ellers har vi gjerne hatt både kalkun og gås og lam og svineribbe andre dager i julen. de siste årene har vi hatt krabbebord en dag i julen og ellers er jo lang brunch en greie hos oss.vi spiser gjerne koldtbord i mange times 1 juledag 😉

    4. Her er pinnekjøtt, kålrabistappe og poteter som er obligatorisk på julaften. Til dessert har vi vanligvis multekrem.
      Første juledag står det lutefisk og erterstuing på menyen, men vi har nok svineribbe med tilhørende ingredienser også en dag i jula.

    5. Mmm. Det så godt ut. Fine medisterkaker du har laget. Fine tradisjoner har du også.Her er ribbe, julepølse og sossisser. Surkål, rød kål, gulrot, svisker, ananas og poteter.

    6. cuskima: Mye forskjellig dere spiser i løpet av jula da :)) Og at pinnekjøtt blir kalt ribbe har jeg aldri hørt før…hm …
      Grøt spiser vi lillejulaften og lager så mye at det er til riskrem på julaften :)) Hyggelig med mattradisjoner :))

    7. Cathrine Narum: Ja det er deilig mat det :)) …fine minner da <3 Kalkun har vi som regel på nyttårsaften ..og waldorfsalat har vi til førstedags frokost :)) Kos deg i førjulstiden du også <3

    8. Nydelig, stemningsfullt bord! Vet ikke hvor man får kjøpt medisterdeig. Har bare sett ferdig farse , jeg….. Bruker samme julemeny som dere, men desserten varierer. Har ofte vært is og multe eller hjemmelaget iskake. Synes riskrem blir i mektigste laget etter den fete julemiddagen. I år skal jeg trolig være her alene, og da blir det nok ikke tradisjonell julemiddag. Skal i alle fall kose meg med noe godt! 🙂

    9. natheless: Takk, så hyggelig..liker at det ikke er så mange store ting på bordet :)) Ribbe er deilig, også lukta ja….:)) Koselig å feire med søstern tenker jeg :)) Kos deg masse med morgendagen <3<3

    10. eg forsto jo ikkje når andre sa ribbe før og mente svineribbe……fordi ribbe alltid har vært pinnekjøtt hos oss, eg visste jo ikkje engang hva pinnekjøtt var fordi vi aldri kalte det det.
      Eg feiret en jul i USA og da hadde vi hotdog på julekvelden :(((((( og julestek på første dag -eg ble helt matdeprimert haha 😀

    11. Så koselig dekket bord 🙂 Medisterkaker er så godt! Pleier å spise både det og ribbe en av juledagene, men pinnekjøtt på julaften, og til dessert er jeg veldig glad i riskrem :))

    12. Kommer an på hvor jeg er, hva vi spiser. Ofte ribbe og pølser og medisterkaker… Men av og til and eller kalkun eller annet 🙂 Gleder meg til fri og god mat etc 🙂 klemmer <3

    13. Hei, de medisterkakene så gode ut 🙂 Selv om jeg er oppvokst med pinnekjøtt, så spiser vi nå ribbe, medisterkaker, pølse, surkål og rødkål og poteter. Det er fordi jeg er gift med en østlending. Vi hadde kalkun på julaften noen år når barna var små, men så har vi endt opp med ribbe. Til dessert er det ofte en eller annen iskake. 1.juledag må pinnekjøttet på bordet , og så kommer kalkunen etter det. Det blir mye mat i julen, med mange tunge middager, så etter noen dager er det sånn at vi gleder oss til noe helt enkelt. Merkelig egentlig når alle går og gleder seg til mye god julemat 🙂

    14. karidansen: Takk, så hyggelig :)) Jeg kjøpte på Rema for litt siden og hadde i fryseren..håper du får tak i da..:)) Is er jo alltid godt det da ..mektig med riskrem men “må”liksom ha det :)) Kan bli kos alene også..og da kan du velge akkurat hva du vill å spise :)))

    15. frodith: Ja, er man bedt bort tar en jo det en blir servert :)) Mye som er godt..men ribbe og julaften hører sammen for meg :)) Det blir deilig vettu…slappe av og kose seg :)) Klem <3

    16. margarites: Takk…smakte bra :)) Ribbe er godt..men det er jo pinnekjøtt også :)) Kalkun har vi som regel på nyttårsaften :)) Bra det ikke er denne type mat hele året ja..hehe….

    17. Deilig med medisterkaker og ribbe og alt som hører til, så herlig nå har du det klart.
      Vi spiser kalkun til jul. Fra barndommen er jeg vant med svinesteik, men vi har aldri hatt annet enn kalkun på julaften her hjemme hos oss. Ellers blir det nok ribbe og sånt første eller andre juledag. Og rød fisk en dag. Vi skal være hjemme på julaften, vi også, men får besøk både av mine foreldre og av to unge damer fra USA. Så det blir litt ekstra spesielt. Blogger nok om akkurat det en dag 🙂
      God natt!

    18. ravn73: God mat ja, og fint med alt som er unnagjort i god tid :)) ‘
      Kalkun er godt, men vi har det på nyttårsaften vi :)) Greit med litt fisk i jula også :)) Høres ut som det blir en trivelig julaften hos dere da :)) Sov godt <3

    19. Nam, nam, det så virkelig godt ut! Så vakkert pådekket i bildet også 🙂 Jeg må si at jeg ofte kjøper ferdiglagede medisterkaker til jul, så her jukser jeg litt, he-he ! Sikkert bedre med hjemmelagede, men, men. Vi har også juleribbe, med medisterkaker, sossisser, to typer julepølse (hvit / brun), surkål, rosenkål + andre rotgrønnsaker, svisker og tyttebærsyltetøy. Så blir det riskrem til dessert, selvsagt. Pinnekjøtt bruker vi sjelden, ingen tradisjon for det. Vi har gjerne to dager med ribbemiddag i jula, så kveite en dag, så lutefisk, ellers kan vi også ta taco en dag eller biff, eller dekke opp til koldtbord, eller kinamat kjøpt på Chinawokken her i Levanger om en ikke gidder noe en dag. Kalkun er fast innslag på nyttårsaften. Vi tar alt etter om vi er på farten, blir invitert bort på mat eller inviterer selv. Har ikke så mye fastsatt hverken i min eller min manns familie. Tar liksom ting som de kommer. Det er godt det også. Så koser vi oss og roer ned tempoet, gjerne med lange frokoster / lunsjer sammen. Kjenner jeg begynner å glede meg, ikke lenge igjen nå.
      Ha ei fin førjulsstund !

    20. Pinnekjøtt er alltid hovedrett på julaften, men jeg har en sønn som bare “prøvesmaker” på dette og heller vil ha medisterkaker. Jeg og min datter spiser ikke kjøtt lenger, så jeg får høre hva vi skal lage til oss…blir helt sikkert noe godt…:)
      Dessert spiser alle riskrem.
      Utenom lager jeg alltid , gjerne flere ganger i desember , senest i går: svineribbe. Og lutefisk spiser vi også alltid etpar ganger. Bare å innrømme, desember er god-mat tid.
      .

    21. Mmm… medisterkakene så deilige ut. Vi spiser det samme som dere juleaften. Både ribbe m/tilbehør og deilig riskrem med rød saus. Ellers i julen blir det i vertfall en runde med pinnekjøtt. Flott pyntet bord hadde du også 🙂

    22. Sjå der ja der var alle medisterkakene dine steikt. Blir nok til flere middager det. Du var flink. Vakkert bord du hadde sist julaftan også.
      Vi i denne familien har vår helt egen juletradisjon. To av barna har ført den videre også. Det vil sei at hos Monika er det to julemiddager. Han er vandt til pinnekjøtt og vil ha det. Vi har panert kalkunfilet skåret i skiver. Dette serveres med steikt løk, eggesalat, stekte potetbåter, kokte poteter og av og til pommes frittes også om det må vere med. Steikte tomater og squash også dei to siste panerte. Dessert tja, viss man orker det blir det hva man ahr lyst på 🙂
      Dette er bare så knallgodt. Får vann i munnen når eg skriver det.
      Håper du ahr ein fin dag vennen. Klem fra meg her er det kaldt og snø. klem <3

    23. Sluttet å spise kjøtt for to år siden, så i jula går det mest i rakfisk. Men i år har Mamma laget vegetarkaker til meg som nesten smaker som medisterkaker, så det gleder jeg meg til 🙂 Men resten av familien spiser det samme som dere 🙂
      God jul!

    24. De så nydelige ut 🙂 Spiser medisterkake og julepølse jeg, for jeg tåler ikke ribbe 🙂 Også er det da pinnekjøtt annen dag jul 😀 Så det er masse forskjellig i julen hos oss 🙂 Håper du får en fin dag <3

    25. toveview: Tusen takk..ble fornøyd :)) Hyggelig å høre, litt mørkt bilde..men de som var tatt med blitz var ikke fine :))
      Absolutt greit å jukse litt…men jeg gjør ikke så mye annet ,så greit å steke noen medisterkaker…eller ..noen år har jeg fått av mamma også da :)) Vi har også to dager med ribbe, er jo som regel mye igjen :)) Har som regel en dag med fisk vi også…Torsk som regel .
      Etter jeg ble syk syns jeg det er greit med minst mulig planlagte besøk (bortsett fra guttene )..men det blir jo alltid en dag sammen med mamma og mor ..på en eller annen måte 🙂 Det å ta det rolig og kose seg er jo det som er det beste :)) Taco, biff og kinamat smaker jo alltid det <3<3

    26. maiken: Pinnekjøtt er kjempegodt, vi har det en dag rundt jul vi også :)) Har ei venninne som ikke spiser kjøtt…men hun koser seg med poteter, saus og grønnsaker hun :)) Riskrem er deilig og hører jula til :)) Mye god mat om dagen ja…skal ha lutefisk i løpet av uka tenker jeg :))

    27. Laila MA: Takk, ble fornøyd med smaken også :)) Ribbe og pinnekjøtt er deilig mat som hører jula til :)) Takk, må ha det enkelt uten store ting som står i veien….<3<3

    28. gretashobby: Fornøyd med jobben og de smaker bra :)) Ja holder til noen middager dette…har jo så mye annet også på julaften, så da går det nok ikke med så mange :)) Takk , liker enkle bord…uten store ting som står i veien best :))
      Det var en litt anderledes meny enn jeg er vant til …men tviler ikke på at det er godt :)) Jeg sparer alltid en liten plass til desserten..hehe..
      Ganske snøfritt her :)) Klem tilbake <3

    29. zena zuza: Vi har aldri rakfisk, men har smakt det og det er godt :)) Så hyggelig moren din lager noe du kan spise også..sikkert godt det også :)) En venninne av meg spiser ikke kjøtt , men de andre i familien gjør det…så hun koser seg med poteter ,saus og grønnsaker ..og er fornøyd med det :)) God jul til deg også <3

    30. Therese Bråthen: Takk, veldig gode :)) Ingen vits å spise det en ikke tåler..men bra du tåler det andre da :)) Pinnekjøtt er kjempegodt :)) Takk, det samme til deg <3<3

    31. Vi spiser alltid pinnekjøtt, men her jeg kommer fra kaller vi det ribbe. De siste årene har vi hatt kalkun i tillegg 🙂 Så bra du ble fornøyd med medisterkakene, det har jeg faktisk aldri smakt før! Pent dekket bord også 🙂 Ha en fin dag videre <3

    32. Åh, nam! Dette så skikkelig godt, kan nesten kjenne lukta gjennom skjermen <3
      Har ganske lik tradisjon som deg vi har ribbe, medisterkaker, medisterpølse, surkål, ertestuing, poteter, gulrøtter brun saus og tyttebærsyltetøy. Til dessert er det riskrem og rød saus, selv om jeg ikke er så veldig fan av det x)
      Ellers har familien tradisjon med mølje på lille julaften, det klarer jeg bare ikke spise så da blir det risgrøt på meg ^^

    33. Karina Larsen: Pinnekjøtt er kjempegodt, har det i løpet av jula vi også ..men ikke på julaften :)) Kalkun har vi på nyttårsaften :)) Medisterkakene ble gode …men det er stort sett bare i jula vi spiser det :)) Tusen takk :)) Kos deg med kvelden :))

    34. Tattavkvinnene: Tusen takk …så bra..hehe…:)) Ja bare ertestuinga vi ikke har..men det har vi en annen dag til lutefisk :)) Farmor og farfar hadde alltid mølje da vi var barn, men det bruker ikke vi…men risengrynsgrøt…nam <3

    35. Jeg er også ferdig med det første kakeslaget…. medisterkaker. :O)
      Vi har kalkun på julaften og så er det litt ribbe og medisterkaker på bordet 1. juledag til brunsj.

    36. åhh, det så kjempe godt ut! 😀
      Jeg må ærlig innrømme at jeg aner egentlig ikke hva vi har, men vet vi har julepølser da, hahah, spiser bare det jeg får jeg 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg