Tok sjansen…

Nå har det jo vært så mye snakk om kylling og bakterier i det siste, da blir det ofte litt sånn at folk skal ALDRI spise kylling mer. Jeg er stort sett skeptisk til det meste jeg spiser hele tiden, aldri sikker på hva det neste som ikke er bra å spise er, derfor lever jeg mer etter alt med måte prinsippet, enn å bli hysterisk når det kommer avisoppslag av denne typen.

Så i går ble det kyllingwok, hva vi bruker i ser dere av bildene, men alle har jo sine favoritt ingredienser…men et lite tips om du ikke kan det, er å koke opp vann og la brokkolien koke bitte litt og skylle i kaldt vann, da får den en mye friskere grønnfarge.


wokker litt og litt av gangen , før det blandes…

Ris og enkel salat som tilbehør…hvitløksbrød er også veldig godt til……………#blogg #mat #oppskrifter #mathallen #wok

43 kommentarer
    1. Jeg spiser kylling jeg også. Men får prøve å variere litt med forskjellige ting, som du sier 🙂 Jeg skal på hotell et par dager nå, i Sverige 🙂 Spent på hva jeg får der 🙂 Det så deilig ut med kyllingwok, jeg er også glad i det 🙂 Klemmer <3

    2. Det så super godt ut 🙂 Vi har spist kylling hverdag i en uke nå vi tror jeg 🙂 hehe jeg kan ikke spise noe annet enn kylling eller fisk 🙂 Så da blir det veldig mye av det, men har da ikke blitt dårlig av den grunn 🙂

    3. Deilig middag det der ja. Eg steiker alltid kylling godt. Og blander den aldri rå med andre ting. Da går det som regel bra. Ha ein fin søndag videre.

    4. Går nok bra ….er bare å kanskje ikke overdrive å ha kylling for ofte og å være renslig ( noe de fleste nok er ) . Men ja er litt skummelt når det står sånt over alt , at det er risikabelt liksom . Å hjelper vel litt på når du steiker den godt ? Det går vel over snart og da blir det kylling i lange baner …hehe ….Men wok er godt da , elsker wok jeg :o) Og da er kylling wok en favoritt ja :o) Mye man kan ha oppi , jeg liker å variere litt . Ettersom jeg elsker det meste av grønt <3
      Nydelig mat du har laget da :)) Klem klem <33

    5. Eg har vært skeptisk en stund og ble mer skeptisk nå,blir nok mer kalkun fremover selvom det er dyrere og litt kjedeligere.
      Ellers er jo poenget å ikkje ta i den rå og ikkje bruke samme kniv og samme brett til rå kylling og andre ting.
      Eg har pleid å skylle kyllingen men nå sier de ikkje gjør det, gjør meg enda mer skeptisk for da kunne bakteriene spre seg? hallo?
      Syns de må ta kyllingindustrien etter sømmene!
      Gubbexen kommer fra hotellbransjen samme gjør eg, fra familien altså og han har opplevd at en kylling smittet et helt kjøkken og det er krise om man driver hotell.
      Så er viktig at man tenker over hva man gjør når man lager mat. Tarmbakterier ikkje til å kimse av. E coli kan føre til akutt nyresvikt og det er neppe ønskelig.
      Gjennomsteking er hvertfall superviktig.
      Så veldig godt ut da og brokkolitipset er jo genialt, takk for det 🙂
      I dag blir det suppe her i gården tror eg, halsen er vond :/ Vi får se hva vi ender opp med
      ha en super søndag <3

    6. Innimellom kommer det fram at det og det er farlig og spise. Blir lett hysteri med en gang. For 2-3 år siden var det den samme greia med fugleinfluensa, det var liksom ikke måte på hva folk skulle passe på da. Men nå er det helt stille. Jeg spiser det jeg har lyst på jeg inkludert kylling. Alt med måte – ingen grunn til hysteri.

    7. Det der så bare helt herlig ut 🙂 Nommi. Jeg blir såå ille i magen av kylling men kylling er jo supergodt, ja jeg leste det om tarmbakterier i kylling og det er ille. I alle fall så den maten din himmels god ut 🙂 Ha en nyydelig søndag <3 klæmmings 🙂

    8. Jeg leste om dette kyllingoppstyret i dag jeg. Og har levd lykkelig uvitende om alt det skumle. Men husker godt for noen år siden, da plutselig gulerøtter også ble farlig. Så jeg har en veldig avslappet holdning til sånne avisoppslag. Kylling liker jeg godt, og vi er fortsatt i live alle mann her i huset.
      Så veldig godt ut det du har laget her. Inspirasjon for meg det 🙂
      Brokkolien pleier jeg å koke i microen, og får alltid skryt for den friske grønne fargen 🙂
      Ha en fortsatt nydelig søndag <3

    9. Ser deilig ut, og JA, jeg er skeptisk til kylling. Veldig synd for jeg liker det veldig godt. Prøver å kjøpe økologisk kylling og regner med at den er bedre…… Hva tror du?

    10. frodith: Ja, det passer til så mye…og smaker godt :)…Så hyggelig med hotelltur, i forbindelse med jobb ,eller bare kos…?..pleier å være mye god mat, selv om hjemme er ..i lengden:)
      Da får du ha en fin tur ….Klem<3

    11. Therese Bråthen: Nei , jeg tror også det går bra, er så mye en må passe seg for, men ok å være litt bevisst og nøye med rengjøring av fjøler, kniver o.l…Fortsatt fin søndag <3

    12. cathrinehenriksen: Man blir litt skeptisk, men det er hele tiden noen nye ting en skal passe seg for,…svin har en jo også hørt mye rart om, så tror på litt variasjon jeg…og selfølgelig steke godt…
      …tak, syntes wok er lettvint og godt….Klem tilbake <3

    13. cuskima: Ja hygienen er super viktig, har jo hørt mye om folk som har blitt syke av mat, men det er stadig av forskjellige ting, og pluttselig er det en har regna som det sunneste…det som er mest farlig …ikke lett…men steker alltid godt…Suppe er bra for en vond hals og godt også 🙂
      Ja delikat med fin farge på brokkolien …God bedring og fin kveld <3

    14. Helge: Ja en blir litt forvirret, men gjennomstekt burde jo være trygt…får vi håpe..
      Men som deg ,tenker jeg litt sånn …alt med måte..Fin kveld til deg 🙂

    15. ladyaugust:Takk. Er det noe en vet en reagerer på , holder en seg jo naturligvis unna det, om en ikke liker å være dårlig…hehe..:)…Vi koste oss og har ikke fått noe ubehag…heldigvis..
      Klem og fin kveld <3

    16. Eva: Ja , tenker man får steke det godt og være nøye med rengjøring o.l..Så vi også fortsetter å spise det…enn så lenge i allefall…
      Det var godt, hyggelig du blir inspirert 🙂 Brokkoli i mikron, sikkert smart :)…Klem<3

    17. Monica Lindstad: Tusen takk 🙂 Ja det er jo stadig nye ting, som en har sett på som sunnt, så en får ta normale forhåndsregler ..nei blir litt forvirret…:)

    18. lulltove: Takk, ja ergelig det skal være slik, man har jo stolt på at i norge er det ganske bra kontroll. Vet ikke om økologisk er bedre ,men vil tro det siden der er det vel ikke så stor masseproduksjon…men bakterier er det jo over alt hele tiden så en må vel uansett være nøye med steking og rengjøring 🙂 Klem <3

    19. Det så utrolig godt ut Annebe 😀 Vi spiste kylling i går med pannestekte poteter og cerrytomater til.:-) Vi lever i en verden med mye farer for nye og kjente bakterie.# Vi må bare passe hygiene og steke maten godt nok 🙂
      Ha en strålende kveld, vakre dame <33

    20. rita johannessen: Takker så mye, ja det er hele tiden ting en må passe seg for, så litt sunn fornuft ..og god hygiene er viktig :)…så får en kose seg med maten og ikke tenke FOR mye på alt som kanskje ikke er bra, så lenge en ikke selv vet at en blir dårlig av ting da…
      Fin kveld du også <3

    21. Fromfat2phat: wok kan man jo lage i alle varianter, og bruke noe av det en har i kjøleskapet..
      Og det passer både til hverdags og lørdagsmat 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg